Follow us

Ρήγας: Μείωση θητείας πολύτεκνων, ρυθμίσεις για ανυπότακτους

Μείωση θητείας για πολύτεκνους και ευνοϊκές ρυθμίσεις για τους ανυπότακτους προαναγγέλλει ο αν. υπουργός Εθνικής 'Αμυνας.

THETOC TEAM
ΓΡΑΦΕΙ: THETOC TEAM
Ρήγας: Μείωση θητείας πολύτεκνων, ρυθμίσεις για ανυπότακτους

Θέσπιση μειωμένης θητείας 9 μηνών για την Πολεμική Αεροπορία και το Πολεμικό Ναυτικό και 8 μηνών για το Στρατό Ξηράς για όλους τους αδελφούς και όχι μόνο για τον πρώτο από οικογένεια με τρία ή τέσσερα αδέλφια, προβλέπει το νέο νομοσχέδιο του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας, δήλωσε ο αναπληρωτής υπουργός, Παναγιώτης Ρήγας, σε συνέντευξη που παραχώρησε στο Αθηναϊκό/Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων. Στις διατάξεις τού υπό διαβούλευση νομοσχεδίου προβλέπονται, ακόμη, ευνοϊκές ρυθμίσεις για τους ανυπότακτους, ενώ μειώνεται το όριο ηλικίας για τους αντιρρησίες συνείδησης.

Για τα Μέτρα Οικοδόμησης Εμπιστοσύνης με την Τουρκία ο κ. Ρήγας σημείωσε «πως αποτελούν μια πρακτική δοκιμασμένη στο χρόνο με θετικά αποτελέσματα σε επίπεδο κλίματος, αλλά και πρακτικών».

Απαντώντας σε ερώτηση του ΑΠΕ-ΜΠΕ για την κατάσταση στις εταιρείες της εγχώριας κρατικής αμυντικής βιομηχανίας ο κ. Ρήγας σημείωσε πως η κυβέρνηση τις παρέλαβε σε κατάσταση πλήρους αποσύνθεσης και απαξίωσης, αλλά κατάφερε να τις διασώσει. Μάλιστα δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο προσλήψεων, αφού όμως πρώτα λυθούν πολλά συσσωρευμένα προβλήματα.

Ο αναπληρωτής υπουργός σημείωσε πως με την είσοδο της Βόρειας Μακεδονίας στο ΝΑΤΟ υπάρχει πρόσφορο έδαφος για την ανάπτυξη στενών σχέσεων στρατιωτικής συνεργασίας και προανήγγειλε άμεσες εξελίξεις.

Ακολουθεί το πλήρες κείμενο της συνέντευξης του αναπληρωτή υπουργού Εθνικής Άμυνας Παναγιώτη Ρήγα στους Κώστα Γιανναράκο και Δημήτρη Σπυρίδων για το Αθηναϊκό/Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων:

Ερ.: Ποιες είναι οι ευεργετικές διατάξεις του προωθούμενου νομοσχεδίου για τους τρίτεκνους, πολύτεκνους, ανυπότακτους, αντιρρησίες συνείδησης; Θα διαφοροποιηθούν οι διατάξεις για τους προστάτες οικογενείας;

Απ.: Με τις προωθούμενες ρυθμίσεις διευρύνεται η έννοια «προστάτης οικογένειας». Θεσπίζεται μειωμένη θητεία εννέα μηνών για το Πολεμικό Ναυτικό και Πολεμική Αεροπορία και οκτάμηνη για το Στρατό Ξηράς για όλους τους αδελφούς και όχι μόνο για τον πρώτο από οικογένεια με τρία ή τέσσερα αδέλφια. Για δε τις οικογένειες με πέντε και πάνω αδέλφια, θεσπίζεται εξάμηνη θητεία για όλους και στους τρεις Κλάδους των Ενόπλων Δυνάμεων.

Επίσης, προβλέπεται η στρατολογική, ποινική και διοικητική τακτοποίηση όσων κηρύχθηκαν ανυπότακτοι, μέχρι την έναρξη ισχύος του εν λόγω νομοσχεδίου, εφόσον καταταχθούν στις Ένοπλες Δυνάμεις μέχρι τις 31 Δεκεμβρίου 2020. Με τη ρύθμιση αυτή επιτυγχάνουμε μείωση του αριθμού των ανυπότακτων, παρέχοντάς τους ένα κίνητρο για να καταταγούν. Έχει ιδιαίτερη σημασία αυτή η διάταξη, καθώς αφορά πολλούς νέους οι οποίοι αναγκάστηκαν για βιοποριστικούς λόγους να φύγουν τα τελευταία χρόνια στο εξωτερικό. Απαλλάσσονται έτσι από την καταβολή του χρηματικού ποσού για την αποπληρωμή τού ομολογουμένως μεγάλου διοικητικού προστίμου των 6.000 ευρώ. Μειώνεται επίσης το όριο ηλικίας για τους αντιρρησίες συνείδησης, που επιθυμούν να εξαγοράσουν το υπόλοιπο της εναλλακτικής τους θητείας, από το 35ο στο 33ο έτος, όπως ισχύει για όλους τους στρατεύσιμους. Παράλληλα τροποποιείται σημαντικά η σύνθεση της ειδικής επιτροπής γνωμοδότησης για την υπαγωγή των αντιρρησιών συνείδησης στην εναλλακτική υπηρεσία, με αύξηση συμμετοχής των καθηγητών ΑΕΙ από 2 σε 3 και αντίστοιχη μείωση των αξιωματικών των Ενόπλων Δυνάμεων από 2 σε 1, στο πλαίσιο της συμμόρφωσης της χώρας μας με τις επιταγές της Ευρωπαϊκής Σύμβασης Δικαιωμάτων του Ανθρώπου.

Ερ.: Θα αναλάβει περισσότερες αρμοδιότητες το γυναικείο προσωπικό των Ενόπλων Δυνάμεων;

Απ.: Η παρουσία των γυναικών στις ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις αποτελεί τη συνέχεια μιας ιστορικής διαδρομής που έχει διαγράψει η συμβολή των γυναικών στους αγώνες του ελληνικού λαού. Ταυτόχρονα, είναι η έμπρακτη επιβεβαίωση της θέσης και του ρόλου της γυναίκας στην ελληνική κοινωνία. Όπου υπηρετούν, σε όλες τις βαθμίδες, εκτελούν στο ακέραιο την αποστολή τους. Με βάση τα σημερινά δεδομένα, δεν τίθεται ζήτημα διεύρυνσης της γυναικείας συμμετοχής και βέβαια αποκλείεται η στράτευση των γυναικών. Το στοίχημα που πρέπει να κερδηθεί είναι η περαιτέρω αναβάθμιση του ρόλου των υπηρετούντων γυναικών στις Ένοπλες Δυνάμεις, στη βάση της ισονομίας και της ισοτιμίας. Μέχρι τώρα έχουμε κερδίσει πολλά. Γυναίκες υπηρετούν σε θέσεις που παλαιότερα θεωρούνταν ανδρικό προνόμιο. Ο ρόλος της γυναίκας στις Ένοπλες Δυνάμεις δίνει το μέτρο της ίδιας της κοινωνικής προόδου της ελληνικής κοινωνίας.

Ερ.: Υπάρχει ενδεχόμενο περαιτέρω μείωσης του αριθμού των ανωτάτων αξιωματικών των Ενόπλων Δυνάμεων;

Απ.: Το ζήτημα δεν είναι ποσοτικό αλλά ποιοτικό. Η πυραμιδοειδής δομή της ιεραρχίας των Ενόπλων Δυνάμεων, εκ των πραγμάτων οδηγεί σε μια συσσώρευση στελεχών στις ανώτερες και κυρίως στις ανώτατες βαθμίδες. Συνεπώς, προκειμένου να εξελιχθούν οι αξιωματικοί των πιο κάτω βαθμίδων, οδηγούνται στην αποστρατεία αυτοί που βρίσκονται στις παραπάνω βαθμίδες. Εδώ ακριβώς πρέπει να βρίσκεται κάθε φορά -με εργαλείο τις κρίσεις- η χρυσή τομή. Απαιτείται μέτρο και σύνεση, γιατί το κάθε στέλεχος, ο κάθε αξιωματικός αποτελεί πολύτιμο εθνικό κεφάλαιο, που δεν πρέπει να μένει αναξιοποίητο. Προϋπόθεση είναι να πρυτανεύουν τα αξιοκρατικά κριτήρια και οι υπηρεσιακές ανάγκες. Σε αυτή την κατεύθυνση κινηθήκαμε και κατά τις πρόσφατες κρίσεις.

