Ρουβίκωνας: Προσαγωγές 17 μελών μετά από διπλή "επίσκεψη" στις πρεσβείες Τουρκίας και Ισραήλ

Η αναρχική συλλογικότητα "Ρουβίκωνας" πραγματοποίησε παρέμβαση στις πρεσβείες της Τουρκίας και του Ισραήλ

THETOC TEAM
ΓΡΑΦΕΙ: THETOC TEAM
Ρουβίκωνας

Διπλή παρέμβαση στις πρεσβείες της Τουρκίας και του Ισραήλ έκαναν μέλη της αναρχικής συλλογικότητας "Ρουβίκωνας".

Στην πρεσβεία του Ισραήλ πέταξαν τρικάκια και ανήρτησαν πανό με το οποίο δήλωναν την αλληλεγγύη τους με την Παλαιστίνη. Η ΕΛ.ΑΣ. προχώρησε σε 17 προσαγωγές μελών του Ρουβίκωνα.

Διαβάστε Επίσης

Οι ανάρτησεις του Ρουβίκωνα

Δύο μήνες τώρα, από τις 23 Απριλίου, το τουρκικό κράτος έχει ξεκινήσει άλλη μία αιματοβαμμένη εκστρατεία ενάντια στον Κουρδικό πληθυσμό του βόρειου Ιράκ και τις Κουρδικές αντάρτικες δυνάμεις στην περιοχή. Μέσα στο χάος των ιμπεριαλιστικών ανταγωνισμών που ανατίναξαν την ευρύτερη μέση ανατολή τα τελευταία χρόνια, αξίζει να θυμηθούμε ότι ήταν οι Κουρδικές απελευθερωτικές δυνάμεις που εμπόδισαν την κυριαρχία του Ισλαμικού Κράτους στην περιοχή. Οι μαχητές και μαχήτριες των Κουρδικών οργανώσεων ήταν που έσωσαν εκατοντάδες χιλιάδες ζωές από το μαχαίρι του ένοπλου παπαδαριού της Τζιχάντ. Εκτός από τη Συρία και το θρυλικό Κομπάνι, το Βόρειο Ιράκ ήταν άλλο ένα μέρος, που εκεί η οργάνωση του Κουρδικού Εργατικού Κόμματος (PKK) διέσωσε πληθυσμούς από το θάνατο και την επίσημη σκλαβιά. Διέσωσε Χριστιανούς, μουσουλμάνους, Γιεζίντι…

Και το έκανε την ώρα που το Τουρκικό κράτος, σίγουρα όχι χωρίς το θετικό νεύμα μεγαλύτερων ιμπεριαλιστικών δυνάμεων, ενίσχυε το Ισλαμικό Κράτος με κάθε μέσο.

Η αποτυχία του Ισλαμικού Κράτους υποχρέωσε το φασιστικό καθεστώς Ερντογάν να ρίξει το μανδύα. Πλέον θα αναλάμβανε δράση το ίδιο και οι Τούρκοι φαντάροι θα στέλνονταν να ανοίξουν καινούρια σφαγεία και για τους Κούρδους και για τους άλλους λαούς στην Ανατολία, αλλά και για τους ίδιους.

Κατέλαβαν το Αφρίν στη Συρία και εισβάλουν τώρα στο Βόρειο Ιρακ. Βομβαρδίζουν στρατόπεδα προσφύγων με δεκάδες άμαχους νεκρούς. Οργανώνουν εκτελέσεις και δολοφονίες ανταρτών. Καίνε εδάφη, διώχνουν τον πληθυσμό, κόβουν το νερό από ολόκληρες περιοχές.

Η αντίσταση των λαών όσο και του HPG και YJA STAR, κουρδικών οργανώσεων που σήμερα μάχονται εκεί, είναι πεισματώδης. Παρά την τεράστια διαφορά σε πολεμικά μέσα, παρά το ότι αντιμετωπίζουν τεθωρακισμένα, αεροσκάφη και drone, ο Τουρκικός στρατός έχει καθηλωθεί και άμαχοι αλλά και ο ανθός της νεολαίας και από τις δύο πλευρές χάνει τη ζωή του καθημερινά.

