Ψυχολογία: Πτυχίο-κλειδί για τα επαγγέλματα του μέλλοντος

Το Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο Κύπρου προσφέρει τετραετές πρόγραμμα σπουδών και εντυπωσιακά υψηλά ποσοστά απασχολησιμότητας στους αποφοίτους του

THETOC TEAM
ΓΡΑΦΕΙ: THETOC TEAM
Ψυχολογία: Πτυχίο-κλειδί για τα επαγγέλματα του μέλλοντος

Η Ψυχολογία δεν είναι πλέον ένα αυτόνομο πτυχίο αλλά ένας δυναμικός τομέας σπουδών ο οποίος συνεχώς αναπτύσσεται και εξελίσσεται και είναι άρρηκτα συνδεδεμένος με πολλά επαγγέλματα και πολλές επιλογές επαγγελματικής αποκατάστασης.

Οπως άλλωστε δείχνουν και τα στοιχεία του Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου Κύπρου, το οποίο προσφέρει τετραετές προπτυχιακό πρόγραμμα στη Σχολή Επιστημών της Αγωγής, Ανθρωπιστικών και Κοινωνικών Επιστημών, κάθε χρόνο τριάντα-πέντε με σαράντα φοιτητές, άλλοι είκοσι στο αγγλικό τμήμα και γύρω στους τριάντα στο Εξ Αποστάσεως πρόγραμμα, επενδύουν σε αυτόν τον τομέα έχοντας αντιληφθεί τη σπουδαιότητά του.

Ψυχολογία: Πτυχίο-κλειδί για τα επαγγέλματα του μέλλοντος

Η εξήγηση είναι απλή, σύμφωνα μάλιστα και με την Δρ. Μόνικα Σιακού, Αναπληρώτρια Καθηγήτρια Ψυχολογίας και πρόεδρο του τμήματος Κοινωνικών Επιστήμων και Επιστημών Συμπεριφοράς του Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου Κύπρου, που πιστεύει ότι επειδή ο πλανήτης νοσεί και οι ψυχιατρικές διαταραχές αυξάνονται, ο κόσμος αναζητεί όλο και περισσότερο την στήριξη και καθοδήγηση του ψυχολόγου, αναζητεί απαντήσεις από επαγγελματίες πολύ πιο εύκολα από ότι στο παρελθόν.

Αυτή η γεμάτη προκλήσεις επιστήμη, αφορά φοιτητές με έντονη περιέργεια και ευαισθησία που αναζητoύν γνώσεις γύρω από την ανθρώπινη συμπεριφορά και τα ανθρώπινα προβλήματα. Στον απόφοιτο ενός πτυχίου Ψυχολογίας ανοίγονται αμέτρητες προοπτικές.

Πέρα από τον δρόμο του θεραπευτή και του ερευνητικού ψυχολόγου, ο απόφοιτος μπορεί να απορροφηθεί σε σχεδόν όλους τους σύγχρονους επαγγελματικούς τομείς, όπως στη Διαχείριση Ανθρώπινου Δυναμικού, σε Σχολεία, σε Ψυχοπαιδαγωγικά Κέντρα, ως Ελεύθερος Επαγγελματίας και σε πολύ συγκεκριμένες ειδικότητες όπως η Κλινική, η Δικανική, η Εργασιακή και η Αθλητική Ψυχολογία.

Στο Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο Κύπρου, το τετραετές πρόγραμμα διδάσκεται από διεθνώς διακεκριμένους καθηγητές που στόχο έχουν να προσφέρουν υψηλού επιπέδου κατάρτιση στους φοιτητές, εξοπλίζοντας τους με τα κατάλληλα εφόδια ώστε να εισέλθουν στην κοινωνία ως ενεργοί πολίτες.

