Ρήγας: Μείωση θητείας πολύτεκνων, ρυθμίσεις για ανυπότακτους

Μείωση θητείας για πολύτεκνους και ευνοϊκές ρυθμίσεις για τους ανυπότακτους προαναγγέλλει ο αν. υπουργός Εθνικής Άμυνας.

THETOC TEAM
ΓΡΑΦΕΙ: THETOC TEAM
Ρήγας: Μείωση θητείας πολύτεκνων, ρυθμίσεις για ανυπότακτους

Θέσπιση μειωμένης θητείας 9 μηνών για την Πολεμική Αεροπορία και το Πολεμικό Ναυτικό και 8 μηνών για το Στρατό Ξηράς για όλους τους αδελφούς και όχι μόνο για τον πρώτο από οικογένεια με τρία ή τέσσερα αδέλφια, προβλέπει το νέο νομοσχέδιο του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας, δήλωσε ο αναπληρωτής υπουργός, Παναγιώτης Ρήγας, σε συνέντευξη που παραχώρησε στο Αθηναϊκό/Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων. Στις διατάξεις τού υπό διαβούλευση νομοσχεδίου προβλέπονται, ακόμη, ευνοϊκές ρυθμίσεις για τους ανυπότακτους, ενώ μειώνεται το όριο ηλικίας για τους αντιρρησίες συνείδησης.

Για τα Μέτρα Οικοδόμησης Εμπιστοσύνης με την Τουρκία ο κ. Ρήγας σημείωσε «πως αποτελούν μια πρακτική δοκιμασμένη στο χρόνο με θετικά αποτελέσματα σε επίπεδο κλίματος, αλλά και πρακτικών».

Απαντώντας σε ερώτηση του ΑΠΕ-ΜΠΕ για την κατάσταση στις εταιρείες της εγχώριας κρατικής αμυντικής βιομηχανίας ο κ. Ρήγας σημείωσε πως η κυβέρνηση τις παρέλαβε σε κατάσταση πλήρους αποσύνθεσης και απαξίωσης, αλλά κατάφερε να τις διασώσει. Μάλιστα δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο προσλήψεων, αφού όμως πρώτα λυθούν πολλά συσσωρευμένα προβλήματα.

Ο αναπληρωτής υπουργός σημείωσε πως με την είσοδο της Βόρειας Μακεδονίας στο ΝΑΤΟ υπάρχει πρόσφορο έδαφος για την ανάπτυξη στενών σχέσεων στρατιωτικής συνεργασίας και προανήγγειλε άμεσες εξελίξεις.

Ακολουθεί το πλήρες κείμενο της συνέντευξης του αναπληρωτή υπουργού Εθνικής Άμυνας Παναγιώτη Ρήγα στους Κώστα Γιανναράκο και Δημήτρη Σπυρίδων για το Αθηναϊκό/Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων:

Ερ.: Ποιες είναι οι ευεργετικές διατάξεις του προωθούμενου νομοσχεδίου για τους τρίτεκνους, πολύτεκνους, ανυπότακτους, αντιρρησίες συνείδησης; Θα διαφοροποιηθούν οι διατάξεις για τους προστάτες οικογενείας;

Απ.: Με τις προωθούμενες ρυθμίσεις διευρύνεται η έννοια «προστάτης οικογένειας». Θεσπίζεται μειωμένη θητεία εννέα μηνών για το Πολεμικό Ναυτικό και Πολεμική Αεροπορία και οκτάμηνη για το Στρατό Ξηράς για όλους τους αδελφούς και όχι μόνο για τον πρώτο από οικογένεια με τρία ή τέσσερα αδέλφια. Για δε τις οικογένειες με πέντε και πάνω αδέλφια, θεσπίζεται εξάμηνη θητεία για όλους και στους τρεις Κλάδους των Ενόπλων Δυνάμεων.