Την ίδια ώρα το Τουρκικό κράτος χρησιμοποιεί και "διπλωματικά" μέσα πολέμου. Ένα από αυτά είναι να προσπαθήσει να δημιουργήσει ρήγμα, όπως στην δεκαετία του 90, στους Κούρδους επιχειρώντας να προσεταιριστεί την κυβέρνηση του Ιρακινού Κουρδιστάν και να χρησιμοποιήσει τους μαχητές της, τους ονομαζόμενους Peshmerga, ενάντια στους Κούρδους του Βορείου Ιράκ και τους Κούρδους της Τουρκίας που στοιβάζονται σε στρατόπεδα ως πρόσφυγες. Διάφορα περιστατικά και προβοκάτσιες προσπαθούν να δημιουργήσουν κρίσεις και αντιπαλότητα στο κουρδικό στοιχείο και όχι μόνο. Την ίδια ώρα ο Ερντογάν προσφέρει ασφαλή διέλευση στους Κούρδους αντάρτες αν δεχτούν να εγκαταλείψουν τη μάχη και τους λαούς που υπερασπίζονται. Την ίδια πάλι ώρα, το μοναδικό κόμμα (HDP) στην Τουρκία που παλεύει για τα δικαιώματα των μειονοτήτων και είναι στην Τουρκική βουλή κηρύσσεται παράνομο. Και στη Σμύρνη, στα γραφεία αυτού του κόμματος ένα μέλος του, η Ντενίζ Ποϊράζ, δολοφονείται από παρακρατικό του Ερντογάν.

Το Τουρκικό κράτος είναι στην πρωτοπορία της καταστολής του Κουρδικού αγώνα αλλά δε δρα μόνο για τον εαυτό του. Παρά τις πομφόλυγες των ΗΠΑ και της ΕΕ προς τον Κουρδικό λαό, ο Ερντογάν έχει πάντα το θετικό νεύμα τους στις εκστρατείες που ξεκινάει. Το ΝΑΤΟ έχει τα δικά του σχέδια, που αφορούν όχι μόνο την Ανατολία αλλά και την Ανατολική μεσόγειο, και τα εφαρμόζει. Αξίζει να σημειωθεί ότι πριν λίγες μέρες συναντήθηκε με την κυβέρνηση του Ιρακινού Κουρδιστάν μέχρι και ο πρωθυπουργός της Ελλάδας Κυριάκος Μητσοτάκης. Κι εξυπηρετούνται κι άλλοι έτσι, όπως το Ιράν, ακόμα και η Ρωσία…

Ο Κουρδικός λαός είναι πάντα μόνος του, αυτό είναι το συμπέρασμα. Όπως κάθε λαός που δεν ακολουθεί την πεπατημένη των ιμπεριαλισμών, που δίνει το "κακό παράδειγμα" δοκιμάζοντας τρόπους αυτονομίας και ειρηνικής συνύπαρξης των λαών βασισμένους στην ελευθερία, την ισότητα και την άμεση λαϊκή συμμετοχή. Βασισμένους στην άρση των εθνικών, θρησκευτικών και έμφυλων διακρίσεων.

Ο Κουρδικός λαός είναι μόνος του σε σχέση με τους ιμπεριαλισμούς. Δεν είναι μόνος του όμως στις κοινωνίες. Από το κύμα αλληλεγγύης στις δυτικές πρωτεύουσες, ως τους χιλιαδες μαχητές από όλο τον κόσμο που πολέμησαν και πολεμάνε στις τάξεις των αντάρτικων οργανώσεων, το Κουρδικό είναι ένα διεθνές θέμα που συγκινεί και πρέπει να συνεχίσει να συγκινεί κάθε εκμεταλλευόμενο και καταπιεσμένο.

Από τη μεριά μας είμαστε και θα είμαστε στο πλευρό των Κούρδων συντρόφων και όσων αγωνίζονται.

Δε θα πάψουμε να καταγγέλουμε το ρόλο των μεγάλων δυνάμεων, αλλά και το ρόλο του Τουρκικού Κράτους. Το φασιστικό κράτος του Ερντογάν έχει απέναντί του πολύ περισσότερους/ες από όσους/ες αντιστέκονται στην επικράτεια του Τουρκικού κράτους και τα γειτονικά της εδάφη.