Ερ.: Ποιες είναι οι εξελίξεις στο υπό συζήτηση πολυεθνικό αεροπορικό κέντρο εκπαίδευσης στην Καλαμάτα;

Απ.: Το Διεθνές Κέντρο Πτητικής Εκπαίδευσης στην 120 ΠΕΑ στην Αεροπορική Βάση Καλαμάτας βρίσκεται σε διαδικασία ανάπτυξης και η πλήρης λειτουργία του θα έχει πολλαπλά οφέλη για τη χώρα μας, τοπικά και ευρύτερα. Ειδικότερα, θα συμβάλει στην αναβάθμιση της εκπαίδευσης των χειριστών των μαχητικών μας αεροσκαφών. Πρόκειται για το βασικό εκπαιδευτικό κέντρο της Πολεμικής μας Αεροπορίας, όπου λαμβάνει χώρα η εκπαίδευση των Ικάρων και των νέων Ανθυποσμηναγών. Παράλληλα, συμβάλλει στην ανανέωση των μέσων και των υποδομών που είναι απαραίτητα για αυτόν τον σκοπό, ενώ η εκπαίδευση και η φιλοξενία πιλότων άλλων χωρών συμβάλλει στην ανάδειξη της στρατηγικής θέσης της χώρας αλλά και στην αναβάθμιση του ρόλου της.

Ερ.: Ποιες είναι οι προοπτικές για τα ναυπηγεία Σκαραμαγκά και Ελευσίνας, την ΕΛΒΟ την ΕΑΒ και την ΕΒΟ σε συνδυασμό με το ενδεχόμενο προσλήψεων;

Απ.: Οι προοπτικές είναι ευοίωνες, αλλά για να φθάσουμε μέχρι εκεί πρέπει πρώτα να λυθούν πολλά συσσωρευμένα προβλήματα. Σε πρώτη φάση κληθήκαμε ως κυβέρνηση να διαχειριστούμε μια κατάσταση πλήρους αποσύνθεσης και απαξίωσης της εγχώριας κρατικής αμυντικής βιομηχανίας και των ναυπηγείων. Η διάσωση συντελέστηκε με επιτυχία και τώρα προχωράμε στα επόμενα βήματα. Είναι γεγονός πως υπήρχε ένα πλέγμα, ένας φαύλος κύκλος εγκλωβισμού και ασφυξίας αυτών των επιχειρήσεων, που τις οδηγούσε με βεβαιότητα στο κλείσιμο.

Όλο αυτό βέβαια ήταν συνδεδεμένο με συμφέροντα και επιλογές που δεν υπηρετούσαν ούτε την υπόθεση των αναγκών των Ενόπλων Δυνάμεων, ούτε βέβαια της στήριξης της εγχώριας βιομηχανίας. Πιστεύω ότι τα δύσκολα τα αφήσαμε πίσω μας. Η κάθε επιχείρηση από αυτές που αναφέρετε στην ερώτησή σας αποτελεί και μια διαφορετική περίπτωση, όμως κοινός παρονομαστής είναι η διάσωση των θέσεων εργασίας και η σταδιακή δημιουργία των προϋποθέσεων για ενεργοποίηση της παραγωγικής τους βάσης, γεγονός που θα φέρει και νέες θέσεις εργασίας αλλά και τεχνογνωσία.

Ερ.: Υπάρχει ενδεχόμενο προσλήψεων ΕΠΟΠ και προσωπικού στα προκεχωρημένα εργοστάσια βάσης και τα κέντρα συντήρησης οπλικών συστημάτων των Ενόπλων Δυνάμεων;

Απ.: Είναι ένα θέμα που το αντιμετωπίζουμε. Ως προς τους ΕΠΟΠ (Επαγγελματίες Οπλίτες), αλλά και τις άλλες κατηγορίες στελεχών των βασικών βαθμίδων που έχουν προσληφθεί κατά καιρούς για την κάλυψη αναγκών και των τριών Κλάδων, υπάρχει ένα σοβαρό ζήτημα της ηλικιακής ωρίμανσης. Ήδη με το νομοσχέδιο που έχουμε προωθήσει λύνονται χρονίζοντα προβλήματα. Τιμάμε τους ανθρώπους που υπηρέτησαν επί δεκαετίες τις Ένοπλες Δυνάμεις. Από εκεί και πέρα λαμβάνουμε μέτρα για την κάλυψη των σύγχρονων αναγκών σε προσωπικό όλων των ειδικοτήτων και αυτό αφορά και τη στελέχωση των εργοστασίων βάσης. Ταυτόχρονα, ενθαρρύνουμε και την εσωτερική κινητικότητα.

Στο σημείο αυτό να σας αναφέρω ότι στο νομοσχέδιο που προωθούμε προβλέπεται η παράταση θητείας των Οπλιτών Βραχείας Ανακατάταξης (ΟΒΑ) για μία επιπλέον τριετία (3+3 χρόνια). Ο θεσμός των ΟΒΑ έχει χαρακτηρισθεί από επιτυχία, καθώς και υποστελεχωμένες μονάδες μπορεί να επανδρώσει, αλλά και δίνει τη δυνατότητα σε οπλίτες και εφέδρους να παράσχουν μισθωτή εργασία για ένα ικανοποιητικό χρονικό διάστημα που πλέον φτάνει τα έξι χρόνια.

Ερ.: Ποιες είναι οι τελευταίες εξελίξεις στα θέματα της αναβάθμισης των αεροσκαφών F-16, ναυτικής συνεργασίας Ρ-3 και την προμήθεια των ελικοπτέρων Kiowa;

Απ.: Όταν ανέλαβε αυτή η κυβέρνηση βρέθηκε αντιμέτωπη με μια συγκεκριμένη κατάσταση στο χώρο των Ενόπλων Δυνάμεων που τη χαρακτήριζε, σε ό,τι αφορά τα ζητήματα των εξοπλιστικών προγραμμάτων, ένα τέλμα και σειρά εκκρεμοτήτων που είχαν άμεση αντανάκλαση στην ίδια στην επιχειρησιακή διαθεσιμότητα των μέσων. Με όλα τα μέτρα που ελήφθησαν και συνεχίζουμε να λαμβάνουμε μεγιστοποιήθηκε η διαθεσιμότητα. Πέραν αυτού, είτε ολοκληρώθηκαν προγράμματα, όπως αυτά των νέων υποβρυχίων, είτε ενεργοποιήθηκαν προγράμματα όπως των αεροσκαφών ναυτικής συνεργασίας, είτε αξιοποιήθηκαν ευκαιρίες όπως η απόκτηση από τις ΗΠΑ των ελικοπτέρων για το Στρατό Ξηράς. Ειδικότερα για το θέμα της αναβάθμισης των αεροσκαφών F-16, το όλο πρόγραμμα έχει δρομολογηθεί και η υλοποίησή του θα γίνει εντός χρονοδιαγραμμάτων.

Ερ.: Ποια είναι η εκτίμησή σας αναφορικά με την εμβάθυνση των Μέτρων Οικοδόμησης Εμπιστοσύνης με την Τουρκία, μετά τη συνάντηση των ΥΠΕΞ των δύο χωρών, και με βάση την υφιστάμενη συμπεριφορά της γείτονος;

Απ.: Με αποφασιστικότητα και σύνεση λαμβάνουμε υπόψη και αξιοποιούμε σε όφελος των εθνικών μας συμφερόντων τους υπάρχοντες διεθνείς συσχετισμούς. Στη διαχείριση των ελληνοτουρκικών ζητημάτων και στην αντιμετώπιση της τουρκικής προκλητικότητας, άξονας της πολιτικής μας είναι η διασφάλιση των κυριαρχικών δικαιωμάτων και της ασφάλειας της χώρας μας, μέσα σε ένα πλαίσιο ειρηνικής συνύπαρξης και αμοιβαίου σεβασμού. Η υπόθεση των Μέτρων Οικοδόμησης Εμπιστοσύνης ανάμεσα στην Ελλάδα και την Τουρκία αποτελεί μια πρακτική δοκιμασμένη στο χρόνο, όπου όποτε τηρούνταν είχαμε θετικά αποτελέσματα σε επίπεδο κλίματος, αλλά και πρακτικών. Το ζητούμενο είναι η αμοιβαία κατανόηση και όχι η επιβολή και η υπεροχή της μιας χώρας επί της άλλης. Η χώρα μας αποτελεί πόλο σταθερότητας και σημείο αναφοράς για την ευρύτερη περιοχή της Αν.Μεσογείου και της Νοτιοανατολικής Ευρώπης. Αυτό είναι μια κατάκτηση πάνω στην οποία οικοδομούμε τις διεθνείς μας σχέσεις.