Ψυχολογία: Πτυχίο-κλειδί για τα επαγγέλματα του μέλλοντος - εικόνα 2

Η ποικιλία ειδικοτήτων και ενδιαφερόντων του ακαδημαϊκού προσωπικού, καθώς και οι σχέσεις καθηγητών και φοιτητών με την πολιτική ‘open door’ δημιουργούν ιδανικό περιβάλλον μάθησης που μάλιστα επεκτείνεται ακόμα περισσότερο, με πολλούς από τους φοιτητές να ακολουθούν τους καθηγητές τους σε διεθνή συνέδρια, αλλά και να παρουσιάζουν μελέτες τους σε εξειδικευμένα έντυπα του χώρου, κτίζοντας έτσι δυνατά βιογραφικά για το μέλλον.

Παράλληλα, η συμμετοχή του συγκεκριμένου τμήματος σε Ευρωπαϊκά ερευνητικά προγράμματα καθώς και σε επίσημες εκστρατείες εμπλουτίζουν την φοιτητική εμπειρία.

Καίριο στοιχείο, του χρόνου των σπουδών, είναι και ο πολύ ενεργός Oμιλος Ψυχολογίας των φοιτητών ο οποίος, εκτός διδακτικού χρόνου, οργανώνει κάθε χρόνο παρουσιάσεις και συζητήσεις προσφέροντας δεξιότητες και γνώσεις με πιστοποιήσεις οι οποίες ενισχύουν την προοπτική της απασχολησιμότητας των φοιτητών.

Ψυχολογία: Πτυχίο-κλειδί για τα επαγγέλματα του μέλλοντος - εικόνα 3

Αλλωστε η απασχολησιμότητα των αποφοίτων αποτελεί κεντρική στόχευση του Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου Κύπρου, με τους φοιτητές του να αποκτούν εργασιακή εμπειρία καθόλη τη διάρκεια φοίτησης, ώστε να εμβαθύνουν στις επαγγελματικές τους δεξιότητες.

Απόδειξη αυτής της σύνδεσης της σύγχρονης παιδείας με την οικονομία και τα κοινωνικά δρώμενα, αποτελεί το ποσοστό εργοδότησης των αποφοίτων του Πανεπιστημίου το οποίο φτάνει το 78%, με σχεδόν οκτώ στους δέκα απόφοιτους να εργοδοτούνται στο τομέα τους σε διάστημα έξι μηνών από την αποφοίτηση τους.

Μάθετε Περισσότερα

Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο Κύπρου

Τηλεφωνικώς στο +357-22713000,

Μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου στο info@euc.ac.cy

Στην ιστοσελίδα http://www.euc.ac.cy

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για ό,τι συμβαίνει τώρα στην Ελλάδα και τον Κόσμο στο thetoc.gr

ΤΖΑΚ ΠΟΤ 11 Αυγ 2020 | 22:29

Τζόκερ κλήρωση 2166: Αυτοί είναι οι τυχεροί αριθμοί για σήμερα (11/8/2020)

Ποιοι αριθμοί κερδίζουν σήμερα στην κλήρωση του Τζόκερ

Η ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΤΗΣ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ 11 Αυγ 2020 | 21:01

Κορονοϊός: Μέχρι και τα στριπτιζάδικα προσαρμόζουν το ωράριο - Θα ανοίγουν το απόγευμα

Προσαρμογή στα νέα δεδομένα και τα νέα μέτρα για την αποτροπή της εξέλιξης της πανδημίας του κορονοϊού

ΜΕΓΑΛΗ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ 11 Αυγ 2020 | 19:27

Συναγερμός στον Έβρο - Φωτιά σε δασική έκταση στο Σουφλί

Φωτιά καίει από το απόγευμα δάσος στο Σουφλί Έβρου

ΕΓΙΝΕ ΧΡΗΣΗ ΠΥΡΩΝ 11 Αυγ 2020 | 18:04

Περίεργη καταδίωξη ανοικτά της Ρόδου: Θαλαμηγός επιχείρησε να εμβολίσει σκάφος του Λιμενικού - Ενεπλάκησαν τουρκικές ακταιωροί

Η θαλαμηγός κινήθηκε προς τις τουρκικές ακτές και εισήλθε στα τουρκικά χωρικά ύδατα συνοδευόμενη από δύο τουρκικές ακταιωρούς.