Επίσης, προβλέπεται η στρατολογική, ποινική και διοικητική τακτοποίηση όσων κηρύχθηκαν ανυπότακτοι, μέχρι την έναρξη ισχύος του εν λόγω νομοσχεδίου, εφόσον καταταχθούν στις Ένοπλες Δυνάμεις μέχρι τις 31 Δεκεμβρίου 2020. Με τη ρύθμιση αυτή επιτυγχάνουμε μείωση του αριθμού των ανυπότακτων, παρέχοντάς τους ένα κίνητρο για να καταταγούν. Έχει ιδιαίτερη σημασία αυτή η διάταξη, καθώς αφορά πολλούς νέους οι οποίοι αναγκάστηκαν για βιοποριστικούς λόγους να φύγουν τα τελευταία χρόνια στο εξωτερικό. Απαλλάσσονται έτσι από την καταβολή του χρηματικού ποσού για την αποπληρωμή τού ομολογουμένως μεγάλου διοικητικού προστίμου των 6.000 ευρώ. Μειώνεται επίσης το όριο ηλικίας για τους αντιρρησίες συνείδησης, που επιθυμούν να εξαγοράσουν το υπόλοιπο της εναλλακτικής τους θητείας, από το 35ο στο 33ο έτος, όπως ισχύει για όλους τους στρατεύσιμους. Παράλληλα τροποποιείται σημαντικά η σύνθεση της ειδικής επιτροπής γνωμοδότησης για την υπαγωγή των αντιρρησιών συνείδησης στην εναλλακτική υπηρεσία, με αύξηση συμμετοχής των καθηγητών ΑΕΙ από 2 σε 3 και αντίστοιχη μείωση των αξιωματικών των Ενόπλων Δυνάμεων από 2 σε 1, στο πλαίσιο της συμμόρφωσης της χώρας μας με τις επιταγές της Ευρωπαϊκής Σύμβασης Δικαιωμάτων του Ανθρώπου.

Ερ.: Θα αναλάβει περισσότερες αρμοδιότητες το γυναικείο προσωπικό των Ενόπλων Δυνάμεων;

Απ.: Η παρουσία των γυναικών στις ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις αποτελεί τη συνέχεια μιας ιστορικής διαδρομής που έχει διαγράψει η συμβολή των γυναικών στους αγώνες του ελληνικού λαού. Ταυτόχρονα, είναι η έμπρακτη επιβεβαίωση της θέσης και του ρόλου της γυναίκας στην ελληνική κοινωνία. Όπου υπηρετούν, σε όλες τις βαθμίδες, εκτελούν στο ακέραιο την αποστολή τους. Με βάση τα σημερινά δεδομένα, δεν τίθεται ζήτημα διεύρυνσης της γυναικείας συμμετοχής και βέβαια αποκλείεται η στράτευση των γυναικών. Το στοίχημα που πρέπει να κερδηθεί είναι η περαιτέρω αναβάθμιση του ρόλου των υπηρετούντων γυναικών στις Ένοπλες Δυνάμεις, στη βάση της ισονομίας και της ισοτιμίας. Μέχρι τώρα έχουμε κερδίσει πολλά. Γυναίκες υπηρετούν σε θέσεις που παλαιότερα θεωρούνταν ανδρικό προνόμιο. Ο ρόλος της γυναίκας στις Ένοπλες Δυνάμεις δίνει το μέτρο της ίδιας της κοινωνικής προόδου της ελληνικής κοινωνίας.

Ερ.: Υπάρχει ενδεχόμενο περαιτέρω μείωσης του αριθμού των ανωτάτων αξιωματικών των Ενόπλων Δυνάμεων;

Απ.: Το ζήτημα δεν είναι ποσοτικό αλλά ποιοτικό. Η πυραμιδοειδής δομή της ιεραρχίας των Ενόπλων Δυνάμεων, εκ των πραγμάτων οδηγεί σε μια συσσώρευση στελεχών στις ανώτερες και κυρίως στις ανώτατες βαθμίδες. Συνεπώς, προκειμένου να εξελιχθούν οι αξιωματικοί των πιο κάτω βαθμίδων, οδηγούνται στην αποστρατεία αυτοί που βρίσκονται στις παραπάνω βαθμίδες. Εδώ ακριβώς πρέπει να βρίσκεται κάθε φορά -με εργαλείο τις κρίσεις- η χρυσή τομή. Απαιτείται μέτρο και σύνεση, γιατί το κάθε στέλεχος, ο κάθε αξιωματικός αποτελεί πολύτιμο εθνικό κεφάλαιο, που δεν πρέπει να μένει αναξιοποίητο. Προϋπόθεση είναι να πρυτανεύουν τα αξιοκρατικά κριτήρια και οι υπηρεσιακές ανάγκες. Σε αυτή την κατεύθυνση κινηθήκαμε και κατά τις πρόσφατες κρίσεις.

