Άκαρπη συνάντηση Κατρούγκαλου-αγροτών για ασφαλιστικό

Πλήρες αδιέξοδο υπήρξε στη συνάντηση του υπουργού Εργασίας Γ. Κατρούγκαλου με τους αγρότες. Ξεκίνησαν οι συμβολικοί αποκλεισμοί δρόμων από τους αγρότες.

THETOC TEAM
ΓΡΑΦΕΙ: THETOC TEAM
Άκαρπη συνάντηση Κατρούγκαλου-αγροτών για ασφαλιστικό

Πλήρες αδιέξοδο υπήρξε στη συνάντηση του υπουργού Εργασίας Γ. Κατρούγκαλου με τη Συντονιστική Επιτροπή Αγροτών-Κτηνοτρόφων-Αλιέων για το θέμα του ασφαλιστικού, τη στιγμή που οι αγρότες σε όλη τη χώρα ξεκίνησαν τους συμβολικούς αποκλεισμούς δρόμων στα μπλόκα που έχουν στήσει κατά μήκους του εθνικού οδικού δικτύου.

Οι εκπρόσωποι της Συντονιστικής Επιτροπής έκαναν λόγο για «σχέδιο καταστροφής τους» και ανέφεραν πως «η απάντηση θα δοθεί στα μπλόκα». «Δεν σκοτώνουμε την αγελάδα που μας τρέφει», δήλωσαν χαρακτηριστικά οι εκπρόσωποι της Συντονιστικής Επιτροπής.

Από τη μεριά του, ο υπουργός προσερχόμενος στη συνάντηση επανέλαβε πως το ν/σ στοχεύει στην ισονομία και τη δικαιοσύνη, ενώ σημείωσε πως υπάρχουν διορθωτικές κινήσεις, όπου είναι απαραίτητο, και ότι βρίσκεται σε εξέλιξη διάλογος με την κοινωνία.

Σημειώνεται πως την Παρασκευή ο ο υπουργός Εργασίας θα λάβει μέρος σε κοινή συνέντευξη Τύπου με την κυβερνητική εκπρόσωπο, Όλγα Γεροβασίλη και τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης, Βαγγέλη Αποστόλου, σχετικά με τροποποιήσεις που προωθεί η κυβέρνηση σε διατάξεις που αφορούν τους αγρότες.

Ζεσταίνουν τις μηχανές οι αγρότες

Οι αποκλεισμοί που έγιναν σήμερα έχουν συμβολικό χαρακτήρα όπως λένε οι εκπρόσωποι τους οι οποίοι ζητούν την απόσυρση των μέτρων σε φορολογικό και ασφαλιστικό τα οποία προωθεί η κυβέρνηση.

Ζητούν επίσης συνάντηση με τον πρωθυπουργό καθώς θεωρούν ότι ο διάλογος που είχαν μέχρι σήμερα με τους αρμόδιους υπουργός δεν οδήγησε σε λύσεις. Οι κινητοποιήσεις των αγροτών κλιμακώνονται και στη νησιωτική χώρα.

Νωρίτερα οι αγρότες έκλεισαν την Εγνατία οδό και την Εθνική Αθηνών - Θεσσαλονίκης στο ύψος των διοδίων στα Μάλγαρα ενώ αύριο θα κλείσουν για δύο ώρες τα Τέμπη.

Στα Τέμπη, στο μεγαλύτερο μπλόκο της χώρας, περισσότερα από 1000 τρακτέρ βρίσκονται παρατεταγμένα στην άκρη της εθνικής οδού και όπως λένε οι επικεφαλής των κινητοποιήσεων θα παραμείνουν έως και τις 28 Ιανουαρίου.

Άκαρπη συνάντηση Κατρούγκαλου-αγροτών για ασφαλιστικό

Σύμφωνα με τις αποφάσεις που λήφθηκαν σήμερα στη γενική συνέλευση των αγροτών και μετά από πρόταση της 15μελούς Συντονιστικής Επιτροπής του μπλόκου, αύριο Παρασκευή από τις 12.00 μέχρι και τις 2.00 μ.μ. οι αγρότες χωρίς τρακτέρ και οχήματα, θα αποκλείσουν το οδόστρωμα οπότε και αναμένεται διακοπή της κυκλοφορίας επί της ΠΑΘΕ για το συγκεκριμένο χρονικό διάστημα.

