X

Σε εξέλιξη η επιστροφή των εκδρομέων του Πάσχα - Σε ποιες περιοχές θα βρέξει τις επόμενες ώρες [Live]

Περίπου 300.000 αυτοκίνητα αναμένεται να "μπουν" στην Αττική τις επόμενες ώρες - Με καταιγίδες η επιστροφή - Τι πρέπει να προσέξουν οι οδηγοί

Γράφει: TheToc team

Με άστατο καιρό θα γίνει η επιστροφή των εκδρομέων του Πάσχα στην Αθήνα και τα υπόλοιπα μεγάλα αστικά κέντρα της χώρας, ενώ κατά τόπους δεν θα λείψουν και τα έντονα καιρικά φαινόμενα.

Σε εξέλιξη είναι το πρώτο κύμα επιστροφής στην Αθήνα, το οποίο ξεκίνησε από χθες το βράδυ και αναμένεται να κορυφωθεί μέχρι αύριο το απόγευμα.

Η κίνηση είναι αυξημένη στο ρεύμα εισόδου τόσο στην Εθνική Οδό Αθηνών-Κορίνθου όσο και στην Αθηνών-Λαμίας.

Περίπου 300.000 αυτοκίνητα αναμένεται να "μπουν" στην Αττική τις επόμενες ώρες, ενώ ο συγκοινωνιολόγος της Ολυμπίας Οδού, Γ. Χανδάνος, τόνισε στο Open ότι μετά το μεσημέρι αναμένεται η επιστροφή του κύριου όγκου των εκδρομέων.

Το τμήμα από τον Ισθμό μέχρι την Ελευσίνα θα είναι ιδιαίτερα επιβαρυμένο από οχήματα, όπως και το τμήμα της Ολυμπίας Οδού, που δέχεται την κυκλοφορία από την Κορίνθου-Πατρών και από τον Μορέα.

Διαβάστε Επίσης



Δεν είναι πάντως ελληνικό το φαινόμενο, με τις ουρές χιλιομέτρων που δημιουργούνται από την επιστροφή των εκδρομέων, τόνισε ο κ. Χανδάνος, καθώς σημειώνεται σε πολλές ευρωπαϊκές πόλεις, τις ημέρες των γιορτών.

Η Τροχαία έχει προχωρήσει σε έκτακτα μέτρα καθώς από τις 12 το μεσημέρι μέχρι τις 10 το βράδυ απαγορεύεται η κυκλοφορία των βαρέων οχημάτων άνω των 3,5 τόνων. Το συγκεκριμένο μέτρο θα ισχύσει από αύριο το πρωί στις 11 μέχρι τις 11 το βράδυ.

Στο πλαίσιο αυτό, για τη διαχείριση της κυκλοφορίας και με σκοπό την ασφαλή μετακίνηση των πολιτών καθώς και την πρόληψη και αποτροπή των τροχαίων ατυχημάτων, από το Αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας, σύμφωνα με τον υφιστάμενο Στρατηγικό Σχεδιασμό, έχουν διατεθεί στην Αττική, συνολικά 2.000 αστυνομικοί και 550 οχήματα της τροχαίας.

Η Ελληνική Αστυνομία, με αφορμή την εορταστική περίοδο, υπενθυμίζει και πάλι σε όλους τους οδηγούς και τους χρήστες του οδικού δικτύου ότι, η οδική ασφάλεια είναι υπόθεση όλων μας.

Για την επιστροφή των εκδρομέων ο Κωνσταντίνος Ιαβέρης ανέφερε, μεταξύ άλλων, ότι πρέπει να γίνει με πολύ χαμηλές ταχύτητες και μεγάλη προσοχή καθώς όπως είπε έχει βροχή ενώ αναφερόμενος στις αποστάσεις σημείωσε ότι πρέπει να μεγαλώσουν από τα προπορευόμενα αυτοκίνητα.

Σε ισχύ το Έκτακτο Δελτίο Επιδείνωσης Καιρού - Πού θα βρέξει

Το Έκτακτο Δελτίο Επιδείνωσης Καιρού που εκδόθηκε την Κυριακή του Πάσχα εξακολουθεί να ισχύει ως έχει, σύμφωνα και με τα τελευταία προγνωστικά στοιχεία.

Έως και τις απογευματινές ώρες της Δευτέρας (17-04-2023) προβλέπονται κατά τόπους στη δυτική και βόρεια χώρα ισχυρές βροχές και καταιγίδες, που θα συνοδεύονται πρόσκαιρα από ενισχυμένους ανέμους και πιθανώς χαλαζοπτώσεις.

Πιο αναλυτικά τοπικά ισχυρές βροχές και καταιγίδες προβλέπονται:

Σήμερα Δευτέρα (17-04-2023)

α) μέχρι αργά το μεσημέρι στο Ιόνιο, στη δυτική Πελοπόννησο και στη δυτική Στερεά.

β) μέχρι το απόγευμα στην κεντρική Μακεδονία και πιθανόν στην ανατολική Μακεδονία και τη Θεσσαλία.

Έντονα φαινόμενα αναμένονται στο Ιόνιο, τη δυτική Πελοπόννησο, κατά τόπους στη δυτική Στερεά καθώς και την κεντρική και ανατολική Μακεδονία. Στην Κρήτη και τα Δωδεκάνησα δεν αναμένονται βροχές.

Η θερμοκρασία θα φτάσει στους 24 βαθμούς Κελσίου και οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι από 3 – 6 μποφόρ.

Στην Αττική η μέρα θα είναι βροχερή, με τη θερμοκρασία από 14 – 22 βαθμούς και τους ανέμους στα 3 - 6 μποφόρ.

Στη Θεσσαλονίκη, παρόμοιο το σκηνικό του καιρού. Η θερμοκρασία από 12 – 16 βαθμούς και οι άνεμοι στα 3 - 5 μποφόρ.

Την Τρίτη ο καιρός θα είναι άστατος στα κεντρικά και βόρεια της χώρας, με τη θερμοκρασία στα ίδια επίπεδα. Την Τετάρτη, ο καιρός θα κινηθεί στο ίδιο επίπεδο.

Στους παρακάτω χάρτες παρουσιάζεται ο υετός που αναμένεται από το πρωί έως το απόγευμα της Δευτέρας 17 Απριλίου.

Σύμφωνα με την κατηγοριοποίηση του επεισοδίου βροχόπτωσης (RPI), η οποία εφαρμόζεται από τη μονάδα Μeteo του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, το αναμενόμενο επεισόδιο βροχόπτωσης κατατάσσεται στην Κατηγορία 2 (Μέτρια). Πληροφορίες σχετικά με την εν λόγω κατηγοριοποίηση των επεισοδίων βροχόπτωσης μπορείτε να δείτε στο σχετικό επεξηγηματικό βίντεο.

Στον παρακάτω χάρτη παρουσιάζονται ενδεικτικά οι συνθήκες που αναμένονται στο οδικό δίκτυο το απόγευμα της Δευτέρας 17/04.

Δεδομένου του γεγονότος ότι η κίνηση στο οδικό δίκτυο θα είναι αυξημένη, οι οδηγοί καλούνται να συμβουλεύονται την υπηρεσία του meteo "Συνθήκες Οδικού Δικτύου" για τον σχεδιασμό των οδικών μετακινήσεων.

Δείτε ΕΔΩ live σε ποια σημεία του οδικού δικτύου της χώρας αναμένονται βροχές.