X

Πύργος: Διπλό μέτωπο πυρκαγιάς ξέσπασε ταυτόχρονα σε Σαρακίνα και Σπιάντζα, απομακρύνθηκαν κάτοικοι

Φωτιά ξέσπασε πριν από λίγη ώρα σε χαμηλή βλάστηση στην περιοχή Σπιάντζα Πύργου, με επίγειες και εναέριες δυνάμεις να επιχειρούν στην περιοχή.

Γράφει: TheToc team

Φωτιά ξέσπασε πριν από λίγη ώρα σε χαμηλή βλάστηση στην περιοχή Σπιάντζα Πύργου στην Ηλεία.

Διαβάστε Επίσης

Σύμφωνα με το ilialive.gr η φωτιά προκλήθηκε πιθανότατα από εμπρησμό, καθώς έγιναν αντιληπτές δύο εστίες, σε κοντινή απόσταση, σχεδόν την ίδια στιγμή.

Κινδύνευσαν πυροσβέστες και οχήματα, σε σημείο που οι φλόγες τους εγκλώβισαν. Παράλληλα απομακρύνθηκαν κάτοικοι από τα πρώτα σπίτια, κυρίως ηλικιωμένοι, ανήμποροι και κατάκοιτοι.

Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας η πυρκαγιά βρίσκεται κοντά οικισμό ωστόσο μέχρι στιγμής δεν απειλούνται σπίτια.

Για την κατάσβεσή της κινητοποιήθηκαν επίγειες και εναέριες δυνάμεις και συγκεκριμένα 36 πυροσβέστες, 1 ομάδα πεζοπόρου τμήματος, 14 οχήματα και 1 ελικόπτερο.

Αξίζει να σημειώσουμε ότι πρόκειται για τη δεύτερη πυρκαγιά που ξέσπασε σήμερα στην περιοχή της Ηλείας σε διάστημα λιγότερο από μια ώρα.

Διαβάστε Επίσης

Νωρίτερα, εκδηλώθηκε φωτιά σε χορτολιβαδική έκταση στο χωριό Πελόπιο της Αρχαίας Ολυμπίας και στην περιοχή έσπευσαν δυνάμεις της πυροσβεστικής.