X

Πυρετώδεις προετοιμασίες για το άνοιγμα των παραλιών ενόψει καύσωνα - Θα "χτυπήσει" 40άρια [εικόνες]

Τίποτα όμως δεν θα είναι το ίδιο με τις προηγούμενες χρονιές φέτος στις παραλίες, καθώς ο κορονοϊός, είναι ακόμα... εδώ.

Γράφει: TheToc team

Πυρετώδεις είναι οι προετοιμασίες για το άνοιγμα 515 οργανωμένων παραλιών της χώρας το ερχόμενο Σαββατοκύριακο, ενόψει του πρώτου καύσωνα που θα "χτυπήσει" για αυτό το καλοκαίρι.

Τίποτα όμως δεν θα είναι το ίδιο με τις προηγούμενες χρονιές φέτος στις παραλίες, καθώς ο κορονοϊός, είναι ακόμα... εδώ, και πρέπει να τηρούμε όλα τα απαραίτητα μέτρα για την προστασία μας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Σαράντα λουόμενοι ανά… στρέμμα και καταγραφή τους, μόνο take away καφέ, συσκευασμένο φαγητό χωρίς επιτόπια παρασκευή του, είναι μόνο μερικά από τα νέα μέτρα που ελήφθησαν για τη λειτουργία των οργανωμένων πλαζ.

Επιπλέον, ομπρέλα από ομπρέλα θα έχει απόσταση 4 μέτρα, σκιά από… σκιά ορίζεται στο 1 μέτρο. Δύο ξαπλώστρες ανά ομπρέλα, με εξαίρεση τις οικογένειες με ανήλικα τέκνα. Επίσης, απαγορεύεται η πώληση συσκευασμένων ή παρασκευασμένων ποτών από τα beach bar, μόνο… αναψυκτικά, αλλά δύσκολος ο έλεγχος αν τα έχεις στο… ψυγειάκι!

Σημειώνεται πως οι θερμοκρασίες που αναμένονται στην Ελλάδα το Σαββατοκύριακο, 16 και 17 Μαϊου, προβλέπεται να φτάσουν κατά τόπους τους 40 βαθμούς Κελσίου, ενώ σταδιακή πτώση αναμένεται από την επόμενη Δευτέρα 18 Μαϊου και κυρίως την Τρίτη 19 Μαϊου, σύμφωνα με το meteo του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών.

Πιο αναλυτικά, η πρόγνωση της κίνησης των αερίων μαζών δείχνει ότι οι θερμές αέριες μάζες θα παραμείνουν στη χώρα μας έως και τη Δευτέρα 18/05 και κυρίως την Τρίτη 19/5, οπότε και θα αρχίσουν να κινούνται ανατολικά.

Στη χώρα μας, η αναμενόμενη απόκλιση από τη μέση τιμή της θερμοκρασίας γι' αυτήν την εποχή θα ξεπεράσει τους δέκα βαθμούς Κελσίου και θα είναι η μεγαλύτερη που θα καταγραφεί σε όλον τον πλανήτη τις επόμενες ημέρες.

Σημειώνεται πως ιδιαίτερα υψηλές θερμοκρασίες καταγράφονται ήδη στην Ανατολική Μεσόγειο κατά το δεύτερο δεκαήμερο του Μαϊου. Οι θερμές αέριες μάζες θα παραμείνουν στη χώρα μας έως και την ερχόμενη Δευτέρα, οπότε θα αρχίσουν να κινούνται ανατολικά.

Δείτε εικόνες από τις προετοιμασίες στις παραλίες: