Follow us

Ρωμανός: Η μοιραία νύχτα του Αλέξη τον Δεκέμβρη του 2008

Ο Ν. Ρωμανός με κείμενό του μέσα από τις φυλακές περιγράφει αναλυτικά τι συνέβη το μοιραίο βράδυ της 6ης Δεκεμβρίου 2008, όταν δολοφονήθηκε ο Αλ. Γρηγορόπουλος.

THETOC TEAM
ΓΡΑΦΕΙ: THETOC TEAM
Ρωμανός: Η μοιραία νύχτα του Αλέξη τον Δεκέμβρη του 2008

Τη δική του εκδοχή για το τι συνέβη την "καταραμένη νύχτα της 6ης Δεκεμβρίου", δίνει ο φυλακισμένος σήμερα Νίκος Ρωμανός, φίλος, συμμαθητής και αυτόπτης μάρτυρας στη δολοφονία του Αλέξη Γρηγορόπουλου από τον αστυνομικό Ε. Κορκονέα το 2008 στα Εξάρχεια.

Με ένα αναλυτικό κείμενο περίπου 4.000 λέξεων και τίτλο "Ρέκβιεμ για ένα ταξίδι χωρίς επιστροφή" που αναρτήθηκε στην ιστοσελίδα indymedia, ο αναρχικός και έγκλειστος στις φυλακές για τη ληστεία τράπεζας στο Βελβεντό Κοζάνης, Ν. Ρωμανός αναφέρει μεταξύ άλλων: "Καθόμουν εγώ, ο Αλέξανδρος και κάποια άλλα παιδιά στον πεζόδρομο της Μεσολογγίου όπως κάναμε σχεδόν σε καθημερινή βάση.

Μετά από λίγη ώρα ήρθε ένας σύντροφος και μας πρότεινε να πάμε στην Χαριλάου Τρικούπη να περιμένουμε να περάσει κάποιο περιπολικό για να του πετάξουμε κάτι πέτρες που είχε μαζέψει. Όντως λοιπόν πήγαμε και περιμέναμε ενώ ο Αλέξανδρος καθόταν πιο πίσω. Μετά από λίγη ώρα πέρασε το περιπολικό με τον Κορκονέα και τον Σαραλιότη.

Οι πέτρες, τα μπουκάλια και ο πυροβολισμός

Χωρίς να το ξέρω το πλήρωμα του χρόνου είχε φτάσει για όλους μας, ήταν η στιγμή που θα άλλαζε τα πάντα. Η κλεψύδρα της ζωής γύρισε την στιγμή που η πέτρα έπεφτε πάνω στο περιπολικό του Κορκονέα. Στην συνέχεια γυρίσαμε και καθίσαμε στον πεζόδρομο μαζί με τα υπόλοιπα παιδιά ενώ ο Κορκονέας με τον Σαραλιώτη πέρασαν με το περιπολικό από την Ζωοδόχου Πηγής για να δουν ποιοι τους επιτέθηκαν εκεί ξαναπετάχτηκαν από μας προς το περιπολικό κάποια μικροαντικείμενα, αφού λοιπόν είδαν την παρέα μας πήγαν πάρκαραν το περιπολικό στην διμοιρία των ΜΑΤ που φυλούσε τα γραφεία του ΠΑΣΟΚ και κατέβηκαν πεζοί στην συμβολή των οδών Τζαβέλα και Ζωοδόχου Πηγής.

Μόλις είδαμε τους μπάτσους σηκωθήκαμε για να φύγουμε καθώς πιστέψαμε ότι μαζί με αυτούς θα είχε έρθει και η διμοιρία των ΜΑΤ όπως γίνετε συνήθως σε τέτοιες περιπτώσεις. Εκείνη την στιγμή οι δυο μπάτσοι άρχισαν να βρίζουν και τότε παρατηρήσαμε ότι είχαν έρθει μόνοι τους χωρίς κάποια υποστηρικτική αστυνομική δύναμη. Έτσι κάποιοι από εμάς κινήθηκαν προς το μέρος τους και ο Αλέξανδρος ο οποίος είχε πάει πιο μπροστά τους πέταξε κάτι μπουκάλια μπύρας από αυτά που πίναμε. Μετά από ελάχιστα δευτερόλεπτα ο Κορκονέας έβγαλε το όπλο του και ολοκλήρωσε με σφαίρες την συγκεκριμένη αντιπαράθεση που είχε ξεκινήσει πριν λίγη ώρα".

Ολόκληρο το κείμενο του Ρωμανού στο indymedia έχει ως εξής:

“Ρέκβιεμ για ένα ταξίδι χωρίς επιστροφή”

Σήμερα θα ξεκινήσω να μιλάω για να πω αυτά που πρέπει να αποτυπωθούν ως μια αυθεντική κατάθεση ψυχής στην επαναστατική μνήμη. Την δική μου κατάθεση ψυχής για ένα γεγονός το οποίο αποτέλεσε τον πυροκροτητή για την εντατικοποίηση της ένοπλης εφόδου στα χειμερινά ανάκτορα της εξουσίας. Ένα γεγονός το οποίο συνέβαλε αποφασιστικά στην δημιουργία ενός σημείου χωρίς επιστροφή για όσους οπλίστηκαν και φόρτωσαν στις βαλίτσες τους όνειρα και ελπίδες για έναν κόσμο ελευθερίας, σε μια τέτοια βαλίτσα φόρτωσα και εγώ το μίσος μου μαζί με ρούχα και μερικά ενθύμια και έφυγα οριστικά από το σπίτι μου μια μέρα πριν η αστυνομία εισβάλει για να με εντοπίσει και να με πάει σιδηροδέσμιο να καταθέσω στο δικαστήριο των μπάτσων- δολοφόνων. Έβαλα φωτιά στις γέφυρες της παρελθοντικής μου ζωής και πέρασα στις γραμμές του παράνομου αναρχικού αγώνα. Παρότι ήμουν δεκαέξι χρονών είχα πλήρη επίγνωση των πράξεων μου και γνώριζα ότι αν και είχα πολύ μεγαλύτερο ηθικό ανάστημα από ότι όλα αυτά τα γελοία ανθρωπάκια που βρισκόντουσαν σε αυτή την αίθουσα, δεν είχε έρθει ακόμα η ώρα να ειπωθούν όλα όσα πρέπει, δεν ήταν ούτε ο κατάλληλος χρόνος, ούτε εγώ ήμουν πραγματικά έτοιμος συνειδησιακά να σηκώσω ένα τέτοιο ιστορικό βάρος. Για αυτό και προτίμησα να σιωπήσω και να αφοσιωθώ στον πόλεμο εναντίων της εξουσίας, στον ίδιο πόλεμο που εφτά χρόνια μετά βρίσκομαι στην ίδια θέση μάχης ως αιχμάλωτος. Ένα ιστορικό βάρος που απέφυγα προσωρινά αλλά ποτέ δεν αποποιήθηκα και θα το σηκώσω τώρα.

Το δικαστήριο στο οποίο αρνήθηκα να παρευρεθώ αλλά και αυτό που θα ακολουθήσει επιχειρούν να βάλουν ένα τέλος με την μορφή της θεσμικής επικύρωσης σε μια πτυχή της ανατρεπτικής ιστορίας, μια πτυχή που ντρόπιασε την δημοκρατία καθώς ανέδειξε το άρωμα του θανάτου που σέρνει πίσω της. Η συγκεκριμένη πτυχή, αναπόσπαστο κομμάτι μιας ιστορίας που θα υπάρχει όσο οι καταπιεσμένοι θα εξεγείρονται ενάντια στους καταπιεστές τους, διαδραματίστηκε ένα βράδυ της 6ης Δεκεμβρίου του 2008 στην συμβολή των οδών Μεσολογγίου και Τζαβέλα στα Εξάρχεια.

Αυτά που θα πω σε καμία περίπτωση δεν λέγονται ώστε να διευκολύνουν τους δικαστικούς μηχανισμούς να εκδώσουν μια μελλοντική δίκαιη ετυμηγορία. Δεν πιστεύω ούτε στους νόμους, ούτε στα δικαστήρια, ούτε στις φυλακές που υψώνονται απειλητικές για να πειθαρχήσουν όσους αποκλίνουν από την έννομη τάξη θάβοντας τους ζωντανούς ανάμεσα σε τσιμέντο και κάγκελα.

Έχω το θάρρος να πιστεύω στην δύναμη του ελεύθερου ανθρώπου, στην δυνατότητα του αυτοκαθορισμού του μέσα σε έναν κόσμο καθολικής υποταγής, στην προοπτική της αναρχικής επανάστασης και στην πρακτική της διαρκούς αναρχικής εξέγερσης.

Θα ξεκινήσω την αφήγηση μου με γνώμονα να απευθυνθώ στην ιστορία, να σταθώ αντάξιος απέναντι της, να συμβάλω στην δημιουργία μιας καθαρής παρακαταθήκης που δεν θα λερώνει την μνήμη των νεκρών μας, να στείλω ένα αντάρτικο σινιάλο σε εκείνους που ενδιαφέρονται να γίνουν οι δράστες που θα διαμορφώσουν την εξέλιξη της όπως της αρμόζει. Με συνεχή αγώνα, με όλα τα μέσα, με πάθος για την ελευθερία και μίσος για όσους συντηρούν την νέα τάξη πραγμάτων βαμμένη στο αίμα όσων αντιστάθηκαν στην παντοδυναμία της.

Το κύκνειο άσμα για την φιλία μου με τον Αλέξανδρο ξεκινάει...

Με τον Αλέξανδρο γνωρίστηκα στο σχολείο, αρχίσαμε να κάνουμε πολύ παρέα καθώς μέναμε σχετικά κοντά. Ήταν ένας άνθρωπος που σιχαίνονταν τους καθωσπρεπισμούς και την υποκρισία που επικρατούσε στο σχολικό μας περιβάλλον. Πάντα έψαχνε να βρει διεξόδους απέναντι σε αυτή την συνθήκη και κάπου εκεί ταίριαξαν τα χνώτα μας. Γνωριστήκαμε καλά μέσα από τις κοπάνες που κάναμε δραπετεύοντας από την ρουτίνα της σχολικής πλήξης, τους ατελείωτους περιπάτους μας εξερευνώντας άγνωστα για εμάς σημεία της πόλης , τις καθημερινές μας κουβέντες και τις συζητήσεις μας για όλα όσα μας προβλημάτιζαν. Ο καιρός περνούσε και εμείς συνεχίζαμε να βαδίζουμε σε μονοπάτια διευρυμένων αναζητήσεων και έντονων αμφισβητήσεων για τον κόσμο που μας περιτριγύριζε.

Γύρω στα 14 είχαμε την πρώτη μας επαφή με τους αναρχικούς, μας άρεσε όταν βλέπαμε στην τηλεόραση εικόνες από συγκρούσεις μεταξύ διαδηλωτών και αστυνομίας, ήταν κάτι που με τις άγουρες αντιλήψεις μας που είχαμε αρχίσει να σχηματίζουμε το θεωρούσαμε ως έναν τρόπο αντίστασης στην καθημερινή αδικία των κοινωνικών ανισοτήτων. Εξάλλου για εμάς που όλη την ημέρα αλητεύαμε σε πάρκα και πλατείες δεν ήταν και δύσκολο να αντιπαθήσουμε την αστυνομία ακόμα και από ένστικτο μπορούμε να πούμε. Είχαμε δει τους μπάτσους να ξεφτιλίζουν μετανάστες στο κέντρο της Αθήνας, είχαμε δει τον τρόπο με τον οποίο συμπεριφερόντουσαν στους τοξικό-εξαρτημένους και στους άστεγους προσβάλλοντας τους. Αυτά βέβαια είναι πράγματα που με μερικές βόλτες στο κέντρο της Αθήνας μπορεί να δει ο καθένας. Η αντίφαση που βιώναμε όμως ήταν όταν τους βλέπαμε να υποκλίνονται και να γλύφουν τους πλούσιους εκεί που μέναμε. Εκεί καταλάβαμε πραγματικά τι διπρόσωπα σκουλήκια και θρασύδειλοι είναι αυτή η σιχαμένη φάρα.

