
Ένταση προκλήθηκε το μεσημέρι της Δευτέρας, στο λιμάνι της Ρόδου, όταν διαδηλωτές προχώρησαν σε διαμαρτυρία για την παρουσία του κρουαζιερόπλοιου, στο οποίο επιβαίνουν περισσότεροι από 650 τουρίστες από το Ισραήλ.
Μάλιστα οι Αρχές του νησιού προχώρησαν σε συλλήψεις για παραβίαση του αντιρατσιστικού νόμου.
Ωστόσο, όπως φαίνεται σε βίντεο που κυκλοφόρησε στα social media, μόλις ηρέμησαν τα πνεύματα, οι Ισραηλινοί κατέβηκαν στο λιμάνι της Ρόδου, άρχισαν να τραγουδούν, να χορεύουν, ενώ άνοιξαν και μια μεγάλη σημαία της χώρας τους.
Βίντεο που ανεβάζουν Ισραηλινοί τουρίστες κατά την αποχώρησή τους απο την Ελλάδα.
— Ακροκεντρώος (@akrokentrwos_2) July 28, 2025
Εγώ πάντως δεν βλέπω δολοφόνους.
Βλέπω χαρούμενους ανθρώπους pic.twitter.com/abY9rvWDBJ
Ενταση για την παρουσία Ισραηλινών στη Ρόδο
Υπενθυμίζεται ότι μικρής έντασης επεισόδια σημειώθηκαν χθες στη Ρόδο, όταν έφτασε το κρουαζιερόπλοιο στο λιμάνι, καθώς πολίτες είχαν προγραμματίσει κινητοποίηση προκειμένου να εκφράσουν την αντίθεσή τους για την παρουσία Ισραηλινών στο νησί.
Κατά τη διάρκεια της συγκέντρωσης προσήχθησαν αρκετά άτομα από την ΕΛΑΣ.
Σημειώνεται ωστόσο, ότι εκπρόσωποι τοπικών αρχών και φορέων υποδέχθηκαν τους Ισραηλινούς επισκέπτες στο λιμάνι, προσφέροντάς τους παραδοσιακά γλυκά και κεράσματα, σε μία συμβολική κίνηση καλωσορίσματος. Στην υποδοχή συμμετείχαν, μεταξύ άλλων, ο δήμαρχος Ρόδου Αλέξανδρος Κολιάδης, ο αναπληρωτής περιφερειάρχης Απόστολος Ασπράκης, καθώς και εκπρόσωποι του τουριστικού και επιχειρηματικού κόσμου του νησιού.
![Ρόδος: Ισραηλινοί άνοιξαν σημαία της χώρας τους και χόρευαν γύρω της [βίντεο]](https://www.thetoc.gr/Content/ImagesDatabase/9f/9f262b8f42e1418287eca4801da0260e.jpg?v=1&maxwidth=650&originalwidth=720&)


Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις
Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για ό,τι συμβαίνει τώρα στην Ελλάδα και τον Κόσμο στο thetoc.gr