Η αυριανή κίνηση θεωρείται ως «προειδοποιητική» στο πλαίσιο κλιμάκωσης των κινητοποιήσεων, ενώ το ενδιαφέρον στρέφεται στο γενικό προσκλητήριο προς όλα τα μπλόκα που έχει απευθύνει για το Σάββατο το μεσημέρι το μπλόκο των Τεμπών, προκειμένου να υπάρξει συντονισμός ενεργειών σε πανελλαδικό επίπεδο.

Στο επίκεντρο των αιτημάτων των αγροτών είναι συνάντηση με τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα και διάλογος από μηδενική βάση, τόσο για το ασφαλιστικό και το φορολογικό, όσο και για το σύνολο των ζητημάτων που απασχολούν την πρωτογενή παραγωγή.

Πάντως, όπως υπογραμμίζουν οι αγρότες, στις προθέσεις τους δεν είναι οι κινητοποιήσεις τους να δυσκολέψουν λοιπές κοινωνικές ομάδες, καθώς, όπως παρατηρούν, το ασφαλιστικό και το φορολογικό αφορούν όλους, ενώ ήδη δέχονται μηνύματα συμπαράστασης στον αγώνα τους από άλλους επαγγελματικούς κλάδους.

Την ίδια ώρα οι αγρότες του ΚΚΕ στήνουν σήμερα το δικό τους μπλόκο στον κόμβο της Νίκαιας.

Άκαρπη συνάντηση Κατρούγκαλου-αγροτών για ασφαλιστικό - εικόνα 2

Τρία τα μπλόκα στη Θεσσαλία

Αυτή τη στιγμή έχουν στηθεί τρία μπλόκα στη Θεσσαλία. Στον οδικό κόμβο των Μικροθηβών, στον κόμβο της Νίκαιας και στα Τέμπη.

Χαρακτηριστική των εντονότατων αντιδράσεων των αγροτών ήταν και η χθεσινή 12ωρη ομηρεία του υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης Βαγγέλη Αποστόλου μέσα στο κτίριο της Περιφερειακής Ενότητας Ροδόπης.

Τα μπλόκα των αγροτών
Τα μπλόκα των αγροτών
Μπλόκο αγροτών, Κερδύλια, Σέρρες
Μπλόκο αγροτών, Κερδύλια, Σέρρες

Όπως ανακοινώθηκε από τη ΝΔ, αρμόδιοι βουλευτές και στελέχη της Νέας Δημοκρατίας θα έχουν, σήμερα, Πέμπτη 21 Ιανουαρίου, συνάντηση με αντιπροσωπεία αγροτών. Η συνάντηση θα γίνει στις 12 το μεσημέρι στα γραφεία της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της Νέας Δημοκρατίας στη Βουλή.

Μπλόκα και στα τελωνεία

Στο τελωνείου του Προμαχώνα, στα σύνορα της Ελλάδας με τη Βουλγαρία, το μπλόκο που έχει στηθεί, από τις 15 Ιανουαρίου, αριθμεί περισσότερα από 1300 τρακτέρ και αγροτικά οχήματα σήμερα και «αναμένονται και άλλα», όπως τόνισε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο αγροτσυνδικαλιστής, Στέργιος Λίτος.

Άκαρπη συνάντηση Κατρούγκαλου-αγροτών για ασφαλιστικό - εικόνα 5
Άκαρπη συνάντηση Κατρούγκαλου-αγροτών για ασφαλιστικό - εικόνα 6

Άκαρπη συνάντηση Κατρούγκαλου-αγροτών για ασφαλιστικό - εικόνα 7
Άκαρπη συνάντηση Κατρούγκαλου-αγροτών για ασφαλιστικό - εικόνα 8

Υπενθυμίζεται ότι το συγκεκριμένο μπλόκο έχει δώσει προθεσμία στην κυβέρνηση έως το Σάββατο 23 Ιανουαρίου, προκειμένου να αποσύρει το νομοσχέδιο για το φορολογικό και το ασφαλιστικό, αλλιώς όπως έλεγαν χθες «δεν θα φύγουμε από το σημείο».

