Σε αργία με εντολή Κεραμέως το ανώτερο στέλεχος της εκπαίδευσης που κατηγορείται για βιασμό - Αντιδρά ο Κούγιας

Εκπαιδευτικός είχε καταγγείλει πως στις 17 του περασμένου Σεπτεμβρίου είχε πέσει θύμα βιασμού από τον προϊστάμενό της

THETOC TEAM
ΓΡΑΦΕΙ: THETOC TEAM
βιασμός

Σε αργία τέθηκε, με άμεση εντολή της υπουργού Παιδείας Νίκης Κεραμέως, το ανώτερο στέλεχος της εκπαίδευσης σε βάρος του οποίου ασκήθηκε δίωξη για τα αδικήματα του βιασμού και της προσβολής της γενετήσιας αξιοπρέπειας. Στο ίδιο πλαίσιο, ζητήθηκε η αντικατάσταση του στελέχους στην άσκηση των καθηκόντων του.

Διαβάστε Επίσης

Υπενθυμίζεται πως εκπαιδευτικός είχε καταγγείλει πως στις 17 του περασμένου Σεπτεμβρίου είχε πέσει θύμα βιασμού από το στέλεχος και προϊστάμενό της στην υπηρεσία. Μετά τη μηνυτήρια αναφορά της καταγγέλλουσας, η υπουργός Παιδείας είχε δώσει εντολή να διενεργηθεί πειθαρχική προκαταρκτική εξέταση.

Διαβάστε Επίσης

Στην ανακοίνωσή του ο Αλέξης Κούγιας, που έχει αναλάβει την υπεράσπιση του ανώτερου στελέχους της εκπαίδευσης, αναφέρει:

"Όπως είναι γνωστό, ο επικεφαλής του γραφείου μας κ. Αλέξιος Κούγιας ανέλαβε την υπεράσπιση του κ. Γ.Δ., προϊσταμένου της Περιφερειακής Διευθύνσεως της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης Θεσσαλίας, εις βάρος του οποίου μια υφισταμένη του μέσω του δικηγόρου της εντελώς παράνομα δημοσιοποίησε το περιεχόμενο μιας μηνύσεως εναντίον του, την οποίαν κατέθεσε στην Εισαγγελία Πλημμελειοδικών Λαρίσης, περί του ότι στη διάρκεια ενός συνηθισμένου περιπάτου σε απόσταση 50 και πλέον χλμ από την Λάρισα, στην παραλία του Αγιόκαμπου, αφού προηγουμένως προμηθευτήκαν ποτά, στο πίσω κάθισμα του αυτοκίνητου του διέπραξε εις βάρος της το αδίκημα του βιασμού.

Την υπεράσπιση του κου καθ’ ου η έγκληση ο κ. Κούγιας ανέλαβε την 5.11.2021, ημέρα Παρασκευή, επισήμως με την υπογραφή της εξουσιοδοτήσεως από τον κο καταγγελλόμενο. Κατόπιν ο κ. Κούγιας σε συνεννόηση με την αρμόδια προανακριτική υπάλληλο ανανέωσε για τις 17/11/2021 την προθεσμία που είχε δοθεί στον προηγούμενο δικηγόρο του μηνυομένου για την υποβολή υπομνήματος εγγράφων εξηγήσεων.

Όπως είναι γνωστό, την προηγούμενη Τρίτη και λίγη ώρα μετά τη συνάντηση που είχε ο κ. Κούγιας με τον καταγγελλόμενο στην Λάρισα, έπεσε θύμα σοβαρότατου τροχαίου, όπου ως εκ θαύματος σώθηκε η ζωή του, πλην όμως υπέστη πολλαπλά κατάγματα στο αριστερό του χέρι, στο οποίο χειρουργήθηκε και του τοποθετήθηκε γύψος, και εξήλθε από το νοσοκομείο ΙΑΣΩ τις πρώτες πρωινές ώρες της Τετάρτης 10/11/2021.

