Follow us

Σε αργία με εντολή Κεραμέως το ανώτερο στέλεχος της εκπαίδευσης που κατηγορείται για βιασμό - Αντιδρά ο Κούγιας

Εκπαιδευτικός είχε καταγγείλει πως στις 17 του περασμένου Σεπτεμβρίου είχε πέσει θύμα βιασμού από τον προϊστάμενό της

THETOC TEAM
ΓΡΑΦΕΙ: THETOC TEAM
βιασμός

Σε αργία τέθηκε, με άμεση εντολή της υπουργού Παιδείας Νίκης Κεραμέως, το ανώτερο στέλεχος της εκπαίδευσης σε βάρος του οποίου ασκήθηκε δίωξη για τα αδικήματα του βιασμού και της προσβολής της γενετήσιας αξιοπρέπειας. Στο ίδιο πλαίσιο, ζητήθηκε η αντικατάσταση του στελέχους στην άσκηση των καθηκόντων του.

Διαβάστε Επίσης

Υπενθυμίζεται πως εκπαιδευτικός είχε καταγγείλει πως στις 17 του περασμένου Σεπτεμβρίου είχε πέσει θύμα βιασμού από το στέλεχος και προϊστάμενό της στην υπηρεσία. Μετά τη μηνυτήρια αναφορά της καταγγέλλουσας, η υπουργός Παιδείας είχε δώσει εντολή να διενεργηθεί πειθαρχική προκαταρκτική εξέταση.

Διαβάστε Επίσης

Στην ανακοίνωσή του ο Αλέξης Κούγιας, που έχει αναλάβει την υπεράσπιση του ανώτερου στελέχους της εκπαίδευσης, αναφέρει:

"Όπως είναι γνωστό, ο επικεφαλής του γραφείου μας κ. Αλέξιος Κούγιας ανέλαβε την υπεράσπιση του κ. Γ.Δ., προϊσταμένου της Περιφερειακής Διευθύνσεως της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης Θεσσαλίας, εις βάρος του οποίου μια υφισταμένη του μέσω του δικηγόρου της εντελώς παράνομα δημοσιοποίησε το περιεχόμενο μιας μηνύσεως εναντίον του, την οποίαν κατέθεσε στην Εισαγγελία Πλημμελειοδικών Λαρίσης, περί του ότι στη διάρκεια ενός συνηθισμένου περιπάτου σε απόσταση 50 και πλέον χλμ από την Λάρισα, στην παραλία του Αγιόκαμπου, αφού προηγουμένως προμηθευτήκαν ποτά, στο πίσω κάθισμα του αυτοκίνητου του διέπραξε εις βάρος της το αδίκημα του βιασμού.

Την υπεράσπιση του κου καθ’ ου η έγκληση ο κ. Κούγιας ανέλαβε την 5.11.2021, ημέρα Παρασκευή, επισήμως με την υπογραφή της εξουσιοδοτήσεως από τον κο καταγγελλόμενο. Κατόπιν ο κ. Κούγιας σε συνεννόηση με την αρμόδια προανακριτική υπάλληλο ανανέωσε για τις 17/11/2021 την προθεσμία που είχε δοθεί στον προηγούμενο δικηγόρο του μηνυομένου για την υποβολή υπομνήματος εγγράφων εξηγήσεων.

Όπως είναι γνωστό, την προηγούμενη Τρίτη και λίγη ώρα μετά τη συνάντηση που είχε ο κ. Κούγιας με τον καταγγελλόμενο στην Λάρισα, έπεσε θύμα σοβαρότατου τροχαίου, όπου ως εκ θαύματος σώθηκε η ζωή του, πλην όμως υπέστη πολλαπλά κατάγματα στο αριστερό του χέρι, στο οποίο χειρουργήθηκε και του τοποθετήθηκε γύψος, και εξήλθε από το νοσοκομείο ΙΑΣΩ τις πρώτες πρωινές ώρες της Τετάρτης 10/11/2021.

