Πως πιάστηκε στη φάκα το καρτέλ της ηρωίνης

Πως ξετρύπωσαν οι αρχές το μεγάλο καρτέλ της ηρωίνης. Ο ρόλος του Ελληνα εφοπλιστή, της πρώην συζύγου του, κόρης μεγαλέμπορου διαμαντιών, της πεθεράς και του 15χρονου γιου του.

Πως πιάστηκε στη φάκα το καρτέλ της ηρωίνης

Ο 40χρονος Ελληνας εφοπλιστής, με δραστηριότητες στο Ντουμπάι, κατά δήλωσή του, η συνομήλικη πρώην σύζυγός του, κόρη μεγαλεμπόρου διαμαντιών και πολύτιμων λίθων στο Καμερούν, είναι οι κατηγορούμενοι για τη μεταφορά του άνω του ενός τόνου ηρωίνης, που συγκεντρώνουν το μεγαλύτερο ερευνητικό ενδιαφέρον των διωκτικών αρχών.

Οι τραπεζικές καταθέσεις και οι τρόποι ξεπλύματος του χρήματος από την αγοραπωλησία του λευκού θανάτου, έχουν μπει στο στόχαστρο του ΣΔΟΕ, όπως και οι τυχόν επιχειρηματικές δραστηριότητες «βιτρίνες»

Οι τραπεζικές καταθέσεις και οι τρόποι ξεπλύματος του χρήματος από την αγοραπωλησία του λευκού θανάτου, έχουν μπει στο στόχαστρο του ΣΔΟΕ, όπως και οι τυχόν επιχειρηματικές δραστηριότητες, «βιτρίνες», των κατηγορούμενων. Πηγές της αρμόδιας υπηρεσίας, αναφέρουν ότι υπάρχουν πληροφορίες ότι κατηγορούμενος του μεγάλου δικτύου διακίνησης ηρωίνης, ασχολείτο με το franchising καταστημάτων πώλησης παγωτών μεγάλης ευρωπαϊκής φίρμας, κάτι που πρέπει να ελεγχθεί για να διαπιστωθεί αν έχουν χρησιμοποιηθεί στο ξέπλυμα μαύρου χρήματος από τις αγοραπωλησίες των ναρκωτικών. Το ίδιο συμβαίνει με την ιδιοκτησία γνωστού μπαρ στο Κεφαλάρι της Κηφισιάς, ο ιδιοκτήτης του οποίου φαίνεται να έχει εμπλοκή στην μεγάλη υπόθεση.

«Η τιμή των 1.133 κιλών και 420 γραμμαρίων ηρωίνης, ανάλογα με την τμηματική διάθεση και πώλησή τους, μπορούσε να τινάξει τα κέρδη του κυκλώματος, σε ποσό που θα έφθανε έως και τα 200 εκατ. ευρώ» αναφέρουν αξιωματικοί του Λιμενικού Σώματος και της Ελληνικής Αστυνομίας.Οι πληροφορίες για τη δράση του μεγάλου κυκλώματος χρονολογούνται τον τελευταίο χρόνο, με τις αρμόδιες ελληνικές και αμερικανικές αρχές να επιχειρούν την «παγίδευση» μεγάλου φορτίου ηρωίνης και η ελεγχόμενη πορεία του έως τους τελικούς αποδέκτες και διακινητές.

Πως πιάστηκαν στη φάκα

Η μεγάλη ποσότητα του λευκού θανάτου αποκαλύφθηκε από τους πομπούς-κοριούς της αμερικανικής δίωξης ναρκωτικών DEA, τις πληροφορίες των αρμόδιων υπηρεσιών του Λιμενικού Σώματος και την παρακολούθηση της μεταφοράς των ναρκωτικών.

Οι έρευνες οδήγησαν στη βίλα της οδού Αθανασίου Διάκου στη Φιλοθέη, στον φερόμενο Ελληνα έφοπλιστή, που υποστηρίζεται ότι είναι ιδιοκτήτης ή ναυλωτής τεσσάρων δεξαμενόπλοιων στο Ντουμπάι, στην πρώην σύζυγό του και στην αποθήκη στο Κορωπί

Οι έρευνες οδήγησαν στη βίλα της οδού Αθανασίου Διάκου στη Φιλοθέη, στον φερόμενο Ελληνα εφοπλιστή, που υποστηρίζεται ότι είναι ιδιοκτήτης ή ναυλωτής (φερόταν ως άνεργος) τεσσάρων δεξαμενόπλοιων στο Ντουμπάι, στην πρώην σύζυγό του και στην αποθήκη στο Κορωπί. Αξίζει να σημειωθεί ότι κύκλοι του εφοπλιστικού κλάδου, αγνοούν την ύπαρξη τέτοιου ονόματος στις τάξεις τους.