Έτσι πήραμε την απόφαση να κατέβουμε μαζί σε μια πορεία να δούμε από κοντά όλα αυτά τα οποία παρατηρούσαμε και για τα οποία είχαμε αναπτύξει ένα έντονο ενδιαφέρον. Έτσι και έγινε θυμάμαι ακόμα η πρώτη πορεία που είχαμε κατέβει ήταν εκείνη της 17ης Νοεμβρίου το 2007. Τότε είχαν υπάρξει συγκρούσεις με τους μπάτσους στις οποίες είχαμε συμμετάσχει και εμείς. Βέβαια τότε είμασταν πολύ διστακτικοί, απλός ακολουθούσαμε και αντιγράφαμε τις κινήσεις των ανθρώπων που συγκρούονταν με την αστυνομία. Είδαμε από κοντά άσχετους ανθρώπους να τσακίζονται στο ξύλο από τους ΜΑΤατζίδες, νιώσαμε την ασφυξία που προκαλούν τα δακρυγόνα και βιώσαμε για πρώτη φορά την αστυνομική καταστολή των διαδηλώσεων. Μόλις τελείωσε η πορεία κατεβήκαμε στα Εξάρχεια όπου καθίσαμε μέχρι αργά το βράδυ συζητώντας τα γεγονότα με έναν ενθουσιασμό για αυτό που μόλις είχε γίνει. Τον ενθουσιασμό που νιώθουν όλοι οι άνθρωποι όταν αρχίζουν να έρχονται σε επαφή με την αυθεντική πλευρά της ζωής.

Ένα σημαντικό σημείο αναφοράς υπήρξε για εμάς η αντιφασιστική πορεία στις 2 Φεβρουαρίου του 2008, τότε είχε καλεστεί συγκέντρωση από την Χρυσή Αυγή για τα Ίμια και οι αναρχικοί είχαν καλέσει σε αντισυγκέντρωση με στόχο να συγκρουστούν με τους φασίστες.

Είμασταν και εμείς εκεί και είδαμε τους φασίστες να βγαίνουν πίσω από τις γραμμές των ΜΑΤ για να μαχαιρώσουν συντρόφους, είδαμε τα γουρούνια της αστυνομίας να συντονίζουν τις εφόδους τους μαζί τους. Είδαμε συντρόφους να μαχαιρώνονται και φασίστες να τσακίζονται από τα τσεκούρια και τα παλούκια των συντρόφων. Και για να μην ξεχνιόμαστε οι άνθρωποι που βρισκόντουσαν στην εμπροσθοφυλακή των φασιστών είναι τώρα βουλευτές του ελληνικού κοινοβουλίου, αναφέρομαι στον Ηλία Παναγιώταρο, τον Γιάννη Λαγό και τον Ηλία Κασιδιάρη πριν αποκηρύξουν το παρελθόν τους και επικαλεστούν την νομιμότητα και την δημοκρατία.

Μόλις τελείωσε η συμπλοκή με τους φασίστες και τους μπάτσους κλειστήκαμε στην Πρυτανεία και περιμέναμε μέχρι το βράδυ όπου και αποχωρήσαμε συντεταγμένα με πορεία. Η πορεία τότε είχε χτυπηθεί από την πρώτη στιγμή που στάθηκε στον δρόμο από τους μπάτσους και είχαν υπάρξει προσαγωγές, συλλήψεις και τραυματισμοί.

Από τότε σχεδόν σε καθημερινή βάση κατεβαίναμε στα Εξάρχεια και αρχίσαμε να έχουμε επαφές με ανθρώπους που σύχναζαν και αυτοί εκεί. Ξεκινήσαμε να διαβάζουμε αναρχικά έντυπα, να ενημερωνόμαστε από σελίδες αντιπληροφόρησης, να συχνάζουμε σε καταλήψεις όπως η Βίλα Αμαλίας και Πραποπούλου. Ταυτόχρονα συμμετείχαμε και σε όλες τις διαδηλώσεις εκείνης της περιόδου που αφορούσαν τις μεταρρυθμίσεις στο ασφαλιστικό και τα φοιτητικά ενάντια στον γνωστό νόμο πλαίσιο με μοναδικό κίνητρο τις συγκρούσεις και τις αναταραχές στον δρόμο στις οποίες συμμετείχαμε κάθε φορά με μεγαλύτερη θέληση και αποφασιστικότητα.

Την ίδια περίοδο μαζί με κάποιους άλλους μαθητές δημιουργήσαμε μια αναρχική συλλογικότητα με το όνομα αναρχική επίθεση μαθητών και κάναμε και κάποιες συνελεύσεις με θέμα τα σχολεία και τον ρόλο της εκπαίδευσης στην λειτουργία της κοινωνικής μηχανής.

Θυμάμαι επίσης λίγες μέρες πριν την 17η Νοεμβρίου του 2008 είχαμε συμμετάσχει στην επίθεση στην νεολαία του ΠΑΣΟΚ που τότε είχε τα γραφεία της στα Εξάρχεια. Το περιστατικό είχε διαρκέσει αρκετή ώρα γιατί οι ΠΑΣΠΙΤΕΣ είχαν προσλάβει κάτι μπράβους για να τους προστατεύουν όπως είχαν κάνει και τα προηγούμενα χρόνια στις πορείες της 17Ν όπου μάλιστα οι μπράβοι τους είχαν επιτεθεί σε αναρχικά μπλοκ και ουσιαστικά η αντιπαράθεση δεν ήταν με την νεολαία του ΠΑΣΟΚ αλλά με τους μπράβους που φύλαγαν τα γραφεία τους. Στο τέλος καταφέραμε να φτάσουμε μέχρι τα γραφεία τους και όσοι δεν πρόλαβαν να κλειδωθούν μέσα δέχθηκαν την περιποίηση που τους αναλογούσε με αποτέλεσμα την επόμενη μέρα ο φοιτητής της ΠΑΣΠ που κρατούσε την σημαία του Πολυτεχνείου να είναι με σπασμένο χέρι σε όλες τις φωτογραφίες που κοσμούσαν τα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων.

Το επόμενο γεγονός που ανασύρω από την μνήμη μου είναι στην συγκέντρωση αλληλεγγύης στα δικαστήρια της Ευελπίδων για τους τότε φυλακισμένους αναρχικούς Τσουραπά και Κοντορεβυθάκη που δικαζόντουσαν για εμπρηστική επίθεση σε γραφεία της δημοτικής αστυνομίας, μόλις τελείωσε το δικαστήριο οι αλληλέγγυοι που βρισκόμασταν εκεί φύγαμε πεζοί προς τα Εξάρχεια, στο ύψος του Πεδίον του Άρεως έγινε συμπλοκή με δυο μπάτσους από την ομάδα Ζ από τους οποίους πάρθηκαν και τα κράνη που είχαν αφήσει πάνω στις μηχανές τους, κατά την διάρκεια της συμπλοκής τότε οι μπάτσοι είχαν τραβήξει όπλα και πυροβόλησαν αρκετές φορές όχι μόνο στον αέρα αλλά και σημαδεύοντας κόσμο για να μας τρέψουν σε φυγή.

Επόμενο καρέ σε αυτή την αφήγηση είναι εκείνη η καταραμένη νύχτα της 6ης Δεκεμβρίου. Καθόμουν εγώ, ο Αλέξανδρος και κάποια άλλα παιδιά στον πεζόδρομο της Μεσολογγίου όπως κάναμε σχεδόν σε καθημερινή βάση.

Μετά από λίγη ώρα ήρθε ένας σύντροφος και μας πρότεινε να πάμε στην Χαριλάου Τρικούπη να περιμένουμε να περάσει κάποιο περιπολικό για να του πετάξουμε κάτι πέτρες που είχε μαζέψει. Όντως λοιπόν πήγαμε και περιμέναμε ενώ ο Αλέξανδρος καθόταν πιο πίσω. Μετά από λίγη ώρα πέρασε το περιπολικό με τον Κορκονέα και τον Σαραλιότη.

Χωρίς να το ξέρω το πλήρωμα του χρόνου είχε φτάσει για όλους μας, ήταν η στιγμή που θα άλλαζε τα πάντα. Η κλεψύδρα της ζωής γύρισε την στιγμή που η πέτρα έπεφτε πάνω στο περιπολικό του Κορκονέα. Στην συνέχεια γυρίσαμε και καθίσαμε στον πεζόδρομο μαζί με τα υπόλοιπα παιδιά ενώ ο Κορκονέας με τον Σαραλιώτη πέρασαν με το περιπολικό από την Ζωοδόχου Πηγής για να δουν ποιοι τους επιτέθηκαν εκεί ξαναπετάχτηκαν από μας προς το περιπολικό κάποια μικροαντικείμενα, αφού λοιπόν είδαν την παρέα μας πήγαν πάρκαραν το περιπολικό στην διμοιρία των ΜΑΤ που φυλούσε τα γραφεία του ΠΑΣΟΚ και κατέβηκαν πεζοί στην συμβολή των οδών Τζαβέλα και Ζωοδόχου Πηγής.

Μόλις είδαμε τους μπάτσους σηκωθήκαμε για να φύγουμε καθώς πιστέψαμε ότι μαζί με αυτούς θα είχε έρθει και η διμοιρία των ΜΑΤ όπως γίνετε συνήθως σε τέτοιες περιπτώσεις. Εκείνη την στιγμή οι δυο μπάτσοι άρχισαν να βρίζουν και τότε παρατηρήσαμε ότι είχαν έρθει μόνοι τους χωρίς κάποια υποστηρικτική αστυνομική δύναμη. Έτσι κάποιοι από εμάς κινήθηκαν προς το μέρος τους και ο Αλέξανδρος ο οποίος είχε πάει πιο μπροστά τους πέταξε κάτι μπουκάλια μπύρας από αυτά που πίναμε. Μετά από ελάχιστα δευτερόλεπτα ο Κορκονέας έβγαλε το όπλο του και ολοκλήρωσε με σφαίρες την συγκεκριμένη αντιπαράθεση που είχε ξεκινήσει πριν λίγη ώρα.

Μια σφαίρα στην καρδιά του Αλέξανδρου για να κλείσει ο κύκλος της παντοδυναμίας της κρατικής μηχανής. Μια κηλίδα από αίμα στον πεζόδρομο της Μεσολογγίου για να ανοίξει ο κύκλος της εξέγερσης που έκανε συντρίμμια την έννομη τάξη και έσπειρε το χάος και την αναρχία σε όλες τις πόλεις της Ελλάδας.

Όπως είναι λογικό οι συνήγοροι υπεράσπισης προσπάθησαν και θα προσπαθήσουν να ισχυριστούν ότι ήταν μια κακιά στιγμή, ένας εξοστρακισμός, ένα μεμονωμένο περιστατικό. Από την δική μου οπτική όσο αντιφατικό και αν ακούγετε σε δικαστικό και όχι φυσικά σε πολιτικό επίπεδο κάτι τέτοιο εξυπηρετεί και τις δικές μου επιθυμίες. Δεν πιστεύω στον θεσμό του εγκλεισμού καθώς τον θεωρώ ένα από τα εργαλεία της δημοκρατικά χορηγούμενης με δόσεις φρίκης που έχει στο οπλοστάσιο της η κυριαρχία για να εξασφαλίζει την ομαλή αναπαραγωγή της.

Πιστεύω στην επαναστατική αυτοδικία και στην προσπάθεια του κάθε ανθρώπου να λύνει μόνος του τους λογαριασμούς του μακριά από την διαμεσολάβηση των μπάτσων, των δικαστών, των νόμων, των φυλακών, της επιστημονικά μελετημένης καταστολής, της τεχνοκρατικής ασχήμιας που λερώνει την ομορφιά των άγριων ενστίκτων και της ελεύθερης βούλησης. Κατά συνέπεια για μένα στους μπάτσους-δολοφόνους αξίζει μια χαοτική πιθανότητα μιας προοπτικής να παρθεί εκδίκηση για όλες τις χαμένες ψυχές που αναζητούν την δική τους βίαιη λύτρωση. Αυτό είναι το μόνο δίκαιο στο δικό μου σύστημα αξιών.

