Πως έφτασε η ΕΛΑΣ στον «μπαλαντέρ» της τρομοκρατίας

Η αστυνομία είναι πεπεισμένη ότι έχει στα χέρια της έναν πολύ δυνατό «κρίκο» που συνδέει τις ενεργές εγχώριες τρομοκρατικές οργανώσεις.

THETOC TEAM
ΓΡΑΦΕΙ: THETOC TEAM
Πως έφτασε η ΕΛΑΣ στον «μπαλαντέρ» της τρομοκρατίας

Τα κομμάτια της δράσης και των «σχέσεων» του 29χρονου με την εγχώρια τρομοκρατία συνθέτουν οι αστυνομικοί μετά την σύλληψή του το πρωί του Σαββάτου με την κατηγορία ότι σχετίζεται με την αποστολή του φονικού τρομοφακέλου στον Λουκά Παπαδήμου και τα τρομοδέματα που έφτασαν μέχρι το γραφείο του Σόιμπλε και του ΔΝΤ στο Παρίσι.

Η αστυνομία είναι πεπεισμένη ότι έχει στα χέρια της έναν πολύ δυνατό «κρίκο» που συνδέει τις τρομοκρατικές οργανώσεις των Πυρήνων της Φωτιάς, του Επαναστατικού Αγώνα αλλά και της Πόλας Ρούπα και της Ομάδας των Λαϊκών Αγωνιστών.

Πως έφτασε η ΕΛΑΣ στον «μπαλαντέρ» της τρομοκρατίας
H Πόλα Ρούπα κατά την σύλληψή της

Σύμφωνα με πληροφορίες ο νεαρός συμμετείχε μαζί με την Ρούπα στην εκπόνηση του σχεδίου το Φεβρουάριο του 2016 για την απόδραση με ελικόπτερο από τις φυλακές Κορυδαλλού του Νίκου Μαζιώτη και μελών των Πυρήνων της Φωτιάς.

Επίσης η εύρεση στο σπίτι του στην Αλκαμένους 4 κιλών ζελατοδυναμίτιδας εκτιμούν οι αστυνομικοί ότι τον συνδέει και με την βόμβα που εξερράγη στις 13 Οκτωβρίου του 2016 έξω από το σπίτι της εισαγγελέως του Αρείου Πάγου Γεωργίας Τσατάνη,

Σε ποιες άλλες τρομοκρατικές ενέργειες τον τοποθετεί η ΕΛ.ΑΣ

Σύμφωνα με πληροφορίες εξετάζεται ο ρόλος του 29χρονου στην στην έκρηξη βόμβας στα γραφεία του ΣΕΒ στις 24 Νοεμβρίου του 2015 την οποία ανέλαβε η Ομάδα Λαϊκών Αγωνιστών.

Πως έφτασε η ΕΛΑΣ στον «μπαλαντέρ» της τρομοκρατίας - εικόνα 2

Στην απόπειρα βομβιστικής επίθεσης στο υπουργείο Εργασίας στις 12 Δεκεμβρίου του 2016.Ο μηχανισμός είχε εξουδετερωθεί. Αλλά και στην έκρηξη βόμβας στην τράπεζας Eurobank στην οδό Σανταρόζα 19 Απριλίου 2017.

Πως έφτασε η ΕΛΑΣ στον «μπαλαντέρ» της τρομοκρατίας - εικόνα 3

Την ευθύνη είχε αναλάβει η Ομάδα Λαϊκών Αγωνιστών.

Συμμετείχε και στο σχέδιο Γοργοπόταμος

Το σχέδιο «Γοργοπόταμος» ήταν το σχέδιο που είχαν εκπονήσει τον Ιανουάριο του 2015 Πυρήνες μαζί με τον τότε δραπέτη Χριστόδουλος Ξηρός για την απελευθέρωση μελών της Συνωμοσίας Πυρήνων της Φωτιάς απο τον Κορυδαλλό.