Μαζί τους συνελήφθησαν η 73χρονη σύζυγος του αποβιώσαντα εμπόρου διαμαντιών και μητέρα της 40χρονης, ο 15χρονος εγγονός της, η Βουλγάρα οικιακή βοηθός και ένας ακόμη 46χρονος άνδρας. Οι πέντε Τούρκοι υπήκοοι, ανάμεσά τους και ένας με εμφανή αναπηρία, ο οποίος φέρεται να είναι από τους εγκεφάλους του καρτέλ της ηρωίνης, προέρχονταν από την Αγκυρα, Ντιγιάρμπακιρ, Κωνσταντινούπολη, Σερβία και Λόκερεν Βελγίου. Από το Βέλγιο φαίνεται να είχαν ταξιδέψει με ένα πολυτελές τζιπ μάρκας BMW, μεταφέροντας τουλάχιστον 500 κιλά ηρωίνης καταλήγοντας στη βίλα της Φιλοθέης και από εκεί στην αποθήκη στο Κορωπί, όπου και συνελήφθησαν. Η διαμονή τους στη χώρα μας, ήταν πάντοτε πολυτελής, σε ακριβά ξενοδοχεία των νοτίων προαστίων.

Skype, Facebook και τηλέφωνα «φαντάσματα»

Στο πλαίσιο των συνεχιζόμενων ερευνών των αξιωματικών του Λιμενικού Σώματος, ο 40χρονος φαίνεται να τηρεί αρνητική στάση, για την συμμετοχή του στο δαιδαλώδες κύκλωμα διακίνησης ηρωίνης και τις κατηγορίες που του αποδίδονται. Πηγές όμως του Λιμενικού Σώματος, αποδίδουν πρωταγωνιστικό ρόλο στον φερόμενο εφοπλιστή και μεγάλο βαθμό συνέργειας στην πρώην σύζυγό του, στην πεθερά του, σε έναν 46χρονο ακόμη και στον 15χρονο γιο του.

Οι συνεννοήσεις των μελών του κυκλώματος για τις ποσότητες της ηρωίνης, τα δρομολόγια και την πορεία που θα ακολουθούσαν, γίνονταν μέσω Facebook, Skype και τηλεφωνικούς αριθμούς «φαντάσματα»

«Υπάρχουν στοιχεία, που προκύπτουν από τεχνικά μέσα της έρευνας, τα οποία αποδεικνύουν με σαφήνεια τον βαθμό συμμετοχής του καθενός στις παράνομες δραστηριότητες του κυκλώματος» δηλώνουν εμφατικά υψηλόβαθμοι αξιωματικοί του Λιμενικού Σώματος.

Την ίδια ώρα, οι ίδιοι αξιωματικοί του Λιμενικού Σώματος, αποκαλύπτουν ότι οι συνεννοήσεις των μελών του κυκλώματος για τις ποσότητες της ηρωίνης, τα δρομολόγια και την πορεία που θα ακολουθούσαν, γίνονταν μέσω Facebook, Skype και τηλεφωνικούς αριθμούς «φαντάσματα», που ανήκαν σε άγνωστους αλλοδαπούς χρήστες. Οι συνομιλίες ανάμεσα στους κατηγορουμένους γίνονταν με συνθηματικές εκφράσεις και προσημειωμένο κώδικα, ο οποίος φαίνεται να αποκρυπτογραφήθηκε από τους αρμόδιους αξιωματικούς του Λιμενικού Σώματος, με το υλικό να συμπεριλαμβάνεται στην ογκωδέστατη δικογραφία.

Υπήρχαν περιπτώσεις που Ελληνες και Τούρκοι «συνεργάτες» του κυκλώματος έρχονταν σε επαφή και επικοινωνία μέσω ψεύτικων προφίλ τους, στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Επίσης, όπως επισημαίνουν αξιωματικοί του Λιμενικού Σώματος, έχει χρησιμοποιηθεί για αυτές τις συνομιλίες, το προφίλ του 15χρονου αγοριού, στο Facebook, όπως και ο τηλεφωνικός αριθμός του κινητού τηλεφώνου, που χρησιμοποιούσε, για απευθείας τηλεφωνικές συνομιλίες και ανταλλαγή μηνυμάτων, ανάμεσα σε μέλη του καρτέλ της ηρωίνης σε Ελλάδα και εξωτερικό.