Την επόμενη ημέρα ο κ. Κούγιας αναζήτησε κατ’ επανάληψη την προανακριτική υπάλληλο της Ασφάλειας Λαρίσης, την οποίαν όμως παρά τις συνεχείς αναζητήσεις του ιδίου και συνεργατών του γραφείου του, άλλοτε γιατί δεν είχε υπηρεσία και άλλοτε γιατί είχε αναρρωτική άδεια, όπως ενημερώθηκε από συνάδελφους της, δεν κατάφερε να ανεύρει και να συνεννοηθεί μαζί της για μια μικρή παράταση, αφού λόγω του τραυματισμού του ήταν αδύνατο να μεταβεί στην Λάρισα όλη την προηγούμενη εβδομάδα, ώστε συνεργαζόμενος με τον κο καταγγελλόμενο να συντάξει το υπόμνημα εξηγήσεων.

Το ίδιο αποτέλεσμα είχαν και όλες οι καθημερινές προσπάθειες όλων των συνεργατών του γραφείου μας στην ανεύρεση της κας προανακριτικής υπαλλήλου, ώστε να δοθεί παράταση έστω μιας ημέρας για τις 17/11/2021.

Σήμερα το πρωί συνεργάτης του γραφείου μας μετέβη στην Ασφάλεια Λαρίσης και έκπληκτη πληροφορήθηκε ότι η δικογραφία δεν ευρίσκετο πλέον στα χέρια της προανακριτής υπαλλήλου, αλλά είχε διαβιβαστεί στον Προϊστάμενο της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Λαρίσης χωρίς τη λήψη των εγγράφων εξηγήσεων.

Αμέσως, η συνεργάτης του γραφείου μας μετέβη στην Εισαγγελία Πλημ/κων Λαρίσης και κατέθεσε ενώπιον της αρμόδιας υπηρεσίας αίτημα επιστροφής της δικογραφίας στην προανακριτική υπάλληλο ή σε συνάδελφο της, ώστε να καταστεί δυνατή η παράδοση των έγγραφων εξηγήσεων αύριο μέχρι τις 15:00.

Ενώ αναμέναμε την βεβαία αποδοχή αυτού του τυπικού και δικαιολογημένου αιτήματος, πριν από λίγη ώρα πληροφορηθήκαμε από τα ΜΜΕ ότι ασκήθηκε ποινική δίωξη εις βάρος του εντολέως μας, διότι δήθεν διέπραξε τα αδικήματα του βιασμού και της προσβολής γενετήσιας αξιοπρέπειας, ΧΩΡΙΣ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΩΣ Ο ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑΣ ΠΟΥ ΑΣΚΗΣΕ ΤΗ ΔΙΩΞΗ ΝΑ ΛΑΒΕΙ ΓΝΩΣΗ ΤΩΝ ΔΙΚΩΝ ΤΟΥ ΥΠΕΡΑΣΠΙΣΤΙΚΩΝ ΘΕΣΕΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΣΤΟΙΧΕΙΩΝ ΤΗΣ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΟΣ ΤΟΥ, ΕΝΩ ΔΕΝ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΠΕΡΙ ΑΥΤΟΦΩΡΟΥ ΑΔΙΚΗΜΑΤΟΣ ΚΑΙ ΔΗΜΙΟΥΡΓΕΙ ΔΥΣΑΡΕΣΤΗ ΕΚΠΛΗΞΗ ΓΙΑ ΤΗ ΒΕΒΙΑΣΜΕΝΗ ΑΥΤΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑ, ΑΦΟΥ Ο ΚΑΤΑΓΓΕΛΟΜΕΝΟΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΚΑΚΟΠΟΙΟΣ ΤΟΥ ΚΟΙΝΟΥ ΠΟΙΝΙΚΟΥ ΔΙΚΑΙΟΥ, ΑΛΛΑ ΕΝΑΣ ΚΟΡΥΦΑΙΟΣ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΑΣ ΜΕ ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΕΣ ΣΠΟΥΔΕΣ, ΜΕ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΚΑΙ, ΤΟ ΚΥΡΙΟΤΕΡΟ ΑΠ’ ΟΛΑ, ΜΕ ΛΕΥΚΟ ΠΟΙΝΙΚΟ ΚΑΙ ΠΕΙΘΑΡΧΙΚΟ ΜΗΤΡΩΟ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗ ΤΟΥ ΔΙΑΔΡΟΜΗ.

