Ολοκληρώθηκαν οι διαδηλώσεις στο Σύνταγμα για το εργασιακό νομοσχέδιο - Νέο "ραντεβού" το απόγευμα [εικόνες - βίντεο]

Τελείωσε η πορεία στο κέντρο της Αθήνας για το εργασιακό νομοσχέδιο από ΠΑΜΕ, ΑΔΕΔΥ και ΕΚΑ - Κλειστό παραμένει το κέντρο - Πώς κινούνται τα Μέσα Μεταφοράς.

THETOC TEAM
ΓΡΑΦΕΙ: THETOC TEAM

Ολοκληρώθηκε ύστερα από σύντομη παράσταση διαμαρτυρίας μπροστά στη Βουλή, η πορεία της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ με τη συμμετοχή πλήθους συνδικαλιστικών οργανώσεων που πήρε μέρος στο κέντρο της Αθήνας, στο πλαίσιο των απεργιακών κινητοποιήσεων κατά του νέου εργασιακού νομοσχεδίου που ψηφίζεται σήμερα στη Βουλή.

Διαβάστε Επίσης

Στα συλλαλητήρια συμμετείχαν το ΠΑΜΕ, η ΓΣΕΕ, η ΑΔΕΔΥ, το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Αθήνας (ΕΚΑ). Στο κάλεσμα είχαν ανταπεξέλθει επίσης πλήθος συνδικαλιστικών οργανώσεων, όπως η Διδασκαλική Ομοσπονδία Ελλάδας, οι εργαζόμενοι στο Υπουργείο Οικονομικών, σύλλογοι εργαζομένων σε νοσοκομεία κ.ά, αλλά και αριστερές συλλογικότητες.

Πορεία εργασιακό

Με συνθήματα όπως "κάτω τα χέρια από το 8ωρο" και "οι εργαζόμενοι δε θα γίνουμε σκλάβοι στον 21ο αιώνα", το ΠΑΜΕ από τις 10:30 το πρωί, άνοιξε το "χορό" των διαδηλώσεων κατά των νέων ρυθμίσεων που φέρνει το νομοσχέδιο. Από την πλατεία Κλαυθμώνος ξεκίνησαν στις 11 τα μέλη της ΑΔΕΔΥ και του ΕΚΑ, ενώ θα συγκεντρωθούν και πάλι στις 6 μ.μ. στο Σύνταγμα, ζητώντας την απόσυρση του νομοσχεδίου.

Πορεία εργασιακό

Στο Σύνταγμα θα συγκεντρωθούν ξανά και τα μέλη του ΠΑΜΕ, στις 5 το απόγευμα. Συγκέντρωση έχει προγραμματίσει και το Εργατικό Κέντρο Πειραιά στις 10 π.μ. στην Πλατεία Καραϊσκάκη.

Πορεία εργασιακό

"Το νομοσχέδιο είναι για τα σκουπίδια, δεν διορθώνεται ούτε βελτιώνεται"

"Οι εργαζόμενοι έχουν τη δύναμη το νομοσχέδιο-έκτρωμα να μην περάσει" ήταν το σύνθημα που δέσποζε στην εξέδρα των ομιλητών στη μεγάλη απεργιακή συγκέντρωση συνδικάτων, εργατικών κέντρων και ομοσπονδιών, το πρωΐ στο Σύνταγμα.

Πορεία εργασιακό

Οι ομιλητές και οι απεργοί υπογράμμισαν ότι "το νομοσχέδιο είναι για τα σκουπίδια, δεν διορθώνεται ούτε βελτιώνεται". Την προσπάθεια της κυβέρνησης να βγάλει παράνομη την απεργία των ναυτεργατών αλλά και των δημόσιων υπαλλήλων κατήγγειλε η πρόεδρος της Ομοσπονδίας Συλλόγων Υπαλλήλων Αιρετών Περιφερειών (ΟΣΥΑΠΕ), Βέτα Πανουτσάκου.