Υπό κατάληψη τελεί η Εγνατία οδός στον κόμβο των Κερδυλλίων, με τον γραμματέα της Πανελλήνιας Συντονιστικής Επιτροπής Αγροτών και Κτηνοτρόφων Γιάννη Παναγή, να λέει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ: «δεν το κουνάμε από εδώ. Αντιθέτως ενισχύουμε το μπλόκο και συζητάμε και άλλου είδους κινητοποιήσεις». Μάλιστα οι αγρότες έχουν προχωρήσει στο κλείσιμο και των παράδρομων της Εγνατίας.

Στη διασταύρωση Κοκκινογείων προς το τελωνείο της Εξοχής, βρίσκονται παρατεταγμένα περισσότερα από 500 τρακτέρ και αγροτικά οχήματα. «Δεν αποκλείεται να πάμε στο τελωνείο της Εξοχής και να το κλείσουμε» είπε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Συντονιστικής Επιτροπής Αγροτών και Κτηνοτρόφων Χρήστος Γκόντιας.

Με ενίσχυση των μπλόκων τους συνεχίζουν τις κινητοποιήσεις αγρότες και κτηνοτρόφοι στον κόμβο Νισελίου επί της εθνικής οδού Θεσσαλονίκης-Βέροιας, στην είσοδο της Χαλκδηδόνας -όπου πραγματοποιούνται διαρκώς συμβολικοί αποκλεισμοί- στα διόδια Μαλγάρων και στον κόμβο Μηλοτόπου Πέλλας.

Το μπλόκο της Κουλούρας στον Νομό Ημαθίας στήνεται στην Εγνατία οδό και ήδη αριθμεί περισσότερα από 250 τρακτέρ, ενώ ενισχύεται διαρκώς και την Παρασκευή θα γίνει «κατάληψη του οδοστρώματος», όπως τόνισε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο πρόεδρος του Αγροτικού Συλλόγου Βέροιας Τάσος Χαλκίδης, μέλος της Πρωτοβουλίας Αγροτών.

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για ό,τι συμβαίνει τώρα στην Ελλάδα και τον Κόσμο στο thetoc.gr

`
ΑΚΟΜΑ ΠΙΟ ΑΔΕΙΟΙ ΟΙ ΔΡΟΜΟΙ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ 26 Νοε 2020 | 11:27

Νέα διαδήλωση και μοτοπορεία από το ΠΑΜΕ στο υπουργείο Εργασίας με μάσκες και αποστάσεις [εικόνες - βίντεο]

Το ΠΑΜΕ πραγματοποίησε συγκέντρωση με μέτρα προστασίας έξω από το υπουργείο Εργασίας.

ΤΑ ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΑ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ 26 Νοε 2020 | 06:27

Απεργία ΑΔΕΔΥ: Πώς θα λειτουργήσουν Μέσα Μεταφοράς, πλοία, αεροπλάνα, τρένα - Επί ποδός η ΕΛ.ΑΣ. για τις συγκεντρώσεις

Μετρό και ηλεκτρικός, λόγω της 24ωρης απεργίας θα τραβήξουν ...χειρόφρενο. Κανονικά τα λεωφορεία και τα τρόλεϊ.

ΜΕ ΑΠΟΦΑΣΗ ΣΤΑΙΚΟΥΡΑ-ΒΟΡΙΔΗ 25 Νοε 2020 | 23:07

Επιστρεπτέα Προκαταβολή 4: Δικαιούχοι και αγρότες – Έως 30 Νοεμβρίου οι αιτήσεις

Το ποσό της επιστρεπτέας προκαταβολής θα καταβληθεί εφάπαξ και θα κυμαίνεται στα 1.000 ευρώ.

24ΩΡΗ ΑΠΕΡΓΙΑ 25 Νοε 2020 | 16:29

Απεργία ΜΜM: Κανονικά τα λεωφορεία - Ποιοι απεργούν την Πέμπτη

Σε απεργιακό κλοιό θα βρεθεί αύριο η χώρα. "Ουσιαστικά μέτρα προστασίας της υγείας των εργαζομένων στους χώρους δουλειάς και στα σχολεία", ζητά η ΑΔΕΔΥ.

ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ 25 Νοε 2020 | 11:26

Προβλήματα και στα ακτοπλοϊκά δρομολόγια - Συμμετέχουν στην 24ωρη απεργία και ναυτεργατικά σωματεία

Η 24ωρη απεργία στα πλοία και λιμάνια θα προκαλέσει προβλήματα στις ακτοπλοϊκές συγκοινωνίες.