Εξάλλου εμείς δεν βασανίζουμε ανθρώπους όπως κάνει συστηματικά ο σύγχρονος εξουσιαστικός πολιτισμός, το μεγαλύτερο τερατούργημα στην ιστορία του ανθρώπινου γένους, που έχει καταφέρει να κανονικοποιήσει ακόμα και τον θάνατο και να θέσει στην υπηρεσία της κυριαρχίας του τις λέξεις και τα νοήματα μέσα από τους μηχανισμούς προπαγάνδας των πάντοτε αντικειμενικών παγκόσμιων ενημερωτικών κέντρων.

Γιατί όλοι εμείς οι εχθροί της εξουσίας μπορεί να έχουμε συμβιβαστεί με την φυλακή ή ακόμα και τον θάνατο ως ένα πιθανό ενδεχόμενο όμως ποτέ δεν έχουμε αποδεχτεί την ύπαρξη του ως μια είδηση στην κατασκευασμένη εικονική πραγματικότητα από την οποία βομβαρδιζόμαστε.

Το πιο γελοίο της υπόθεσης είναι η προσπάθεια που γίνετε από τους προπαγανδιστικούς μηχανισμούς της κυριαρχίας να προβληθούν οι δολοφονίες που διαπράττουν οι μπάτσοι ως μεμονωμένα περιστατικά από διαταραγμένες προσωπικότητες, ως ατυχήματα που πάντοτε συμβαίνουν από αμέλεια.

Οι δολοφονίες των μπάτσων δεν είναι ούτε μεμονωμένα περιστατικά ούτε ελληνικό φαινόμενο. Είναι η ακραία έκφραση της δημοκρατικής επιβολής ενάντια στο κοινωνικό περιθώριο, στους φτωχοδιάβολους, τους παραβατικούς, τους ανυπότακτους, τους μετανάστες, είναι η επιβεβαίωση της ύπαρξης του απελευθερωτικού πολέμου όταν αυτές οι δολοφονίες εφαρμόζονται στοχευμένα εναντίων όσων εξεγερμένων μάχονται ένοπλα την κυριαρχία με την φλόγα της ελευθερίας να καίει στην καρδιά τους.

Είναι η λογική συνέπεια των αντιλήψεων γύρω από τον ρόλο τους με τις οποίες αυτά τα άτομα γαλουχούνται για να στελεχώσουν τις κατασταλτικές μηχανές που θωρακίζουν την εύρυθμη λειτουργία της κοινωνικής μηχανής.

Τα όπλα των μπάτσων λοιπόν δεν εκπυρσοκροτούν με δολοφονικές προθέσεις μόνο στην Ελλάδα, δολοφονούν 15χρονους στην Τουρκία επειδή συμμετείχαν σε αντικυβερνητικές διαδηλώσεις, δολοφονούν 16χρονους στην Ιταλία επειδή δεν σταμάτησαν σε τροχαίο σήμα της αστυνομίας, δολοφονούν μητέρες και παιδιά στην Παλαιστίνη, δολοφονούν δεκάδες αφροαμερικανούς στις ΗΠΑ με καθαρά ρατσιστικά κίνητρα, δολοφονούν μετανάστες στα προάστια της Σουηδίας, δολοφονούν νεαρούς στις φτωχογειτονιές της Αγγλίας, δολοφονούν κατ' εξακολούθηση και κατά συρροή σε όλες τις γωνιές του πλανήτη για να επιβάλλουν την κοινωνική ειρήνη.

Και αν τα παραδείγματα που έφερα είναι γνωστά καθώς έχουν συνδυαστεί με μικρές και μεγάλες εξεγέρσεις ως αντίδραση στις κρατικές δολοφονίες δεν παύουν να αποτελούν μια απλή σταγόνα σε σχέση με την καταιγίδα των δολοφονικών πογκρόμ που εξαπολύουν τα σώματα ασφαλείας για να υπερασπιστούν την καπιταλιστική κυριαρχία.

Αν κλείσουμε τα αυτιά μας και τα μάτια μας στην ακατάπαυστη ροή της κυρίαρχης προπαγάνδας μπορούμε να αφουγκραστούμε τους χιλιάδες ανώνυμους θανάτους στα αστυνομικά τμήματα, στα χερσαία και θαλάσσια σύνορα, στα στρατόπεδα συγκέντρωσης, στα ψυχιατρεία και τις φυλακές, στις εμπόλεμες ζώνες της Μέσης Ανατολής, στα εργασιακά κάτεργα εξόντωσης των σύγχρονων σκλάβων. Μπορεί ο καθένας να ακούσει τις κραυγές των ανθρώπων που βασανίζονται μέσα στα κρατητήρια των αστυνομικών τμημάτων, που αυτοκτονούν από απελπισία μέσα σε κάποιο χώρο εγκλεισμού, που θαλασσοπνίγονται στα παγωμένα νερά της Μεσογείου από τους λιμενικούς, που τσακίζουν τα σώματα τους στις μηχανές παραγωγής των πολυεθνικών στις χώρες του τρίτου κόσμου, που ισοπεδώνονται κάτω από τα χαλάσματα των τυφλών βομβαρδισμών των καπιταλιστικών αυτοκρατοριών.

Κατά συνέπεια όλη η κουβέντα που ανοίγει γύρω από την αξία της ανθρώπινης ζωής είναι στην ρίζα της υποκριτική και βαθειά προσβλητική.

Εμείς από την δική μας πλευρά έχουμε μια πολύ διαφορετική προσέγγιση γύρω από την έννοια του φυσιολογικού και την αξίας της ανθρώπινης ζωής σε σχέση με το πως αυτά καθορίζονται από τις κυρίαρχες νόρμες.

Δεν θεωρούμε φυσιολογικό που οι άνθρωποι των δυτικών κοινωνιών τρώνε με απάθεια το φαγητό τους μπροστά στην τηλεόραση και παρακολουθούν πολεμικά αεροσκάφη να βομβαρδίζουν τυφλά τα εδάφη του τρίτου κόσμου. Αντίθετα θεωρούμε φυσιολογικό την μεταφορά αυτού του πολέμου στο εσωτερικό των αστικών κέντρων δημιουργώντας ένα πολιτικό κόστος στις δολοφονικές επεμβάσεις των κυρίαρχων υπερδυνάμεων.

Δεν θεωρούμε φυσιολογικό να βομβαρδίζονται άμαχοι ως μια πολεμική στρατηγική των κρατών για να τσακιστεί το ηθικό των των αντιστεκόμενων λαών όπως αυτός της Παλαιστίνης. Αντίθετα θεωρούμε φυσιολογικό να χτυπιούνται με κάθε μέσο όσοι χαμηλόβαθμοι ή υψηλόβαθμοι στρατιώτες επανδρώνουν στρατιωτικές επιχειρήσεις εναντίων αμάχων.

Δεν θεωρούμε φυσιολογικό το να παρουσιάζονται όλα αυτά ως ανθρωπιστικές επεμβάσεις των κυρίαρχων υπερδυνάμεων για την εξασφάλιση της ειρήνης. Δεν θεωρούμε φυσιολογικό που όλος ο πολιτισμένος κόσμος χύνει κροκοδείλια δάκρυα για τους νεκρούς στην Γαλλία ενώ τα ίδια κράτη και οι μυστικές τους υπηρεσίες που επεμβαίνουν πνίγοντας στο αίμα ολόκληρους πληθυσμούς είναι αυτά τα οποία αποδεδειγμένα εκπαίδευσαν, εξόπλισαν και χρηματοδότησαν το τέρας του ισλαμοφασισμού για να εξυπηρετήσουν τα συμφέροντα τους, τέρας το οποίο όπως έχει συμβεί επανειλημμένα όταν αποκτάει δύναμη αυτονομείται και στρέφονται ενάντια στους ευεργέτες του.

Δεν θεωρούμε φυσιολογικό τα κοράκια των οικονομικών λόμπι να λεηλατούν τις πλουτοπαραγωγικές πηγές των αποσταθεροποιημένων χωρών στο όνομα της ειρήνης και της ανάπτυξης.

Θεωρούμε όμως φυσιολογικό να επιτεθούμε με κάθε διαθέσιμο μέσο στα αφεντικά, στους κρατικούς αξιωματούχους, στους τραπεζίτες, σε όσους κατέχουν θέσεις πολιτικής και οικονομικής εξουσίας, σε όσους προστατεύουν με τα όπλα την δολοφονική κοινωνική ειρήνη, στους εκπροσώπους της δικαιοσύνης, στα στελέχη των πολυεθνικών εταιριών, σε όλα τα πρόσωπα και τις υποδομές που συντηρούν και αναπαράγουν ένα σύστημα που ευθύνεται για όλη την ασχήμια που υπάρχει σε αυτόν τον πλανήτη.

Αυτές είναι διαφορές που δεν θα μπορέσουν ποτέ να γεφυρωθούν μεταξύ τους παρά μόνο να συγκρουστούν μέχρι τέλους, είναι η εξέλιξη της εξέγερσης και της αντιεξέγερσης και η προωθημένη διαλεκτική που αναπτύσσετε μέσα σε κάθε στρατόπεδο.

Όσον αφορά την δική μας πλευρά με αυτό τον τρόπο δημιουργείτε ένα κενό ανάμεσα στα πεδία όπου οργανώνεται ο κοινωνικός έλεγχος και ανθίζουν τα ματωμένα λουλούδια της απάθειας, ένα επικίνδυνο κενό που στοχεύει να τσακίσει την οργανωμένη καταπίεση και την βία της εξουσίας, ο απρόβλεπτος παράγοντας, το στατιστικό λάθος στα διαγράμματα των τεχνοκρατών, ο απρόσκλητος καλεσμένος με την μορφή του εσωτερικοί εχθρού που οργανώνεται, οπλίζεται και χτυπάει τους εχθρούς της ελευθερίας.

Αυτή είναι η διαρκής αναρχική εξέγερση και η φιλοσοφία της που μολύνει τον εξουσιαστικό ιστό εξαπλώνοντας την αναρχία στις μητροπόλεις του καπιταλισμού. Και είναι σαφές ότι ούτε συνθηκολογεί, ούτε υποχωρεί παρά μονάχα αναδιπλώνετε για να επιτεθεί ξανά και ξανά. Γιατί το όλα για όλα δεν είναι μια ακίνδυνη φράση γραμμένη σε έναν τοίχο, είναι το νόημα που συμπυκνώνει την ζωή εκείνων των συντρόφων αυτών και άλλων εποχών που έπεσαν μαχόμενοι τον εχθρό. Για αυτό και η διαρκής αναρχική εξέγερση θα συνεχίσει να πολιορκεί την κυριαρχία μέχρι ο τελευταίος εξουσιαστής να κρεμαστεί από τα έντερα του τελευταίου γραφειοκράτη.

Ξαναβρισκόμαστε λοιπόν στο σημείο όπου οι μαχόμενες μειοψηφίες ανατρέπουν την μαζική παραγωγή νομοτελειακών συμπερασμάτων, εκεί που όλα είναι εφικτά, εκεί που αιφνιδιαστικές εισβολές στο κατειλημμένο από την εξουσία έδαφος πλήττουν την στρατιωτική και πολιτική υπεροχή της.

Γιατί δεν αρκεί να μιλάς για αναρχία αν δεν εξασφαλίσεις την επιβίωση της μέσα από πράξεις ενάντια στο κράτος, το κεφάλαιο, την κοινωνία και τον πολιτισμό τους, γιατί η αναρχία πάντα θα είναι ένας πόλεμος χωρίς όρια κόντρα στις πιθανότητες των “ειδικών”.

