Αυξάνεται με ραγδαία ταχύτητα ο ρυθμός των εμβολιασμών στη χώρα, την ώρα που οι θάνατοι από κορονοϊό σπάνε καθημερινά το ένα "μαύρο" ρεκόρ μετά το άλλο και τα νοσοκομεία και οι ΜΕΘ ασφυκτιούν.
Σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, από την προηγούμενη Τρίτη, έχουν κλειστεί 150.000 ραντεβού για την πρώτη δόση του εμβολίου, εκ των οποίων οι 67.000 αφορούσαν σε άτομα άνω των 60 ετών. Επίσης έχουν κλειστεί 1.025.944 ραντεβού για αναμνηστικές δόσεις εμβολίου όλων των ηλικιών.
Επιπλέον, μόνο χθες, Δευτέρα 6 Δεκεμβρίου, κλείστηκαν 11.000 ραντεβού πρώτης δόσης για ηλικίες άνω των 60 ετών, σε σύνολο 28.000 πρώτων δόσεων.
Πάνω από 120.000 εμβολιασμοί τη Δευτέρα
Σημειώνεται ότι χθες, η κίνηση ήταν ιδιαίτερα αυξημένη στα εμβολιαστικά κέντρα, όπου διενεργήθηκαν περισσότεροι από 120.000 εμβολιασμοί. Είναι χαρακτηριστικό πως πριν από έναν μήνα, στις 6 Νοεμβρίου είχαν διενεργηθεί μόλις 34.300 εμβολιασμοί.
Στην Ελλάδα, μέχρι σήμερα, έχουν εμβολιαστεί 7.164.109 άτομα με τουλάχιστον μία δόση, ενώ έχουν ολοκληρώσει τον εμβολιασμό τους 6.680.208 άτομα.
Με την αναμνηστική δόση έχουν εμβολιαστεί συνολικά 1.784.601 άτομα.
Υπενθυμίζεται ότι, στις 15 Δεκεμβρίου, θα ξεκινήσουν οι εμβολιασμοί για τα παιδιά ηλικίας 5-11 ετών. Η σχετική πλατφόρμα για το κλείσιμο των ραντεβού θα ανοίξει, την Παρασκευή 10 Δεκεμβρίου.
Μητσοτάκης: Δεν είχαμε άλλη επιλογή από τον υποχρεωτικό εμβολιασμό
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης, μιλώντας στο αμερικανικό δίκτυο CNN για την απόφασή του να καθιερώσει υποχρεωτικό εμβολιασμό για τους πολίτες άνω των 60, επεσήμανε ότι "έκτοτε παρατηρείται μία σημαντική αύξηση στα ραντεβού για την α' δόση της συγκεκριμένης ηλικιακής ομάδας".
Ο πρωθυπουργός τόνισε ότι η κυβέρνηση αρέσκεται να λαμβάνει προληπτικά μέτρα και η υποχρεωτικότητα του εμβολιασμού είναι το "ύστατο μέτρο", εκτιμώντας ότι έως τις 16 Ιανουαρίου, όταν και ξεκινά να ισχύει το διοικητικό πρόστιμο των 100 ευρώ μηνιαίως η πλειοψηφία των πολιτών άνω των 60 θα έχει λάβει την απόφαση να προστατεύσει εαυτούς και τις οικογένειες τους.
"Είμαι φιλελεύθερος πολιτικός, δεν μου αρέσει η υποχρεωτικότητα από θέση αρχής, ωστόσο, πιστεύω ότι πήραμε τη σωστή απόφαση, μόλις εμφανίστηκε η μετάλλαξη Ο για την οποία δεν γνωρίζουμε ακόμη πολλά, είπαμε πως αυτή είναι η σωστή απόφαση και πρέπει να την πάρουμε τώρα", σημείωσε χαρακτηριστικά ο Κυριάκος Μητσοτάκης.
Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις
Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για ό,τι συμβαίνει τώρα στην Ελλάδα και τον Κόσμο στο thetoc.gr