X

Ρούλα Πισπιρίγκου: Αναβάλλεται το αίτημα αποφυλάκισής της - Γιατί άλλαξαν τακτική οι δικηγόροι

Αλλάζουν όπως φαίνεται τα δεδομένα, αναφορικά με το αίτημα αποφυλάκισης που επρόκειτο να καταθέσει η Ρούλα Πισπιρίγκου.

Γράφει: TheToc team

Αλλάζουν όπως φαίνεται τα δεδομένα, αναφορικά με το αίτημα αποφυλάκισης που επρόκειτο να καταθέσει η Ρούλα Πισπιρίγκου, η οποία κατηγορείται για ανθρωποκτονία από πρόθεση της 9χρονης κόρης της Τζωρτζίνας.

Ενώ αρχικά η "παράτολμη" νομικά πράξη τοποθετείτο χρονικά για πολύ πριν το Πάσχα, και κατόπιν θεωρούνταν πιθανή η υποβολή αυτή την εβδομάδα, αφού προς αυτή την κατεύθυνση πίεζε ασφυκτικά τους δικηγόρους της η ίδια η Ρούλα Πισπιρίγκου, όλα τώρα τελικά ανατρέπονται.

Πέραν των τεχνικών εκθέσεων που εκπονούνται για την περίπτωση θανάτου της Τζωρτζίνας, το νέο "κλειδί" στο προαναγγελθέν αίτημα είναι πλέον άλλο: Πληροφορίες της εφημερίδας "Πελοπόννησος" αναφέρουν ότι οι συνήγοροι της 33χρονης, αποφάσισαν να αλλάξουν στρατηγική, χωρίς αυτό να οφείλεται σε κάποιο "εμπόδιο" ή σε κάποια διαφορετική δεύτερη σκέψη ως προς την τύχη που θα έχει το αίτημα αποφυλάκισης, με αυστηρούς περιοριστικούς όρους.

Διαβάστε Επίσης

Η αιτία είναι πως, όσο εξελίσσεται η εισαγγελική έρευνα για τα άλλα δύο νεκρά παιδιά, τη Μαλένα και την Ιριδα, αντιστοίχως και η ιατροδικαστική διερευνηση των θανάτων τους, τα αποτελέσματα που θα προκύψουν, πιθανώς να είναι ικανά να ενισχύσουν το αίτημα. Βέβαια, υπάρχει και η άλλη εκδοχή. Να έχει αποφυλακιστεί η Ρούλα Πισπιρίγκου για τον θάνατο της Τζωρτζίνας και -αν προκύψει κάτι το ενοχοποιητικό- να συλληφθεί εκ νέου και να προφυλακιστεί πάλι, με ένα επιπλέον κατηγορητήριο.

Κατά συνέπεια η απόφαση δείχνει να έχει να παρθεί. Το αίτημα αποφυλάκισης δεν θα κατατεθεί αν δεν τελειώσει η έρευνα του Τμήματος Ανθρωποκτονιών και του Ιατροδικαστικού διδύμου Καρακούκη – Καλογριά για τις απώλειες της Μαλένας και της μικρής Ιριδας.