Αυτό ήταν για μένα πάντα το διακύβευμα της σύγκρουσης, αυτή ήταν, είναι και θα είναι η μόνη σταθερή πηγή ανάλυσης της ιστορίας.

Ο Αλέξανδρος λοιπόν είναι πλέον αναπόσπαστο κομμάτι αυτής της ιστορίας, δεν ξέρω να πω τι θα γινότανε αν είχαν εξελιχτεί αλλιώς τα γεγονότα, εξάλλου το αν δεν είναι τίποτα παραπάνω από τον εσωτερικό δαίμονα του πληγωμένου. Μπορώ όμως να πω για αυτό που ήταν ο Αλέξανδρος μέχρι να πέσει νεκρός από τις σφαίρες του μπάτσου. Στην μικρή μα περιπετειώδη ζωή του έζησε αυθεντικά, ήταν ένας νεαρός εξεγερμένος γοητευμένος με την ιδέα της αναρχίας σαν αυτούς που τώρα καταλαμβάνουν τα στενά της πόλης εκτοξεύουν μολότοφ στους μπάτσους και καίνε περιπολικά της αστυνομίας, ήταν ανυπότακτος και πεισματάρης, ήταν ένας άνθρωπος ειλικρινής με ευγενική ψυχή και ανιδιοτελή κίνητρα σε ότι και αν έκανε. Ήταν ένας άνθρωπος που ζούσε με ένταση τα πάθη του και τις απογοητεύσεις του.

Αγάπησε και αγαπήθηκε από πολλούς συντρόφους και θα είναι πάντα ένα σημείο αναφοράς για πολλούς ανθρώπους οι περισσότεροι από τους οποίους βρίσκονται αιχμάλωτοι στις φυλακές της δημοκρατίας. Και μπορεί να λείπει από κοντά μας αλλά ξέρω ότι συνεχίζει να καταστρώνει μικρές και μεγάλες ανταρσίες με τους δικούς μας νεκρούς, τον Μαουρίτσιο, τον Κάρλος, τον Σεμπαστιάν, τον Μιχάλη, τον Λάμπρο, τον Χρήστο και δεκάδες άλλους υπέροχους ανθρώπους που έφυγαν αφήνοντας ανεκπλήρωτα τα όνειρα τους.

Στο ερώτημα που ευλόγως διατυπώνετε γιατί πρέπει να ειπωθούν τώρα όλα αυτά η απάντηση είναι απλή.

Στο σύγχρονο περιβάλλον, όπου η ταχύτητα του ιστορικού χρόνου έχει εκτροχιαστεί, όπου τα γεγονότα αποσυνδέονται με ευκολία από τις συνθήκες που τα γέννησαν, όπου η πραγματικότητα αλλοιώνετε από τους παραμορφωτικούς φακούς δημοσιολόγων κάθε απόχρωσης, όπου η καθημερινότητα διαμορφώνετε ανάλογα με την εικόνα που πέφτει από τον ψηφιακό κόσμο μέσα στα κεφάλια των ανθρώπων, είναι αναγκαιότητα να κρατήσουμε ζωντανή την επαναστατική μνήμη, να γίνουν γνωστές όλες οι πτυχές της χωρίς να αφήνονται στην λήθη σημεία που θα βοηθήσουν στην διαστρέβλωση της.

Καθώς νέοι κύκλοι ριζοσπαστικών εμπειριών ανοίγονται δεν υπάρχει καλύτερος τρόπος για την επανεκκίνηση της αναρχικής εξέγερσης από την σύνδεση της με το σημείο αναζωπύρωσης της. Γιατί είναι κοινή παραδοχή ότι ένα κομμάτι της γενιάς των αναρχικών με τις μικρές και μεγάλες διαφωνίες τους που οπλίστηκε μετά την εξέγερση του Δεκέμβρη του 2008 και τώρα βρίσκετε κλειδωμένο στα κελιά των ελληνικών φυλακών είχε ως σημείο αφετηρίας της τις νύχτες όπου οι εξεγερμένοι βρισκόντουσαν πίσω από τα οδοφράγματα και η αναρχία ανέπνεε ζωντανή ανάμεσα στα κατεστραμμένα σύμβολα της εξουσίας.

Καθώς οι δικές μας ανατρεπτικές εμπειρίες απομακρύνονται από το πεδίο των καθημερινών μας βιωμάτων μέσα στην αιχμάλωτη καθημερινότητα που ζούμε, επιχειρούμε να δημιουργήσουμε ένα σημείο σύνδεσης και ταυτόχρονα μια νέα αφετηρία. Ένα σημείο σύνδεσης με τις ιστορικές και πολιτικές μας καταβολές, μια νέα αφετηρία που θα αποτελέσει το πεδίο συνάντησης εξεγερμένων που δεν θα κατέβει ευκαιριακά στον δρόμο αλλά θα συμβάλει στην δημιουργία μιας άτυπης πλατφόρμας συντονισμού και δράσης της αναρχίας, εκεί που η στρατηγική επιβάλει την μονιμοποίηση της οργής, εκεί που η επαναστατική διαλεκτική επιβάλει την ολόψυχη στράτευση στον απελευθερωτικό αγώνα.

Γιατί ο Μαύρος Δεκέμβρης δεν αποτελεί μια σκηνοθετική επανάληψη προηγούμενων εξεγερτικών γεγονότων αλλά ένα κύκλο αγώνα που συνδέει το παρελθόν με το παρόν αναζητώντας ένα μέλλον όπου η καθημερινότητα μας θα κατακλύζετε από πράξεις επίθεσης και ανταρσίας ενάντια στην εξουσία.

Γιατί αν και τα σώματα μας βρίσκονται έγκλειστα ανάμεσα σε τείχους και κάγκελα οι ψυχές μας βρίσκονται σε κάθε σημείο του πλανήτη που υψώνονται οι σημαίες της αντίστασης για έναν κόσμο ελευθερίας. Γιατί οι καρδιές μας εξακολουθούν πεισματικά να χτυπάνε στους ρυθμούς της άγριας ελευθερίας, δίπλα στους συντρόφους του αναρχικού αντάρτικου κινήματος στην Βραζιλία που πυρπόλησαν τραπεζικά υποκαταστήματα καλώντας και αυτοί με την σειρά τους σε έναν Μαύρο Δεκέμβρη, στους πυρήνες της FAI και στις αντάρτικες συντροφιές που περνάνε στην επίθεση, στους μαχητές της ελευθερίας που πολεμάνε τους ισλαμοφασίστες στα εδάφη της Ροζάβα, στους αναρχικούς συντρόφους που με ρίσκο και αυταπάρνηση βοηθάνε στην ανοικοδόμηση του Κομπάνι, στους ταραχοποιούς της Μεγάλης Βρετανίας που εκδηλώνουν την οργή τους βίαια σπάζοντας τον ασφυκτικό κοινωνικό έλεγχο, στους αναρχικούς στην Ισπανία που χτυπιούνται από τις αντιαναρχικές επιχειρήσεις του ισπανικού κράτους, στους δρόμους της Χιλής όπου οι εξεγερμένοι συγκρούονται με τους μπάτσους και ανατινάζουν αστυνομικά τμήματα, στις πλατείες τις Τουρκίας όπου οι σύντροφοι μας έχουν πληρώσει με την ζωή τους την αντιπαράθεση με το κράτος μαφία του Ερντογάν, στους συντρόφους που ανάψανε τις φωτιές της καταστροφής στους δρόμους των Βρυξελλών στο Βέλγιο. Παρ' όλες τις χιλιομετρικές αποστάσεις ο αγώνας μας είναι κοινός και μοιραζόμαστε την ίδια χαρά και τους ίδιους πόνους με όλους αυτούς τους ανθρώπους που διαχέουν το δηλητήριο της ελευθερίας στον εξουσιαστικό κοινωνικό ιστό.

Κάπου εδώ φτάνω στο τέλος αυτής της αφήγησης.

Αυτός ήταν ο Αλέξανδρος και αυτός είμαι εγώ. Δεν μετανιώνω για κάτι και εξακολουθώ να πιστεύω ότι η μόνη αξιοπρεπής επιλογή στις μέρες μας είναι αυτή του πολύμορφου ανατρεπτικού αγώνα για την αναρχία. Για όλους τους λόγους του κόσμου η αναμέτρηση μεταξύ του κόσμου της ελευθερίας και του κόσμου της υποδούλωσης θα συνεχιστεί μέχρις εσχάτων.

Τιμή για πάντα σε όλους τους νεκρούς του απελευθερωτικού αγώνα!


Για έναν Μαύρο Δεκέμβρη!


Για την αναρχική αντεπίθεση στον κόσμο της εξουσίας!

Αλληλεγγύη και δύναμη σε όλους τους αναρχικούς αιχμαλώτους!

Ζήτω η Αναρχία!

Νίκος Ρωμανός

Υ.Γ Για να τελειώσει η κοροϊδία των τελευταίων ημερών με την υποτιθέμενη “φωτογραφική” τροπολογία της συμμορίας παλιάτσων του Σύριζα για τις εκπαιδευτικές άδειες ας ξεκαθαριστεί ότι εδώ και τρία χρόνια που είμαι φυλακή δεν έχω πατήσει ποτέ το πόδι μου εκτός και ούτε προβλέπετε κάτι τέτοιο αφού είναι φανερό ότι δεν υπάρχει περίπτωση να μου δοθεί άδεια από κανέναν εισαγγελέα είτε λέγετε Νικόπουλος είτε Περιμένη. Οπότε τα επικοινωνιακά τρικ του σύριζα είναι κινήσεις εκ του πονηρού για την καλλιέργεια θετικών εντυπώσεων σε όσους αριστερούς ψηφοφόρους του έχουν απομείνει και εκ του ασφαλούς αφού έτσι και αλλιώς σε ένα μήνα τελειώνει το δικαστήριο που με κρατάει υπόδικο και μου έχει γίνει πολύ ξεκάθαρο από την υπηρεσία της φυλακής ότι όσο συνεχίζω να βγάζω κείμενα και να “ενοχλώ” μέσα από την φυλακή πράγμα που θα συνεχίσω να κάνω γιατί δεν σκοπεύω να κάνω εκπτώσεις στην στάση μου το αποτέλεσμα θα παραμένει μονίμως αρνητικό.

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για ό,τι συμβαίνει τώρα στην Ελλάδα και τον Κόσμο στο thetoc.gr

Κωμωδίες, ελληνικά και ξένα έργα, σύγχρονο και κλασικό ρεπερτόριο: Όλα όσα θα δούμε στο θέατρο τον Σεπτέμβριο

Υποδεχόμαστε το φθινόπωρο με παραστάσεις που ανυπομονούμε να δούμε σε κάθε γωνιά της πόλης. Και μην ξεχνάτε πως μπορείτε να φτάσετε εύκολα και με ασφάλεια σε όλες, καλώντας απλώς ένα UberTaxi.

ΤΟΝ ΑΥΓΟΥΣΤΟ 03 Σεπ 2025 | 10:28

Δύο συλλήψεις για τη δολοφονία του 47χρονου στον Αγιο Παντελεήμονα - 27χρονοι Ελληνες

Οι Αρχές εξετάζουν το ενδεχόμενο η δολοφονία να ήταν αποτέλεσμα πληρωμένου συμβολαίου, ενώ διερευνάται αν η εντολή δόθηκε από γνωστό έγκλειστο στις φυλακές.

