Σε απεργιακό κλοιό το Δημόσιο

Σε 48ωρη απεργία η ΑΔΕΔΥ-Μόνο τα έκτακτα περιστατικά θα εξυπηρετούνται σήμερα και αύριο στα νοσοκομεία-Στην κινητοποίηση συμμετέχουν ΠΟΕ-ΟΤΑ και ΟΛΜΕ-Συλλαλητήρια σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη

se-apergiako-kloio-to-dimosio
|
SHARE THIS
0
SHARES

Οι επερχόμενες απολύσεις δημοσίων υπαλλήλων, οι οποίοι βρίσκονται σε διαθεσιμότητα το τελευταίο οκτάμηνο, είναι η αιχμή της 48ωρης απεργίας που έχει κηρύξει για σήμερα Τετάρτη και αύριο Πέμπτη.

Σε ανακοίνωση της η ΑΔΕΔΥ υπογραμμίζει ότι «Στις 22 Μαρτίου 2014 οι εργαζόμενοι που τέθηκαν σε διαθεσιμότητα πριν από 8 μήνες (σχολικοί φύλακες, καθηγητές Μέσης Εκπαίδευσης και εργαζόμενοι σε Υπουργεία) θα οδηγηθούν σε απόλυση, έναν αιώνα μετά τις τελευταίες απολύσεις Δημοσίων Υπαλλήλων. Θα προστεθούν στους περίπου 1,5 εκατομμύρια ανέργους του ιδιωτικού τομέα. Θα είναι απλά η αρχή μιας μακάβριας ακολουθίας, που από μήνα σε μήνα θα προσθέτει χιλιάδες νέους ανέργους από όλους τους τομείς του Δημοσίου (στα τέλη Μαΐου τελειώνει το 8μηνο διαθεσιμότητας των Δημοτικών Αστυνόμων και υπαλλήλων άλλων Υπουργείων).

Σήμερα στις 11:00 διοργανώνεται συλλαλητήριο στην πλατεία Κλαυθμώνος και την ίδια ώρα στη Θεσσαλονίκη θα πραγματοποιηθεί συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο Αγαλμα του Βενιζέλου.

Με προσωπικό ασφαλείας θα λειτουργήσουν σήμερα και αύριο τα δημόσια νοσοκομεία, εξυπηρετώντας μόνο τα επείγοντα περιστατικά, λόγω της συμμετοχής της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργαζομένων Δημοσίων Νοσοκομείων στην απεργία.

Αναφέρουν ότι δεν αγωνίζονται μόνο ενάντια στις διαθεσιμότητες και τις απολύσεις. «Αγωνιζόμαστε για την πρόσληψη μόνιμου Υγειονομικού προσωπικού.Τα Νοσοκομεία αποδεκατίστηκαν από προσωπικό κατά τα μνημονιακά έτη. Πάνω από 15.000 αποχώρησαν χωρίς να προσληφθεί ούτε ένας».

Η ΠΟΕ-ΟΤΑ έχει δηλώσει τη συμμετοχή της στην 48ωρη πανελλαδική απεργία, λέγοντας ότι «κανένας εργαζόμενος των ΟΤΑ δεν περισσεύει, κανείς απολυμένος στις 22 Μαρτίου».

Και οι καθηγητές συμμετέχουν στην κινητοποίηση σήμερα και αύριο, έχοντας εξαγγείλει και 24ωρη απεργία για την Παρασκευή 21 Μαρτίου.

Και οι δικαστικοί θα λάβουν μέρος στην απεργία,όπως είχε αποφασίσει η Ομοσπονδία Δικαστικών Υπαλλήλων.

 

Ηδη, προσυγκεντρώσεις έχουν ξεκινήσει πριν το συλλαλητήριο στην πλατεία Κλαυθμώνος. Μηχανικοί, δικηγόροι και υγειονομικό προσωπικό, βρέθηκαν έξω από το Κέντρο Είσπραξης Ασφαλιστικών Εισφορών στην οδό Πειραιώς 28. 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ακολούθησε το theTOC.gr στο Facebook