Σάλος με το κύκλωμα των μαϊμού εμβολιασμών στην Καρδίτσα: 40.000 εμβολιασμοί σε κωμόπολη 6.000 κατοίκων

Κύκλωμα παροχής βεβαιώσεων "μαϊμού" εμβολιασμών έναντι αμοιβής, εξετάζουν οι αρχές, ερευνώντας την υπόθεση έκδοσης ψεύτικων πιστοποιητικών στον Παλαμά Καρδίτσας.

Παναγιώτης Σπυρόπουλος
ΓΡΑΦΕΙ: ΠΑΝΑΓΙΩΤΗς ΣΠΥΡΟΠΟΥΛΟς

Κύκλωμα παροχής βεβαιώσεων "μαϊμού" εμβολιασμών έναντι αμοιβής, εξετάζουν οι εισαγγελικές αρχές, ερευνώντας την υπόθεση έκδοσης ψεύτικων πιστοποιητικών στο Κέντρο Υγείας Παλαμά Καρδίτσας.

Ο πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου της περιοχής αρχικά κατήγγειλε στην αστυνομία τις ακριβώς συνέβαινε στο Κέντρο Υγείας, ενώ ο Εισαγγελέας αναμένεται σήμερα να αναθέσει την προκαταρκτική έρευνα σε κάποια ανακριτική αρχή. Η υπόθεση αποκαλύφθηκε όταν εντοπίστηκαν αδιάθετα εμβόλια στο Κέντρο Υγείας, από τους κωδικούς των οποίων προέκυπτε ότι αυτά είχαν γίνει σε συγκεκριμένους πολίτες.

Η διοικητική υπάλληλος, σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία της έρευνας, φαίνεται να είχε τουλάχιστον μία συνεργό νοσηλεύτρια, από την οποία είχε πάρει τους κωδικούς με τους οποίους προέβαιναν στην επιβεβαίωση των "αόρατων" εμβολιασμών.

Οι δικαστικές αρχές από τους συγκεκριμένους κωδικούς έχουν εντοπίσει την ταυτότητα χρήστη, που οδηγούν στην συγκεκριμένη νοσηλεύτρια, η οποία θα κληθεί να δώσει εξηγήσεις.

Διαβάστε Επίσης

Από την εξέταση των στοιχείων και την πορεία της έρευνας αναμένεται να ασκηθεί ποινική δίωξη σε βάρος των εμπλεκομένων για παραβάσεις των διατάξεων διάδοσης του κορωνοιού σε βαθμό κακουργήματος, κάτι που θα προκαλέσει την άρση τραπεζικού απορρήτου για να διαπιστωθεί αν υπήρχαν αναιτιολόγητες εισροές χρημάτων σε τραπεζικούς λογαριασμούς των εμπλεκομένων, από άτομα που πήραν τα ψεύτικα πιστοποιητικά, άρα και πιθανή οικονομική συναλλαγή με πολίτες που επεδίωξαν τους εικονικούς εμβολιασμούς τους.

Ενδεικτικό είναι το στοιχείο πως στο Κέντρο Υγείας Παλαμά Καρδίτσας, έχουν γίνει 40.000 εμβολιασμοί πολιτών, την ώρα που ο αριθμός των κατοίκων της συγκεκριμένης κοινότητας είναι περίπου 6.000 άτομα. Οι επιπλέον εμβολιασμένοι φαίνεται πως είναι από διάφορες περιοχές της Βορείου Ελλάδος και κυρίως από την Θεσσαλονίκη.

Διαβάστε Επίσης

Τουλάχιστον 47 ήταν τα άτομα που έλαβαν πιστοποιητικό εμβολιασμού, χωρίς να εμβολιαστούν, μόνο τον Αύγουστο, με τις εισαγγελικές αρχές να πηγαίνουν τον χρόνο πίσω και να εξετάζουν αν οι "συγκεκριμένοι κωδικοί" έχουν δώσει πιστοποιητικά "μαϊμού" εμβολιασμών και τους προηγούμενους μήνες και ποιος είναι ο πραγματικός αριθμός τους. Δεν αποκλείεται να ασκηθεί ποινική δίωξη και σε βάρος των πολιτών που πήραν τα ψεύτικα πιστοποιητικά με αυτόν τον τρόπο, χωρίς να εμβολιαστούν.

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για ό,τι συμβαίνει τώρα στην Ελλάδα και τον Κόσμο στο thetoc.gr

17 Σεπ 2021 | 07:29

Εμβολιασμοί: Επισήμως ανοιχτό το ενδεχόμενο τρίτης δόσης για όλους - Τα σενάρια στο τραπέζι

Ανοικτό φαίνεται να είναι το ενδεχόμενο τρίτης δόσης εμβολίου στον γενικό πληθυσμό, σε περίπτωση επιδείνωσης της πανδημίας.

ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΟ MEGA 16 Σεπ 2021 | 20:42

Πλαστά πιστοποιητικά: Έτσι κλείνουν τις συμφωνίες τα κυκλώματα - Μέσω social media και με bitcoin [Βίντεο]

Ο ενδιαφερόμενος μπορεί να επιλέξει το εμβόλιο που θα αναγράφεται στο πλαστό πιστοποιητικό του, του οποίου το QR code θα εγκρίνεται από την εφαρμογή

ΤΙ ΕΙΠΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΟΡΕΙΑ ΤΩΝ ΕΜΒΟΛΙΑΣΜΩΝ 15 Σεπ 2021 | 15:17

Γεραπετρίτης: Οι ελαφρύνσεις είναι νέος πλούτος, δεν είναι δανεικά

"Έχει παραχθεί νέος πλούτος στη χώρα, δεν είναι δανεικά οι ελαφρύνσεις προς τους Έλληνες" σημειώνει σε συνέντεξή του ο Γ. Γεραπετρίτης.