ΕΝ ΨΥΧΡΩ ΔΟΛΟΦΟΝΙΑ 29 Αυγ 2025 | 12:01

Κωνσταντινούπολη: Η στιγμή της εν ψυχρώ εκτέλεσης πρώην προέδρου ποδοσφαιρικής ομάδας [βίντεο]

Ο Τουντσάι Μερίτς έπεσε νεκρός από τους πυροβολισμούς μέσα σε καφετέρια στην Κωνσταντινούπολη

ΣΤΗ ΦΥΛΑΚΗ Ο ΔΡΑΣΤΗΣ 28 Αυγ 2025 | 08:14

Βόλος: Ξεσπά η αδερφή της 36χρονης για τον γυναικοκτόνο - "Είναι ένα τέρας, εκβίαζε τα παιδιά και τη Μαριόλα"

Στις φυλακές της Λάρισας βρίσκεται από το βράδυ της Τρίτης ο γυναικοκτόνος του Βόλου. Τον αποδοκίμασαν οι κρατούμενοι κατά την άφιξή του.

ΝΕΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ 27 Αυγ 2025 | 10:26

Σκύδρα: Σοκάρουν οι λεπτομέρειες για το άγριο φονικό με αφορμή τα ροδάκινα - Τι συνέβη στο χωράφι

Ο δράστης, που ομολόγησε ότι σκότωσε τον 72χρονο ισχυρίστηκε πως το θύμα του έκλεβε τα ροδάκινα και μίλησε για τα όσα έγιναν στο χωράφι.

ΣΟΚΑΡΟΥΝ ΟΙ ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ 27 Αυγ 2025 | 07:01

Σκύδρα: Σκότωσε τον συγχωριανό του και... συνέχιζε κανονικά τη ζωή του - "Είχε εμμονή μαζί του", λέει η σύζυγος του 72χρονου

Έκανε καθημερινά παραγγελία καφέ και… μπουγάτσας, ενώ ήταν στο χωράφι του και διαφωνούσε για την τιμή πώλησης των προϊόντων στον μανάβη του χωριού.

ΤΙ ΣΥΝΕΒΗ 26 Αυγ 2025 | 21:51

Έγκλημα στη Σκύδρα: Τον σκότωσε γιατί νόμιζε ότι του έκλεψε ροδάκινα - "Είχε φαντασιώσεις συνέχεια, τον έβριζε"

Ο 76χρονος υποστηρίζει ότι θόλωσε και σκότωσε το θύμα γιατί νόμιζε ότι του έκλεβε ροδάκινα - Η οικογένεια του 72χρονου αναφέρει ότι δεν υπήρχε καμία διαφορά μεταξύ τους

Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΕΛ.ΑΣ. 26 Αυγ 2025 | 07:21

Σκύδρα: Ο 76χρονος σκότωσε με καραμπίνα τον 72χρονο συγχωριανό του - Τον έσυρε 700 μέτρα και τον πέταξε σε χωματερή

Όπως δήλωσε ο δράστης κατά την ανάκριση, συνάντησε τον 72χρονο, τον πυροβόλησε με καραμπίνα, έδεσε το σώμα του στο μηχανάκι και τον έσυρε για περίπου 700 μέτρα.

ΑΠΟΤΡΟΠΑΙΟ ΕΓΚΛΗΜΑ 25 Αυγ 2025 | 21:09

Σοκ στη Σκύδρα: Ένας 75χρονος ομολόγησε τη δολοφονία 72χρονου - Τον πυροβόλησε και τον έσυρε με το μηχανάκι

Η εξαφάνιση του 72χρονου είχε προκαλέσει άμεση κινητοποίηση των Αρχών και ανησυχία στην τοπική κοινωνία

ΤΙ ΕΙΠΕ 25 Αυγ 2025 | 20:49

Αυστραλία: Συγκλονίζει η κατάθεση του μοναδικού επιζώντα από τη δηλητηρίαση με μανιτάρια - Συγχωρεί τη δολοφόνο της γυναίκας του

Ο Ίαν Γουίλκινσον είναι ο μοναδικός επιζών από τη δηλητηρίαση με τα τοξικά μανιτάρια στην Αυστραλία και μίλησε στο Ανώτατο Δικαστήριο της Μελβούρνης για "το μοιραίο γεύμα" που σέρβιρε η Έριν Πάτερσον

ΤΙ ΔΗΛΩΣΕ 25 Αυγ 2025 | 20:46

Ειρήνη Μουρτζούκου: Οι 44 μέρες της στη φυλακή - Θα υποδείξει συγκεκριμένο πρόσωπο για τον θάνατο του Παναγιωτάκη

Ο δικηγόρος της Ειρήνης Μουρτζούκου δεν διευκρίνισε αν το μυστηριώδες πρόσωπο είναι άντρας ή γυναίκα

25 Αυγ 2025 | 07:06

Βόλος: Οι δύο κινήσεις που πυροδότησαν το φονικό αμόκ του συζυγοκτόνου - "Δεν έχω μετανιώσει για τίποτα"

Η άτυχη γυναίκα είχε εκφράσει εδώ και μήνες την πρόθεση της να πάρουν διαζύγιο.

23 Αυγ 2025 | 09:41

ΗΠΑ: Παραμένουν στη φυλακή τα αδέλφια Μενέντεζ, που έχουν καταδικαστεί για τον φόνο των γονιών τους το 1989

Τα αδέλφια Μενέντεζ θα μπορέσουν να υποβάλουν εκ νέου αίτημα σε τρία χρόνια.

ΑΓΡΙΟ ΕΓΚΛΗΜΑ 23 Αυγ 2025 | 08:30

Γυναικοκτονία στον Βόλο: Πάνω από το πτώμα της μάνας τους περίμεναν τα 3 παιδιά

Πάνω από τη σορό της 36χρονης περίμεναν την αστυνομία σε κατάσταση σοκ, τα δυο κορίτσια της ηλικίας 16 και 6 ετών καθώς και το 13χρονο αγόρι της.

ΠΡΟΦΥΛΑΚΙΣΤΕΟΣ 22 Αυγ 2025 | 18:30

Χαλάνδρι: Στη φυλακή ο 28χρονος για τη δολοφονία της 47χρονης - "Ήμουν σε αμόκ και δεν ήξερα τι έκανα"

"Με τη γυναίκα ήθελα να μιλήσουμε για αυτό την περίμενα έξω από το σπίτι της" ισχυρίζεται ο κατηγορούμενος

ΠΡΩΤΟΦΑΝΗΣ ΑΓΡΙΟΤΗΤΑ 22 Αυγ 2025 | 13:16

Γυναικοκτονία στον Βόλο: "Είδα τον μπαμπά να καρφώνει τη μαμά με μαχαίρι" - Σοκάρει η περιγραφή της κόρης

Τα παιδιά μεταφέρθηκαν σε ασφαλές περιβάλλον, ενώ η οικογένεια δέχεται ψυχολογική υποστήριξη.

ΣΕ ΕΞΕΛΙΞΗ ΑΝΘΡΩΠΟΚΥΝΗΓΗΤΟ 22 Αυγ 2025 | 11:55

Γυναικοκτονία στον Βόλο: Σκότωσε την 36χρονη σύζυγό του και τράπηκε σε φυγή - Μητέρα 4 παιδιών το θύμα, μπροστά στο έγκλημα η μία κόρη

Ο δράστης της γυναικοκτονίας βγήκε τρέχοντας από το διαμέρισμα και διέφυγε προς την οδό Γλάδστωνος. Ανθρωποκυνηγητό για την εύρεσή του από τις αρχές.

ΓΙΑ ΝΑ ΜΗ ΜΙΛΗΣΕΙ 22 Αυγ 2025 | 09:26

Καλιφόρνια: Πατέρας 4 παιδιών συνελήφθη για τη δολοφονία της συζύγου του - Τη σκότωσε για να μην καταθέσει ότι την κακοποιούσε

Δεκαπέντε μήνες μετά την εξαφάνιση μιας μητέρας 4 παιδιών, ο σύζυγός της συλλαμβάνεται με την κατηγορία της ανθρωποκτονίας - Το πτώμα της δεν έχει βρεθεί

ΚΑΤΑΖΗΤΟΥΤΑΝ ΑΠΟ ΤΟ 2022 20 Αυγ 2025 | 17:42

Ελ. Βενιζέλος: Συνελήφθη 25χρονος Τούρκος που καταζητούταν για συνέργεια σε ανθρωποκτονία

Ο 25χρονος συνέδραμε σε ανθρωποκτονία ατόμου που έλαβε χώρα τον Οκτώβριο του 2022 στην Κωνσταντινούπολη.

ΤΙ ΕΚΤΙΜΟΥΝ ΟΙ ΑΡΧΕΣ 20 Αυγ 2025 | 07:25

Ψάχνουν το κίνητρο της δολοφονίας στον Αγιο Παντελεήμονα: Διαμάχη με "σκληρό ποινικό" είχε το 47χρονο θύμα - Ο ρόλος του αδερφού του

Επαγγελματική εκτέλεση με υπογραφή βαρυποινίτη από τις φυλακές, εξετάζουν οι αρχές, πίσω από τη δολοφονία του 47χρονου Αρτούρ Μπασίμι ή Τουράμπι στον Άγιο Παντελεήμονα.

ΓΥΝΑΙΚΟΚΤΟΝΙΑ ΣΤΗ ΧΑΛΑΝΔΡΙ 20 Αυγ 2025 | 07:10

Γυναικοκτονία στη Χαλάνδρι: "Δεν ήθελε να με βλέπει, έλεγε για μένα τα χειρότερα", είπε ο δράστης - Έσπασε το μαχαίρι από τη μανία του

Ανατριχιαστικές λεπτομέρειες βλέπουν το φως της δημοσιότητας για το έγκλημα στο Χαλάνδρι, με θύμα την 47χρονη γυναίκα και θύτη τον 28χρονο που ομολόγησε την πράξη του.

ΓΥΝΑΙΚΟΚΤΟΝΙΑ ΣΤΟ ΧΑΛΑΝΔΡΙ 19 Αυγ 2025 | 11:49

Χαλάνδρι: Ποινική δίωξη στον 28χρονο που μαχαίρωσε μέχρι θανάτου τη 47χρονη - "Τη σκότωσα γιατί με συκοφαντούσε"

Μετά την άσκηση δίωξης σε βάρος του, ο κατηγορούμενος παραπέμφθηκε σε Ανακριτή ενώπιον του οποίου θα κληθεί να απολογηθεί.

ΝΕΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ 19 Αυγ 2025 | 11:37

Σεσημασμένο το θύμα της εν ψυχρώ δολοφονίας στον Άγιο Παντελεήμονα - Ξεκαθάρισμα λογαριασμών βλέπουν οι Αρχές [βίντεο]

Σε εξέλιξη βρίσκονται οι έρευνες των αστυνομικών Αρχών για την υπόθεση της δολοφονίας του 47χρονου άνδρα στον Άγιο Παντελεήμονα.

ΔΡΑΜΑΤΙΚΑ ΛΕΠΤΑ 19 Αυγ 2025 | 06:36

Γυναικοκτονία στο Χαλάνδρι: "Κυρία Ρούλα βοήθεια, κρατάει μαχαίρι" - Τα τελευταία λόγια της 47χρονης λίγο πριν πέσει νεκρή

Ο 28χρονος είχε στήσει καρτέρι στην είσοδο της πολυκατοικίας στο Χαλάνδρι και αφού συνομίλησε για λίγα λεπτά με το θύμα, ξεκίνησε να την μαχαιρώνει σε λαιμό και πρόσωπο.

ΤΟ ΒΡΑΔΥ ΤΗΣ ΔΕΥΤΕΡΑΣ 18 Αυγ 2025 | 22:30

Σοκ: Εν ψυχρώ εκτέλεση 30χρονου Αλβανού στον Άγιο Παντελεήμονα

Το θύμα εκτελέστηκε στην οδό Μιχαήλ Βόδα 200, στον Άγιο Παντελεήμονα, στο κέντρο της Αθήνας

ΝΕΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ 18 Αυγ 2025 | 14:33

Γυναικοκτονία στο Χαλάνδρι: Εμμονικός με το θύμα ο 28χρονος - Δεν προκύπτει να είχαν σχέση

"Με εξέθεσε στους φίλους μου", φέρεται να είπε ο 28χρονος επιχειρώντας να πει γιατί σκότωσε την 47χρονη στο Χαλάνδρι.