"Η ποινικοποίηση των αγώνων δεν πέρασε. Οι εργαζόμενοι απεργούν", τόνισε. Από το βήμα της κινητοποίησης, αναφέρθηκε αναλυτικά στην επίθεση της κυβέρνησης και του νομοσχεδίου της στα συνδικαλιστικά δικαιώματα και τη συλλογική δράση. Επίσης, σημείωσε ότι "με το αντεργατικό τους έκτρωμα και τη μετατροπή των υπηρεσιών του ΣΕΠΕ σε ανεξάρτητη εργοδοτική Αρχή δείχνουν πώς θέλουν οι δημόσιες υπηρεσίες να λειτουργούν".

Πορεία Εργασιακό

Η κ. Πανουτσάκου ενημέρωσε τους εργαζόμενους για τη διαδικασία της ηλεκτρονικής ψηφοφορίας, με την οποία η Περιφερειακή Αρχή Αττικής προσπάθησε να διενεργήσει εκλογές. "Παρά τις προσπάθειες "να ψηφίσουν και τα πληκτρολόγια", πάνω από το 70% των εργαζομένων τούς γύρισε την πλάτη", επεσήμανε.

Στις καθημερινές απλήρωτες υπερωρίες που επιβάλλει η εργοδοσία, με αυτήν την πρακτική να γίνεται ο προάγγελος της επίθεσης της κυβέρνησης, αναφέρθηκε ο γραμματέας του Σωματείου Εργαζομένων στην "DHL Hellas", Μπάμπης Χολίδης. Ο κ. Χολίδης στηλίτευσε την εκστρατεία που ξεκίνησαν χθες εταιρείες στο αεροδρόμιο της Αθήνας ενάντια στην απεργία, ξεκαθαρίζοντας πως η προσπάθειά τους θα βρει απέναντί της τους εργαζόμενους και τα σωματεία.

Ο πρόεδρος του Πανελλήνιου Μουσικού Συλλόγου, Βασίλης Παρασκευόπουλος, κατήγγειλε την επιχείρηση κυβέρνησης, επιχειρηματικών ομίλων και ΜΜΕ να συκοφαντήσουν τους αγώνες των εργαζομένων και την απεργία. "Δεν περίμεναν τη μαζικότητα της συμμετοχής στις 10 Ιούνη και τη μαζικότητα των απεργιακών συλλαλητηρίων", τόνισε. "Δεν είναι σύγχρονο να δουλεύουμε χωρίς ωράριο, να πληρωνόμαστε με ρεπό και να μην απεργούμε", πρόσθεσε.

Πορεία εργασιακό

Για την ομηρεία των συμβασιούχων στην καθαριότητα μίλησε η Ειρήνη Αποστολίκα, εργαζόμενη για 29 χρόνια στον "Ευαγγελισμό". Κατήγγειλε το γεγονός ότι στο τέλος του έτους λήγουν οι συμβάσεις των εργαζομένων και δρομολογούνται σχέδια να επιστρέψουν οι εργολάβοι, απειλώντας να στείλουν στην ανεργία εργαζόμενους για χρόνια.

Πορεία εργασιακό

Τον χαιρετισμό των νοσοκομειακών γιατρών μετέφερε στη συγκέντρωση το μέλος της Εκτελεστικής Γραμματείας της ΟΕΝΓΕ, Γιάννης Γαλανόπουλος. "Το νομοσχέδιο Χατζηδάκη είναι για τα σκουπίδια. Δεν διορθώνεται, δεν βελτιώνεται. Και δεν υπάρχει εργαζόμενος σε όλη τη χώρα που να μην αντιλαμβάνεται ότι το νομοσχέδιο αυτό είναι η επιτομή της βαρβαρότητας", υπογράμμισε. Οι νοσοκομειακοί γιατροί, όπως και όλοι οι υγειονομικοί, σημείωσε, "έχουμε ζήσει για τα καλά την απληρωσιά, την υπερεφημερία, τα εκατοντάδες χρωστούμενα ρεπό".

