Σάλος με τα έξοδα υπουργών στην Κεφαλονιά τις ημέρες του σεισμού

Ερωτηματικά έχουν προκύψει σχετικά με το ποιός θα πληρώσει τα έξοδα που φέρονται να έκαναν οι υπουργοί την περίοδο των σεισμών στην Κεφαλονιά- Διαψεύδει ο δήμαρχος του νησιού

salos-me-ta-eksoda-upourgwn-stin-kefalonia-tis-imeres-tou-seismou
|
SHARE THIS
0
SHARES

Σάλος έχει δημιουργηθεί αναφορικά με το κόστος της διαμονής στην Κεφαλονιά υπουργών, γενικών γραμματέων, καθηγητών, μηχανικών, στρατιωτικών, ακόμα και δημοσιογράφων, τις πρώτες μέρες του σεισμού, καθώς γίνονται καταγγελίες ότι το «φέσι» ήρθε στον δήμο, με τον δήμαρχο του νησιού ωστόσο να το διαψεύδει.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τοπικά μέσα ενημέρωσης το κόστος διαμονής των ξενοδοχείων στα οποία κατέλυσαν οι κρατικοί αξιωματούχοι ήταν 11.239,60 ευρώ. Το θέμα της κάλυψης των εσόδων τέθηκε στο δημοτικό συμβούλιο σύμφωνα το kefaloniapress.gr, ωστόσο λόγω της αντίδρασης της δημοτικής αντιπολίτευσης η πρόταση αποσύρθηκε.

«Είπα στο Δήμο ότι θα κάτσω να τα πληρώσω εγώ. Δεν πρόκειται να ασχοληθώ με μικροπρέπειες», είπε ο δήμαρχος Κεφαλονιάς στο theTOC

Δήμαρχος Κεφαλονιάς στο theTOC: Δεν τέθηκε ποτέ το ζήτημα

Ο Δήμαρχος Κεφαλονιάς, Αλέξανδρος Παρίσης, σε δηλώσεις του στο theTOC.gr υποστήριξε ότι η πραγματικότητα είναι διαφορετική και συγκεκριμένα υποστήριξε: «Δεν υπάρχουν υπουργοί. Αυτά είναι προτιμολόγια τα οποία φέρανε προς συζήτηση και τα απέσυρα. Αυτά τα έξοδα είναι από 25 περίπου πολιτικούς μηχανικούς, ψυχολόγους και διάφορους ανθρώπους που ήρθαν να προσφέρουν στην Κεφαλονιά. Ο Αρβανιτόπουλος φιλοξενήθηκε για όσο έμεινε, ενώ οι άλλοι υπουργοί έφυγαν με το αεροπλάνο το απόγευμα. Ο κ. Μιχελάκης φιλοξενήθηκε από το ξενοδοχείο Plaza. Ο πρωθυπουργός δεν πλήρωσε γιατί το προσέφερε επίσης το Plaza. Τα άλλα έξοδα είναι από διάφορους πολιτικούς μηχανικούς. Ο δήμος δεν χρεώθηκε. Το ποσό επίσης που έχει αναφερθεί δεν ισχύει, είναι γύρω στα 7.800. Είπα στο Δήμο ότι θα κάτσω να τα πληρώσω εγώ. Δεν πρόκειται να ασχοληθώ με μικροπρέπειες. Αυτά τα διακινεί ένα site της πλάκας το οποίο θέλει να βλάψει την Κεφαλονιά και την δημοτική αρχή».

Κεδίκογλου: Εννοείται πως δεν θα πληρώσει ο δήμος

Για το θέμα αναφέρθηκε και ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Σίμος Κεδίκογλου, ο οποίος είπε χαρακτηριστικά: «Ουδέποτε τέθηκε τέτοιο ζήτημα στην κυβέρνηση. Εξυπακούεται ότι τα έξοδα παραμονής κυβερνητικών και κρατικών αξιωματούχων στην Κεφαλονιά, για την αντιμετώπιση των προβλημάτων των σεισμοπλήκτων, θα καλυφθούν από τους προϋπολογισμούς των υπηρεσιών τους».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ακολούθησε το theTOC.gr στο Facebook