ΣΥΝΕΛΗΦΘΗ ΕΝΑΣ 28ΧΡΟΝΟΣ 18 Αυγ 2025 | 12:08

Γυναικοκτονία στο Χαλάνδρι: 28χρονος σκότωσε 47χρονη στην είσοδο πολυκατοικίας [εικόνες-βίντεο]

Άγρια δολοφονία 47χρονης γυναίκας, εκτυλίχθηκε το πρωί της Δευτέρας 18 Αυγούστου στο Χαλάνδρι. Συνελήφθη ο 28χρονος σύντροφός της.

ΜΕΤΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕ ΝΑ ΑΥΤΟΤΡΑΥΜΑΤΙΣΘΕΙ 18 Αυγ 2025 | 10:49

Γυναικοκτονία στην Κύπρο: 53χρονος σκότωσε την 34χρονη Ελληνίδα σύντροφό του και τραυμάτισε τον γιο της

Ενας 53χρονος στην Κύπρο δολοφόνησε την 34χρονη Ελληνίδα σύντροφό του μπροστά στον γιο της.

ΣΟΚ ΣΤΗ ΜΕΛΒΟΥΡΝΗ 14 Αυγ 2025 | 12:51

Μελβούρνη: Η αιτία που οδήγησε στη δολοφονία της Ελληνοαυστραλής εγκύου και του συντρόφου της - Εξετάζονται τα γκράφιτι στο σπίτι τους

Σοκαρισμένη είναι η τοπική κοινωνία στη Μελβούρνη, καθώς μία Ελληνοαυστραλή γυναίκα που ήταν έγκυος και ο σύντροφός της βρέθηκαν άγρια δολοφονημένοι στο σπίτι τους.

ΧΑΜΟΓΕΛΑΣΤΟΣ ΕΜΦΑΝΙΣΤΗΚΕ Ο ΔΟΛΟΦΟΝΟΣ 13 Αυγ 2025 | 13:35

Σε σοκ η Μελβούρνη από τη δολοφονία Ελληνοαυστραλής και τον αποκεφαλισμό του συντρόφου της - Ο δράστης μετά πήγε για μπέργκερ

Ο δράστης μετά τη δολοφονία της Ελληνοαυστραλής και του συντρόφου της στη Μελβούρνη, πήγε για μπέργκερ.

13 Αυγ 2025 | 08:01

Άγριο έγκλημα στη Μελβούρνη: Έγκυος Ελληνοαυστραλή δολοφονήθηκε μαζί με τον σύντροφό της που βρέθηκε αποκεφαλισμένος

Η 39χρονη Ελληνοαυστραλή ήταν έγκυος στον 5ο μήνα. Συνελήφθη ένας άστεγος για την διπλή δολοφονία.

ΣΧΕΔΙΑΖΑΝ ΜΗΝΕΣ ΤΗ ΔΟΛΟΦΟΝΙΑ 11 Αυγ 2025 | 20:12

Ιταλία: Ομολόγησε η 60χρονη μάνα ότι σκότωσε και τεμάχισε το παιδί της μαζί με τη νύφη της - "Για να σταματήσει να την κακοποιεί"

Η 61χρονη Λορένα Βενιέρ παραδέχτηκε ότι δολοφόνησε τον 35χρονο γιο της, Αλεσάντρο Βενιέρ, μέσα στο σπίτι που έμεναν οικογενειακώς

ΠΟΙΟ ΕΙΝΑΙ 09 Σεπ 2025 | 11:29

Η βρετανική Sun προτείνει το πιο value for money ελληνικό νησί - Πανέμορφα χωριά, ιδιαίτερη κουζίνα, παραδόσεις

Τα νησιά που εμφανίζουν την καλύτερη σχέση τιμής και ποιότητας υπηρεσιών προτείνει η The Sun

ΜΕ ΠΟΙΑ ΜΕΘΟΔΟ 09 Σεπ 2025 | 11:26

Πέλλα: Παρίσταναν τους λογιστές και άρπαζαν κοσμήματα και μετρητά - Στα 36.000 ευρώ η λεία τους

Η λεία που αποκόμισαν οι δράστες φαίνεται να περιλαμβάνει μετρητά και κοσμήματα αξίας 36.000 ευρώ, σύμφωνα με τους παθούσες.

ΣΤΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ 09 Σεπ 2025 | 10:44

Ασύλληπτο: 49χρονος απείλησε με καραμπίνα ανήλικους, επειδή έκαναν φασαρία

Ο άνδρας απείλησε με καραμπίνα παρέα ανηλίκων, επειδή έκαναν φασαρία σε πάρκο στη Σταυρούπολη Θεσσαλονίκης.

ΟΙ ΕΚΤΙΜΗΣΕΙΣ ΤΟΥΣ 09 Σεπ 2025 | 10:37

Καθησυχάζουν οι σεισμολόγοι μετά τον σεισμό των 5,2R στην Εύβοια: "Δεν υπάρχει ένδειξη ότι ενεργοποιήθηκαν άλλες ζώνες"

Τι αναφέρουν οι σεισμολόγοι Βασίλης Καραστάθης, Ευθύμιος Λέκκας και Γεράσιμος Παπαδόπουλος για τον σεισμό των 5,2 Ρίχτερ στην Εύβοια που ταρακούνησε την Αθήνα.

ΙΠΠΟΚΡΑΤΕΙΟ ΑΘΗΝΩΝ 09 Σεπ 2025 | 10:14

Συνελήφθη διευθυντής της καρδιοχειρουργικής στο Ιπποκράτειο για φακελάκι 5.000 ευρώ

Στη σύλληψη διευθυντή της καρδιοχειρουργικής του Ιπποκράτειου νοσοκομείου, καθώς ζητούσε φακελάκι από ασθενείς, προχώρησε η Αστυνομία.

ΔΗΜΟΣ ΑΘΗΝΑΙΩΝ 09 Σεπ 2025 | 09:58
ΔΕΚΑΔΕΣ ΣΥΜΜΕΤΕΙΧΑΝ ΣΕ ΣΥΖΗΤΗΣΗ 09 Σεπ 2025 | 09:37

Δήμος Αθηναίων: Το 83% λέει "ναι" στο άνοιγμα της Βασιλίσσης Όλγας - Χ. Δούκας: Ξανανοίγει με σχέδιο και νομιμότητα

Ο δήμαρχος Αθηναίων, Χάρης Δούκας, παρουσίασε το νέο σχέδιο που διορθώνει τις παραλείψεις του παρελθόντος και ανοίγει τον δρόμο για όλους.

09 Σεπ 2025 | 09:33

Νεαρή τουρίστρια κατήγγειλε βιασμό μέσα σε μπαρ στη Ρόδο - Αναζητείται ο άνδρας

Μια 19χρονη τουρίστρια από τη Σουηδία κατήγγειλε ότι έπεσε θύμα βιασμού σε μπαρ του νησιού.

ΝΕΟ ΠΕΡΙΣΤΑΤΙΚΟ 09 Σεπ 2025 | 09:21

Λάθος μετάγγιση αίματος στην Ευρωκλινική: Στη ΜΑΦ νοσηλεύεται ο 67χρονος - "Εγινε χωρίς λόγο", λέει ο γιος του

Λίγες ώρες μετά την μετάγγιση αίματος και μετά από καταγγελία συγγενών του ασθενούς είχαν συλληφθεί από την αστυνομία δύο γιατροί και μια νοσηλεύτρια, οι οποίοι αφέθηκαν ελεύθεροι.

ΣΕΙΣΜΟΣ 5,2 ΡΙΧΤΕΡ 09 Σεπ 2025 | 09:03

Παπαδόπουλος για σεισμό στην Εύβοια: "Σημαντικό περιθώριο για μετασεισμό 4,5 Ρίχτερ" - Τι είπε για το ρήγμα της Πάρνηθας

"Επιφανειακός" ήταν ο σεισμός που σημειώθηκε χθες στην Εύβοια, μεγέθους 5,2 Ρίχτερ και έγινε αισθητός στην Αττική, όπως είπε ο σεισμολόγος, Γεράσιμος Παπαδόπουλος.

ΠΡΙΝΒΓΕΙ ΣΤΟΝ ΑΕΡΑ 09 Σεπ 2025 | 08:33

Σεισμός στην Εύβοια: Η στιγμή που η Νίκη Λυμπεράκη αντιλαμβάνεται τη δόνηση στο στούντιο του Mega [βίντεο]

Στο στούντιο του Mega για την εκπομπή "Μεγάλη Εικόνα", βρισκόταν η Νίκη Λυμπεράκη τη στιγμή του ισχυρού σεισμού των 5,2 Ρίχτερ που σημειώθηκε στην Εύβοια κι έγινε αισθητός στην Αττική.

ΤΟ ΚΑΤΕΓΡΑΨΕ ΚΑΜΕΡΑ 09 Σεπ 2025 | 08:33

Βίντεο: Ετσι ταρακουνήθηκε η Αττική από τον σεισμό των 5,2 Ρίχτερ - Η κάμερα κουνιόταν για αρκετά δευτερόλεπτα

Ο σεισμός, με εστιακό βάθος μόλις 13,6 χιλιομέτρων, χαρακτηρίζεται επιφανειακός και γι' αυτό έγινε ιδιαίτερα αισθητός και σε ολόκληρη την Αττική.

ΔΕΙΤΕ ΠΟΙΟ ΕΙΝΑΙ 09 Σεπ 2025 | 08:22

Αυτό το νησί του Β. Αιγαίου "βούλιαξε" φέτος από επισκέπτες - Συνδυάζει φυσική ομορφιά και ελληνική φιλοξενία

Τα τελευταία χρόνια, το νησί αποτελεί έναν από τους πιο δημοφιλείς τουριστικούς προορισμούς.

ΑΡΧΑΙΟΚΑΠΗΛΙΑ 09 Σεπ 2025 | 07:45

Μονή Μεγάλου Σπηλαίου στα Καλάβρυτα: Πώς το Ελληνικό FBI ξεσκέπασε τον ηγούμενο - Τα "ραντεβού" και η "παγίδα"

Μια παράνομη αγοραπωλησία 17 βυζαντινών εικόνων και δύο Ευαγγελίων του 18ου αιώνα, έναντι 200.000 ευρώ, οδήγησε στη "φάκα" των αρχών, τον ηγούμενο της Ιεράς Μονής Μεγάλου Σπηλαίου Καλαβρύτων.

ΑΝΑΛΥΤΙΚΗ ΠΡΟΓΝΩΣΗ 09 Σεπ 2025 | 07:40

Καιρός: Στους 33 βαθμούς σήμερα ο υδράργυρος και άνεμοι έως 6 μποφόρ - Πού θα βρέξει

Η θερμοκρασία στα ηπειρωτικά θα φτάσει τους 31 με 33 βαθμούς, στη νησιωτική χώρα τους 28 με 30 βαθμούς.

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΠΙΕΡΡΑΚΑΚΗ 09 Σεπ 2025 | 07:37

Φθηνότερη η συνδρομητική τηλεόραση από τη νέα χρονιά

Αναμένεται να μειώσει την πειρατεία, να φέρει φθηνότερες συνδρομές και να ενισχύσει τους εγχώριους παρόχους όπως είναι η Cosmote TV, η Nova και η Vodafone TV.

ΜΕ ΑΚΡΙΒΟ ΑΜΑΞΙ 09 Σεπ 2025 | 07:25

Νέες αποκαλύψεις για την επεισοδιακή καταδίωξη 20χρονου γιου επιχειρηματία: Η κόντρα με συνομήλικό του και οι δύο ανήλικες

Ο δεύτερος οδηγός που συμμετείχε στις κόντρες συνελήφθη άμεσα, ενώ στο πίσω κάθισμα του οχήματός του βρέθηκαν δύο ανήλικες, 16 και 17 ετών, που συμμετείχαν στην επικίνδυνη "βόλτα".