ΤΙ ΕΙΠΕ ΣΤΟ NBC 25 Νοε 2020 | 09:59

Η πρώτη συνέντευξη Μπάιντεν: Η θητεία μου δε θα είναι τρίτη θητεία Ομπάμα

"Θέλω αυτή η χώρα να είναι ενωμένη", είπε ο Μπάιντεν στην πρώτη του συνέντευξη. "Θα έβαζα και έναν που έχει ψηφίσει Τραμπ στην κυβέρνηση".

24ΩΡΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΕΞΑΓΓΕΙΛΕΙ Η ΑΔΕΔΥ 24 Νοε 2020 | 19:14

Απεργία: Καθηλωμένα τα αεροπλάνα την Πέμπτη - Προβλήματα στις πτήσεις, με τροποποιήσεις και ακυρώσεις την Τετάρτη

Ελεγκτές εναέριας κυκλοφορίας και οι ηλεκτρονικοί της ΥΠΑ συμμετέχουν στην 24ωρη απεργία που έχει εξαγγείλει η ΑΔΕΔΥ

ΡΟΛΟΣ ΕΚΠΛΗΞΗ ΣΤΟΝ ΤΖΟΝ ΚΕΡΙ 24 Νοε 2020 | 08:06

Τζο Μπάιντεν: Αυτά είναι τα πρόσωπα της νέας κυβέρνησης των ΗΠΑ - Με "άρωμα" Ομπάμα

Έτοιμος να κυβερνήσει ο Μπάιντεν στις ΗΠΑ - Ποιοι θα είναι στο τιμόνι της κυβέρνησης.

ΖΗΤΟΥΝ ΕΝΙΣΧΥΣΗ ΤΩΝ ΜΕΤΡΩΝ ΠΡΟΛΗΨΗΣ ΤΟΥ ΚΟΡΟΝΟΙΟΥ 23 Νοε 2020 | 15:27

"Χειρόφρενο" την Πέμπτη για μετρό, ηλεκτρικό και τραμ λόγω 24ωρης απεργίας των εργαζομένων

Την Πέμπτη 26 Νοεμβρίου 2020 θα πραγματοποιηθεί 24ωρη απεργία σε Μετρό, ΗΣΑΠ και Τραμ.

ΤΟ ΣΧΕΔΙΟ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ 23 Νοε 2020 | 07:29

Βήμα – βήμα το σχέδιο για το άνοιγμα της αγοράς τα Χριστούγεννα: "Οχι" ειδικών για την εστίαση, τι θα γίνει με τα σχολεία

Η αγορά θα ανοίξει όταν υπάρξει μείωση των κρουσμάτων, στην οποία ελπίζουν οι ειδικοί την ώρα που το Σαββατοκύριακο θρηνήσαμε 211 θύματα.

ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ 22 Νοε 2020 | 20:10

ΗΠΑ: Ανακοινώνει τα πρώτα μέλη της κυβέρνησής του ο Μπάιντεν - "Θα συνεργαστούμε με τον νικητή", λέει ο Πούτιν

Στις 20 Ιανουαρίου ο Μπάιντεν θα ορκιστεί ως ο 46ος πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών - Την Τρίτη θα ανακοινώσει τα ονόματα των πρώτων μελών της κυβέρνησής του.

ΓΙΑΤΙ ΚΑΝΕΙ ΛΟΓΟ ΓΙΑ ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟ ΔΕΞΙΑΣ ΚΑΙ "ΣΟΒΑΡΗΣ" ΑΚΡΟΔΕΞΙΑΣ 22 Νοε 2020 | 17:57

Επίθεση Φίλη για τις εικόνες με στρατιωτικά και θρησκευτικά σύμβολα στη Βουλή - Στυγνή προσβολή της Δημοκρατίας

Ο Νίκος Φίλης άσκησε δριμύτατη κριτική στην κυβέρνηση για την προβολή εικόνων με στρατιωτικό και θρησκευτικό περιεχόμενο στο κτίριο της Βουλής.

ΟΙ ΧΕΙΡΟΤΕΡΟΙ ΦΟΒΟΙ ΜΑΣ 22 Νοε 2020 | 13:38

"Κοράκια" made in SYRIZA

Είναι προφανές ότι η αξιωματική αντιπολίτευση, όσο και αν ακούγεται απίστευτο, "επενδύει" στους θανάτους.