Η σύλληψη του Ξηρού είχε τινάξει το σχέδιο στον αέρα και οι αστυνομικοί εκτιμούν ότι ο 29χρονος είχε ρόλο.

Φίλος ηγετικού στελέχους των Πυρήνων - Πότε πέρασε στην παρανομία

Σύμφωνα με πληροφορίες ο 29χρονος αντιεξουσιαστής που εργαζόταν σε καφενείο είναι φίλος ηγετικού μέλους της Συνωμοσίας Πυρήνων της Φωτιάς και μέχρι το 2015 παραβρίσκονταν ως αλληλέγγυος στις δίκες των μελών της Συνωμοσίας. Από το 2015 και μετά τα ...ίχνη του χάθηκαν και εκτιμάται ότι μέσα σε αυτό το διάστημα πέρασε για τα καλά στο χώρο της παρανομίας.

Ο ίδιος είχε συλληφθεί το 2011 για επιθέσεις εναντίον αστυνομικών στο Πολυτεχνείο εξ ου και υπήρχαν στη βάση δεδομένων της ΕΛ.ΑΣ τα δακτυλικά του αποτυπώματα που στη συνέχεια ταυτίστηκαν με το αποτύπωμα που είχε βρεθεί στο τρομοπακέτο που είχε αποσταλεί στον Β. Σόιμπλε και παρέμενε ως «ορφανό» στα χέρια της αντιτρομοκρατικής. Ο 29χρονος το 2012 είχε μετάσχει και σε κατάληψη ραδιοφωνικού σταθμού στο πλαίσιο συμπαράστασης στα μέλη του Επαναστατικού Αγώνα.

Τον παρακολουθούσαν δυο εβδομάδες

Ολόκληρο οπλοστάσιο μέσα σε ταξιδιωτικούς σάκους, και σακούλα σκουπιδιών μετέφερε ο 29χρονος την ώρα που οι αστυνομικοί έκαναν την επιχείρηση να τον συλλάβουν ενώ έβγαινε από το σπίτι στην οδό Αλκαμένους.

Πως έφτασε η ΕΛΑΣ στον «μπαλαντέρ» της τρομοκρατίας - εικόνα 4

Ο 29χρονος είχε τεθεί σε παρακολούθηση τον τελευταίο καιρό, ενώ η σύλληψη του έγινε σε εκτέλεση εντάλματος του Ειδικού Εφέτη Ανακριτή, με βάση τα στοιχεία της Αντιτρομοκρατικής.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ την ώρα που τον συνέλαβαν μετέφερε, μέσα τρεις ταξιδιωτικούς σάκους, ενα τσαντάκι μέσης και μια σακούλα σκουπιδιών : 8 πλαστές ταυτότητες, δύο πιστόλια διαμετρήματος 9mm και 300 φυσίγγια, πλαστικό τάπερ με ολόκληρο ωρολογιακό εκρηκτικό μηχανισμό, χωρίς εκρηκτική ύλη και δύο πλαστικά τάπερ με άγνωστη εκρηκτική ύλη και μια πλαστική συσκευασία με άγνωστη ποσότητα πυρίτιδας,

Ακόμη στο σπίτι που είχε νοικιάσει βρέθηκαν πλήθος πυροκροτητών, καλωδίων, φυτιλιών, κροτίδες, χρονοδιακόπτες, ηλεκτρολογικό πολύμετρο, μπαταρίες και διάφορα υλικά κατασκευής ωρολογιακών μηχανισμών και φορητός ηλεκτρονικός υπολογιστής.