ΔΥΟ 24ΩΡΑ 09 Σεπ 2025 | 07:16

"Χειρόφρενο" τραβούν τα ταξί από σήμερα έως το πρωί της Πέμπτης - Ποιες περιπτώσεις θα εξυπηρετούν μόνο

Το Συνδικάτο Αυτοκινητιστών Ταξί Αττικής – ΣΑΤΑ ξεκίνησε την 48ωρη απεργία από τις 6πμ της Τρίτης (9/9) έως τις 6πμ της Πέμπτης (11/9).

ΣΕΙΣΜΟΣ 5,2 ΡΙΧΤΕΡ 09 Σεπ 2025 | 06:44

Βίντεο από τη στιγμή του ισχυρού σεισμού στην Εύβοια - Ράφια τρίζουν και μπουκάλια σπάνε σε σούπερ μάρκετ

Χαρακτηριστικά είναι και τα βίντεο από τη στιγμή του σεισμού όταν από σούπερ μάρκετ στην Εύβοια αρχίζουν και πέφτουν τα πάντα από τα ράφια.

ΙΣΧΥΡΗ ΔΟΝΗΣΗ 09 Σεπ 2025 | 06:38

Σεισμός στην Εύβοια: H στιγμή των 5,2 Ρίχτερ μέσα στο στούντιο της ΕΡΤ – "Δεν σταματάει" [βίντεο]

Στην έναρξη της εκπομπής, έπιασε τους δημοσιογράφους του ERTNews ο σεισμός των 5,2 Ρίχτερ που σημειώθηκε στην Εύβοια.

ΑΝΗΣΥΧΙΑ 09 Σεπ 2025 | 06:28

Σεισμός στην Εύβοια: Μπαράζ μετασεισμών μετά τα 5,2R που ταρακούνησαν την Αθήνα - "Η περιοχή δεν δίνει μεγάλες δονήσεις"

Ισχυρός σεισμός 5,2 Ρίχτερ σημειώθηκε λίγο μετά τα μεσάνυχτα της Δευτέρας στην Εύβοια, ο οποίος έγινε αισθητός σε όλο το νησί, καθώς και στην Αττική. Δεν έχουν καταγραφεί ζημιές.

ΕΟΡΤΟΛΟΓΙΟ 09 Σεπ 2025 | 06:10
09 Σεπ 2025 | 00:31

Ισχυρός σεισμός 5,2 Ρίχτερ στα Νέα Στύρα Ευβοίας - Ταρακουνήθηκε η Αττική

Ισχυρή σεισμική δόνηση μεγέθους 5,2 βαθμών της Κλίμακας Ρίχτερ σημειώθηκε στις 00:27 στα Νέα Στύρα Ευβοίας.

Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ 08 Σεπ 2025 | 23:01

Μονή Σινά: Το Πατριαρχείο Ιεροσολύμων έπαψε τον Αρχιεπίσκοπο Δαμιανό

Σύμφωνα με επίσημη ανακοίνωση, ο αρχιεπίσκοπος δεν εμφανίστηκε ενώπιον της Συνόδου για την προγραμματισμένη απολογία, καθώς, όπως έγινε γνωστό, βρίσκεται στην Αθήνα

ΤΙ ΣΥΝΕΒΗ 08 Σεπ 2025 | 22:45

Όχημα έπεσε από αυτοκινητάμαξα στην Καλλιθέα - Προβλήματα στην κυκλοφορία

Αυτήν την ώρα παρατηρείται δυσχέρεια στην κυκλοφορία των οχημάτων στη λεωφόρο Ποσειδώνος στο ύψος του πρώτου τούνελ στο ρεύμα κυκλοφορίας προς Πειραιά.

ΣΤΟ ΗΡΑΚΛΕΙΟ 08 Σεπ 2025 | 22:30

Ο 14χρονος που ξυλοκόπησε τον 60χρονο κατέθεσε και μήνυση! - Τι ισχυρίζεται ο ανήλικος και η οικογένειά του [βίντεο]

Η οικογένεια του νεαρού έχει καταθέσει μήνυση στον 60χρονο ο οποίος αναζητείται στο πλαίσιο του Αυτοφώρου, ενώ μήνυση κατατέθηκε και εις βάρος του ανθρώπου που βιντεοσκόπησε το περιστατικό για παραβίαση προσωπικών δεδομένων

ΑΝΟΙΞΑΝ ΟΙ ΔΡΟΜΟΙ 08 Σεπ 2025 | 21:46

Συλλαλητήριο στην Αθήνα ενάντια στο εργασιακό νομοσχέδιο - Κουτσούμπας: "Οι εργαζόμενοι είναι άνθρωποι, δεν είναι μηχανές"

Νωρίτερα η ΕΛ.ΑΣ είχε προχωρήσει σε κυκλοφοριακές ρυθμίσεις, με την κίνηση να διακόπτεται στην Λεωφόρο Αμαλίας από τους Στύλους του Ολυμπίου Διός

ΤΙ ΕΙΠΑΝ 08 Σεπ 2025 | 20:59

Συνάντηση Ιερώνυμου με τον Παλαιστίνιο δήμαρχο της Βηθλεέμ: "Προσευχηθείτε για εμάς" [εικόνες - βίντεο]

Ερχόμαστε από τη Βηθλεέμ με μήνυμα ελπίδας και ειρήνης και για να πούμε στον λαό της Ελλάδας πως είμαστε αδέρφια - Μαζί του ο παλαιστίνιος πρέσβης στην Αθήνα και ο δήμαρχος Αθηναίων, Χάρης Δούκας

ΝΕΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ 08 Σεπ 2025 | 20:48

Μονή Σπηλαίου: Πώς ξεσκεπάστηκε η "ιερή απάτη" - Ο ηγούμενος ζητούσε μέχρι και 400.000 ευρώ - Ο "μεσάζων" αστυνομικός και ο βοσκός

Πρωταγωνιστής στο νέο "ιερό" σκάνδαλο ο 63χρονος ιερωμένος - Με τη βοήθεια ενός ακόμη μοναχού κατηγορείται ότι επιχείρησε να πουλήσει σπάνια εκκλησιαστικά κειμήλια

ΤΙ ΣΥΝΕΒΗ 08 Σεπ 2025 | 19:28

Σέρρες: Απανθρακωμένος εντοπίστηκε 73χρονος σε μονοκατοικία στον δήμο Εμμανουήλ Παππά

Οι πυροσβέστες που ειδοποιήθηκαν για πυρκαγιά στο σπίτι, έσπευσαν στο σημείο και εντόπισαν τον 73χρονο απανθρακωμένο.

ΤΙ ΣΥΝΕΒΗ 08 Σεπ 2025 | 19:00

Μαρούσι: Συνελήφθη 53χρονος που θώπευσε 22χρονη μέσα σε λεωφορείο

Στις 11:05 το πρωί της Δευτέρας, η νεαρή γυναίκα κάλεσε την αστυνομία και κατήγγειλε πως ο άνδρας με καταγωγή από την Αλβανία τη θώπευσε.

ΤΙ ΣΥΝΕΒΗ 08 Σεπ 2025 | 18:45

Θεσσαλονίκη: Άγριος καβγάς σε μνημόσυνο - Στο αυτόφωρο ένας 55χρονος και η 54χρονη γυναίκα του

Κατά τη δεξίωση σε χώρο του ναού ξέσπασε καβγάς ανάμεσα σε συγγενικά πρόσωπα, με αποτέλεσμα ένα ανδρόγυνο να καταλήξει στο αυτόφωρο

ΝΕΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ 08 Σεπ 2025 | 18:21

Η απίστευτη δικαιολογία του 20χρονου γιου του επιχειρηματία - "Νόμιζα ότι ήταν ληστές" - Ο ύποπτος ρόλος των γονιών του

Tι ανέφερε στη κατάθεσή του ο 20χρονος γιος του επιχειρηματία για την καταδίωξη από τα περιπολικά και την παράσυρση του αστυνομικού

ΝΕΕΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ 08 Σεπ 2025 | 18:17

"Πόλεμος" Μουρτζούκου με τη μητέρα του Παναγιωτάκη: "Θα αποκαλυφθεί η αλήθεια" - "Περιμένουμε τι θα σκαρφιστεί η Ειρήνη"

Η Ειρήνη Μουρτζούκου, αν και έχει ομολογήσει 4 δολοφονίες βρεφών, εξακολουθεί να αρνείται κάθε εμπλοκή της στον θάνατο του Παναγιωτάκη - Τι απαντά η μητέρα του παιδιού στα μισόλογά της

ΝΟΣΗΛΕΥΕΤΑΙ ΣΕ ΜΑΦ 08 Σεπ 2025 | 17:58
ΔΥΣΤΥΧΗΜΑ 08 Σεπ 2025 | 17:42

Τροχαίο στην Κρήτη: Μόλις 17 ετών ο οδηγός της νταλίκας - Πώς ο Γιώργος έχασε τη ζωή του, γιατί ψάχνουν τον πατέρα του

Το όχημα ανήκε σε εταιρεία του αδελφού του και ο 17χρονος Γιώργος το είχε πάρει για να το μεταφέρει στο Ρέθυμνο - Πώς έγινε το τραγικό τροχαίο

08 Σεπ 2025 | 17:05

Πρότυπη Μονάδα Ανακουφιστικής Φροντίδας ΓΑΛΙΛΑΙΑ: 4η πορεία ευαισθητοποίησης και συμπόρευσης με ασθενείς που πάσχουν από καρκίνο

Σκοπός είναι η διάδοση του έργου της "ΓΑΛΙΛΑΙΑΣ" και η ευαισθητοποίηση του κοινού για την ανάγκη παροχής υπηρεσιών Ανακουφιστικής Φροντίδας

ΠΩΣ ΣΤΗΘΗΚΕ Η ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ 08 Σεπ 2025 | 16:23

Καλάβρυτα: Αυτός είναι ο ηγούμενος της Μονής Σπηλαίου που συνελήφθη - Πώς τον παγίδευσε μυστική αστυνομικός

Ο ηγούμενος προσπάθησε έναντι 200.000 ευρώ να πουλήσει σε μυστική αστυνομικό 17 βυζαντινές εικόνες και δύο ευαγγέλια του 18ου αιώνα -

ΤΡΑΓΙΚΟΣ ΘΑΝΑΤΟΣ 08 Σεπ 2025 | 16:20

Ιος: Νεκρός 29χρονος σε τροχαίο με μοτοσικλέτα

Η μοτοσικλέτα που οδηγούσε 29χρονος αλλοδαπός εξετράπη της πορείας της και ανετράπη, με αποτέλεσμα τον θανάσιμο τραυματισμό

ΤΙ ΣΥΝΕΒΗ 08 Σεπ 2025 | 15:53

Κόντρες με άλλο οδηγό έκανε ο 20χρονος γιος επιχειρηματία - Παρέσυρε αστυνομικό όταν προσπάθησε να διαφύγει

Αεροβόλο πιστόλι βρέθηκε στο σπίτι του 20χρονου - Η Mercedes του έκανε κόντρες με Ford Fiesta, όπου επέβαιναν και δύο ανήλικες - Επεισοδιακή καταδίωξη

ΠΑΛΙ ΤΑ ΙΔΙΑ 08 Σεπ 2025 | 15:39

Νέο περιστατικό με λανθασμένη μετάγγιση αίματος σε ασθενή- Νοσηλεύεται στη ΜΕΘ σε κρίσιμη κατάσταση

Νοσηλεύτρια ιδιωτικής κλινικής έκανε μετάγγιση λάθος ομάδας αίματος σε γυναίκα ασθενή.

ΣΤΟΝ ΑΡΕΙΟ ΠΑΓΟ ΤΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΕΠΤΑ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΣ ΤΟΥ ΥΠ. ΜΕΤΑΦΟΡΩΝ 08 Σεπ 2025 | 15:31

Τέμπη: Στον εφέτη ανακριτή το πόρισμα για την πυρασφάλεια της μοιραίας αμαξοστοιχίας

Σύμφωνα με τα όσα γράφονται στο συνοδευτικό έγγραφο του πορίσματος, ο μέγιστος ρυθμός εκπομπής θερμότητας ήταν πολύ υψηλός, τουλάχιστον για τα βαγόνια Β2 και Β4.