Ερ.: Ποιες είναι οι εξελίξεις στο υπό συζήτηση πολυεθνικό αεροπορικό κέντρο εκπαίδευσης στην Καλαμάτα;

Απ.: Το Διεθνές Κέντρο Πτητικής Εκπαίδευσης στην 120 ΠΕΑ στην Αεροπορική Βάση Καλαμάτας βρίσκεται σε διαδικασία ανάπτυξης και η πλήρης λειτουργία του θα έχει πολλαπλά οφέλη για τη χώρα μας, τοπικά και ευρύτερα. Ειδικότερα, θα συμβάλει στην αναβάθμιση της εκπαίδευσης των χειριστών των μαχητικών μας αεροσκαφών. Πρόκειται για το βασικό εκπαιδευτικό κέντρο της Πολεμικής μας Αεροπορίας, όπου λαμβάνει χώρα η εκπαίδευση των Ικάρων και των νέων Ανθυποσμηναγών. Παράλληλα, συμβάλλει στην ανανέωση των μέσων και των υποδομών που είναι απαραίτητα για αυτόν τον σκοπό, ενώ η εκπαίδευση και η φιλοξενία πιλότων άλλων χωρών συμβάλλει στην ανάδειξη της στρατηγικής θέσης της χώρας αλλά και στην αναβάθμιση του ρόλου της.

Ερ.: Ποιες είναι οι προοπτικές για τα ναυπηγεία Σκαραμαγκά και Ελευσίνας, την ΕΛΒΟ την ΕΑΒ και την ΕΒΟ σε συνδυασμό με το ενδεχόμενο προσλήψεων;

Απ.: Οι προοπτικές είναι ευοίωνες, αλλά για να φθάσουμε μέχρι εκεί πρέπει πρώτα να λυθούν πολλά συσσωρευμένα προβλήματα. Σε πρώτη φάση κληθήκαμε ως κυβέρνηση να διαχειριστούμε μια κατάσταση πλήρους αποσύνθεσης και απαξίωσης της εγχώριας κρατικής αμυντικής βιομηχανίας και των ναυπηγείων. Η διάσωση συντελέστηκε με επιτυχία και τώρα προχωράμε στα επόμενα βήματα. Είναι γεγονός πως υπήρχε ένα πλέγμα, ένας φαύλος κύκλος εγκλωβισμού και ασφυξίας αυτών των επιχειρήσεων, που τις οδηγούσε με βεβαιότητα στο κλείσιμο.

Όλο αυτό βέβαια ήταν συνδεδεμένο με συμφέροντα και επιλογές που δεν υπηρετούσαν ούτε την υπόθεση των αναγκών των Ενόπλων Δυνάμεων, ούτε βέβαια της στήριξης της εγχώριας βιομηχανίας. Πιστεύω ότι τα δύσκολα τα αφήσαμε πίσω μας. Η κάθε επιχείρηση από αυτές που αναφέρετε στην ερώτησή σας αποτελεί και μια διαφορετική περίπτωση, όμως κοινός παρονομαστής είναι η διάσωση των θέσεων εργασίας και η σταδιακή δημιουργία των προϋποθέσεων για ενεργοποίηση της παραγωγικής τους βάσης, γεγονός που θα φέρει και νέες θέσεις εργασίας αλλά και τεχνογνωσία.