Ερ.: Πού βρίσκεται η προοπτική υπογραφής συμφωνίας αμυντικής συνεργασίας με τη Βόρεια Μακεδονία για την μετεξέλιξη των Ενόπλων Δυνάμεων της στα πρότυπα του ΝΑΤΟ;

Απ.: Η επικύρωση και η εφαρμογή της Συμφωνίας των Πρεσπών ανοίγει μια νέα σελίδα, όχι μόνο στις σχέσεις Ελλάδας- Βόρειας Μακεδονίας αλλά και ευρύτερα στα Βαλκάνια και τη Νοτιοανατολική Ευρώπη. Η διάσταση της στρατιωτικής συνεργασίας της χώρας μας με τον βόρειο γείτονά μας περιγράφεται στην ίδια τη Συμφωνία των Πρεσπών και είναι το επιστέγασμα στην εμπέδωση της αμοιβαίας εμπιστοσύνης. Η συνύπαρξη Ελλάδας-Βόρειας Μακεδονίας στο ΝΑΤΟ αποτελεί το πρόσφορο έδαφος για μια διευρυμένη συνεργασία που θα έχει και πλευρές στενής διμερούς στρατιωτικής συνεργασίας. Αναμένεται να δρομολογηθούν άμεσα εξελίξεις σε αυτή την κατεύθυνση.

Ερ.: Ποια στρατόπεδα πρόκειται να διατεθούν στο αμέσως προσεχές διάστημα στις τοπικές κοινωνίες στο πλαίσιο της αξιοποίησης της ακίνητης περιουσίας των Ενόπλων Δυνάμεων;

Απ.: Η διάθεση ανενεργών στρατοπέδων προς χρήση στις τοπικές κοινωνίες είναι μια διαδικασία που βρίσκεται σε εξέλιξη, σύμφωνα με όσα εξήγγειλε ο πρωθυπουργός στα κατά τόπους Περιφερειακά Συνέδρια. Από όσο γνωρίζω γιατί δεν είναι θέμα αρμοδιότητας μου βρίσκονται σε τελική φάση η διάθεση στρατοπέδων στη Λάρισα, την Κοζάνη, τα Χανιά και το Ηράκλειο. Επίσης να θυμίσω πως έχει διατεθεί ακίνητη περιουσία των Ενόπλων Δυνάμεων και για τη δημιουργία του Μητροπολιτικού Πάρκου στο Γουδί.

Ερ.: Ποια είναι η εκτίμηση σας για την επόμενη ημέρα των ευρωεκλογών και των αυτοδιοικητικών εκλογών για την κυβέρνηση, την Κεντροαριστερά και την αντιπολίτευση;

Απ.: Τόσο οι ευρωεκλογές όσο και οι αυτοδιοικητικές εκλογές είναι μια διαδικασία στο πλαίσιο της οποίας ο λαός καλείται να απαντήσει σε συγκεκριμένα ερωτήματα και συγκεκριμένα διλλήματα. Την επομένη των εκλογών γίνεται ο απολογισμός και με αυτόν δεδομένο ορίζονται τα επόμενα βήματα. Είναι προφανές πως το μήνυμα των ευρωεκλογών αλλά και των αυτοδιοικητικών εκλογών θα είναι πολιτικό, ωστόσο δεν θα ορίσουν τους κοινοβουλευτικούς συσχετισμούς. Στόχος μας είναι την επόμενη μέρα να συζητάμε για το μήνυμα της κάλπης που αφενός θα βάζει τη ΝΔ στη θέση που της αρμόζει, δηλαδή θα ξεφουσκώνει τις απατηλές και μεγαλόστομες διακηρύξεις της, και αφετέρου θα ενισχύει τις πολιτικές ανακατατάξεις στην κατεύθυνση της προοδευτικής συνεργασίας για τη διακυβέρνηση της χώρας μετά τις βουλευτικές εκλογές, που θα γίνουν στο τέλος της τετραετίας.

Ερ.: Υπάρχει πολιτικός "πολιτισμός";

Απ.: Ο πολιτικός πολιτισμός δεν είναι κάτι εφήμερο, εδράζεται σε ένα υπόβαθρο με θεμέλια στο χρόνο. Η Αριστερά και γενικότερα οι προοδευτικές δυνάμεις ακόμα και σε πολύ χαλεπούς καιρούς δεν έκαναν εκπτώσεις σε ζητήματα αρχών, ήθους και συμπεριφοράς. Αυτός ο αξιακός κώδικας διαπερνά τον ΣΥΡΙΖΑ και παρά τις δοκιμασίες τηής διαχείρισης της εξουσίας συνεχίζει να μας οδηγεί. Ο πολιτικός πολιτισμός είναι μια γραμμή άμυνας στην εξαχρείωση της πολιτικής και στην άλωση της από δυνάμεις που λειτουργούν στη σκιά της πολιτικής και στην παραπολιτική. Δυστυχώς, η ΝΔ υποτάσσει και θυσιάζει τα πάντα στους στενούς κομματικούς τους στόχους, υποβαθμίζοντας το επίπεδο της πολιτικής με εργαλεία την καταστροφολογία και την προπαγάνδα της παραπληροφόρησης και της κατασκευής γεγονότων.

Ερ.: Σε περίπτωση εκλογικής νίκης του ΣΥΡΙΖΑ και μη αυτοδυναμίας υπάρχει ενδεχόμενο συγκυβέρνησης και με ποιους;

Απ.: Αποτελεί ένα ενδεχόμενο, ωστόσο δεν είναι δυνατόν από τώρα να προσδιοριστεί το «με ποιους». Σε κάθε περίπτωση το ζητούμενο είναι προγραμματικές συγκλίσεις στην κατεύθυνση εξυπηρέτησης των λαϊκών συμφερόντων. Οι συσχετισμοί που θα προκύψουν από την κάλπη θα δώσουν το μέτρο, αλλά και την κατεύθυνση ενδεχόμενης κυβερνητικής συνεργασίας. Δικός μας στόχος είναι η προοδευτική συνεργασία, όχι σαν μια πολιτική εμμονή αλλά σαν μια αναγκαιότητα στις σημερινές συνθήκες, μια αναγκαιότητα προοδευτικής-δημοκρατικής διακυβέρνησης στην μεταμνημονιακή Ελλάδα.

Ερ.: Το σχόλιο σας για το πόρισμα για την πυρκαγιά στο Μάτι.

Απ.: Η τραγωδία στο Μάτι δεν ήταν ένα γεγονός στιγμιαίο, αλλά η τραγική κατάληξη σειράς κακοδαιμονιών του ελληνικού κράτους, κάτω από συγκεκριμένες συνθήκες. Αυτό περιγράφεται και στο πόρισμα. Ο επιμερισμός των ευθυνών, όπως γίνεται, είναι στη βάση δύο κατευθύνσεων, η μια είναι η άμεση ευθύνη συγκεκριμένων οργάνων και η άλλη η πολιτική ευθύνη. Η ανάληψη της πολιτικής ευθύνης σήμερα σε καμία περίπτωση δεν απαλλάσσει όσους επί σειρά δεκαετιών δια πράξεων και δια παραλείψεων άφησαν στο έλεος της τύχης τους ολόκληρες περιοχές. Πολύ δε περισσότερο οι ίδιοι άνθρωποι δεν δικαιούνται να είναι τιμητές και κατήγοροι εκείνων που βρέθηκαν στο επίκεντρο της διαχείρισης μιας ακραίας κατάστασης.

Πηγή, φωτό: ΑΠΕ - ΜΠΕ

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για ό,τι συμβαίνει τώρα στην Ελλάδα και τον Κόσμο στο thetoc.gr

Στη Νέα Ερυθραία για μια από τις ομορφότερες αυλές των βορείων προαστίων

Το all-day στέκι με κοσμοπολίτικο αέρα και ανεμελιά έχει καταφέρει να ξεχωρίσει και συνεχίζει να το κάνει και το φθινόπωρο.

ΠΟΥ ΘΑ ΦΤΑΣΕΙ Ο ΥΔΡΑΡΓΥΡΟΣ 07 Σεπ 2025 | 06:30

Πρόγνωση καιρού: Υψηλές θερμοκρασίες με μερική συννεφιά την Κυριακή

Η θερμοκρασία θα αγγίξει τους 32 με 34 βαθμούς στα ηπειρωτικά και τους 29 με 32 βαθμούς στο Αιγαίο

ΔΕΙΤΕ 07 Σεπ 2025 | 06:00
ΑΝΑΡΤΗΣΗ ΓΕΩΡΓΙΑΔΗ 06 Σεπ 2025 | 23:22

Επέστραψαν στην Ελλάδα οι δύο τραυματίες από το Κιλιμάντζαρο - Θα νοσηλευτούν στο ΚΑΤ

Οι δύο από την παρέα των οκτώ συνολικά Ελλήνων, μεταφέρθηκαν με ασθενοφόρα από το νοσοκομείο στο αεροδρόμιο του Ναϊρόμπι, όπου τους περίμενε το ιδιωτικό αεροπλάνο από τη χώρα μας

ΕΠΕΝΕΒΗΣΑΝ ΤΑ ΜΑΤ 06 Σεπ 2025 | 21:37

Σύνταγμα: Μολότοφ και επεισόδια μετά τη συγκέντρωση για τα Τέμπη [εικόνες]

Ομάδα αγνώστων πέταξε μολότοφ, με αποτέλεσμα να προκληθεί αναταραχή και να επέμβουν τα ΜΑΤ.