Ρουβίκωνας

Συγκέντρωση στην Ισραηλινή πρεσβεία για την Παλαιστίνη

Η πρόσφατη αναμέτρηση των παλαιστινίων με το κράτος του Ισραήλ υποτίθεται πως έληξε.

Οι Παλαιστίνιοι/ες δεν έσκυψαν το κεφάλι. Αντιμέτωποι με μια συντριπτικά υπέρτερη στρατιωτικά δύναμη, αντιμέτωποι με το πιο εχθρικό διεθνές περιβάλλον από την εποχή της δημιουργίας του Παλαιστινιακού ζητήματος συνεχίζουν, με τα μέσα που έχουν και τις συνθήκες που ζουν, να στέκονται όρθιοι. Αντιπαρέταξαν μια πεισματική ισχύ κι αυτό είναι από μόνο του μια νίκη.

Ο Ισραηλινός στρατός δεν τόλμησε να μπεί στην Γάζα.

Με τι τίμημα όμως;

Η διάκριση και οι πρακτικές εθνοκάθαρσης του Ισραηλινού κράτους οδηγούν σε πόλεμο κι αυτός επεκτείνει τη δυστοπία και στην Ισραηλινή κοινωνική βάση. Τα κράτη, οι ιμπεριαλιστικοί ανταγωνισμοί, οι εθνικισμοί και οι θρησκευτικές συγκρούσεις εκεί οδηγούν, σε κυρίαρχους και κυριαρχούμενους, σε πολίτες Α και Β κατηγορίας. Και αυτό καταλήγει σε δυστοπία για άπαντες. Κάτι που ισχύει οπουδήποτε, το ίδιο στο Ισραήλ και την Παλαιστίνη, το ίδιο και στο Αιγαίο.

Αυτό που είδαμε να συμβαίνει στην Παλαιστίνη πριν ένα μήνα, δεν είναι παρά ένα επεισόδιο καταδικασμένο να επαναληφθεί όσο το Ισραηλινό κράτος επιλέγει να συντηρεί αυτή τη δυστοπία.

Η λήξη των εχθροπραξιών με τα 68 δολοφονημένα από τους βομβαρδισμούς παιδιά, βρήκε 200.000 κατοίκους της Γάζας να χρειάζονται, σύμφωνα με το Π.Ο.Υ. άμεση υγειονομική βοήθεια, άφησε πίσω της ερείπια.

Και πάλι, το τίμημα για τους Παλαιστινίους τεράστιο.

Οι εθνικές συγκρούσεις ήταν και είναι οι βαρβαρότερες μορφές συγκρούσεων, αλλά δε μπορεί να αγνοηθεί ότι εδώ υπάρχει ξεκάθαρα θύτης και θύμα, ότι το ισοζύγιο αίματος είναι δεκαετίες "προδιαγραμμένο" εις βάρος των Παλαιστινίων. Δε μπορεί να αγνοηθεί η πρακτική της εθνοκάθαρσης που σιγά σιγά, εκκαθαρίζει περιοχές από παλαιστίνιους κατοίκους τους.

Δε μπορεί να αγνοηθεί πως η εκεχειρία είναι, όπως πάντα, ένα πρόσχημα. Λίγες βδομάδες μετά το Ισραήλ προχώρησε σε δύο κύματα βομβαρδισμών της Γάζας, ενώ έγιναν και νέες συλλήψεις παλαιστίνιων ακτιβιστών, καθώς και δημοσιογράφων.

Το ερώτημα με ποια πλευρά είναι ο καθένας/μιά δεν παύει στιγμή να τίθεται.

Το Ελληνικό κράτος έχει διαλέξει πλευρά. Και γεωπολιτικά, και ιδεολογικά και οικονομικά. Και σε επίπεδο εξοπλισμών. Αξίζει να σημειωθεί ότι τον Ιούλιο Ισραηλινές εταιρίες παραγωγής όπλων που χρησιμοποιούνται στην Παλαιστίνη θα εκθέσουν την πραμάτια τους σε μεγάλη αμυντική έκθεση στην Αθήνα…

Αντίστοιχη θέση έχουν πάρει και τα μεγάλα παγκόσμια media, και ασφαλώς και τα ελληνικά. Δε θα πρέπει να ξεχνάμε όμως ότι για τα κράτη και τους εθνικισμούς το αιματοκύλισμα δε θεωρούνταν ποτέ δυστοπία, αλλά ένα εργαλείο για τους ανταγωνισμούς τους. Η αντιστοίχιση των Ελληνοτουρκικών ανταγωνισμών με την πολεμική κρίση στην Παλαιστίνη θα έπρεπε να είναι καμπανάκι για όλους και όλες, για το τι δυστοπία κυοφορείται μέσα από αυτούς τους ανταγωνισμούς.