Πορεία Εργασιακό

Κουτσούμπας: Νομοσχέδιο - έκτρωμα του 'Χατζηθάφτη'

"Παρά τις απειλές, τα ψέματα, τις συκοφαντίες, την καταστολή οι εργαζόμενοι, το ταξικό συνδικαλιστικό κίνημα βγαίνουν πιο δυνατοί από αυτή τη μάχη", δήλωσε το πρωί ο Γ.Γ. της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας, στην απεργιακή συγκέντρωση Συνδικάτων Εργατικών Κέντρων και Ομοσπονδιών στο Σύνταγμα, ενάντια στο εργασιακό νομοσχέδιο.

Ο κ. Κουτσούμπας προσέθεσε και το εξής: "Η πλειοψηφία του λαού μας σήμερα, πολύ περισσότεροι εργαζόμενοι αύριο, θα αφήσουν στα χαρτιά αυτό το νομοσχέδιο - έκτρωμα του 'Χατζηθάφτη'. Θα το πετάξουν στα σκουπίδια".

Η Πανεπιστημίου και οι δρόμοι γύρω από τη Βουλή που είχαν κλείσει λόγω της συγκέντρωσης έχουν ανοίξει, ενώ με στάσεις εργασίας συμμετέχουν τελικά στην απεργία και οι εργαζόμενοι στα Μέσα Μεταφοράς.

Πορεία Εργασιακό

Συγκεκριμένα:

-Τα μέσα σταθερής τροχιάς, Μετρό (γραμμές 1, 2, 3) και Τραμ, θα λειτουργήσουν από την έναρξη της κυκλοφορίας έως τις 10 το πρωί.

-Λεωφορεία και τρόλεϊ θα πραγματοποιήσουν στάση εργασίας μεταξύ 13:00 - 17:00. Τα τελευταία δρομολόγια αναμένεται να αναχωρήσουν από τις 12:00, ενώ η αποκατάσταση της κυκλοφορίας αναμένεται γύρω στις 18:00 ή και αργότερα.

-Οι συρμοί του Προαστιακού Σιδηροδρόμου αλλά και οι αμαξοστοιχίες της ΤΡΑΙΝΟΣΕ θα παραμείνουν ακινητοποιημένες από τις 12:00 έως τις 16:00. Στο διάστημα αυτό δεν θα εκτελούνται δρομολόγια, ενώ από την κινητοποίηση ενδέχεται να επηρεαστούν και προηγούμενα ή επόμενα δρομολόγια.

Διαβάστε Επίσης

Τι ισχύει για τα πλοία

Στο μεταξύ, παράνομη κρίθηκε από το Μονομελές Πρωτοδικείο Πειραιά (αρ.απόφασης 544/2021) η νέα 24ωρη πανελλαδική απεργία σε όλες τις κατηγορίες πλοίων, που έχουν εξαγγείλει τα 13 ναυτεργατικά σωματεία της Πανελλήνιας Ναυτικής Ομοσπονδίας (ΠΝΟ), αντιδρώντας στο νέο εργασιακό νομοσχέδιο.

Η απεργία σύμφωνα με ανακοίνωση των ναυτεργατικών σωματείων, ξεκινά από τις 00.01 τα ξημερώματα έως τις 24.00 τα μεσάνυχτα

"Καλούμε τα μέλη μας και ευρύτερα τους ναυτεργάτες μέσα στα ίδια τα καράβια να δώσουν από κοινού τον αγώνα με τις απεργιακές φρουρές σε κάθε πλοίο και λιμάνι της χώρας, να αποκρούσουν και να συντρίψουν την επιχείρηση υπονόμευσης της απεργίας μας", αναφέρει σε ανακοίνωσή της η Πανελλήνια Ένωση Ναυτών Εμπορικού Ναυτικού (ΠΕΝΕΝ) η οποία απευθύνει κάλεσμα στους ναυτεργάτες να πλαισιώσουν τη συγκέντρωση της ΠΕΝΕΝ στο λιμάνι του Πειραιά έξω από το Ε/Γ-Ο/Γ πλοίο "BLUE STAR PAROS".

"Το δίκιο του αγώνα κρίνεται στους καταπέλτες των πλοίων και όχι στις αίθουσες δικαστηρίων" ανέφερε σε άλλη ανακοίνωση η Πανελλήνια Ένωση Μηχανικών Εμπορικού Ναυτικού (ΠΕΜΕΝ) η οποία απευθύνει κάλεσμα στην απεργιακή συγκέντρωση του Εργατικού Κέντρου Πειραιά στις 10 π.μ στην πλατεία Καραϊσκάκη.

