Πτυχία σε τέσσερις νέους συνοδούς - χειριστές αστυνομικών σκύλων

Τελετή απονομής πτυχίων σε τέσσερις νέους συνοδούς–χειριστές αστυνομικών σκύλων ανίχνευσης ναρκωτικών ουσιών

ptuxia-se-tesseris-neous-sunodous---xeiristes-astunomikwn-skulwn
SHARE THIS
0
SHARES

«Μέσα σε τόσο σύντομο χρονικό διάστημα διαπιστώνουμε και καταγράφουμε την ενίσχυση του εξοπλισμού μας προκειμένου το Λιμενικό Σώμα να μπορεί να ανταποκριθεί στα υψηλά όσο και σημαντικά καθήκοντά του» δήλωσε σήμερα ο υπουργός Ναυτιλίας, Φώτης Κουβέλης, κατά την τελετή απονομής πτυχίων σε τέσσερις νέους συνοδούς-χειριστές αστυνομικών σκύλων Κ-9 (ανίχνευσης ναρκωτικών ουσιών) του Λιμενικού Σώματος .

Ο υπουργός συνεχάρη τους συνοδούς-χειριστές οι οποίοι αποφοίτησαν από τη συγκεκριμένη εκπαιδευτική διαδικασία με ιδιαίτερη επιτυχία και τους προέτρεψε να ασκήσουν το καθήκον τους με υψηλό αίσθημα ευθύνης.

 

«Με την σημερινή απονομή των πτυχίων στους νέους συνοδούς-χειριστές αστυνομικών σκύλων, και με δεδομένη την προηγηθείσα αποφοίτηση των στελεχών που ολοκλήρωσαν επιτυχώς το σχολείο βασικής εκπαίδευσης υποψηφίων συνοδών-χειριστών αστυνομικών σκύλων τον περασμένο Φλεβάρη, ολοκληρώνεται ένα σημαντικό κομμάτι της δράσης του εθνικού πολυετούς προγράμματος του Ταμείου Εσωτερικής Ασφάλειας, μέσα από το οποίο παρελήφθησαν το τελευταίο χρονικό διάστημα οκτώ αστυνομικοί σκύλοι και οκτώ νέα οχήματα μεταφοράς αστυνομικών σκύλων, που προστίθενται στα ήδη υπάρχοντα» τόνισε ο Αρχηγός του λιμενικού, Σταμάτιος Ράπτης.

Πρόσθεσε επίσης, ότι το Λιμενικό Σώμα έχει εξασφαλίσει την χρηματοδότηση για την προμήθεια δέκα επιπλέον οχημάτων μεταφοράς αστυνομικών σκύλων ανίχνευσης ναρκωτικών ουσιών, προκειμένου να αποσυρθούν τα παλαιότερα οχήματα αυτού του τύπου, και έχει δρομολογήσει την προμήθεια του πρώτου αστυνομικού σκύλου ανίχνευσης καπνικών προϊόντων, στο πλαίσιο του προγράμματος «ΗΦΑΙΣΤΟΣ».

 

Οι νέοι συνοδοί-χειριστές ανίχνευσης ναρκωτικών ουσιών, θα τοποθετηθούν σε λιμενικές αρχές της χώρας και συγκεκριμένα στην υφιστάμενη περιφερειακή ομάδα δίωξης ναρκωτικών (Π.Ο.Δι.Ν) του Κεντρικού Λιμεναρχείου Πειραιά, στις νεοσυσταθείσες Π.Ο.Δι.Ν. των λιμενικών αρχών Θεσσαλονίκης και Ηρακλείου, καθώς και στο γραφείο Δίωξης Ναρκωτικών του κεντρικού λιμεναρχείου Ραφήνας.

Το σχολείο βασικής εκπαίδευσης υποψηφίων συνοδών-χειριστών και αστυνομικών σκύλων ανίχνευσης ναρκωτικών ουσιών (Κ-9) του λιμενικού, ξεκίνησε στις 18/03/2019 και περατώθηκε στις 25/06/2019.

Στη σημερινή τελετή παρέστησαν, ο Αρχηγός του λιμενικου, Σταμάτιος Ράπτης, οι δύο υπαρχηγοί του σώματος και ανώτεροι αξιωματικοί.

ΠΗΓΗ pna.gr

Φωτο: http://hcg.gr/node/20440

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ακολούθησε το theTOC.gr στο Facebook