Fake News διακινούνται τις τελευταίες ώρες στο διαδίκτυο και στα Μέσα Κοινωνική Δικτύωσης, οι οποίες υποτίθεται ότι έχουν σχέση με τον ξυλοδαρμό του πολίτη από αστυνομικούς στη Νέα Σμύρνη.
Ειδικότερα όπως θα δείτε και στο παρακάτω παράδειγμα, διαμοιράζονται δύο φωτογραφίες στις οποίες σύμφωνα με τους ψευδείς ισχυρισμούς που διακινούται στο διαδίκτυο, απεικονίζεται στη μια ο αστυνομικός που πρωτοστάτησε στον ξυλοδαρμό του πολίτη και στη δεύτερη η χτυπημένη πλάτη του θύματος.
Σύμφωνα με τα ελληνικά hoaxes, ο αστυνομικός που απεικονίζεται δεν έχει ουδεμία σχέση με τα περιστατικά που σημειώθηκαν στις 7/3/2021 στην πλατεία Νέας Σμύρνης καθώς πρόκειται περί συνωνυμίας, και ο ίδιος εργάζεται στην επαρχία, ενώ δεν έχει και τον ίδιο βαθμό με το εμπλεκόμενο στο επεισόδιο αστυνομικό όργανο.
Η διάψευση του Αστυνομικού:

Άσχετη σύμφωνα με το δημοσίευμα είναι και η φωτογραφία που απεικονίζει ένα κακοποιημένο άτομο καθώς στην πραγματικότητα η φωτογραφία δεν απεικονίζει το νεαρό που δέχθηκε προσφάτως την επίθεση με το πτυσσόμενο γκλοπ στην Αθήνα. Αντίθετα η εν λόγω φωτογραφία κυκλοφορεί στο διαδίκτυο ήδη από τον Φεβρουάριο του 2020, όταν διμοιρίες των ΜΑΤ συγκρούστηκαν με κατοίκους του νησιού της Χίου στο λιμάνι των Μεστών.
"Θύμα" των Fake News και η Έλενα Ακρίτα
Την φωτογραφία με το κακοποιημένο άτομο ανήρτησε στον λογαριασμό της στο Facebook και η δημοσιογράφος Έλενα Ακρίτα, η οποία ωστόσο σε σχόλιο της κάτω από την ανάρτηση έγραψε πως "την αναρτώ με επιφύλαξη. Πριν τη βάλω την έψαξα στο image search και δεν υπήρχε πουθενά".
Λίγη ώρα αργότερα αφού προφανώς είχε διασταυρώσει πως η φωτογραφία δεν είχε σχέση με το επεισόδιο στη Νέα Σμύρνη, επανήλθε με νέο σχόλιο στο οποίο έγραφε πως "τελικά δεν τον δείρανε φέτος στη Νέα Σμύρνη. Τον δείρανε πέρσι στη Χίο".
Πάντως δεν κατέβασε την επίμαχη ανάρτηση και προχώρησε σε νέα, με την ίδια φωτογραφία στην οποία σημειώνει συγκεκριμένα:
"Η φωτογραφία δεν είναι φέτος από τη Νέα Σμύρνη όπου ένας άνθρωπος βασανίστηκε άγρια με αστυνομικό γκλομπ επί κυβερνήσεως Μητσοτάκη και με υπουργό Χρυσοχοΐδη.
Η φωτογραφία είναι πέρσι από Χίο όπου ένας άνθρωπος βασανίστηκε άγρια με αστυνομικό γκλομπ επί κυβερνήσεως Μητσοτάκη και με υπουργό Χρυσοχοΐδη.
Δε μας παρατάτε λέω εγώ κι εσείς και τα πλυντηριάκια σας".
Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις
Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για ό,τι συμβαίνει τώρα στην Ελλάδα και τον Κόσμο στο thetoc.gr