Δεμένα τα πλοία στα λιμάνια Κέρκυρας, Ηγουμενίτσας και Λευκίμμης

Δεμένα θα παραμείνουν σήμερα τα πλοία στα λιμάνια Κέρκυρας, Ηγουμενίτσας και Λευκίμμης, λόγω της απεργίας που αποφάσισε των Σωματείο Ναυτεργατών Κέρκυρας - Ηγουμενίτσας - Παξών και Διαποντίων νήσων, "Άγιος Σπυρίδωνας".

Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση του Σωματείου Ναυτεργατών, "η απεργία που θα ισχύσει σε όλους τους τύπους των πλοίων, αποτελεί συνέχεια των κινητοποιήσεων και συμπαράστασης στην πανελλαδική απεργιακή κινητοποίηση των ναυτεργατικών σωματείων της δύναμης της ΠΝΟ. Απαιτούμε άμεση υπογραφή των συλλογικών συμβάσεων εργασίας του 2021 και του 2020 που εγκληματικά καθυστερούν, με σκοπό την κατάργηση τους και την απόσυρση του αντεργατικού νομοσχεδίου που καταπατά τα εργασιακά δικαιώματα" καταλήγουν στην ανακοίνωση τους οι ναυτεργάτες.

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για ό,τι συμβαίνει τώρα στην Ελλάδα και τον Κόσμο στο thetoc.gr

ΓΙΑ ΑΛΛΗ ΜΙΑ ΦΟΡΑ 28 Ιουλ 2021 | 20:23

Σύνταγμα: Νέα συγκέντρωση αρνητών του εμβολίου - Σημαίες, σταυροί και ναζιστικοί χαιρετισμοί [Εικόνες - Βίντεο]

Συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας πραγματοποιούν αυτήν την ώρα αρνητές του εμβολιασμού στο κέντρο της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης

"ΕΙΜΑΣΤΕ ΔΥΟ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΟΙ ΚΟΣΜΟΙ" 27 Ιουλ 2021 | 16:26

Τσίπρας σε Μητσοτάκη: Υλοποιείτε όσα ακριβώς ζητούσε η Τρόικα από το 2015 έως το 2018 - Έχετε ελιτίστικη αντίληψη

Ο Αλέξης Τσίπρας μιλώντας στη Βουλή κατηγόρησε τον πρωθυπουργό και την κυβέρνηση για "ιδεοληψία" και "ελιτίστικη αντίληψη"

Ο ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ 27 Ιουλ 2021 | 15:57

Δευτερολογία Μητσοτάκη: Όταν αγωνιζόμαστε να πείσουμε συμπολίτες μας να εμβολιαστούν, δεν διχάζουμε τους πολίτες

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης κατά τη δευτερολογία του στη Βουλή απάντησε στον Αλέξη Τσίπρα

ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ 27 Ιουλ 2021 | 13:03

Μητσοτάκης: Δεν θα είναι υποχρεωτικός ο εμβολιασμός των εκπαιδευτικών

Για την υποχρεωτικότητα του εμβολιασμού και το εάν θα επεκταθεί στους εκπαιδευτικούς, μίλησε ο Κ. Μητσοτάκης, λέγοντας πως προς το παρόν δεν τίθεται τέτοιο ζήτημα.

ΔΕΙΤΕ ΖΩΝΤΑΝΑ 27 Ιουλ 2021 | 12:06

Live Βουλή: Η ομιλία του Κ. Μητσοτάκη για το νομοσχέδιο για την Παιδεία

Παρακολουθήστε live την ομιλία του πρωθυπουργού Κ. Μητσοτάκη στη συζήτηση για το νομοσχέδιο του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων για την αναβάθμιση του σχολείου.