Πηγές του Λιμενικού Σώματος, αποδίδουν πρωταγωνιστικό ρόλο στον φερόμενο εφοπλιστή και μεγάλο βαθμό συνέργειας στην πρώην σύζυγό του, στην πεθερά του, σε έναν 46χρονο ακόμη και στον 15χρονο γιο του

Αξιωματικοί αναφέρουν ότι ακόμη και κατά τη διάρκεια της έρευνας στη βίλα της Φιλοθέης, ο 15χρονος έστειλε μήνυμα στον πατέρα του, που βρισκόταν στο σπίτι του στη Σαρωνίδα, προκειμένου να τον ειδοποιήσει για την αστυνομική επέμβαση.

Βέβαια στελέχη του Λιμενικού Σώματος βρίσκονταν ήδη εκεί και προχώρησαν στη σύλληψή του. Αντίστοιχα μηνύματα και επικοινωνίες με άλλα μέλη του κυκλώματος είχαν γίνει από τηλεφωνικούς αριθμούς κινητών τηλεφώνων που χρησιμοποιούσαν και άλλα μέλη της οικογένειας.

Οι ίδιοι αξιωματικοί, διαπιστώνουν πως τα μέλη του κυκλώματος έφερναν τις ποσότητες ηρωίνης με φορτηγά από το Αφγανιστάν και το Ιράν, και μέσω της Τουρκίας, οδικώς ή ακτοπλοϊκώς, έφθαναν στην Ελλάδα. Αρχικά στη βίλα της Φιλοθέης και από εκεί στο Κορωπί για την συσκευασία της και μεταφορά σε διάφορες χώρες των Βαλκανίων και της κεντρικής Ευρώπης.

Το «σύνθημα» των συλλήψεων

Οι λιμενικοί, το βράδυ της Πέμπτης, διαπίστωσαν την μεταφορά ναρκωτικών από την βίλα της Φιλοθέης στην αποθήκη στο Κορωπί, με δύο πολυτελή αυτοκίνητα και αποφάσισαν τις παράλληλες επιχειρήσεις. Στην αποθήκη γινόταν η συσκευασία της ηρωίνης σε σάκους μαρμαρόσκονης, προκειμένου να διακινηθούν παράνομα με φορτηγά οχήματα τόσο στον ελλαδικό χώρο όσο και σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες.

Στη βίλα, όπως αναφέρουν πηγές του λιμενικού, βρέθηκαν περίπου 500 κιλά ηρωίνης και τα υπόλοιπα σε οχήματα και στην αποθήκη στο Κορωπί. Σύμφωνα με πληροφορίες, η διακίνηση των μεγάλων ποσοτήτων ηρωίνης γινόταν με την τοποθέτησή τους σε ειδικές κρύπτες κοντέινερ, που μετέφεραν νόμιμα φορτία και έφθαναν ακτοπλοϊκώς στην Ελλάδα, ενώ σε άλλες περιπτώσεις οδικώς μέσα σε κρύπτες φορτηγών. Οι μεταφορές των «προϊόντων» φαίνεται να γίνονταν μέσω νομιμοφανών εταιρειών, που είχαν συστήσει μέλη του μεγάλου κυκλώματος, με τα στελέχη του ΣΔΟΕ, να εξετάζουν όλες τις «αφανείς» επιχειρηματικές δραστηριότητες αυτών των εταιρειών. Σημειώνεται ότι για πρώτη φορά χρησιμοποιήθηκαν και εκρηκτικά για ν’ ανοίξουν τις κρύπτες αποθήκευσης των ναρκωτικών, ενώ χρησιμοποιήθηκαν σύγχρονα τεχνικά μέσα με μικροκάμερες αλλά και οι αξιαγάπητοι σκύλοι ανίχνευσης ναρκωτικών ουσιών.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ: Πώς προετοίμασαν το «μεγάλο κόλπο» με την ηρωίνη

banner
banner
banner

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για ό,τι συμβαίνει τώρα στην Ελλάδα και τον Κόσμο στο thetoc.gr

ΣΕ ΕΜΠΟΡΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ 03 Αυγ 2020 | 13:54

Κίεβο: Άνδρας απειλεί να ανατινάξει με βόμβα τράπεζα σε εμπορικό κέντρο

Διαπραγματεύσεις της αστυνομίας στο Κίεβο με άνδρα ο οποίος απειλεί να ανατιναχθεί σε τράπεζα.

ΕΛΕΓΧΟΣ ΣΤΟ ΚΕΝΤΡΟ 02 Αυγ 2020 | 18:19

Κορονοϊός: Σύλληψη σε εκδήλωση στα Χανιά - Ο κόσμος ήταν στην πίστα και χόρευε

Οι αστυνομικές αρχές των Χανίων, όταν διαπίστωσαν παράβαση σε κτήμα κοσμικών εκδηλώσεων, αναζήτησαν τον υπεύθυνο και τον συνέλαβαν.

ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟ 1/8 02 Αυγ 2020 | 16:59

Κορονοϊός: 311 παραβάσεις για μη χρήση μάσκας - 150 ευρώ το πρόστιμο

Έλεγχοι της Αστυνομίας σε όλη τη χώρα για την τήρηση των μέτρων προστασίας

ΛΟΓΩ ΣΥΝΩΣΤΙΣΜΟΥ 02 Αυγ 2020 | 15:17

Πρόστιμα και λουκέτα σε νυχτερινά κέντρα: Σφραγίστηκε μπαρ στην Πάρο - "Καμπάνες" σε Μύκονο, Σαντορίνη

Χθες μπήκε "λουκέτο" σε δύο μπαρ της Χαλκιδικής, ενώ τα ξημερώματα της Κυριακής "σφραγίστηκαν" μπαρ στην Πάρο και στην Κύμη.

ΣΕ ΕΠΙΒΙΒΑΣΗ ΚΑΙ ΑΠΟΒΙΒΑΣΗ 01 Αυγ 2020 | 17:45

Μπαράζ ελέγχων στα πλοία: Στο κυνήγι των παραβατών το Λιμενικό [εικόνες]

Ήδη από σήμερα το πρωί έχουν διαπιστωθεί και έχουν επιβληθεί πρόστιμα σε δεκάδες παραβάσεις.

Ο ΙΔΙΟΚΤΗΤΗΣ ΤΗΣ 31 Ιουλ 2020 | 13:48

Κορονοϊός: Νέα σύλληψη στη Μύκονο για πάρτι τύπου Ιμπιζα σε βίλα- Με το κόλπο της ηχορρύπανσης

Μία ακόμα σύλληψη, ενός ενοικιαστή βίλας, έκανε η αστυνομία στη Μύκονο, προσπαθώντας να αντιμετωπίσει τα παράνομα πάρτι κορονοϊού.

ΚΥΝΗΓΟΙ ΘΗΣΑΥΡΩΝ 31 Ιουλ 2020 | 08:08

Νεκροί στη Βαρυμπόμπη: Πώς οι τρεις ομογενείς αναζητούσαν χρυσές λίρες αλλά βρήκαν τον θάνατο

Οι τρεις ομογενείς από το Καζακστάν έψαχναν για χρυσές λίρες. Τους βρήκε ο θάνατος σε φρεάτιο βάθους 8 μέτρων.

30 Ιουλ 2020 | 20:56

Δομές, αντιλήψεις και άνθρωποι - Η ασφάλεια και οι ανασφάλειές τους

H δημόσια ασφάλεια αποτελεί ένα κοινό αγαθό συνυφασμένο με την κοινωνική αλληλεγγύη και την προστασία των δικαιωμάτων των πολιτών

ΑΔΙΑΦΟΡΙΑ ΓΙΑ ΤΑ ΜΕΤΡΑ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ 30 Ιουλ 2020 | 12:53

Απίστευτες εικόνες συνωστισμού στο Δημοτικό Θέατρο της Πάτρας- Ο ένας πάνω στον άλλο χωρίς μάσκες για ένα εισιτήριο [εικόνες και βίντεο]

Το πρωί της Πέμπτης στο δημοτικό θέατρο της Πάτρας Απόλλων, απίστευτες σκηνές διαδραματίστηκαν για ένα εισιτήριο.

ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ ΤΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ 30 Ιουλ 2020 | 07:15
ΜΕΤΑΞΥ ΔΥΟ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΩΝ 29 Ιουλ 2020 | 14:03

Βέροια: Σοβαρά επεισόδια μεταξύ Ρομά μέσα στα δικαστήρια [βίντεο]

Προσαγωγές στο δικαστικό Μέγαρο Βέροιας μετά τα επεισόδια μεταξύ οικογενειών Ρομά.

Ο ΔΡΑΣΤΗΣ ΕΧΕΙ ΣΧΕΔΟΝ ΑΚΟΥΜΠΗΣΕΙ ΣΤΟ ΠΑΡΑΘΥΡΟ 29 Ιουλ 2020 | 09:59

Καρέ καρέ η απόπειρα δολοφονίας στον Στέφανο Χίο - Ο ένοπλος σκύβει και πυροβολεί

Στη δημοσιότητα φωτογραφίες από τη στιγμή της επίθεσης στον Στέφανο Χίο.

ΤΙ ΕΞΕΤΑΖΕΙ Η ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ 28 Ιουλ 2020 | 13:50

Στέφανος Χίος: Η πρώτη κατάθεση μετά την απόπειρα δολοφονίας- "Δεχόμουν απειλές για τις αποκαλύψεις μου"

Την πρώτη κατάθεση στους αστυνομικούς μετά την εις βάρος του απόπειρα δολοφονίας έδωσε ο δημοσιογράφος Στέφανος Χίος,