ΘΑ ΙΣΧΥΣΕΙ ΚΑΙ ΣΤΑ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑ 15 Σεπ 2021 | 11:11

Σχολεία: Πώς θα λειτουργεί η πλατφόρμα edupass.gov.gr για τα πιστοποιητικά εμβολιασμού μαθητών, καθηγητών, φοιτητών

Σε ειδική ηλεκτρονική πλατφόρμα θα ελέγχονται τα απαραίτητα πιστοποιητικά σχετικά με τη φυσική παρουσία σε όλες τις εκπαιδευτικές δομές.

ΤΑ ΠΡΩΤΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΓΙΑ ΤΑ ΑΕΙ 15 Σεπ 2021 | 10:16

Τείχος ανοσίας στα Πανεπιστήμια: 73% οι εμβολιασμένοι φοιτητές, 91% οι καθηγητές

Το 73% των φοιτητών είτε έχουν εμβολιαστεί με τουλάχιστον 1 δόση είτε έχουν νοσήσει, ενώ το ποσοστό εκτινάσσεται στο 91% στους καθηγητές ΑΕΙ

ΤΙ ΕΙΠΕ Ο ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΥΓΕΙΑΣ 15 Σεπ 2021 | 10:00

Πλεύρης: Αναμένουμε την εισήγηση για την τρίτη δόση εμβολίου στον γενικό πληθυσμό - Eιδικό σχέδιο για νοσηλεία παιδιών

Για την πορεία της πανδημίας στην χώρα, τους εμβολιασμούς και το ενδεχόμενο τρίτης δόσης στον γενικό πληθυσμό αλλά και την κατάσταση στα σχολεία, μίλησε ο κ. Πλεύρης.

ΠΙΟ ΑΥΣΤΗΡΑ ΤΑ ΜΕΤΡΑ ΑΠΟ ΑΛΛΕΣ ΧΩΡΕΣ 15 Σεπ 2021 | 09:57

Σκέρτσος: Αυταρχικό να είναι υποχρεωτικά εμβολιασμένοι οι εργαζόμενοι στην εστίαση

Τα μέτρα που έχουν ληφθεί στη χώρα μας για την είσοδο σε κλειστούς χώρους εστίασης είναι πιο αυστηρά απ' ό,τι σε άλλες χώρες της Ευρώπης, είπε ο Α. Σκέρτσος.

ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΕΙΝΑΠ 15 Σεπ 2021 | 09:11

Παγώνη για πρόγραμμα εμβολιασμού: Αποτύχαμε στον στόχο για 80% - Θα γίνουν αρκετές διορθώσεις στα μέτρα

Την αποτυχία του εμβολιαστικού προγράμματος παραδέχθηκε η πρόεδρος του ΕΙΝΑΠ, Ματίνα Παγώνη, μετά και το κλείσιμο εμβολιαστικών κέντρων.

ΗΠΑ 15 Σεπ 2021 | 08:29

Λευκός Οίκος: Ενθαρρύνουμε τον υποχρεωτικό χαρακτήρα των εμβολιασμών σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα

Η κυβέρνηση Μπάιντεν ενθαρρύνει την ενεργοποίηση από τους πολιτειακούς και τους τοπικούς ηγέτες του υποχρεωτικού χαρακτήρα των εμβολιασμών κατά της COVID-19.

ΑΝΗΣΥΧΙΑ ΣΤΙΣ ΑΡΧΕΣ 15 Σεπ 2021 | 07:36

Προβληματισμός για τα κρούσματα κορονοϊού στα παιδιά: Εμβολιασμένο μόνο το 13% στις ηλικίες 12-14 ετών

Τα κρούσματα στα παιδιά και στους εφήβους ήταν αναμενόμενο να αυξηθούν με το άνοιγμα των σχολείων και τη διενέργεια των self test.

ΤΙ ΕΙΠΕ ΓΙΑ ΤΟΝ ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΟ ΕΜΒΟΛΙΑΣΜΟ 14 Σεπ 2021 | 12:55

Θεοδωρικάκος: Ανεμβολίαστοι το 22% των αστυνομικών

Ποσοστό της τάξεως του 22% των αστυνομικών δεν έχει εμβολιαστεί. Τι αποκάλυψε ο Τ. Θεοδωρικάκος.

ΕΡΕΥΝΗΤΗΣ ΣΤΙΣ ΗΠΑ 14 Σεπ 2021 | 08:05

Παυλάκης: Οι προβλέψεις λένε πως ο φετινός χειμώνας θα είναι ίδιος με τον περυσινό - Να μην φιλοξενούν αρνητές τα ΜΜΕ

"Σαρώνει η μετάλλαξη Δέλτα τα παιδιά. Το 25% των κρουσμάτων είναι παιδιά", υπογράμμισε ο κ. Παυλάκης.

ΑΝΗΣΥΧΙΑ ΓΙΑ ΤΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ 14 Σεπ 2021 | 07:33

Βαλτώνουν οι εμβολιασμοί: Μόνο το 57% του πληθυσμού είναι εμβολιασμένο - "Απέχουν" οι νέοι - Τα ποσοστά ανά ηλικία

Τα στοιχεία δείχνουν επίσης πως το ποσοστό εμβολιασμού στον ενήλικο πληθυσμό είναι στο 65%, ενώ συνολικά στον πληθυσμό είναι στο 56-57%.