ΗΜΕΔΑΠΟΣ 06 Σεπ 2025 | 20:19

Συνελήφθη ύποπτος για εμπρησμό 11 πυρκαγιών στην Γενισέα Ξάνθης

Η σύλληψη αφορούσε μία πυρκαγιά στις 2 Σεπτεμβρίου, μία πυρκαγιά στις 4 Σεπτεμβρίου και 9 πυρκαγιές στις 5 Σεπτεμβρίου

ΑΛΛΟΔΑΠΕΣ 06 Σεπ 2025 | 19:49

Φρίκη στη Λάρισα: Δύο γυναίκες εξέδιδαν και απειλούσαν 20χρονη - Συνελήφθησαν για εμπορία ανθρώπων

Όταν η 20χρονη δήλωσε ότι ήθελε να σταματήσει, οι δύο γυναίκες φέρονται να την απείλησαν ότι δεν θα την αφήσουν να φύγει αν δεν τους δώσει συγκεκριμένο χρηματικό ποσό

ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΕΙΣ ΚΑΙ ΣΕ ΑΛΛΕΣ ΠΟΛΕΙΣ 06 Σεπ 2025 | 19:12

Καρυστιανού από το Σύνταγμα για τα Τέμπη: "Τα οστά των παιδιών μας μπορούν να αποκαλύψουν την αλήθεια" [εικόνες - βίντεο]

Το κάλεσμα της κ. Καρυστιανού ήρθε με αφορμή την ολοκλήρωση της ανακριτικής διαδικασίας από τον εφέτη ανακριτή Σωτήρη Μπακαϊμη, την περασμένη εβδομάδα

ΠΟΙΟΙ ΣΥΜΜΕΤΕΙΧΑΝ 06 Σεπ 2025 | 18:37

Διαδηλώσεις έξω από τη ΔΕΘ: Ακρίβεια, στεγαστικό και Γάζα στην πρώτη γραμμή [εικόνες - βίντεο]

Τα κύρια αιτήματα των φετινών κινητοποιήσεων αφορούσαν στην ακρίβεια και τη στεγαστική κρίση, αλλά και ζητήματα όπως την τραγωδία στα Τέμπη και τον πόλεμο που μαίνεται στη Γάζα

ΜΕΓΑΛΗ ΑΠΑΤΗ 06 Σεπ 2025 | 18:18

Αργος Ορεστικό: Κακοποιοί ξάφρισαν κοσμήματα μεγάλης αξίας από ηλικιωμένη

Το κουβάρι της απάτης άρχισε να ξετυλίγεται όταν η ανυποψίαστη γυναίκα, η οποία διαμένει μόνη της, δέχθηκε ένα τηλεφώνημα

06 Σεπ 2025 | 17:14

Κέρκυρα: Νέα καταγγελία παρενόχλησης κατά του 59χρονου γιατρού

Ο 59χρονος μετά την απολογία του χθες Παρασκευή, αφέθη ελεύθερος με περιοριστικούς όρους.

ΤΙ ΕΔΕΙΞΑΝ ΟΙ ΕΡΕΥΝΕΣ 06 Σεπ 2025 | 17:06

Ευρήματα σοκ σε παράνομα καπνικά: Περιείχαν περιττώματα ζώων, νύχια και μούχλα

"Το παράνομο τσιγάρο, πέρα από την απώλεια εσόδων, είναι καταστροφικό για τη δημόσια υγεία", δήλωσε ο ο διοικητής της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων, Γιώργος Πιτσιλής

ΥΨΗΛΑ Ο ΥΔΡΑΡΓΥΡΟΣ 06 Σεπ 2025 | 16:53

Καιρός: Εβδομάδα με καλοκαιρινές θερμοκρασίες και ισχυρά μελτέμια στο Αιγαίο [βίντεο]

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τον μετεωρολόγο της ΕΡΤ, Παναγιώτη Γιαννόπουλο, η θερμοκρασία στα ηπειρωτικά θα φτάσει τους 32 με 34 βαθμούς Κελσίου, ενώ μόνο την Παρασκευή αναμένονται τοπικές βροχές στα βόρεια

ΑΥΤΟΦΩΡΟ 06 Σεπ 2025 | 16:42

Χειροπέδες σε 20χρονο για πρόκληση πυρκαγιάς στη νότια Λέσβο

Τη σύλληψη πραγματοποίησαν ανακριτικοί υπάλληλοι της Διεύθυνσης Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Νομού και σύμφωνα με πληροφορίες, ο κατηγορούμενος εκτελούσε εργασίες στην περιοχή

ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ 06 Σεπ 2025 | 15:59

"Περιστατικό ομηρίας" στη ΔΕΘ: Η εντυπωσιακή άσκηση των ΕΚΑΜ [βίντεο]

Μέσα σε λίγα δευτερόλεπτα τα "κομάντος" της ΕΛ.ΑΣ. συλλαμβάνουν τον κακοποιό και απελευθερώνουν την όμηρο, την οποία οδηγούν με ασφάλεια σε υπηρεσιακό βανάκι.

ΠΕΡΙΟΧΗ ΠΕΡΓΙΑΛΙ 06 Σεπ 2025 | 15:34

Λευκάδα: Στο νοσοκομείο κατέληξαν δύο αθλητές, λόγω έντονης αδιαθεσίας σε προπόνηση

Στο νοσοκομείο Λευκάδας μεταφέρθηκαν δύο αθλητές οι οποίοι αισθάνθηκαν αδιαθεσία κατά την διάρκεια προπόνησής τους στην ελεύθερη κατάδυση.

06 Σεπ 2025 | 14:16

Κλειστός ο σταθμός του Μετρό "Σύνταγμα" από τις 16:00 - Νέα συγκέντρωση για τα Τέμπη

Με εντολή της ΕΛΑΣ ο σταθμός του Μετρό Σύνταγμα θα κλείσει σήμερα Σάββατο 6 Ιουλίου στις 4 το απόγευμα.

06 Σεπ 2025 | 13:26

Πυρκαγιά στο Αρχοντικό της Ανατολικής Μάνης

Για την κατάσβεσή της κινητοποιήθηκαν 64 πυροσβέστες με 2 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων της 9ης ΕΜΟΔΕ, 20 οχήματα, 6 αεροσκάφη και 2 ελικόπτερα.

ΤΙ ΣΥΝΕΒΗ 06 Σεπ 2025 | 13:22

Τροχαίο στη λεωφόρο Συγγρού: Λεωφορείο συγκρούστηκε με γερανό [βίντεο]

Η σύγκρουση, που έγινε στο ύψος της οδού Κράτητος στον Νέο Κόσμο, δεν προκάλεσε τραυματισμούς ή σοβαρές υλικές ζημιές.

ΣΤΗΝ ΤΑΝΑΓΡΑ 06 Σεπ 2025 | 12:15

Γεμάτη εκπλήξεις η Athens Flying Week - Εντυπωσιακές εικόνες από το μεγαλύτερο αεροπορικό show στην Ανατολική Μεσόγειο

Η φετινή Athens Flying Week, το μεγαλύτερο αεροπορικό show στην Ανατολική Μεσόγειο, ανοίγει τα "φτερά" της σήμερα, στην αεροπορική βάση Τανάγρας.

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΕΟΜ 06 Σεπ 2025 | 10:17

Σπουδαία πράξη ζωής: Δωρεά οργάνων από 37χρονο που νοσηλευόταν στο Νοσοκομείο Ηρακλείου

Ένας 37χρονος άνδρας που νοσηλευόταν στη ΜΕΘ του Βενιζέλειου Νοσοκομείου Ηρακλείου, χάρισε ζωή με τον θάνατο του.

ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΟΥΜΕ 06 Σεπ 2025 | 09:48
ΝΩΡΙΣ ΤΟ ΠΡΩΙ 06 Σεπ 2025 | 09:18

Φωτιά σε διαμέρισμα στην Αγία Παρασκευή

Φωτιά ξέσπασε νωρίς το πρωί σε διαμέρισμα 2ου ορόφου πολυκατοικίας επί της οδού Δερβενακίων στην Αγία Παρασκευή.