ΣΤΗ ΦΥΛΑΚΗ 08 Σεπ 2025 | 15:19

Προφυλακίστηκε ο 17χρονος για την αρπαγή των βρεφών σε Καμίνια και Ομόνοια

Σύμφωνα με την υπεράσπισή του, ο κατηγορούμενος αντιμετωπίζει ψυχιατρικά προβλήματα, θέμα που θα εξεταστεί στο πλαίσιο της ανάκρισης

ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ 08 Σεπ 2025 | 15:17

Απίστευτο: Ταξιτζής αρνήθηκε να επιβιβάσει τυφλή παραολυμπιονίκη μαζί με τον σκύλο-οδηγό της [βίντεο]

Ο ταξιτζής αρνήθηκε να πάρει την τυφλή παραολυμπιονίκη στο ταξί, μήπως και του λερώσει ο σκύλος-οδηγός

ΤΡΑΓΙΚΟΣ ΘΑΝΑΤΟΣ 08 Σεπ 2025 | 13:59

Κρήτη: Νέο σοκ από το θανατηφόρο τροχαίο - Ανήλικος, τελικά, ο οδηγός που έχασε τη ζωή του - Εγκλωβίστηκε σε φορτηγό που τούμπαρε

Κάτω από αδιευκρίνιστες συνθήκες, το φορτηγό που οδηγούσε ο 17χρονος εξετράπη της πορείας του και ντεραπάρισε, στην Κρήτη

ΠΝΙΓΜΟΣ 08 Σεπ 2025 | 13:28

Η αιτία του θανάτου της Αγγλίδας τουρίστριας που χάθηκε στην Καβάλα - Το Λιμενικό αδιαφόρησε καταγγέλλει ο σύζυγος

Ο σύζυγός της καταγγέλλει το Λιμενικό ότι δεν κινητοποιήθηκε εγκαίρως και δεν ξεκίνησε αμέσως τις προσπάθειες αναζήτησης της συζύγου του

ΝΕΑ ΤΡΟΠΗ 08 Σεπ 2025 | 12:51

Κρήτη: Ανατροπή στην υπόθεση ξυλοδαρμού 60χρονου από 15χρονο στο Ηράκλειο – Τι ισχυρίστηκε ο ανήλικος

Νέα διάσταση παίρνει η υπόθεση με το βίντεο στο οποίο απεικονίζεται ο άγριος ξυλοδαρμός ενός 60χρονου άνδρα από ανήλικο, σε συνοικία του Ηρακλείου της Κρήτης.

ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ Η ΛΙΣΤΑ 08 Σεπ 2025 | 12:46

Οι 12.720 οικισμοί που απαλλάσσονται από τον ΕΝΦΙΑ μέχρι το 2027 - Θα ωφεληθούν 1 εκατ. πολίτες

Από το συγκεκριμένο μέτρο θα επωφεληθούν 1.000.000 πολίτες έως το 2027 και αφορά 12.720 οικισμούς, από συνολικά 13.585, τόσο στην ηπειρωτική όσο και στη νησιωτική Ελλάδα.

ΤΙ ΣΥΝΕΒΗ 08 Σεπ 2025 | 12:27

Επεισοδιακή καταδίωξη 20χρονου γόνου επιχειρηματικής οικογένειας στο κέντρο της Αθήνας – Χτύπησε αστυνομικό

Σκηνές από ταινία δράσης εκτυλίχθηκαν το Σάββατο στο κέντρο της Αθήνας με πρωταγωνιστή έναν 20χρονο γιο επιχειρηματία.

ΑΙΣΙΟ ΤΕΛΟΣ 08 Σεπ 2025 | 12:09

Λαμία: Επιχείρηση αερομεταφοράς για τρεις περιπατητές στη Γκιώνα – Στο νοσοκομείο ένας τραυματίας

Για τον εντοπισμό τους στήθηκε επιχείρηση από την πυροσβεστική η οποία ολοκληρώθηκε σήμερα με την ασφαλή μεταφορά τους στη Λαμία.

ΠΡΟΚΛΗΘΗΚΕ ΜΑΛΛΟΝ ΑΠΟ ΚΕΡΑΥΝΟ 08 Σεπ 2025 | 12:07

Αρκαδία: Πυρκαγιά στις Λίμνες Μαινάλου – Επιχειρούν εναέρια μέσα

Πυρκαγιά έχει ξεσπάσει στις Λίμνες Μαινάλου, στην Αρκαδία.

ΟΙ ΑΠΟΛΟΓΙΕΣ ΟΛΟΚΛΗΡΩΘΗΚΑΝ ΤΑ ΞΗΜΕΡΩΜΑΤΑ 08 Σεπ 2025 | 11:40

Κύκλωμα λαθρεμπορίας καυσίμων: Προφυλακίστηκαν έξι από τους 22 κατηγορούμενους

Προφυλακίστηκαν ο 39χρονος φερόμενος ως αρχηγός του κυκλώματος, οι δύο κατηγορούμενοι υπαρχηγοί και άλλα τρία άτομα.

ΣΤΗΝ ΚΡΗΤΗ 08 Σεπ 2025 | 11:08

Τραγωδία στο Ηράκλειο: 44χρονος πνίγηκε την ώρα που έτρωγε

Ενας 44χρονος κατά τη διάρκεια γεύματος στο σπίτι του στο Ηράκλειο Κρήτης πνίγηκε από ένα κομμάτι φαγητό.

ΤΙ ΑΝΑΦΕΡΕΙ 08 Σεπ 2025 | 10:29

Μονή Σινά: Ο Δαμιανός ανακοίνωσε ότι παραιτείται στις 12 Σεπτεμβρίου – Το χρονοδιάγραμμα για τη διαδοχή του

Ο Αρχιεπίσκοπος Δαμιανός δήλωσε μεταξύ άλλων πως θα αποσυρθεί να ζήσει τις τελευταίες ημέρες της ζωής του στο διαμέρισμα της Μονής Σινά στο Μετόχι Αθηνών,

ΜΕ ΚΑΡΑΜΠΙΝΑ 08 Σεπ 2025 | 10:22

Τύρναβος: 88χρονος πυροβόλησε τον 18χρονο φίλο της εγγονής του

Παραλίγο τραγωδία το απόγευμα της Κυριακής όταν ένας 88χρονος πυροβόλησε και τραυμάτισε ελαφρά στην πλάτη έναν 18χρονο στον Τύρναβο.

08 Σεπ 2025 | 10:20

Καρυάτιδα "δραπετεύει" από το Βρετανικό Μουσείο και επιστρέφει στην Ακρόπολη – Το ΑΙ βίντεο που συγκινεί

Με τη βοήθεια της τεχνητής νοημοσύνης, μια Καρυάτιδα "φεύγει" από το Βρετανικό Μουσείο στο Λονδίνο και στέκεται ξανά στο Μουσείο της Ακρόπολης, δίπλα στις αδερφές της

Ο ΑΓΟΡΑΣΤΗΣ ΗΤΑΝ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟΣ 08 Σεπ 2025 | 10:01

"Ιερή" απάτη στα Καλάβρυτα: Ηγούμενος μονής προσπάθησε να πουλήσει 17 βυζαντινές εικόνες και ευαγγέλια για 200.000 ευρώ

Ο ηγούμενος της μονής του Μεγάλου Σπηλαίου επιχείρησε να πουλήσει 17 βυζαντινές εικόνες.

ΝΕΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ 08 Σεπ 2025 | 09:55

Ανησυχία μετά τις καταγγελίες γυναικών για κακοποίηση από στρατιωτικό γιατρό - Εξακολουθεί να κυκλοφορεί ελεύθερος

Το υπουργείο Άμυνας επιβεβαίωσε ότι υπάρχει παραπομπή του ενστόλου στο Αεροδικείο, ωστόσο εκείνος εξακολουθεί να κυκλοφορεί ελεύθερος.

ΒΙΝΤΕΟ ΝΤΟΚΟΥΜΕΝΤΟ 08 Σεπ 2025 | 09:19

Οργή της Κατερίνας Παναγοπούλου για τον ξυλοδαρμό ηλικιωμένου από ανήλικο: "Δεν ντρέπεται κι αυτός και οι γονείς του"

Βίντεο από τον άγριο ξυλοδαρμό ενός ηλικιωμένου άνδρα από έναν 14χρονο στο Ηράκλειο, προκάλεσε την αντίδραση της παρουσιάστριας

ΝΕΑ ΣΥΝΟΜΙΛΙΑ 08 Σεπ 2025 | 08:28

Κρητική μαφία: Πιθανή η κλήση του Πάνου Καμμένου από τον ανακριτή μετά τις συνομιλίες φωτιά

Για αυτές τις συνομιλίες, που έχουν ενταχθεί στη δεύτερη δικογραφία και απασχολούν ήδη τη Δικαιοσύνη, ο Πάνος Καμμένος υποστήριξε ότι έκανε πλάκα.

ΤΑ ΞΗΜΕΡΩΜΑΤΑ 08 Σεπ 2025 | 08:04

Σοβαρό τροχαίο με νταλίκα στην Κόρινθο: Καρφώθηκε στο διάζωμα και τυλίχθηκε στις φλόγες

Από τη σφοδρή σύγκρουση ξέσπασε φωτιά που τύλιξε το όχημα και απανθράκωσε τόσο την καμπίνα του οδηγού, όσο και το φορτίο.

48ΩΡΗ ΑΠΕΡΓΙΑ 08 Σεπ 2025 | 07:56

Χωρίς ταξί η Αθήνα Τρίτη και Τετάρτη - Τι ζητούν οι οδηγοί

Απεργία 48 ωρών ανακοίνωσε το Συνδικάτο Αυτοκινητιστών Ταξί Αττικής (ΣΑΤΑ), από τις 6 το πρωί της Τρίτης 9 Σεπτεμβρίου έως τις 6 το πρωί της Πέμπτης 11/9.

ΕΠΙΔΕΙΝΩΣΗ ΚΑΙΡΟΥ 08 Σεπ 2025 | 07:34

Ισχυρή καταιγίδα χτύπησε τη Λαμία: Βούλιαξε όχημα της Πυροσβεστικής - Σε "ποτάμια" μετατράπηκαν δρόμοι

Η Λαμία ήταν ανάμεσα στις περιοχές που δέχθηκαν μεγάλο όγκο νερού μέσα σε λίγη ώρα, με αποτέλεσμα δρόμοι να μετατραπούν σε ποτάμια, ενώ όχημα της Πυροσβεστικής βούλιαξε.

ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟ 08 Σεπ 2025 | 07:16

Τήνος: Συνελήφθη 42χρονος για ενδοοικογενειακή βία σε βάρος του 4χρονου παιδιού του

Ο 42χρονος κατηγορείται για παράβαση του άρθρου 6 του νόμου 3500/2006 "περί ενδοοικογενειακής βίας".

ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ 08 Σεπ 2025 | 07:07

Τραγωδία στη Ρόδο: Νεκρός 57χρονος Βρετανός στην παραλία Πρασονήσι

Ο 57χρονος παρελήφθη από ασθενοφόρο όχημα του ΕΚΑΒ και μεταφέρθηκε στο Κέντρο Υγείας Γενναδίου Ρόδου, όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός του.

ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΚΑΙΡΟΥ 08 Σεπ 2025 | 06:55

Καιρός: Ζέστη σήμερα με 33 βαθμούς Κελσίου – Άνεμοι 7 μποφόρ στο Αιγαίο, πού θα σημειωθούν καταιγίδες

Καλοκαιρινός θα παραμείνει ο καιρός σήμερα Δευτέρα 8 Σεπτεμβρίου. Σταθερά πάνω από τους 30 βαθμούς η μέγιστη θερμοκρασία.