
Συναγερμός σήμανε στην Πυροσβεστική για φωτιά που ξέσπασε λίγο πριν τις 2 το μεσημέρι σε οικοπεδική έκταση στη θέση Αγκώνα Καλάμου Αττικής.
Οι δυνάμεις κατάσβεσης ερίχθηκαν αμέσως στη μάχη με τις φλόγες ενώ μετέβησαν εκτός των άλλων και δύο ομάδες δασοκομάντος (Ειδικές Μονάδες Δασικών Επιχειρήσεων), καθώς πνέουν άνεμοι 3-5 μποφόρ.
Οι φλόγες είναι στην άκρη του οικισμού, όπου υπάρχουν διάσπαρτες κατοικίες, αλλά μέχρι στιγμής δεν έχει αναφερθεί κίνδυνος για κάποια από αυτές.
Η φωτιά τέθηκε υπό μερικό έλεγχο λίγο πριν τις 16:00.
![Πυροσβεστική: Υπο μερικό έλεγχο η φωτιά στον Κάλαμο [Εικόνες]](https://www.thetoc.gr/Content/ImagesDatabase/85/851dd7bfa33e4642b1ee6b6949e086de.jpg?v=1&maxwidth=650&)

Δείτε βίντεο από την επιχείρηση κατάσβεσης:
Για την κατάσβεση της πυρκαγιάς επιχειρούν συνολικά 46 πυροσβέστες με 13 οχήματα και δύο ομάδες δασοκομάντος, (11 άτομα), εκ των οποίων η μία είναι αερομεταφερόμενη και μεταφέρθηκε στο σημείο με ελικόπτερο, ενώ η δεύτερη είναι πεζοπόρο τμήμα.
Από αέρος επιχειρούν δύο ελικόπτερα, ενώ συνδρομή παρέχουν εθελοντές πυροσβέστες και υδροφόρες ΟΤΑ.
Σημειώνεται ότι είναι η πρώτη επιχείρηση των δασοκομάντος, οι οποίοι ολοκλήρωσαν προχτές την εκπαίδευση τους.
Λόγω της πυρκαγιάς στον Κάλαμο έχουν ληφθεί μέτρα για λόγους ασφαλείας και από την Τροχαία, η οποία κάνει εκτροπή της κυκλοφορίας των οχημάτων στην συμβολή των οδών Αυγής και Θάσου και Περιφερειακής Αγκώνα και Θάσου προς Χιλιοπόταμο.
Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις
Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για ό,τι συμβαίνει τώρα στην Ελλάδα και τον Κόσμο στο thetoc.gr