ΠΩΣ ΔΡΟΥΣΕ ΤΟ ΚΥΚΛΩΜΑ 06 Σεπ 2025 | 09:00

Λαθρεμπόριο καυσίμων: "Πάλι μάπα πετρέλαιο μου έβαλες" - Ο "Ταρζάν", οι μάνικες και οι αποκαλυπτικές συνομιλίες του κυκλώματος

Οι συνομιλίες που "έκαψαν" τα μέλη του κυκλώματος με το λαθρεμπόριο καυσίμων, οδηγώντας στον τερματισμό της παράνομης δραστηριότητας από το Ελληνικό FBI.

ΝΕΑ ΣΧΟΛΙΚΗ ΣΕΖΟΝ 06 Σεπ 2025 | 08:58

Πότε ανοίγουν τα σχολεία - Η ώρα του αγιασμού για τη νέα χρονιά και οι πρώτες αργίες

Οι εκπαιδευτικοί έχουν ήδη επιστρέψει στις σχολικές μονάδες από την περασμένη Δευτέρα 1 Σεπτεμβρίου αναλαμβάνοντας τα καθήκοντά τους και ξεκινώντας τις προετοιμασίες.

ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΚΕΣ ΡΥΘΜΙΣΕΙΣ 06 Σεπ 2025 | 08:34

Αστακός το κέντρο της Θεσσαλονίκης για τη ΔΕΘ - "Αίαντας", 2.500 αστυνομικοί, drones και κάμερες

Θα βρίσκονται επί ποδός όλες οι διαθέσιμες δυνάμεις της Θεσσαλονίκης, ενώ διμοιρίες μετακινήθηκαν από γειτονικούς νομούς, αλλά κι από υπηρεσίες της Αττικής.

ΕΙΧΕ ΣΥΣΤΗΣΕΙ ΜΚΟ 06 Σεπ 2025 | 08:25

Γνωστός τράπερ στα δίχτυα της ΑΑΔΕ - Αγόραζε πολυτελή αυτοκίνητα και πανάκριβα ρολόγια μέσω μη κερδοσκοπικής εταιρείας

Η αστική μη κερδοσκοπική εταιρεία φρόντιζε να καλύπτει και τις πολυτελείς ανάγκες του τράπερ, όπως την αγορά και διάθεση σε αυτόν supercar, ρολογιών, ακριβών τσαντών και ρούχων.

Η ΠΡΟΓΝΩΣΗ 06 Σεπ 2025 | 06:27

Καιρός: Συνεχίζεται το καλοκαιρινό σκηνικό με υψηλές για την εποχή θερμοκρασίες - Εως 5 μποφόρ οι άνεμοι

Γενικά αίθριος ο καιρός σήμερα Σάββατο - Πού προβλέπεται μικρή πιθανότητα πρόσκαιρων βροχών.

ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ 06 Σεπ 2025 | 06:07

Εορτολόγιο: Ποιοι γιορτάζουν σήμερα Σάββατο 6 Σεπτεμβρίου

Ποια ονόματα γιορτάζουν σήμερα, σύμφωνα με το εορτολόγιο

ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΙΚΟΙ ΔΙΑΛΟΓΟΙ 05 Σεπ 2025 | 21:58

Κρήτη: "Έσπασε" τη σιωπή του ο εμπλεκόμενος με την μαφία κληρικός - "Αυτοί οι άνθρωποι εμένα μου έκαναν μαρτυρική τη ζωή"

Εμφανίζεται να έβαλε την υπογραφή του για να περάσει εκκλησιαστική περιουσία αξίας 1,5 εκατομμύριο ευρώ στα δύο αδέρφια που ηγούνται του κυκλώματος

ΣΥΝΑΓΕΡΜΟΣ 05 Σεπ 2025 | 21:12

Θρίλερ στο νοσοκομείο ΕΛΠΙΣ: Άνδρας απειλούσε να αυτοκτονήσει - Τον μετέπεισε διαπραγματευτής

Ο άνδρας, ο οποίος έφθασε αρχικά στο νοσοκομείο για νοσηλεία, είχει ανέβει σε μπαλκόνι του τρίτου ορόφου, απειλώντας να πέσει στο κενό

ΤΙ ΠΕΡΙΓΡΑΦΕΙ 05 Σεπ 2025 | 19:48

Ξάνθη: Συγκλονίζει η 79χρονη από τη Σουηδία για τον 30χρονο - "Τρελάθηκε που δεν είχα χρήματα και με χτυπούσε" [βίντεο]

Η 79χρονη βίωσε, όπως είπε η ίδια, έναν εφιάλτη και κάποια στιγμή κατάφερε να ειδοποιήσει τις Αρχές - "Μου έριχνε νερά, μου πετούσε πράγματα" - "Ήταν μπλεγμένος με τα ναρκωτικά" λέει ο πατέρας του

ΣΥΝΕΧΙΖΟΝΤΑΙ ΟΙ ΑΠΟΛΟΓΙΕΣ 05 Σεπ 2025 | 19:14

Μαφία Κρήτης: Πρώτα αφέθηκαν ελεύθεροι και μετά προφυλακίστηκαν τα δύο αδέρφια-αρχηγοί της οργάνωσης

Αρχικά τα δύο αδέρφια αφέθηκαν ελεύθεροι με όρους για την πρώτη δικογραφία σχετικά με ναρκωτικά, όπλα και ξέπλυμα μαύρου χρήματος, όμως προφυλακίστηκαν για την υπόθεση της απόκτησης εκκλησιαστικής περιουσίας

ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΚΗ ΟΡΓΑΝΩΣΗ 05 Σεπ 2025 | 18:41

Αρχιμανδρίτης Μελχισεδέκ: Γνωρίζω τον κατηγορούμενο γιατί ερχόταν στην ενορία μου - Δεν είμαι εγώ στα ροζ βίντεο

"Μέσα σε αυτή τη μεγάλη δικογραφία βρίσκονται αρκετά ονόματα. Δυστυχώς όμως μόνο το δικό μου όνομα έχει δοθεί στη δημοσιότητα", είπε ο Μελχισεδέκ

39 ΚΑΙ 42 ΕΤΩΝ 05 Σεπ 2025 | 18:14

Θεσσαλονίκη: Προφυλακίστηκαν οι ληστές με τις σύριγγες - "Τρύπωσαν" στο σπίτι 26χρονης, επιτέθηκαν σε αστυνομικούς

Στη θέα των αστυνομικών, επιχείρησαν να διαφύγουν, ενώ κρατώντας σύριγγες κινήθηκαν εναντίον τους χωρίς όμως να τους τραυματίσουν

ΠΟΙΟΣ ΕΙΝΑΙ 05 Σεπ 2025 | 17:47

Το προφίλ του 17χρονου: Άρπαζε μωρά Ρομά, έκανε τον ελεγκτή σε λεωφορεία, έβγαινε στην Κουτσελίνη ως "αδικημένος"

Ο πατέρας του 17χρονου είπε στους αστυνομικούς πως ο γιος του έχει διαγνωστεί με μία νευροαναπτυξιακή διαταραχή

ΠΟΙΟΣ ΗΤΑΝ 05 Σεπ 2025 | 17:04

Πέθανε ο γενικός διευθυντής του Εθνικού Ιδρύματος Ερευνών και Μελετών "Ελευθέριος Κ. Βενιζέλος", Νικόλαος Παπαδάκης

Ο εκλιπών πορεύτηκε αφήνοντας σπουδαίο έργο για τους ερευνητές και επιστήμονες σχετικά με τον Ελευθέριο Βενιζέλο - Τα συλλυπητήρια του Κωνσταντίνου Τασούλα

ΠΡΟΣΟΧΗ 05 Σεπ 2025 | 16:36

Προειδοποίηση από τον ΕΟΠΥΥ για εξαπάτηση μέσω phishing: Πώς να αναγνωρίσετε τα παραπλανητικά e-mails

Τα εν λόγω μηνύματα εμφανίζονται ως ειδοποιήσεις που φαινομενικά προέρχονται από τον Εθνικό Οργανισμό Παροχής Υπηρεσιών Υγείας (ΕΟΠΥΥ) και υπόσχονται επιστροφή χρημάτων στους παραλήπτες.

ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ 05 Σεπ 2025 | 16:16

Ηράκλειο: Μπλόκα από τους αγροτοκτηνοτρόφους σε κόμβο αεροδρομίου και ΒΟΑΚ [εικόνες - βίντεο]

Η οδός Σενετάκη είναι κλειστή, ενώ στο σημείο έχει διακοπεί η κυκλοφορία και στον ΒΟΑΚ, όπου επίσης βρίσκονται αγρότες και κτηνοτρόφοι

ΣΤΟ ΖΑΓΟΡΙ 05 Σεπ 2025 | 16:15

Νεκρή στη χαράδρα του Βίκου η Ολλανδή τουρίστρια που είχε εξαφανιστεί - Βρέθηκε σε βάθος 300 μέτρων

Αναμένεται να κατέβει στη χαράδρα η 5η ΕΜΑΚ για να ανασύρει το πτώμα της άτυχης τουρίστριας.