Την επόμενη ημέρα ο κ. Κούγιας αναζήτησε κατ’ επανάληψη την προανακριτική υπάλληλο της Ασφάλειας Λαρίσης, την οποίαν όμως παρά τις συνεχείς αναζητήσεις του ιδίου και συνεργατών του γραφείου του, άλλοτε γιατί δεν είχε υπηρεσία και άλλοτε γιατί είχε αναρρωτική άδεια, όπως ενημερώθηκε από συνάδελφους της, δεν κατάφερε να ανεύρει και να συνεννοηθεί μαζί της για μια μικρή παράταση, αφού λόγω του τραυματισμού του ήταν αδύνατο να μεταβεί στην Λάρισα όλη την προηγούμενη εβδομάδα, ώστε συνεργαζόμενος με τον κο καταγγελλόμενο να συντάξει το υπόμνημα εξηγήσεων.

Το ίδιο αποτέλεσμα είχαν και όλες οι καθημερινές προσπάθειες όλων των συνεργατών του γραφείου μας στην ανεύρεση της κας προανακριτικής υπαλλήλου, ώστε να δοθεί παράταση έστω μιας ημέρας για τις 17/11/2021.

Σήμερα το πρωί συνεργάτης του γραφείου μας μετέβη στην Ασφάλεια Λαρίσης και έκπληκτη πληροφορήθηκε ότι η δικογραφία δεν ευρίσκετο πλέον στα χέρια της προανακριτής υπαλλήλου, αλλά είχε διαβιβαστεί στον Προϊστάμενο της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Λαρίσης χωρίς τη λήψη των εγγράφων εξηγήσεων.

Αμέσως, η συνεργάτης του γραφείου μας μετέβη στην Εισαγγελία Πλημ/κων Λαρίσης και κατέθεσε ενώπιον της αρμόδιας υπηρεσίας αίτημα επιστροφής της δικογραφίας στην προανακριτική υπάλληλο ή σε συνάδελφο της, ώστε να καταστεί δυνατή η παράδοση των έγγραφων εξηγήσεων αύριο μέχρι τις 15:00.

Ενώ αναμέναμε την βεβαία αποδοχή αυτού του τυπικού και δικαιολογημένου αιτήματος, πριν από λίγη ώρα πληροφορηθήκαμε από τα ΜΜΕ ότι ασκήθηκε ποινική δίωξη εις βάρος του εντολέως μας, διότι δήθεν διέπραξε τα αδικήματα του βιασμού και της προσβολής γενετήσιας αξιοπρέπειας, ΧΩΡΙΣ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΩΣ Ο ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑΣ ΠΟΥ ΑΣΚΗΣΕ ΤΗ ΔΙΩΞΗ ΝΑ ΛΑΒΕΙ ΓΝΩΣΗ ΤΩΝ ΔΙΚΩΝ ΤΟΥ ΥΠΕΡΑΣΠΙΣΤΙΚΩΝ ΘΕΣΕΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΣΤΟΙΧΕΙΩΝ ΤΗΣ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΟΣ ΤΟΥ, ΕΝΩ ΔΕΝ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΠΕΡΙ ΑΥΤΟΦΩΡΟΥ ΑΔΙΚΗΜΑΤΟΣ ΚΑΙ ΔΗΜΙΟΥΡΓΕΙ ΔΥΣΑΡΕΣΤΗ ΕΚΠΛΗΞΗ ΓΙΑ ΤΗ ΒΕΒΙΑΣΜΕΝΗ ΑΥΤΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑ, ΑΦΟΥ Ο ΚΑΤΑΓΓΕΛΟΜΕΝΟΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΚΑΚΟΠΟΙΟΣ ΤΟΥ ΚΟΙΝΟΥ ΠΟΙΝΙΚΟΥ ΔΙΚΑΙΟΥ, ΑΛΛΑ ΕΝΑΣ ΚΟΡΥΦΑΙΟΣ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΑΣ ΜΕ ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΕΣ ΣΠΟΥΔΕΣ, ΜΕ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΚΑΙ, ΤΟ ΚΥΡΙΟΤΕΡΟ ΑΠ’ ΟΛΑ, ΜΕ ΛΕΥΚΟ ΠΟΙΝΙΚΟ ΚΑΙ ΠΕΙΘΑΡΧΙΚΟ ΜΗΤΡΩΟ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗ ΤΟΥ ΔΙΑΔΡΟΜΗ.