Κατόπιν αυτής της εξελίξεως οι υπερασπιστικές θέσεις του κ. κατηγορουμένου μπορούν να δοθούν μόνο κατά το στάδιο της ανακριτικής απολογίας του, όταν αυτή προσδιοριστεί.

Υ.Γ: Το δικηγορικό μας γραφείο δημοσιοποιεί την αίτηση, την οποίαν υποβάλαμε σήμερα ενώπιον της Εισαγγελίας Πλημμελειοδικών Λαρίσης, η οποία δυστυχώς δεν έτυχε αποδοχής, παρά το ότι, όπως από το περιεχόμενο της θα πληροφορηθείτε, είναι απόλυτα νομικά και ουσιαστικά αιτιολογημένη. Οι πληροφορίες, τις οποίες έχουμε είναι ότι αμέσως με την παραλαβή της δικογραφίας από τον ασκήσαντα την ποινική δίωξη Εισαγγελέα ασκήθηκε η ποινική δίωξη και η αίτηση κατατέθηκε λίγη ώρα μετά".

Με πληροφορίες ΑΠΕ-ΜΠΕ

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για ό,τι συμβαίνει τώρα στην Ελλάδα και τον Κόσμο στο thetoc.gr

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ 30 Νοε 2021 | 11:19

Πανεπιστήμια: Αλλάζουν τα κριτήρια της ετήσιας χρηματοδότησής τους - Η απόφαση

Από ποιους ποιοτικούς δείκτες θα κρίνεται η χρηματοδότηση των πανεπιστημίων.

ΣΤΗΝ ΠΑΡΑΛΙΑ ΤΗΣ ΨΑΡΟΠΟΥΛΑΣ 29 Νοε 2021 | 12:44

Ρόδος: Αναβιώνει η υπόθεση των δύο ομαδικών βιασμών με κατηγορούμενο 27χρονο Σουηδό τηλεστάρ

Ξανά στο εδώλιο θα κάτσει ο 27χρονος που καταδικάστηκε πρωτόδικα στη Ρόδο για δύο ομαδικούς βιασμούς.

ΟΣΑ ΕΙΠΕ Η ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΠΑΙΔΕΙΑΣ 26 Νοε 2021 | 09:57

Κεραμέως: Δεν υπάρχει καμία συζήτηση για κλείσιμο σχολείων - Λύση είναι τα πάρα πολλά τεστ

Η Νίκη Κεραμέως διαψεύδει κατηγορηματικά τις φήμες για κλείσιμο των σχολείων.

10 ΚΑΙ 15 ΕΤΩΝ 25 Νοε 2021 | 21:36

Αιτωλοακαρνανία: 71χρονος κατηγορείται για βιασμό δύο ανήλικων κοριτσιών

Οι λεπτομέρειες σοκάρουν και τα δύο ανήλικα κορίτσια καταγγέλλουν ότι έζησαν επανειλημμένα μια κόλαση στα χέρια του 71χρονου φερόμενου βιαστή τους.

ΤΙ ΕΙΠΕ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΑΡΝΗΤΕΣ ΓΟΝΕΙΣ 25 Νοε 2021 | 13:11
ΑΠΙΣΤΕΥΤΗ ΙΣΤΟΡΙΑ 25 Νοε 2021 | 07:31

Σοκάρουν οι αποκαλύψεις για τη Μις Σενεγάλη: "Τη βίασαν και δεν ξέρει ποιος είναι ο πατέρας του μωρού - Σκέφτηκε να αυτοκτονήσει"

Η μητέρα της 20χρονης Ντέγιε Φατιμά Ντιονέ, που αναδείχθηκε Μις Σενεγάλη 2020, αποκάλυψε το δράμα που ζει η κόρη της - "Τα μέλη της οργανωτικής επιτροπής των καλλιστείων έχουν την ευθύνη", είπε