Ερ.: Υπάρχει ενδεχόμενο προσλήψεων ΕΠΟΠ και προσωπικού στα προκεχωρημένα εργοστάσια βάσης και τα κέντρα συντήρησης οπλικών συστημάτων των Ενόπλων Δυνάμεων;

Απ.: Είναι ένα θέμα που το αντιμετωπίζουμε. Ως προς τους ΕΠΟΠ (Επαγγελματίες Οπλίτες), αλλά και τις άλλες κατηγορίες στελεχών των βασικών βαθμίδων που έχουν προσληφθεί κατά καιρούς για την κάλυψη αναγκών και των τριών Κλάδων, υπάρχει ένα σοβαρό ζήτημα της ηλικιακής ωρίμανσης. Ήδη με το νομοσχέδιο που έχουμε προωθήσει λύνονται χρονίζοντα προβλήματα. Τιμάμε τους ανθρώπους που υπηρέτησαν επί δεκαετίες τις Ένοπλες Δυνάμεις. Από εκεί και πέρα λαμβάνουμε μέτρα για την κάλυψη των σύγχρονων αναγκών σε προσωπικό όλων των ειδικοτήτων και αυτό αφορά και τη στελέχωση των εργοστασίων βάσης. Ταυτόχρονα, ενθαρρύνουμε και την εσωτερική κινητικότητα.

Στο σημείο αυτό να σας αναφέρω ότι στο νομοσχέδιο που προωθούμε προβλέπεται η παράταση θητείας των Οπλιτών Βραχείας Ανακατάταξης (ΟΒΑ) για μία επιπλέον τριετία (3+3 χρόνια). Ο θεσμός των ΟΒΑ έχει χαρακτηρισθεί από επιτυχία, καθώς και υποστελεχωμένες μονάδες μπορεί να επανδρώσει, αλλά και δίνει τη δυνατότητα σε οπλίτες και εφέδρους να παράσχουν μισθωτή εργασία για ένα ικανοποιητικό χρονικό διάστημα που πλέον φτάνει τα έξι χρόνια.

Ερ.: Ποιες είναι οι τελευταίες εξελίξεις στα θέματα της αναβάθμισης των αεροσκαφών F-16, ναυτικής συνεργασίας Ρ-3 και την προμήθεια των ελικοπτέρων Kiowa;

Απ.: Όταν ανέλαβε αυτή η κυβέρνηση βρέθηκε αντιμέτωπη με μια συγκεκριμένη κατάσταση στο χώρο των Ενόπλων Δυνάμεων που τη χαρακτήριζε, σε ό,τι αφορά τα ζητήματα των εξοπλιστικών προγραμμάτων, ένα τέλμα και σειρά εκκρεμοτήτων που είχαν άμεση αντανάκλαση στην ίδια στην επιχειρησιακή διαθεσιμότητα των μέσων. Με όλα τα μέτρα που ελήφθησαν και συνεχίζουμε να λαμβάνουμε μεγιστοποιήθηκε η διαθεσιμότητα. Πέραν αυτού, είτε ολοκληρώθηκαν προγράμματα, όπως αυτά των νέων υποβρυχίων, είτε ενεργοποιήθηκαν προγράμματα όπως των αεροσκαφών ναυτικής συνεργασίας, είτε αξιοποιήθηκαν ευκαιρίες όπως η απόκτηση από τις ΗΠΑ των ελικοπτέρων για το Στρατό Ξηράς. Ειδικότερα για το θέμα της αναβάθμισης των αεροσκαφών F-16, το όλο πρόγραμμα έχει δρομολογηθεί και η υλοποίησή του θα γίνει εντός χρονοδιαγραμμάτων.