Τα ευρήματα της ΕΛ.ΑΣ

  • 8 πλαστές ταυτότητες,
  • 2 πιστόλια διαμετρήματος 9mm και 300 φυσίγγια,
  • πλαστικό τάπερ με ολόκληρο ωρολογιακό εκρηκτικό μηχανισμό, χωρίς εκρηκτική ύλη και 2 πλαστικά τάπερ με άγνωστη εκρηκτική ύλη,
  • πλαστική συσκευασία με άγνωστη ποσότητα πυρίτιδας,
  • πλήθος πυροκροτητών, καλωδίων, φυτιλιών, κροτίδες, χρονοδιακόπτες, ηλεκτρολογικό πολύμετρο, μπαταρίες και διάφορα υλικά κατασκευής ωρολογιακών μηχανισμών και
  • φορητός ηλεκτρονικός υπολογιστής.

Οι έρευνες της Αντιτρομοκρατικής υπηρεσίας βρίσκονται σε πλήρη εξέλιξη και ψάχνουν αν ο 29χρονος μετακόμιζε το οπλοστάσιο σε άλλη γιάφκα.

Η μαρτυρία της γειτόνισσας

Γυναίκα η οποία μένει κοντά στο σπίτι όπου συνελήφθη ο 29χρονος, μίλησε στις τηλεοπτικές κάμερες και ανέφερε πως τις προηγούμενες ημέρες είχε δει τον 29χρονο μαζί με περίπου πέντε ακόμη άτομα, έξω από το σπίτι. Τονίζει πως όλοι φορούσαν μαύρα ενώ κρατούσαν και μια μεγάλη μαύρη σακούλα. Η ίδια αναφέρθηκε στην παρουσίας μιας γυναίκας η οποία του έλεγε: «Μπράβο τα καταφέραμε».

Το αποτύπωμα του βρέθηκε στο «τρομοπακέτο» Σόιμπλε

Πληροφορίες αναφέρουν ότι καταλυτικό στοιχείο για την σύλληψη του 29χρονου ήταν το αποτύπωμα και το DNA που βρέθηκαν στον «τρομοφάκελο» που είχε αποσταλεί στο γραφείο του τότε γερμανού ΥΠΟΙΚ Β.Σόιμπλε. Οι γερμανικές αρχές είχαν τότε στείλει τα στοιχεία στην ΕΛ.ΑΣ που είχε καταχωρίσει το DNA ως «ορφανό» πλην κρίσιμο στοιχείο για την ταυτοποίηση του κατασκευαστή ή του αποστολέα του φακέλου. Η ταυτοποίηση του σήμερα ήταν απλή υπόθεση, καθώς ο νεαρός είχε συλληφθεί το 2011 σε επεισόδια αντιεξουσιαστών με την αστυνομία και τα αποτυπώματά του υπήρχαν στην βάση δεδομένων της αστυνομίας.

Την ευθύνη για τον τρομοφάκελο στον Σόιμπλε και στο γραφείο του ΔΝΤ στο Παρίσι ( όπου είχε εκραγεί και τραυματίσει μια υπάλληλο) είχε αναλάβει η οργάνωση Συνωμοσία των Πυρήνων της Φωτιάς.

Ερευνες σε τρία σπίτια

Ένα από τρία σπίτια είναι αυτό στη συμβολή των οδών Περγάμου και Αλκαμένους στην πλατεία Αττικής, από το οποίο βγήκε ο 29χρονος και συνελήφθη από τους αστυνομικούς που του είχαν στήσει ενέδρα. Τα άλλα δύο σπίτια είναι το πατρικό του

Πως έφτασε η ΕΛΑΣ στον «μπαλαντέρ» της τρομοκρατίας - εικόνα 5

και ένα ακόμα διαμέρισμα στο Ελληνικό.

Πως έφτασε η ΕΛΑΣ στον «μπαλαντέρ» της τρομοκρατίας - εικόνα 6

Οι αξιωματικοί της Αντιτρομοκρατικής αναζητούν γιάφκα με οπλισμό, αλλά μέχρι στιγμής δεν έχει γίνει γνωστό αν έχουν εντοπίσει κάτι τέτοιο.