Η ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΜΥ 11 Αυγ 2020 | 17:46

Τι καιρό θα κάνει έως και τον Δεκαπενταύγουστο - Πού αναμένονται βροχές [Χάρτες]

Καλός καιρός και ζέστη προβλέπεται για την ημέρα του Δεκαπενταύγουστου, ωστόσο οι βροχές θα κάνουν την εμφάνισή τους κατά τόπους

ΓΙΑ 6 ΜΗΝΕΣ 11 Αυγ 2020 | 16:39

Κακοκαιρία "Θάλεια": Σε κατάσταση Έκτακτης Ανάγκης οι δήμοι Χαλκιδέων και Λαγκαδά

Σε κατάσταση Έκτακτης Ανάγκης οι δήμοι Χαλκιδέων και Διρφύων-Μεσσαπίων στην Εύβοια και Λαγκαδά Θεσσαλονίκης λόγω των καταστροφών από την "Θάλεια"

Η ΠΡΩΤΗ ΚΑΜΠΑΝΑ ΣΤΟΝ ΕΧΙΝΟ 11 Αυγ 2020 | 16:38

Πέρα βρέχει στην Ξάνθη: Τσουχτερά πρόστιμα χιλιάδων ευρώ για "συνωστισμό" σε γάμους [Βίντεο]

Πρόσφατες είναι οι εικόνες με ξέφρενα πάρτι και απίστευτους συνωστισμούς σε γάμους και γλέντια

ΣΥΜΠΛΗΡΩΜΑΤΙΚΗ ΑΝΑΚΛΗΣΗ ΠΡΟΙΟΝΤΩΝ 11 Αυγ 2020 | 16:38
ΟΙ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΑΠΟ ΤΟ ΣΗΜΕΙΟ 11 Αυγ 2020 | 15:47

Γιώργος Κοτανίδης: Σκόρπισαν την τέφρα του ηθοποιού στην αγαπημένη του παραλία, στη Λέσβο

Στην Ερεσό της Λέσβου, διέσπειρε η οικογένεια του αγαπημένου ηθοποιού, Γιώργου Κοτανίδη, την τέφρα του, έξι μήνες μετά τον θάνατό του.

ΑΠΑΓΟΡΕΥΘΗΚΕ Ο ΑΠΟΠΛΟΥΣ 11 Αυγ 2020 | 15:27

Ταλαιπωρία για 155 επιβάτες: Βλάβη στον καταπέλτη καταμαράν στο λιμάνι της Νάξου

Οι 155 επιβάτες του ταχύπλοου για τη Μύκονο και Πάρο θα προωθηθούν στους προορισμούς τους με καταμαράν

ΟΣΑ ΑΝΕΦΕΡΕ Ο ΚΑΘΗΓΗΤΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΤΗΣ ΥΓΕΙΑΣ ΤΟΥ LSE 11 Αυγ 2020 | 15:08

Κορονοϊός - Μόσιαλος: Τι ισχύει για την διασπορά από επισκέπτες χωρών που η πανδημία έχει ελεγχθεί

Η θνητότητα εξαιτίας του νέου κορονοϊού κυμαίνεται από 0,6% έως 1,2% έναντι της εποχικής γρίπης.

ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ 11 Αυγ 2020 | 15:06

ΕΟΤ και Bloomberg διαφημίζουν την Ελλάδα: Η νέα ψηφιακή καμπάνια "Greek Summer Feeling" [Εικόνες]

Η ψηφιακή καμπάνια "Greek Summer Feeling" προέκυψε από τη συνεργασία του ΕΟΤ με τον Bloomberg