Ερ.: Ποια είναι η εκτίμησή σας αναφορικά με την εμβάθυνση των Μέτρων Οικοδόμησης Εμπιστοσύνης με την Τουρκία, μετά τη συνάντηση των ΥΠΕΞ των δύο χωρών, και με βάση την υφιστάμενη συμπεριφορά της γείτονος;

Απ.: Με αποφασιστικότητα και σύνεση λαμβάνουμε υπόψη και αξιοποιούμε σε όφελος των εθνικών μας συμφερόντων τους υπάρχοντες διεθνείς συσχετισμούς. Στη διαχείριση των ελληνοτουρκικών ζητημάτων και στην αντιμετώπιση της τουρκικής προκλητικότητας, άξονας της πολιτικής μας είναι η διασφάλιση των κυριαρχικών δικαιωμάτων και της ασφάλειας της χώρας μας, μέσα σε ένα πλαίσιο ειρηνικής συνύπαρξης και αμοιβαίου σεβασμού. Η υπόθεση των Μέτρων Οικοδόμησης Εμπιστοσύνης ανάμεσα στην Ελλάδα και την Τουρκία αποτελεί μια πρακτική δοκιμασμένη στο χρόνο, όπου όποτε τηρούνταν είχαμε θετικά αποτελέσματα σε επίπεδο κλίματος, αλλά και πρακτικών. Το ζητούμενο είναι η αμοιβαία κατανόηση και όχι η επιβολή και η υπεροχή της μιας χώρας επί της άλλης. Η χώρα μας αποτελεί πόλο σταθερότητας και σημείο αναφοράς για την ευρύτερη περιοχή της Αν.Μεσογείου και της Νοτιοανατολικής Ευρώπης. Αυτό είναι μια κατάκτηση πάνω στην οποία οικοδομούμε τις διεθνείς μας σχέσεις.

Ερ.: Πού βρίσκεται η προοπτική υπογραφής συμφωνίας αμυντικής συνεργασίας με τη Βόρεια Μακεδονία για την μετεξέλιξη των Ενόπλων Δυνάμεων της στα πρότυπα του ΝΑΤΟ;

Απ.: Η επικύρωση και η εφαρμογή της Συμφωνίας των Πρεσπών ανοίγει μια νέα σελίδα, όχι μόνο στις σχέσεις Ελλάδας- Βόρειας Μακεδονίας αλλά και ευρύτερα στα Βαλκάνια και τη Νοτιοανατολική Ευρώπη. Η διάσταση της στρατιωτικής συνεργασίας της χώρας μας με τον βόρειο γείτονά μας περιγράφεται στην ίδια τη Συμφωνία των Πρεσπών και είναι το επιστέγασμα στην εμπέδωση της αμοιβαίας εμπιστοσύνης. Η συνύπαρξη Ελλάδας-Βόρειας Μακεδονίας στο ΝΑΤΟ αποτελεί το πρόσφορο έδαφος για μια διευρυμένη συνεργασία που θα έχει και πλευρές στενής διμερούς στρατιωτικής συνεργασίας. Αναμένεται να δρομολογηθούν άμεσα εξελίξεις σε αυτή την κατεύθυνση.

Ερ.: Ποια στρατόπεδα πρόκειται να διατεθούν στο αμέσως προσεχές διάστημα στις τοπικές κοινωνίες στο πλαίσιο της αξιοποίησης της ακίνητης περιουσίας των Ενόπλων Δυνάμεων;

Απ.: Η διάθεση ανενεργών στρατοπέδων προς χρήση στις τοπικές κοινωνίες είναι μια διαδικασία που βρίσκεται σε εξέλιξη, σύμφωνα με όσα εξήγγειλε ο πρωθυπουργός στα κατά τόπους Περιφερειακά Συνέδρια. Από όσο γνωρίζω γιατί δεν είναι θέμα αρμοδιότητας μου βρίσκονται σε τελική φάση η διάθεση στρατοπέδων στη Λάρισα, την Κοζάνη, τα Χανιά και το Ηράκλειο. Επίσης να θυμίσω πως έχει διατεθεί ακίνητη περιουσία των Ενόπλων Δυνάμεων και για τη δημιουργία του Μητροπολιτικού Πάρκου στο Γουδί.