"ΟΙ ΙΣΧΥΡΙΣΜΟΙ ΕΙΝΑΙ ΨΕΥΔΕΙΣ" 25 Νοε 2021 | 07:15

Γαλλία: Αποσύρεται ο πρώην Υπουργός Νικολά Ιλό - Κατηγορείται για βιασμό

Την παραίτησή του ανακοίνωσε ο πρώην υπουργός Οικολογίας, λίγο καιρό πριν κυκλοφορήσει ντοκιμαντέρ στο οποίο αρκετές γυναίκες τον κατηγορούν για σεξουαλική επίθεση και βιασμό.

ΝΤΕΓΙΕ ΦΑΤΙΜΑ ΝΤΙΟΝΕ 24 Νοε 2021 | 20:37

Αποκαλύψεις σοκ από τη Μις Σενεγάλη: "Με νάρκωσαν, με βίασαν και έμεινα έγκυος" - Άγνωστος ο πατέρας του μωρού της

Η Μις Σενεγάλη 2020 αποκάλυψε πως τη νάρκωσαν και τη βίασαν σε ένα ξενοδοχείο - Έμεινε έγκυος και σήμερα είναι μητέρα ενός μωρού 5 μηνών

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΖΕ ΚΑΙ ΒΙΝΤΕΟΣΚΟΠΟΥΣΕ ΤΙΣ ΠΡΑΞΕΙΣ ΤΟΥ 23 Νοε 2021 | 18:06

Στη φυλακή 63χρονος που βίαζε την 8χρονη ανιψιά του- Το σκίτσο της μικρής που αποκάλυψε τη φρίκη

Η έρευνα των αστυνομικών αρχών για την υπόθεση είχε ξεκινήσει ύστερα από καταγγελία άλλης ανήλικης σε βάρος του κατηγορούμενου για παρόμοιες πράξεις

ΟΙ ΜΗΝΥΣΕΙΣ 21 Νοε 2021 | 17:50

Γνωστός ηθοποιός στον εισαγγελέα ως ύποπτος για βιασμό κατά συρροή- Δύο από τα θύματα ήταν ανήλικες

Ο 40χρονος ηθοποιός θα καταθέσει ως ύποπτος για το αδίκημα του βιασμού κατ' εξακολούθηση - Βαριές καταγγελίες σε βάρος του.

ΜΕΙΒΙΣ ΑΛΒΑΡΕΣ 21 Νοε 2021 | 13:15

Πρώην σύντροφος του Μαραντόνα αποκαλύπτει: ''Mε βίασε όταν ήμουν 16, μου έκλεισε το στόμα και με απειλούσε''

''Υπήρξαν πολλές φορές που ο Μαραντόνα ήταν κακοποιητικός", δήλωσε η Κουβανή πρώην σύντροφός του, 'Μέιβις Αλβάρες.

ΤΙ ΛΕΕΙ ΓΙΑ ΤΟ ΠΕΡΙΣΤΑΤΙΚΟ 21 Νοε 2021 | 12:36

Συγκλονίζει η σεναριογράφος Κατερίνα Μαυρίκη: Γνωστός ηθοποιός και σκηνοθέτης με βίασε το 2013

Η σεναριογράφος τονίζει ότι για τον συγκεκριμένο ηθοποιό και σκηνοθέτη έχει γίνει καταγγελία από άλλη κοπέλα για βιασμό.

''ΟΠΩΣ ΕΚΑΝΕ Ο ΠΙΛΟΤΟΣ ΣΤΗ ΓΥΝΑΙΚΑ ΤΟΥ'' 20 Νοε 2021 | 10:35

Ρόδος: Σε δίκη 39χρονος που κατηγορείται για βιασμό της συζύγου του - Της έσκισε τα ρούχα και την απείλησε

Η γυναίκα υποστήριξε ότι και παλαιότερα την έχει εξαναγκάσει σε σεξουαλική πράξη ενώ την έχει χτυπήσει πολλές φορές.