Κατόπιν αυτής της εξελίξεως οι υπερασπιστικές θέσεις του κ. κατηγορουμένου μπορούν να δοθούν μόνο κατά το στάδιο της ανακριτικής απολογίας του, όταν αυτή προσδιοριστεί.

Υ.Γ: Το δικηγορικό μας γραφείο δημοσιοποιεί την αίτηση, την οποίαν υποβάλαμε σήμερα ενώπιον της Εισαγγελίας Πλημμελειοδικών Λαρίσης, η οποία δυστυχώς δεν έτυχε αποδοχής, παρά το ότι, όπως από το περιεχόμενο της θα πληροφορηθείτε, είναι απόλυτα νομικά και ουσιαστικά αιτιολογημένη. Οι πληροφορίες, τις οποίες έχουμε είναι ότι αμέσως με την παραλαβή της δικογραφίας από τον ασκήσαντα την ποινική δίωξη Εισαγγελέα ασκήθηκε η ποινική δίωξη και η αίτηση κατατέθηκε λίγη ώρα μετά".

Με πληροφορίες ΑΠΕ-ΜΠΕ

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για ό,τι συμβαίνει τώρα στην Ελλάδα και τον Κόσμο στο thetoc.gr

"ΥΠΗΡΞΑΝ ΛΟΓΟΙ" 28 Νοε 2022 | 12:53

Δανδουλάκη για Πέτρο Φιλιππίδη: "Ό,τι είδα, αυτό είπα - Δικαιοσύνη που αποδίδεται, ανακουφίζει"

Η Κάτια Δανδουλάκη μίλησε για την κατάθεση που έδωσε στη δίκη του Πέτρου Φιλιππίδη.

ΤΟΝ ΣΚΟΤΩΣΕ ΜΕ ΤΣΕΚΟΥΡΙ 25 Νοε 2022 | 23:47

Θεσσαλονίκη: 46χρονος Βούλγαρος "έσπασε" τα ισόβια- Είχε σκοτώσει τον βιαστή της κόρης του

Τα δύο ελαφρυντικά που έλαβε αφορούν αφενός στην μεταγενέστερη καλή συμπεριφορά του και αφετέρου στο ότι ωθήθηκε στην πράξη του από ανάρμοστη συμπεριφορά του θύματος.

ΤΟΤΕ ΗΤΑΝ ΣΩΦΡΟΝΙΣΤΙΚΟΣ ΦΡΟΥΡΟΣ 25 Νοε 2022 | 19:33

Θεσσαλονίκη: Δημοτικός αστυνομικός κατηγορείται για απόπειρα βιασμού - Ελεύθερος με όρους

Της φερόμενης απόπειρας βιασμού, υπό την απειλή του υπηρεσιακού του όπλου και γκλοπ, όπως ανέφερε η καταγγέλλουσα, φαίνεται πως προηγήθηκε μεταξύ τους διαφωνία.

ΤΟΝ ΚΑΤΗΓΓΕΙΛΕ Η 19ΧΡΟΝΗ 24 Νοε 2022 | 19:53
ΜΕ ΠΕΡΙΟΡΙΣΤΙΚΟΥΣ ΟΡΟΥΣ 23 Νοε 2022 | 12:24

Κολωνός: Ελεύθερος αφέθηκε ο 39χρονος που είχε στο κινητό του φωτογραφίες της 12χρονης

Ο 39χρονος είναι ο πρώτος από την ομάδα προσώπων που εντοπίστηκαν να έχουν αγοράσει υλικό του κοριτσιού, που διακινούσε ο Ηλίας Μίχος, που καλούνται σε απολογία.

ΤΑ ΜΗΝΥΜΑΤΑ ΣΤΟ ΚΙΝΗΤΟ ΤΗΣ 22 Νοε 2022 | 11:07

Σύλληψη 48χρονου στη Βόρεια Κυνουρία για βιασμό ανήλικης και πορνογραφία

Ενας 48χρονος συνελήφθη στη Βόρεια Κυνουρία για τον βιασμό μιας ανήλικης.