Ερ.: Ποια είναι η εκτίμηση σας για την επόμενη ημέρα των ευρωεκλογών και των αυτοδιοικητικών εκλογών για την κυβέρνηση, την Κεντροαριστερά και την αντιπολίτευση;

Απ.: Τόσο οι ευρωεκλογές όσο και οι αυτοδιοικητικές εκλογές είναι μια διαδικασία στο πλαίσιο της οποίας ο λαός καλείται να απαντήσει σε συγκεκριμένα ερωτήματα και συγκεκριμένα διλλήματα. Την επομένη των εκλογών γίνεται ο απολογισμός και με αυτόν δεδομένο ορίζονται τα επόμενα βήματα. Είναι προφανές πως το μήνυμα των ευρωεκλογών αλλά και των αυτοδιοικητικών εκλογών θα είναι πολιτικό, ωστόσο δεν θα ορίσουν τους κοινοβουλευτικούς συσχετισμούς. Στόχος μας είναι την επόμενη μέρα να συζητάμε για το μήνυμα της κάλπης που αφενός θα βάζει τη ΝΔ στη θέση που της αρμόζει, δηλαδή θα ξεφουσκώνει τις απατηλές και μεγαλόστομες διακηρύξεις της, και αφετέρου θα ενισχύει τις πολιτικές ανακατατάξεις στην κατεύθυνση της προοδευτικής συνεργασίας για τη διακυβέρνηση της χώρας μετά τις βουλευτικές εκλογές, που θα γίνουν στο τέλος της τετραετίας.

Ερ.: Υπάρχει πολιτικός "πολιτισμός";

Απ.: Ο πολιτικός πολιτισμός δεν είναι κάτι εφήμερο, εδράζεται σε ένα υπόβαθρο με θεμέλια στο χρόνο. Η Αριστερά και γενικότερα οι προοδευτικές δυνάμεις ακόμα και σε πολύ χαλεπούς καιρούς δεν έκαναν εκπτώσεις σε ζητήματα αρχών, ήθους και συμπεριφοράς. Αυτός ο αξιακός κώδικας διαπερνά τον ΣΥΡΙΖΑ και παρά τις δοκιμασίες τηής διαχείρισης της εξουσίας συνεχίζει να μας οδηγεί. Ο πολιτικός πολιτισμός είναι μια γραμμή άμυνας στην εξαχρείωση της πολιτικής και στην άλωση της από δυνάμεις που λειτουργούν στη σκιά της πολιτικής και στην παραπολιτική. Δυστυχώς, η ΝΔ υποτάσσει και θυσιάζει τα πάντα στους στενούς κομματικούς τους στόχους, υποβαθμίζοντας το επίπεδο της πολιτικής με εργαλεία την καταστροφολογία και την προπαγάνδα της παραπληροφόρησης και της κατασκευής γεγονότων.

Ερ.: Σε περίπτωση εκλογικής νίκης του ΣΥΡΙΖΑ και μη αυτοδυναμίας υπάρχει ενδεχόμενο συγκυβέρνησης και με ποιους;

Απ.: Αποτελεί ένα ενδεχόμενο, ωστόσο δεν είναι δυνατόν από τώρα να προσδιοριστεί το «με ποιους». Σε κάθε περίπτωση το ζητούμενο είναι προγραμματικές συγκλίσεις στην κατεύθυνση εξυπηρέτησης των λαϊκών συμφερόντων. Οι συσχετισμοί που θα προκύψουν από την κάλπη θα δώσουν το μέτρο, αλλά και την κατεύθυνση ενδεχόμενης κυβερνητικής συνεργασίας. Δικός μας στόχος είναι η προοδευτική συνεργασία, όχι σαν μια πολιτική εμμονή αλλά σαν μια αναγκαιότητα στις σημερινές συνθήκες, μια αναγκαιότητα προοδευτικής-δημοκρατικής διακυβέρνησης στην μεταμνημονιακή Ελλάδα.

Ερ.: Το σχόλιο σας για το πόρισμα για την πυρκαγιά στο Μάτι.