Πως έφτασε η ΕΛΑΣ στον «μπαλαντέρ» της τρομοκρατίας - εικόνα 7

Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί αύριο (29.10.2017) στις 10:00 στο Εφετείο προκειμένου να εκτελεστεί το ένταλμα σύλληψης. Θα παρουσιαστεί στον ειδικό εφέτη ανακριτή. Στις 12:00 θα μεταφερθεί στα δικαστήρια της Ευελπίδων για συμπληρωματική δίωξη, όσον αφορά στα όπλα που είχε μαζί του και τα άλλα ευρήματα.

Πως έφτασε η ΕΛΑΣ στον «μπαλαντέρ» της τρομοκρατίας - εικόνα 8

Πως έφτασε η ΕΛΑΣ στον «μπαλαντέρ» της τρομοκρατίας - εικόνα 9

Πως έφτασε η ΕΛΑΣ στον «μπαλαντέρ» της τρομοκρατίας - εικόνα 10

Πως έφτασε η ΕΛΑΣ στον «μπαλαντέρ» της τρομοκρατίας - εικόνα 11

Απο την επιχείρηση σε δεύτερο σπίτι στο Ελληνικό
Απο την επιχείρηση σε δεύτερο σπίτι στο Ελληνικό

Πως έφτασε η ΕΛΑΣ στον «μπαλαντέρ» της τρομοκρατίας - εικόνα 13

Πως έφτασε η ΕΛΑΣ στον «μπαλαντέρ» της τρομοκρατίας - εικόνα 14

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για ό,τι συμβαίνει τώρα στην Ελλάδα και τον Κόσμο στο thetoc.gr

`
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΥΠ. ΠΑΙΔΕΙΑΣ 30 Νοε 2020 | 21:17

Πανελλήνιες 2021: Παράταση έως τις 3 Δεκεμβρίου για τις αιτήσεις συμμετοχής

Η προθεσμία για τις πανελλήνιες αφορά μόνο τους μαθητές των ΓΕΛ και των ΕΠΑΛ.

ΕΝΤΥΠΩΣΙΑΚΟ ΦΕΓΓΑΡΙ 30 Νοε 2020 | 21:03

Πανσέληνος Νοεμβρίου: Κορυφώνεται απόψε με μαγικές εικόνες - Τι συμβαίνει με την έκλειψη παρασκιάς

Η Πανσέληνος Νοεμβρίου συμπίπτει με την έκλειψη παρασκιάς της Σελήνης

ΤΙ ΕΙΠΕ ΣΤΟ MEGA 30 Νοε 2020 | 20:49

Κορονοϊός: "Με τάιζαν όταν μπήκα στο νοσοκομείο" - Σοκάρει ο καθηγητής του ΑΠΘ που νοσηλεύεται στο Ιπποκράτειο [Βίντεο]

Ο καθηγητής Βασίλης Βασιλικός κάνει έκκληση για περισσότερες νοσηλεύτριες που θα φροντίσουν τους ασθενείς με κορονοϊό

TWEET ΠΙΣΩ ΑΠΟ ΤΑ ΚΑΓΚΕΛΑ 30 Νοε 2020 | 20:45

Νότης Σφακιανάκης: Ο Ηλίας Κασιδιάρης τον στηρίζει από την φυλακή με προκλητική ανάρτηση

Με μια προκλητική ανάρτηση ο Ηλίας Κασιδιάρης εκφράζει τη συμπαράστασή του στον Νότη Σφακιανάκη.

ΘΛΙΨΗ ΣΤΟΝ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΚΟΣΜΟ 30 Νοε 2020 | 20:13

Πέθανε η δημοσιογράφος Μαρία Κωνσταντοπούλου στα 61 της χρόνια

Με ανακοίνωσή της η ΕΣΗΕΑ αποχαιρετά την Μαρία Κωνσταντοπούλου.