ΜΟΝΟ ΓΙΑ "ΣΚΟΥΡΟΧΡΩΜΟΥΣ" 05 Σεπ 2025 | 15:56

Θεσσαλονίκη: Σάλος μετά την καταγγελία για νυχτερινά δρομολόγια μόνο για αλλοδαπούς - Τι απαντούν ΚΤΕΛ και ΕΛΑΣ

Τι δημοσιοποίησε ο βουλευτής της Νέας Αριστεράς, Νάσος Ηλιόπουλος για τα δρομολόγια του ΚΤΕΛ Θεσσαλονίκης

ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ 05 Σεπ 2025 | 15:30

Καμίνια: Ποινική δίωξη στον 17χρονο για την αρπαγή βρέφους - Συνελήφθη και ο πατέρας του

Ο 17χρονος παραπέμφθηκε σε ανακρίτρια ανηλίκων, ενώ μαζί του συνελήφθη και ο πατέρας του για παραμέληση εποπτείας ανηλίκου - Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στο αυτόφωρο για να δικαστεί

Η ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΙΑ ΠΟΥ ΕΙΠΑΝ 05 Σεπ 2025 | 15:28

Θεσσαλονίκη: Υπό κράτηση μέχρι να δικαστούν οι γονείς των μωρών που έκοβαν βόλτες μόνα τους στον δρόμο

Τα μωρά εντόπισε διερχόμενος οδηγός που ειδοποίησε την Άμεση Δράση

ΣΤΗΝ DAILY MAIL 05 Σεπ 2025 | 15:12

Οργισμένος ο σύζυγος της Βρετανίδας που πνίγηκε στην Καβάλα: "Το Λιμενικό είναι άχρηστο"

Το Λιμενικό ξεκίνησε την αναζήτηση της συζύγου του – η οποία έπασχε από κατάθλιψη και άγχος – αργά το βράδυ μετά την εξαφάνισή της.

ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ 05 Σεπ 2025 | 15:06

Ειρήνη Μουρτζούκου: Ανατροπή με τον θάνατο του Παναγιωτάκη - Από ασφυξία πέθανε και όχι από παθολογικά αίτια

Το πόρισμα της τριμελούς επιτροπής ιατροδικαστών κατέληξε στο συμπέρασμα πως ο μικρός Παναγιώτης κατέληξε λόγω ασφυξίας

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ 05 Σεπ 2025 | 14:47

Αθήνα: Λουκέτα σε καταστήματα εστίασης για παράνομα τραπεζοκαθίσματα βάζει από σήμερα ο Δήμος [βίντεο]

"Καμπάνες" σε 102 καταστήματα εστίασης - "Απόδοση δικαιοσύνης για τους πολίτες που στερούνται δημόσιο χώρο"

ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΙΚΟΙ ΔΙΑΛΟΓΟΙ 05 Σεπ 2025 | 14:36

"Πάλι μάπα πετρέλαιο μου έβαλες;": Τα... παράπονα και οι διάλογοι που "έκαψαν" το κύκλωμα νοθευμένων καυσίμων

Στη δημοσιότητα οι διάλογοι "φωτιά" των μελών της εγκληματικής οργάνωσης με τη νοθεία και το λαθρεμπόριο των καυσίμων

ΝΕΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ 05 Σεπ 2025 | 14:10

Νέες αποκαλύψεις για τον στρατιωτικό γιατρό που κακοποίησε τρεις γυναίκες – Πρόσφατα πήρε μετάθεση για Λάρισα

Σύμφωνα με τις καταγγελίες, ο στρατιωτικός γιατρός καταφέρνει να αναβάλλει τις δίκες που εκκρεμούν εις βάρος του, λαμβάνοντας φύλλα πορείας.

ΒΑΣΑΝΙΣΤΗΡΙΑ 05 Σεπ 2025 | 13:53

"Πάγωσε" η Ξάνθη: Αδίστακτος ο 30χρονος που "φυλάκισε" για 40 μέρες την 79χρονη - Την χτυπούσε και της έπαιρνε χρήματα

Ο 30χρονος κατηγορείται ότι κρατούσε την 79χρονη από τη Σουηδία χωρίς τη θέλησή της στην Ξάνθη - Παλιός γνώριμος των αρχών

ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΗ ΠΡΟΣΠΕΡΑΣΗ 05 Σεπ 2025 | 12:49

"Χάρος" στον ΒΟΑΚ: Η στιγμή που οδηγός κάνει τριπλή προσπέραση σε διαχωριστική γραμμή [βίντεο]

Άκρως επικίνδυνη οδηγική συμπεριφορά με επικίνδυνη προσπέραση στον ΒΟΑΚ στην Κρήτη.

05 Σεπ 2025 | 12:42

Τραγωδία στη Ζάκυνθο: Νεκρός τουρίστας που παρασύρθηκε από μοτοσικλέτα

Τραγωδία σημειώθηκε στη Ζάκυνθο, καθώς ένας 60χρονος Πολωνός τουρίστας παρασύρθηκε από μοτοσικλέτα με αποτέλεσμα να χάσει τη ζωή του.

ΑΝΑΤΡΙΧΙΛΑ 05 Σεπ 2025 | 12:36

Σοκάρει υπόθεση αιμομιξίας στην Κύπρο: 14χρονος έκανε σεξ με την αδελφή του και έστελνε τα βίντεο σε φίλους του

Εξετάζεται διακίνηση βίντεο στα social media, που δείχνουν ένα αγόρι 14 ετών να έχει σεξουαλικές συνευρέσεις με την ανήλικη αδελφή του.

ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΟΥ ΚΗΦΙΣΟΥ 05 Σεπ 2025 | 12:29

Κηφισός: Λήξη συναγερμού για τον άνδρα που απειλούσε να πέσει από γέφυρα

Συναγερμός σήμανε νωρίτερα στις αρχές καθώς άνδρας απειλούσε να αυτοκτονήσει στο Παλαιό Φάληρο.

ΤΙ ΣΥΝΕΒΗ 05 Σεπ 2025 | 12:25

Σοβαρό τροχαίο στη Συγγρού: Εκτροπή σχολικού λεωφορείου, αισθάνθηκε αδιαθεσία ο οδηγός [βίντεο]

Τροχαίο ατύχημα με σχολικό λεωφορείο σημειώθηκε το πρωί της Παρασκευής στη λεωφόρο Συγγρού, στο ρεύμα προς την παραλιακή.

ΤΙ ΕΙΠΕ Ο ΚΕΛΛΑΣ 05 Σεπ 2025 | 12:17

Πώς θα γίνει η επιστροφή των κλεμμένων στον ΟΠΕΚΕΠΕ

Τι είπε ο υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Χρήστος Κέλλας

05 Σεπ 2025 | 11:57

Αναπληρωτές: Εκπτώσεις σε ακτοπλοϊκά και αεροπορικά εισιτήρια για τη μετάβαση στην περιοχή τοποθέτησης

Κατά το σχολικό έτος 2025-2026, οι αναπληρωτές εκπαιδευτικοί της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης θα μπορούν να μετακινηθούν προς τον τόπο τοποθέτησής τους με έκπτωση σε ακτοπλοϊκά και αεροπορικά εισιτήρια.

ΑΙΜΑΤΗΡΟ ΕΠΕΙΣΟΔΙΟ 05 Σεπ 2025 | 11:30

Aιματηρό επεισόδιο ανάμεσα σε δύο οικογένειες στη Λάρισα - Τραυματίστηκε άνδρας που μπήκε στη μέση

Aιματηρό επεισόδιο ανάμεσα σε δύο οικογένειες Ρομά σημειώθηκε χθες τα μεσάνυχτα στη Λάρισα.

ΝΕΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ 05 Σεπ 2025 | 11:12

Νεκρό ζευγάρι στον Ν. Κόσμο: "Ηταν πολύ άρρωστη κι αυτός ήταν πολύ στενοχωρημένος" - Υποψίες για φόνο και αυτοκτονία

Φόνο και αυτοκτονία δείχνουν τα πρώτα στοιχεία για το νεκρό ζευγάρι που βρέθηκε σε κατάσταση αποσύνθεσης σε διαμέρισμα στον Νέο Κόσμο.

Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ 05 Σεπ 2025 | 10:47

Η ανακοίνωση της Hellenic Train για το τραγικό δυστύχημα στην Κωνσταντινουπόλεως

Τραγικό δυστύχημα με έναν νεκρό σημειώθηκε το πρωί της Παρασκευής, στις γραμμές του προαστιακού, στο ύψος της οδού Κωνσταντινουπόλεως.