Απ.: Η τραγωδία στο Μάτι δεν ήταν ένα γεγονός στιγμιαίο, αλλά η τραγική κατάληξη σειράς κακοδαιμονιών του ελληνικού κράτους, κάτω από συγκεκριμένες συνθήκες. Αυτό περιγράφεται και στο πόρισμα. Ο επιμερισμός των ευθυνών, όπως γίνεται, είναι στη βάση δύο κατευθύνσεων, η μια είναι η άμεση ευθύνη συγκεκριμένων οργάνων και η άλλη η πολιτική ευθύνη. Η ανάληψη της πολιτικής ευθύνης σήμερα σε καμία περίπτωση δεν απαλλάσσει όσους επί σειρά δεκαετιών δια πράξεων και δια παραλείψεων άφησαν στο έλεος της τύχης τους ολόκληρες περιοχές. Πολύ δε περισσότερο οι ίδιοι άνθρωποι δεν δικαιούνται να είναι τιμητές και κατήγοροι εκείνων που βρέθηκαν στο επίκεντρο της διαχείρισης μιας ακραίας κατάστασης.

Πηγή, φωτό: ΑΠΕ - ΜΠΕ

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για ό,τι συμβαίνει τώρα στην Ελλάδα και τον Κόσμο στο thetoc.gr

Η ΑΝΑΡΤΗΣΗ ΤΗΣ ΑΝΗΛΙΚΗΣ ΣΤΑ SOCIAL MEDIA 17 Ιαν 2022 | 09:59

Αργυρούπολη - Συγκλονίζει η κόρη του 45χρονου "κτήνους": Εύχομαι να σαπίσει στη φυλακή το σκουπίδι [εικόνες]

"Ντρέπομαι πολύ που αυτός ο άνθρωπος είναι πατέρας μου, ελπίζω να σαπίσεις στη φυλακή", έγραψε για τον πατέρα της μετά τον άγριο ξυλοδαρμό της γυναίκας του στην Αργυρούπολη.

Η ΥΠΟΘΕΣΕΙ ΕΚΔΙΚΑΖΕΤΑΙ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΧΡΟΝΙΑ 17 Ιαν 2022 | 09:55

Νέα υπόθεση "ψευτογιατρού": Παρίστανε χρόνια τον καρδιολόγο σε αθλητικά σωματεία

Ο υποτιθέμενος καρδιολόγος προσκόμισε σε αθλητικά σωματεία πλαστό αντίγραφο πτυχίου και πλαστή κάρτα μέλους του ιατριικού συλλόγου.

ΑΠΟ ΚΟΡΟΝΟΙΟ 17 Ιαν 2022 | 09:50

Πέθανε 44χρονος ανεμβολίαστος ιερέας στην Αρχαία Ολυμπία - Πατέρας δύο ανήλικων παιδιών

Ακόμα ένας ανεμβολίαστος κληρικός, ο οποίος παρά τις συστάσεις δεν πείστηκε να εμβολιασθεί, κατέληξε από επιπλοκές του κορονοϊού, στην Αρχαία Ολυμπία.

ΕΡΕΥΝΑ ΓΙΑ ΚΥΚΛΩΜΑ ΜΑΣΤΡΟΠΕΙΑΣ 17 Ιαν 2022 | 09:47

Νέες αποκαλύψεις για τον βιασμό της 24χρονης στη Θεσσαλονίκη: Τι βρέθηκε στο δωμάτιο του ξενοδοχείου - Το μήνυμα της ίδιας

Η 24χρονη που καταγγέλλει ότι έπεσε θύμα βιασμού σε σουίτα ξενοδοχείου, είναι αποφασισμένη να αποδείξει την ενοχή εκείνων που εμπλέκονται στο περιστατικό.

Η ΕΞΕΛΙΞΗ ΤΩΝ ΕΡΕΥΝΩΝ 17 Ιαν 2022 | 09:37

Τροχαίο Τζώρτζη Μονογυιού: Με 130χλμ έφυγε από το δρόμο η Ferrari των 710 ίππων - Τα πρώτα στοιχεία από τις κάμερες

Η Ferrari του Τζώρτζη Μονογυιού με την τελική των 340 χιλιομέτρων διαλύθηκε στον κορμό ενός δέντρου που υπάρχει στο σημείο.

