
Συναγερμός σήμανε στο κέντρο της Αθήνας λίγο πριν τις 18.30, όταν ξέσπασε πυρκαγιά στον τρίτο όροφο του πολυόροφου κτιρίου της οδού Ακαδημίας 43, στο οποίο στεγάζονται τα γραφεία του Κέντρου Ευρωπαϊκού Συνταγματικού Δικαίου, του Ιδρύματος Θεμιστοκλή και Δημήτρη Τσάτσου.
Η πυροσβεστική αποδίδει την φωτιά σε εμπρηστικό μηχανισμό. Την στιγμή που ξέσπασε η πυρκαγιά, στα γραφεία του Κέντρου βρίσκονταν έξι άνθρωποι, οι οποίοι ανέβηκαν στον 4ο όροφο για να αποφύγουν τις φλόγες και τους καπνούς. Η αστυνομία εντόπισε τέσσερα γκαζάκια και ένα μπιτόνι βενζίνης στο σημείο.
Στο σημείο έφτασαν αμέσως 5 αυτοκίνητα της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας εκ των οποίων τα δύο κλιμακοφόρα προκειμένου να απεγκλωβίσουν τους ανθρώπους, ενώ παράλληλα εξελισσόταν η επιχείρηση κατάσβεσης της φωτιάς.
Η κυκλοφορία στην οδό Ακαδημίας, στο ύψος του Ταμείου Παρακαταθηκών και Δανείων, διακόπηκε προκειμένου να διευκολυνθεί το έργο της πυροσβεστικής. Τελικά η φωτιά κατασβέστηκε περίπου μισή ώρα αργότερα.
Εμπρηστική επίθεση στο γραφείο του εργατολόγου Δημήτρη Μπούρλου
Λίγη ώρα νωρίτερα, άγνωστοι επιχείρησαν να βάλουν φωτιά στο γραφείο του εργατολόγου Δημήτρη Μπούρλου στην οδό Ναυαρίνου 15 στα Εξάρχεια. Σύμφωνα με πληροφορίες, το άτομο που τοποθέτηση το μπιτόνι με εύφλεκτα υλικά ήταν μια γυναίκα που είχε καλυμμένα τα χαρακτηριστικά της. Ευτυχώς παρενέβησαν οι υπάλληλοι του γραφείου και την έσβησαν πριν πάρει διαστάσεις.
Πριν ένα χρόνο στις 3 Φεβρουαρίου μια ομάδα νεαρών με κουκούλες είχε εισβάλει στο γραφείο έσπασαν υπολογιστές, έριξαν μπογιές και πέταξαν φέιγ βολάν.
Φωτογραφία αρχείου Eurokinissi
Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις
Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για ό,τι συμβαίνει τώρα στην Ελλάδα και τον Κόσμο στο thetoc.gr