«Σαράφης στα Τρίκαλα»: Πέθανε ο έμπορος που έγινε σλόγκαν

Πέθανε ο Γρηγόρης Σαράφης ο επιχειρηματίας από τα Τρίκαλα του οποίου το όνομα έγινε σλόγκαν από τη γνωστή διαφήμιση.

sarafis-sta-trikala-pethane-o-emporos-pou-egine-slogkan
SHARE THIS
0
SHARES

Πέθανε ο Γρηγόρης Σαράφης ο επιχειρηματίας από τα Τρίκαλα του οποίου το όνομα  έγινε σλόγκαν από τη γνωστή διαφήμιση. 

Ο Γρηγόρης Σαράφης γεννήθηκε στα Τρίκαλα το 1927 και στα 16 έφυγε από το σπίτι για να καταταγεί στον ΕΛΑΣ. Μετά τις σπουδές του στην Ανωτάτη Εμπορική, παντρεύτηκε και γύρισε στα Τρίκαλα, όπου ανέλαβε το εμπορικό κατάστημα του πατέρα του.

Σύντομα άνοιξε τα φτερά του και ξεκίνησε μια χωρίς προηγούμενο επιχειρηματική ανάπτυξη βάζοντας το σλόγκαν «Σαράφης στα Τρίκαλα, Σαράφης στην Αθήνα, Σαράφης στο Παρίσι» στα χείλη όλης της Ελλάδας.

Αριστερός, με βαθειά ριζωμένες δημοκρατικές αντιλήψεις και πρακτικές, με μεγάλη αγάπη στη δουλειά του («την κάνω με μεράκι» έλεγε) και τους συνεργάτες του. Πρωτοπόρος στη διαχείριση των καταστημάτων, επιδίωκε να φέρνει ότι πιο μοντέρνο και καινούργιο στη μόδα για τους άντρες στα μαγαζιά του. Την αγάπη του για τα ταξίδια την μοιράζονταν με τους εργαζόμενους στα καταστήματα. Πάντα έβαζε τα Τρίκαλα μπροστά, όχι μόνο στα σλόγκαν, διετέλεσε δημοτικός σύμβουλος, είχε καρδιακούς φίλους. Καταπιάνονταν με πολλά, ψαρέματα, κάμπινγκ, γρήγορα αυτοκίνητα, τα ρεμπέτικα και τη τζαζ. Άνθρωπος του γλεντιού, έτρωγε με το κουτάλι την καλή ζωή συμβάλλοντας ταυτόχρονα για έναν δικαιότερο και πιο ανθρώπινο κόσμο.

Πηγή: trikalavoice.gr

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ακολούθησε το theTOC.gr στο Facebook