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ 17 Ιαν 2022 | 09:30

Αρχή Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων: Ασφαλής η τηλεκπαίδευση, λύθηκαν τα τεχνικά ζητήματα

Αποκαταταστάθηκαν από την Αρχή Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων τεχνικά ζητήματα ασφαλείας στην τηλεκπαίδευση, όπως αναφέρει το υπουργείο Παιδείας σε ανακοίνωσή του.

ΔΕΝ ΠΡΟΚΥΠΤΟΥΝ ΕΝΔΕΙΞΕΙΣ ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΚΗΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ 17 Ιαν 2022 | 09:25

Καβάλα: Νεκρή εντοπίστηκε 38χρονη στο λιμάνι της Κεραμωτής

Σε 38χρονη αλλοδαπή ανήκει η σορός που εντοπίστηκε το πρωί της Κυριακής σε θαλάσσια περιοχή του λιμένα της Κεραμωτής, στην Καβάλα.

ΤΙ ΕΙΠΕ Ο ΓΝΩΣΤΟΣ ΠΟΙΝΙΚΟΛΟΓΟΣ 17 Ιαν 2022 | 09:23

Κούγιας: Περίεργο το τροχαίο του Τζώρτζη Μονογυιού - Το ρεζερβουάρ βρέθηκε άθικτο - Ανοιχτά όλα τα ενδεχόμενα

Ο κ. Κούγιας είπε ότι το ρεζερβουάρ του αυτοκινήτου βρέθηκε άθικτο, καθώς δεν εξερράγη.

ΕΚΛΕΨΑΝ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΑ 17 Ιαν 2022 | 09:21

Άγνωστοι βανδάλισαν το Μουσείο Τεχνών και Επιστημών Ηπείρου

Η είσοδος βρέθηκε παραβιασμένη, υπήρχαν φθορές στον χώρο και ορισμένα αντικείμενα είχαν κλαπεί.

ΒΑΡΥ ΚΑΤΗΓΟΡΗΤΗΡΙΟ 17 Ιαν 2022 | 09:10

Θεσσαλονίκη: Στον ανακριτή η 26χρονη και στο αυτόφωρο οι υπόλοιποι 19 για τα επεισόδια του περασμένου Σαββάτου στο ΑΠΘ

Στον ανακριτή οδηγείται η 26χρονη που συνελήφθη για ρίψη μολότοφ στα επεισόδια του περασμένου Σαββάτου μετά το τέλος της πορείας διαμαρτυρίας, στη Θεσσαλονίκη.

ΔΕΝ ΚΑΤΑΦΕΡΕ ΝΑ ΚΡΑΤΗΘΕΙ ΣΤΗ ΖΩΗ 17 Ιαν 2022 | 09:00

Εύβοια: Πέθανε ο 68χρονος που αποπειράθηκε να κάψει η 33χρονη σύντροφός του μέσα στο σπίτι

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, το ζευγάρι εδώ και ένα χρόνο ζούσε μαζί και δεν φαινόταν να είχαν κάποιο πρόβλημα.

Ο 75ΧΡΟΝΟΣ ΣΤΑΜΑΤΗΣ ΣΤΑΜΑΤΙΑΔΗΣ 17 Ιαν 2022 | 08:59

Μυστηριώδης εξαφάνιση καθηγητή στην Τροιζηνία: Το ανάστατο σπίτι, τα χαμένα χρήματα και τα ερωτηματικά [βίντεο]

Μία παράξενη ιστορία με αγνοούμενο έναν γνωστό στην περιοχή της Τροιζηνίας, 75χρονο μαθηματικό, ερευνά η εκπομπή της Αγγελικής Νικολούλη.

ΚΡΙΣΙΜΗ ΕΒΔΟΜΑΔΑ 17 Ιαν 2022 | 08:38

Συγκρατημένη αισιοδοξία για ύφεση στην πανδημία: Πότε αναμένεται αποκλιμάκωση σε κρούσματα και θανάτους

Οι ειδικοί ναι μεν εκφράζουν συγκρατημένη αισιοδοξία, από την άλλη δεν θέλουν να αφήσουν κανένα περιθώριο εφησυχασμού, καθώς κάτι τέτοιο μπορεί και να κοστίσει ακριβά.