ΑΝΑΡΤΗΣΗ 05 Σεπ 2025 | 10:36

Καρυστιανού: "Εκλεισε ατιμωτικά και ανήθικα η δικογραφία για τα Τέμπη - 6 Σεπτεμβρίου κατεβαίνουμε στις πλατείες"

Το κλείσιμο της δικογραφίας για την τραγωδία των Τεμπών, καταγγέλλει με ανάρτησή της στα social media η Μαρία Καρυστιανού.

ΑΡΠΑΓΗ ΑΝΗΛΙΚΟΥ 05 Σεπ 2025 | 10:21

Ξάνθη: 19χρονος άρπαξε 15χρονη και επιχείρησε να φύγει για Τουρκία - Συνελήφθη στο αεροδρόμιο

Συνελήφθη ενώ επιχειρούσε να εκδώσει εισιτήρια για να ταξιδέψει για Τουρκία με 15χρονη, για την οποία είχε δηλωθεί εξαφάνιση τα προηγούμενα 24ωρα από την οικογένεια.

ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ 05 Σεπ 2025 | 10:10

Πρόγραμμα για δωρεάν προληπτικές εξετάσεις τον Σεπτέμβριο στον δήμο Αθηναίων - Οι μέρες και οι ώρες

Ένα πρόγραμμα δωρεάν προληπτικών εξετάσεων για τους δημότες για τον μήνα Σεπτέμβριο έχει ετοιμάσει ο δήμος Αθηναίων.

ΚΑΙ ΕΝΑΣ ΣΟΒΑΡΑ ΤΡΑΥΜΑΤΙΑΣ 05 Σεπ 2025 | 09:55

Τροχαίο σοκ στη Θεσσαλονίκη: Αυτοκίνητο τούμπαρε και πέρασε στο αντίθετο ρεύμα της Εγνατίας – Ένας νεκρός

Σοβαρό τροχαίο δυστύχημα σημειώθηκε το πρωί της Παρασκευής στην Εγνατία Οδό, στο ύψος του Δερβενίου Θεσσαλονίκη, με τραγικό απολογισμό έναν νεκρό και έναν σοβαρά τραυματία.

05 Σεπ 2025 | 09:43

Θεσσαλονίκη: Δύο αδελφάκια 1 και 2 ετών εντοπίστηκαν να μπουσουλάνε σε δρόμο - Συνελήφθησαν οι γονείς

Δύο μωρά, 1 και 2 ετών, εντοπίστηκαν χθες, στις 9.50 το βράδυ, να κινούνται μόνα τους στη Χαριλάου Θεσσαλονίκης, εκτεθειμένα σε δρόμο.

ΤΙ ΣΥΝΕΒΗ 05 Σεπ 2025 | 09:23

Φρίκη για 79χρονη στην Ξάνθη: 30χρονος που γνώρισε μέσω Facebook την κρατούσε αιχμάλωτη για 40 μέρες

Η 79χρονη νοσηλεύεται στην Παθολογική Κλινική του Νοσοκομείου Ξάνθης και αναμένεται να επιστρέψει στη Σουηδία, ενώ 30χρονος θα απολογηθεί τη Δευτέρα ενώπιον του ανακριτή.

ΟΙ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ 05 Σεπ 2025 | 09:14

Πάτρα: Στον ανακριτή ο 39χρονος οδηγός για το θανατηφόρο τροχαίο με θύμα τον 27χρονο Δημήτρη

Στον ανακριτή αναμένεται να παρουσιαστεί σήμερα ο 39χρονος οδηγός που κατηγορείται για επικίνδυνη οδήγηση με συνέπεια το σοκαριστικό τροχαίο και τον θάνατο του 27χρονου Δημήτρη.

ΤΡΑΓΩΔΙΑ ΣΤΗΝ ΠΑΤΡΑ 05 Σεπ 2025 | 09:02

Τροχαίο στην Πάτρα: Πήρε εξιτήριο η 8χρονη Μαρία – Νοσηλεία κατ’ οίκον σε ειδικό κρεβάτι

Η "ηρωίδα γιαγιά", που συγκίνησε με την αυτοθυσία της όλη την Ελλάδα, έσωσε την μικρή Μαρία βάζοντας το σώμα της μπροστά από την μηχανή.

ΤΡΑΓΩΔΙΑ 05 Σεπ 2025 | 08:28

Νεκρός πεζός που παρασύρθηκε από τρένο στην Κωνσταντινουπόλεως - Προσπάθησε να διασχίσει κάθετα τη γραμμή

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, ο άνδρας πήγε να διασχίσει κάθετα τη σιδηροδρομική γραμμή στην οδό Κωνσταντινουπόλεως και τον παρέσυρε το τρένο.

ΟΜΟΛΟΓΗΣΕ Ο ΔΡΑΣΤΗΣ 05 Σεπ 2025 | 08:11

Καμίνια: Ο 17χρονος που άρπαζε μωρά είναι ο ίδιος που παρίστανε τον ελεγκτή λεωφορείων και εισέπραττε πρόστιμα

Χειροπέδες σε έναν 17χρονο, ο οποίος ομολόγησε τις πράξεις του, πέρασαν αστυνομικοί για την υπόθεση αρπαγής βρέφους στον Πειραιά.

ΚΥΚΛΩΜΑ 05 Σεπ 2025 | 07:58

Αρωμα Greek Mafia στους λαθρέμπορους καυσίμων: Με "πασιέντζα" στον υπολογιστή πείραζαν την αντλία και έκλεβαν το 25%

Οι χειριστές του με ένα ειδικό συνδυασμό μέσα από την πασιέντζα, κατέληγαν στο σύστημα εισροών-εκροών και πραγματοποιούσαν ελλειμματικές παραδόσεις.

"ΠΑΚΕΤΟ" 05 Σεπ 2025 | 07:52

Γυναικοκτονία στον Βόλο: Ένα δώρο ψυχής για την κόρη της γυναίκας που δολοφονήθηκε από τον άντρα της

Την πρόθεσή του να στηρίξει την 18χρονη κόρη της 36χρονης γυναίκας που βρήκε τραγικό θάνατο από το χέρι του 40χρονου συζύγου της στον Βόλο, έδειξε ένας καταξιωμένος επιστήμονας, που ζει στην Ελλάδα.

ΝΕΦΩΣΕΙΣ 05 Σεπ 2025 | 07:00
ΝΕΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ 05 Σεπ 2025 | 06:45

Κρήτη: Και δεύτερη αποκαλυπτική συνομιλία του μαφιόζου με τον Καμμένο - Τον παρακολουθούσαν με κοριούς επί ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ

Παρά το γεγονός ότι ο Πάνος Καμμένος ανέφερε ότι "δεν βοήθησε" και "δεν σήκωσε ξανά τηλέφωνο", η επικοινωνία με τον 57χρονο φαίνεται να επιβεβαιώνει το αντίθετο.

ΤΡΑΓΩΔΙΑ 05 Σεπ 2025 | 06:30

Πατήσια: Ξεσπά ο σύζυγος της 34χρονης που πέθανε - "Τα άλλα μας παιδιά γεννήθηκαν σε νοσοκομείο"

Όπως είπε ο σύζυγος της 34χρονης στα Πατήσια., δεν είναι σε θέση να γνωρίζει πώς η γυναίκα του κατέληξε να γεννήσει στο σπίτι, καθώς έλειπε.

ΔΕΙΤΕ 05 Σεπ 2025 | 06:00
ΤΟ ΚΟΥΒΑΡΙ ΤΗΣ ΥΠΟΘΕΣΗΣ 04 Σεπ 2025 | 22:12

Κρήτη: Το σκάνδαλο με τα 175 στρέμματα της Μονής που χαρίστηκαν στη μαφία, ο εκβιαζόμενος ηγούμενος και ο ρόλος του Μελχισεδέκ

Πώς ο ηγούμενος της Μονής της Αγίας Τριάδας χάρισε την έκταση στους μαφιόζους, οι οποίοι την πούλησαν σε Ισραηλινούς για 1,5 εκατ. ευρώ - Η "καραμπόλα" των αρχιμανδριτών και η εμπλοκή του Μελχισεδέκ

ΜΕΓΑΛΗ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ 04 Σεπ 2025 | 22:01

Μυτιλήνη: Υπό έλεγχο η πυρκαγιά στην περιοχή της Βρισάς και του Πολυχνίτου

Η άμεση κινητοποίηση των δυνάμεων πυρόσβεσης και των τοπικών αρχών, με την καθοριστική συνδρομή 11 εναέριων μέσων που έκαναν συνεχείς ρίψεις νερού, είχε σαν αποτέλεσμα να περιοριστεί σημαντικά η πυρκαγιά

ΕΝΑΣ ΠΗΡΕ ΑΝΑΒΟΛΗ 04 Σεπ 2025 | 20:43

Μαφία Κρήτης: Έξι άτομα προφυλακίστηκαν, εννιά αφέθηκαν ελεύθεροι με όρους

Ανάμεσα στους 17 κατηγορούμενους που θα κληθούν να δώσουν αύριο εξηγήσεις στην αρμόδια ανακριτική αρχή είναι και τα δύο αδέρφια, στα οποία αποδίδονται από την αστυνομία αρχηγικοί ρόλοι.