ΤΑ ΑΝΑΜΟΡΦΩΤΙΚΑ ΜΕΤΡΑ 22 Νοε 2022 | 08:07

Ένοχοι 4 ανήλικοι που ασέλγησαν από κοινού σε 14χρονη στη Θεσσαλονίκη

Ποια μέτρα επέβαλε το δικαστήριο στους καταδικασθέντες - Το κορίτσι είχε προβεί σε καταγγελία πριν από δύο χρόνια.

ΕΛΛΗΝΟΒΡΕΤΑΝΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ 21 Νοε 2022 | 21:19

Στο Λονδίνο η Νίκη Κεραμέως μαζί με πρυτάνεις για νέες συνεργασίες με βρετανικά πανεπιστήμια

Ήδη υπεγράφη νέο μνημόνιο συνεργασίας μεταξύ Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης και πανεπιστημίου του Λίβερπουλ.

ΚΑΘΩΣ ΕΠΕΣΤΡΕΦΕ ΑΠΟ ΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ 21 Νοε 2022 | 18:54

Σοκ στη Γαλλία: Βίασε και σκότωσε 14χρονη - Είχε καταδικαστεί για σεξουαλικά εγκλήματα όταν ήταν έφηβος

Δεύτερη σοκαριστική δολοφονία μαθήτριας γυμνασίου στη Γαλλία την ώρα που επέστρεφε στο σπίτι από το σχολείο

ΣΟΚΑΡΙΣΤΙΚΕΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ 21 Νοε 2022 | 07:22

Κιβωτός του Κόσμου: "Τον υπηρετούσα, μου έβαζε χέρι μέσα στο μαγιό" - Στο κάδρο ο π. Αντώνιος και 3 εργαζόμενοι

Σε εξέλιξη βρίσκεται η διερεύνηση της υπόθεσης από τις Αρχές, τη στιγμή που αποτροπιασμό προκαλούν οι νέες αποκαλύψεις για τις συνθήκες διαβίωσης στην "Κιβωτό του Κόσμου".

ΕΚΕΙ ΚΑΙ Η ΝΙΚΗ ΚΕΡΑΜΕΩΣ ΚΑΙ Η ΔΟΜΝΑ ΜΙΧΑΗΛΙΔΟΥ 19 Νοε 2022 | 23:21

Δανάη Μπάρκα: Δόμνα Μιχαηλίδου και Νίκη Κεραμέως στο πάρτι γενεθλίων της παρουσιάστριας [εικόνες - βίντεο]

Η Δανάη Μπάρκα έκλεισε τα 30 και το γιόρτασε με ένα ξέφρενο πάρτι. Μεταξύ των καλεσμένων, καλλιτέχνες, δημοσιογράφοι αλλά και πολιτικοί.

ΤΑ ΜΗΝΥΜΑΤΑ ΠΟΥ "ΚΑΙΝΕ" 18 Νοε 2022 | 18:17

Κολωνός: "Ένα ενταλματάκι είναι ο "Μιχάλης" λέει ο Μπαλάσκας- Σε νησί πήγε η κλήση κι ας μένει στα δυτικά προάστια [Βίντεο]

Η ΕΛ.ΑΣ. γνωρίζει ποιος είναι ο περιβόητος "Μιχάλης", η ανακρίτρια τον καλεί σε απολογία στις 22 Νοεμβρίου. Αν δεν εμφανιστεί, θα βγει ένταλμα σύλληψης.

ΝΕΕΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ 18 Νοε 2022 | 07:35

Νέα σοκαριστικά στοιχεία για την Κιβωτό του Κόσμου: Απολύθηκε υπάλληλος που κατήγγειλε άγριο ξυλοδαρμό ανηλίκων

Στο μικροσκόπιο των Αρχών τουλάχιστον πέντε από τις δομές της Κιβωτού του Κόσμου έπειτα από σωρεία καταγγελιών σχετικά με τις συνθήκες διαβίωσης.