Στεκόμαστε στο πλευρό των Παλαιστίνιων και αναγνωρίζουμε πως η ιστορική διεθνής αλληλεγγύη, από τα κάτω, στην Παλαιστινιακή αντίσταση αποτέλεσε ένα από όσα τη βοήθησαν να συνεχίσει τον αγώνα κι από τα ελάχιστα που της προσφέρθηκαν ποτέ με ανιδιοτέλεια. Αυτή τη διεθνιστική ανιδιοτέλεια που είναι πάντα διαθέσιμη σε όποιο κίνημα καταπιεσμένων τη χρειάζεται. Και που στο όνομά της πρέπει να πάμε κόντρα στις προπαγάνδες και το εθνικιστικό κλείσιμο του ματιού, πως δήθεν "μας συμφέρει να είμαστε με το Ισραήλ". Αυτό μπορεί να συμφέρει το κράτος και το κεφάλαιο αλλά δε συμφέρει κανέναν καταπιεσμένο/η ούτε στην Ελλάδα ούτε πουθενά.

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για ό,τι συμβαίνει τώρα στην Ελλάδα και τον Κόσμο στο thetoc.gr

ΚΥΠΡΟΣ 24 Ιουλ 2021 | 15:35

Διήμερη επίσκεψη του υπουργού Εξωτερικών Νίκου Χριστοδουλίδη στο Ισραήλ

Στο επίκεντρο των επαφών που θα έχει ο κος Χριστοδουλίδης με τον Ισραηλινό ομόλογό του Yair Lapid θα είναι οι τελευταίες εξελίξεις γύρω απο το Κυπριακο

ΣΥΝΕΧΙΣΕ ΟΔΙΚΩΣ 24 Ιουλ 2021 | 10:30

Τουρκία: Αναγκαστική προσγείωση για το ελικόπτερο του Ερντογάν- Διέκοψε το πρόγραμμά του

Αναγκαστική προσγείωση στο λιμάνι της Ριζούντας έκανε το ελικόπτερο που μετέφερε τον Ερντογάν

ΓΙΑ ΤΑ ΒΑΡΩΣΙΑ 23 Ιουλ 2021 | 21:12

Οργή στην Άγκυρα για την καταδίκη από το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ: "Μαύρη προπαγάνδα Ελλάδας και Κύπρου"

Φανερά ενοχλημένη η Άγκυρα από την ομόφωνη καταδίκη του Συμβουλίου Ασφαλείας - Οι πρώτες αντιδράσεις.

ΦΟΥΡΤΟΥΝΑ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ 23 Ιουλ 2021 | 15:55

Τουρκία: Βυθίστηκε πλοιάριο με 45 πρόσφυγες στη νότια Μεσόγειο - Σε εξέλιξη έρευνες

Πλοιάριο που μετέφερε 45 μετανάστες βυθίστηκε στα ανοικτά των νότιων ακτών της Τουρκίας

ΔΙΠΛΩΜΑΤΙΚΕΣ ΠΗΓΕΣ: ΙΚΑΝΟΠΟΙΗΣΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ 23 Ιουλ 2021 | 15:39

"Ράπισμα" της Unesco στην Τουρκία για την μετατροπή της Αγίας Σοφίας σε τζαμί - Η απόφαση της Επιτροπής

Απόφαση της Unesco που ικανοποιεί την Ελλάδα -Τι ζητείται από την Τουρκία - Διπλωματικές πηγές: Ικανοποίηση της Ελλάδας

ΤΙ ΕΙΧΕ ΓΡΑΨΕΙ Ο ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ 23 Ιουλ 2021 | 10:07

Επίθεση Ρουβίκωνα στο σπίτι του Μπάμπη Παπαδημητρίου - Για την ανάρτησή του σχετικά με τις πλημμύρες στη Γερμανία

Η αναρχική συλλογικότητα Ρουβίκωνας επιτέθηκε στο σπίτι του Μπάμπη Παπαδημητρίου με συνθήματα στους τοίχους.