ΤΙ ΕΙΠΕ 04 Σεπ 2025 | 20:31

Καμίνια: "Το έκανα γιατί δεν χωνεύω τους γύφτους" λέει ο 17χρονος που άρπαζε μωρά Ρομά [βίντεο]

Ο 17χρονος ομολόγησε την αρπαγή του μωρού στα Καμίνια, όπως και ενός άλλου βρέφους, τον περασμένο Μάιο στην Ομόνοια, αφήνοντάς το σε κάδο σκουπιδιών στον Άλιμο

ΣΥΝΑΓΕΡΜΟΣ 04 Σεπ 2025 | 20:23

Πυρκαγιά σε αποθήκη ελαιτριβείου στην Ορμύλια Χαλκιδικής - Μήνυμα από το 112 για τους καπνούς

Στο σημείο επιχειρούν 36 πυροσβέστες με 15 οχήματα καθώς και 2 ειδικά βραχιονοφόρα οχήματα

ΤΙ ΣΥΝΕΒΗ 04 Σεπ 2025 | 20:13

Σοκ στον Νέο Κόσμο: Νεκρό ζευγάρι μέσα σε διαμέρισμα - Σε προχωρημένη αποσύνθεση η γυναίκα, βρέθηκε καραμπίνα

Ο νεκρός άνδρας φέρει τραύμα στο κεφάλι, ενώ η γυναίκα είναι σε κατάσταση προχωρημένης αποσύνθεσης και δεν μπορεί να εντοπιστεί το τραύμα.

ΤΙ ΚΑΤΑΓΓΕΛΛΕΙ Η ΚΟΠΕΛΑ 04 Σεπ 2025 | 19:28

Κέρκυρα: Συνελήφθη γιατρός για βιασμό 18χρονης - Είναι πατέρας 2 παιδιών

Στη μήνυση που κατέθεσε σε βάρος του παθολόγου, η 18χρονη υποστήριξε ότι, όταν επισκέφθηκε το ιατρείο του για εξετάσεις, εκείνος προχώρησε σε ασελγείς πράξεις.

ΤΙ ΣΥΝΕΒΗ 04 Σεπ 2025 | 19:17

Καστοριά: Μινκ επιτέθηκε σε ηλικιωμένη μέσα στο σπίτι της - Της ακρωτηρίασε το χέρι [βίντεο]

Σύμφωνα με την ΕΡΤ, το ζώο εισέβαλε από την ανοιχτή πόρτα του σπιτιού της και έφτασε στο κρεβάτι όπου βρισκόταν η γυναίκα, προκαλώντας της σοβαρά τραύματα στο χέρι

ΤΙ ΕΔΕΙΞΕ ΜΕΛΕΤΗ 04 Σεπ 2025 | 19:14

Μόλις το 54% οδηγών και συνοδηγών στην Ελλάδα φοράει ζώνη - Στο 75% η χρήση κράνους

Η Ελλάδα εξακολουθεί να κατατάσσεται πρώτη στην Ε.Ε. σε θανάτους οδηγών μοτοσικλετών - Τα στοιχεία από τη Διεθνή Ομοσπονδία Αυτοκινήτου (FIA)

ΕΛΑΣ 04 Σεπ 2025 | 19:05

Ν. Φάληρο: Συνελήφθη 46χρονος μετά από ευρωπαϊκό ένταλμα - Έκλεβε GPS και βυθόμετρα από πολυτελή σκάφη στη Γαλλία

Οι έρευνες ξεκίνησαν στις αρχές του 2022 και οδήγησαν στη σύλληψη μελών της εγκληματικής οργάνωσης στη Γαλλία

ΣΧΟΛΙΚΟ ΕΤΟΣ 2025-26 04 Σεπ 2025 | 18:41

Υπουργείο Παιδείας: Οι προσλήψεις αναπληρωτών καθηγητών - Δείτε όλα τα ονόματα

Το Υπουργείο Παιδείας ανακοίνωσε την πρόσληψη 18.566 εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης

04 Σεπ 2025 | 18:00

Ημέρες Καριέρας: Επιστρέφουν στην Αθήνα στις 13 και 14 Σεπτεμβρίου - Περισσότερες από 140 εταιρείες σε περιμένουν

Έλα όπως είσαι στις Ημέρες Καριέρας του kariera.gr! Για 26η χρονιά, το μεγαλύτερο career event της Ελλάδας επιστρέφει

ΣΤΟ MEGA 04 Σεπ 2025 | 17:51

Πατήσια: Αυτή είναι η 34χρονη που πέθανε μόλις γέννησε μόνη της στο σπίτι - "Την παρακαλούσε να πάει σε γιατρό"

Η 34χρονη είχε επιλέξει να μην παρακολουθείται από γυναικολόγο κατά την εγκυμοσύνη της - Τι λένε συγγενείς και γείτονες

ΤΙ ΣΥΝΕΒΗ 04 Σεπ 2025 | 17:48

Καμίνια: Συνελήφθη 17χρονος για την αρπαγή του μωρού - Είχε πάρει και το βρέφος στην Ομόνοια [βίντεο ντοκουμέντο]

Οι Αρχές προχώρησαν στη σύλληψη ενός 17χρονου για την αρπαγή του μωρού - Ο ίδιος τον περασμένο Μάιο είχε αρπάξει βρέφος από την Ομόνοια και το παράτησε στον Άλιμο

5 ΤΡΑΥΜΑΤΙΕΣ 04 Σεπ 2025 | 17:42

Γιάννενα: Σοβαρό τροχαίο στην Εγνατία Οδό - Τραυματίστηκαν τρία παιδιά και δύο ενήλικες

Οι τραυματίες διακομίστηκαν στο νοσοκομείο για τις πρώτες βοήθειες

ΑΥΞΗΜΕΝΗ ΚΙΝΗΣΗ 04 Σεπ 2025 | 17:35

Σοβαρό τροχαίο στην Ποσειδώνος: Συγκρούστηκαν φορτηγό, ΙΧ και δύο μηχανές - Κλειστή η μία λωρίδα [βίντεο]

Το ατύχημα έγινε στο δεύτερο τούνελ, με ρεύμα προς Πειραιά, στο ύψος του Νέου Φαλήρου. Τουλάχιστον ένα άτομο έχει τραυματιστεί.

ΔΙΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ 04 Σεπ 2025 | 17:34

Πρόστιμα σε πραγματικό χρόνο: Το πληροφοριακό σύστημα και οι 2.000 κάμερες που αλλάζουν τον τρόπο ελέγχου στους δρόμους

Το έργο, συνολικής εκτιμώμενης αξίας 116 εκατ. ευρώ με ΦΠΑ, περιλαμβάνει την προμήθεια, εγκατάσταση και διαμόρφωση 2.000 σταθερών συστημάτων καμερών

ΝΕΑ ΕΣΤΙΑ 04 Σεπ 2025 | 16:57

Φωτιά στα Πετράλωνα Μεσσηνίας: Σηκώθηκαν 3 εναέρια

Για την κατάσβεσή της κινητοποιήθηκαν 43 πυροσβέστες με 13 οχήματα, 2 ομάδες πεζοπόρων της 9ης ΕΜΟΔΕ, 2 αεροσκάφη και 1 ελικόπτερο.

ΤΙ ΑΝΑΦΕΡΟΥΝ ΜΑΡΤΥΡΕΣ 04 Σεπ 2025 | 16:20

Πεύκη: Οργή για άνδρα που εκπαιδεύει κυνηγόσκυλα για να σκοτώνουν γατάκια σε πάρκο - Βίντεο ντοκουμέντο

Σύμφωνα με τον ΣΚΑΪ, ο άνδρας αφήνει ελεύθερα τα σκυλιά του για να πνίξουν αδέσποτες γάτες σε κεντρικό πάρκο της Πεύκης, μετά από δικές του προτροπές.

ΤΙ ΣΥΝΕΒΗ 04 Σεπ 2025 | 15:58

Ξυπόλητος άνδρας παρενόχλησε δύο κοπέλες σε Περιστέρι και Εξάρχεια [βίντεο]

Το χαρακτηριστικό του δράστη είναι πως κυκλοφορεί ξυπόλητος ενώ εικάζεται πως μετακινείται με τα ΜΜΜ.

ΚΑΜΙΑ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΤΗ ΦΩΤΑ ΣΤΑ ΣΥΧΑΙΝΑ 04 Σεπ 2025 | 15:36