ΕΠΕΙΣΟΔΙΑ ΜΕ ΜΟΛΟΤΟΦ ΚΑΙ ΧΗΜΙΚΑ 25 Ιουλ 2021 | 11:03

Συγκέντρωση αρνητών του εμβολίου: Τέσσερις συλλήψεις για τα επεισόδια στο Σύνταγμα [Εικόνες-Βίντεο]

Σε τέσσρις συλλήψεις προχώρησε η ΕΛΑΣ για τα επεισόδια που σημειώθηκαν το βράδυ, σε συγκέντρωση αρνητών του εμβολίου στο Σύνταγμα

ΞΕΦΥΓΕ Η ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ 24 Ιουλ 2021 | 22:02

Επεισόδια στη συγκέντρωση των αρνητών του εμβολίου στο Σύνταγμα - Μολότοφ και χημικά [Εικόνες - Βίντεο]

Ένταση προκλήθηκε ανάμεσα σε αρνητές και αστυνομικούς, με αποτέλεσμα να ξεσπάσουν επεισόδια στο Σύνταγμα

ΜΕ ΣΗΜΑΙΕΣ ΚΑΙ ΣΤΑΥΡΟΥΣ 24 Ιουλ 2021 | 20:40

Νέα συγκέντρωση αρνητών του εμβολίου στο Σύνταγμα - Με διοργανωτή τον Βόβολη, σαν να μην υπάρχει πανδημία [Εικόνες - Βίντεο]

Περίπου 3.5000 αρνητές του εμβολίου συγκεντρώθηκαν στην Ομόνοια και έκαναν πορεία προς το Σύνταγμα - Συνθήματα κατά του κορονοϊού, των εμβολιασμών και των περιοριστικών μέτρων

ΑΠΟΤΕΛΕΙΤΑΙ ΑΠΟ ΤΡΙΑ ΜΕΡΗ 24 Ιουλ 2021 | 09:27

Βουλή: Kατατέθηκε το ασφαλιστικό νομοσχέδιο - Πότε θα τεθεί σε ψηφοφορία

Το ασφαλιστικό νομοσχέδιο την επόμενη εβδομάδα θα εισαχθεί προς συζήτηση και επεξεργασία στην αρμόδια Επιτροπή

ΤΟ ΝΕΟ ΑΘΗΝΑΙΚΟ FINE DINING 23 Ιουλ 2021 | 16:22

Tα πέντε κορυφαία εστιατόρια που πρέπει να επισκεφτείς οπωσδήποτε αυτό το καλοκαίρι

Νέα εστιατόρια που δημιουργούν προσδοκίες και αφήνουν υποσχέσεις για σπουδαία πράγματα

"ΑΘΛΙΟΤΗΤΕΣ ΤΑ ΟΣΑ ΕΙΠΕ" ΛΕΝΕ ΓΑΛΑΖΙΟΙ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ 23 Ιουλ 2021 | 14:50

Επιμένει ο Φίλης για τα παιδιά της Κεραμέως- Δεν ζητάει συγνώμη: Ηταν επίθεση στην υπουργό, όχι στην οικογένειά της

Συνεχίστηκε η κόντρα Κεραμέως - Φίλη, με τον πρώην υπουργό να μη ζητά συγγνώμη και να δέχεται ομαδικά πυρα από τους "γαλάζιους" βουλευτές.

ΤΙ ΠΡΟΒΛΕΠΕΙ 22 Ιουλ 2021 | 20:21

Υποχρεωτικοί εμβολιασμοί: Πέρασε η τροπολογία στη Βουλή - Με τις ψήφους ΝΔ και ΚΙΝΑΛ

Την τροπολογία για τους υποχρεωτικούς εμβολιασμούς καταψήφισαν ΣΥΡΙΖΑ, ΚΚΕ, Ελληνική Λύση και ΜέΡΑ25.

ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΗΝ ΕΡΤ 22 Ιουλ 2021 | 17:58

Φρίκη σε spa στο κέντρο της Αθήνας: Δύο κοπέλες καταγγέλλουν βιασμό από 47χρονο

Συνελήφθη 47χρονος που κατηγορείται για κατά συρροή βιασμό, από δύο κοπέλες που εργάζονται σε spa στο κέντρο της Αθήνας