ΑΝΗΣΥΧΗΤΙΚΑ ΤΑ ΝΕΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ 23 Ιουλ 2021 | 08:15

Βόμβα από Ισραήλ για τη μετάλλαξη Δέλτα: Επεσε στο 39% η αποτελεσματικότητα του εμβολίου της Pfizer έναντι της μόλυνσης

Στο 39% η αποτελεσματικότητα του εμβολίου της Pfizer στο Ισραήλ, ως προς την αποτροπή της μόλυνσης από τον κορονοϊό, καθώς εξαπλώνεται η μετάλλαξη Δέλτα.

ΤΙ ΛΕΝΕ ΤΑ ΤΟΥΡΚΙΚΑ ΜΜΕ 22 Ιουλ 2021 | 18:17

Χαμός με τον Ερντογάν που δεν μπορεί να κρατήσει ανοιχτά τα μάτια του - Οργιάζουν τα σενάρια για την υγεία του [Βίντεο]

Βίντεο από ομιλία του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν τον δείχνει να κλείνει παρατεταμένα τα μάτια και να δυσκολεύεται να μιλήσει

ΙΣΕΣ ΑΠΟΣΤΑΣΕΙΣ 22 Ιουλ 2021 | 16:58

"Αινιγματική" δήλωση Μέρκελ για τις προκλήσεις Ερντογάν: Βλέπει και πρόοδο και οπισθοχώρηση

Δεν βλέπει η Μέρκελ ένταξη της Τουρκίας στην ΕΕ - Έπαινοι στον Ερντογάν για τη διαχείριση του προσφυγικού - Τι είπε για το Κυπριακό.

ΜΕΤΑ ΤΙΣ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ ΕΡΝΤΟΓΑΝ 22 Ιουλ 2021 | 08:18

Διεθνής κατακραυγή για τις τουρκικές προκλήσεις στην Κύπρο - Επικρίσεις από ΗΠΑ, ΟΗΕ, ΕΕ, Γαλλία, Ρωσία

"Θα ασκήσουμε πίεση για να υπάρξει σθεναρή αντίδραση από το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ", δήλωσε ο ΥΠΕΞ των ΗΠΑ για τις εξελίξεις στο Κυπριακό.

ΔΙΠΛΩΜΑΤΙΚΟΣ ΠΥΡΕΤΟΣ 21 Ιουλ 2021 | 21:06

Διπλωματικές εξελίξεις: Πληροφορίες για έκτακτο συμβούλιο των ΥΠΕΞ της ΕΕ για τα Βαρώσια και τις προκλήσεις Ερντογάν

Αίτημα από την Κύπρο για έκτακτη σύγκληση του συμβουλίου των υπουργών Εξωτερικών της ΕΕ για τις παράνομες ενέργειες της Τουρκίας για τα Βαρώσια

ΣΤΗΝ ΕΚΔΗΛΩΣΗ STRENGTHENING US-CYPRUS 21 Ιουλ 2021 | 19:03

Αυστηρό μήνυμα Μητσοτάκη σε Ερντογάν: Δεν θα νομιμοποιήσετε τα παράνομα πεπραγμένα σας στην Κύπρο

Υπάρχει μόνον ένα νόμιμο πλαίσιο για την επίλυση του Κυπριακού, αυτό που ορίζουν τα ψηφίσματα του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ τόνισε ο Κυρ. Μητσοτάκης

ΠΡΟΙΣΠΑΘΕΙΑ ΟΡΙΣΤΙΚΟΠΟΙΗΣΗ ΤΗΣ ΔΙΧΟΤΟΜΗΣΗΣ 21 Ιουλ 2021 | 16:23

Το Εθνικό Συμβούλιο Κύπρου καλεί τους Αμμοχωστιανούς να μην "παρασυρθούν" από τις υποσχέσεις Ερντογάν

Σύμφωνα με το κοινό ανακοινωθέν, ουδείς δύναται να εμποδίσει την ενάσκηση προσφυγής στη λεγόμενη Επιτροπή, αλλά αυτό εγκυμονεί σοβαρούς κινδύνους για την Κύπρο