X

Πύρινα μέτωπα: Μάχη με τις φλόγες σε Ξυλόκαστρο, Αταλάντη και Σουφλί [Εικόνες, Βίντεο]

Εκτός από την Ηλεία, σε εξέλιξη βρίσκονται πυρκαγιές σε Ξυλόκαστρο, Αταλάντη και Σουφλί

Γράφει: TheToc team

Μάχη με τις φλογές σε Ξυλόκαστρο, Αταλάντη και Σουφλί δίνουν οι πυροσβεστικές δυνάμεις ενώ σε εξέλιξη βρίσκεται η πυρκαγιά στην Ηλεία, η οποία έχει πάρει μεγάλες διαστάσεις και απειλεί χωριά.

Λίγο πριν τις 5 το απόγευμα φωτιά εκδηλώθηκε στην περιοχή της Αταλάντης σε χορτολιβαδική έκταση.

Ήδη στην περιοχή προωθούνται επίγειες δυνάμεις, ενώ ξεκίνησαν και παρεμβαίνουν και 3 αεροσκάφη τα οποία έκαναν περιπολία στην ευρύτερη περιοχή της Εύβοιας και με την έναρξη της φωτιάς ειδοποιήθηκαν για να παρέμβουν, όπως επίσης και 2 ΡΖL από το αεροδρόμιο της Λαμίας.

Περίπου την ίδια ώρα μια ακόμη φωτιά ξέσπασε σε δασική έκταση στο Ξυλόκαστρο, στην περιοχή Λίμνη Δασίου. Στο σημείο επιχειρούν 28 πυροσβέστες με 2 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, 8 οχήματα και 3 αεροασκάφη.

Διαβάστε Επίσης

Σε εξέλιξη είναι και η πυρκαγιά που εκδηλώθηκε περίπου στις 14:30 στην περιοχή του φράγματος Λύρας του Δήμου Σουφλίου.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας επιχειρούν 102 πυροσβέστες με 4 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, 29 οχήματα, 6 αεροσκάφη και 4 ελικόπτερα, συνδρομή παρέχουν μηχανήματα έργου του Ε.Σ. και υδροφόρες ΟΤΑ.

Σε γενική επιφυλακή έχουν τεθεί όλες οι Πυροσβεστικές Υπηρεσίες της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης.

Δείτε το βίντεο:

Σημειώνεται ότι στην περιοχή πνέουν ασθενείς άνεμοι έντασης έως τρία μποφόρ.

Στο σημείο εκτός από τα στελέχη της Πυροσβεστικής βρίσκονται από την πρώτη στιγμή ο δήμαρχος Παναγιώτης Καλακίκος, ο Αντιδήμαρχος Τυχερού Δημήτρης Δαρούσης, ο Αντιδήμαρχος Τχνικών Υπηρεσιών Νίκος Γκαϊτατζής και ο Γενικός Γραμματέας Χρήστος Χριστοδούλου, ενώ μηχανήματα του δήμου έχουν ήδη φτάσει προκειμένου να δημιουργήσουν αντιπυρικές ζώνες ή να ανοίξουν δρόμους πρόσβασης των πυροσβεστικών οχημάτων.

Πηγή Φωτο/Βίντεο: Evros News