"ΚΑΜΠΑΝΑΚΙ" ΑΠΟ ΤΟΝ ΝΙΚΟ ΧΑΡΔΑΛΙΑ 30 Νοε 2020 | 19:59

Κορονοϊός: Ποιος νομός είναι στο "κόκκινο" - Αύξηση του επιδημιολογικού φορτίου τα τελευταία 24ωρα

Σε ποιον νομό το επιδημιολογικό φορτίου του κορονοϊού δεν σταθεροποιείται ούτε μειώνεται, αλλά αυξάνεται

ΤΙ ΕΙΠΑΝ ΣΤΗΝ ΕΠΙΣΗΜΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ 30 Νοε 2020 | 19:33

Ξέσπασμα Χαρδαλιά, Αρκουμανέα για τα δημοσιεύματα για τον ΕΟΔΥ: "Κακόβουλα και αβάσιμα - Υπάρχει μόνο ένα σύστημα καταγραφής"

Σε υψηλούς τόνους Παναγιώτης Αρκουμανέας και Νίκος Χαρδαλιάς διέψευσαν κατηγορηματικά τα περί διπλού συστήματος καταγραφής των κρουσμάτων του ΕΟΔΥ

ΣΕ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΗΣ 30 Νοε 2020 | 19:04

Συγκινεί γνωστή δημοσιογράφος που πέρασε κορονοϊό: Στη Θεσσαλονίκη είναι παντού - "Έφυγε" ο πατέρας μου χωρίς να τον αποχαιρετήσω

Τι δήλωσε η δημοσιογράφος που νοσηλεύτηκε με κορονοϊό για την πανδημία στη Θεσσαλονίκη

ΟΙ ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ 30 Νοε 2020 | 18:26

Παρέμβαση εισαγγελέα για τον ΕΟΔΥ - Έρευνα μετά τα δημοσιεύματα για διπλό σύστημα καταγραφής των κρουσμάτων

Τόσο ο ΕΟΔΥ όσο και η κυβέρνηση διέψευσαν κατηγορηματικά τα δημοσιεύματα - Εισαγγελική παρέμβαση για την καταγραφή των κρουσμάτων κορονοϊού.

ΤΙ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕ Ο ΕΟΔΥ 30 Νοε 2020 | 18:12

Κορονοϊός: Καλά νέα για Αττική και Θεσσαλονίκη με 255 και 213 νέα κρούσματα - Ακολουθεί η Λάρισα με 49

Πάνω από 1000 κρούσματα κορονοϊού παρά τη σημαντική πτώση ενώ σύμφωνα με τον ΕΟΔΥ καταγράφηκαν 85 νέοι θάνατοι τη στιγμή που 600 είναι οι διασωληνωμένοι

ΤΟ "ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ" ΣΤΟΥΣ ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΟΥΣ 30 Νοε 2020 | 18:04

Συγκλονίζει ο Ιερώνυμος για τη μάχη με τον κορονοϊό: "Φοβήθηκα και πόνεσα πολύ - Ήμουν προετοιμασμένος για όλα"

Συγκινεί ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος - Το πρώτο μήνυμά του μετά το εξιτήριο από τον Ευαγγελισμό

ΤΙ ΑΝΑΦΕΡΘΗΚΕ 30 Νοε 2020 | 18:01

Κορονοϊός: Κάτω από το 1 ο δείκτης Rt (αναπαραγωγής) σε Αττική και Θεσσαλονίκη

Η επίσημη ενημέρωση του Υπουργείου Υγείας για την πανδημία του κορονοϊού στη χώρα - Τι είπε ο πρόεδρος του ΕΟΔΥ για τα δημοσιεύματα περί διπλού συστήματος καταγραφής κρουσμάτων

ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΟΝ ΕΟΔΥ 30 Νοε 2020 | 17:56

Κορονοϊός: Επιτέλους πέφτουν - 1.044 τα νέα κρούσματα σήμερα - 85 θάνατοι και 600 διασωληνωμένοι

Μειώνονται τα κρούσματα κορονοϊού - Ανησυχία για τους ημερήσιους απολογισμούς σε θανάτους και διασωληνωμένους - 2.406 συνολικά τα θύματα.