Σε γιαγιά και αδελφή η προσωρινή επιμέλεια του γιου της Ρούπα

Η προσωρινή επιμέλεια του μικρού γιου της Πόλα Ρούπα και του Νίκου Μαζιώτη δόθηκε από κοινού στη γιαγιά και την αδελφή της μητέρας του, με εισαγγελική διάταξη

THETOC TEAM
ΓΡΑΦΕΙ: THETOC TEAM
Σε γιαγιά και αδελφή η προσωρινή επιμέλεια του γιου της Ρούπα

Η προσωρινή επιμέλεια του μικρού γιου της Πόλα Ρούπα και του Νίκου Μαζιώτη δόθηκε από κοινού στη γιαγιά και την αδελφή της μητέρας του, με εισαγγελική διάταξη. Τη διάταξη αορίστου διαρκείας υπέγραψε ο εισαγγελέας Πρωτοδικών Καλαμάτας, Δημήτρης Σταύρου, αλλάζοντας όσα ίσχυαν μέχρι τώρα. Ταυτόχρονα, κατέθεσε αίτηση προς το Μονομελές Πρωτοδικείο Καλαμάτας για να τους παραχωρηθεί η επιμέλεια, όπως ζητούν οι ίδιες και επιθυμούν οι γονείς του παιδιού. Ο εισαγγελέας όρισε τη συζήτηση της αίτησής του στις 5 Απριλίου, ενώ για τότε αναβλήθηκαν να συνεκδικασθούν οι αιτήσεις που είχαν ορισθεί για χθες στο Μονομελές Πρωτοδικείο Καλαμάτας, της γιαγιάς και θείας, καθώς και των γονιών του παιδιού.

Την παρέμβαση του εισαγγελέα Πρωτοδικών Καλαμάτας χαρακτήρισαν θετική οι δύο δικηγόροι που παραστάθηκαν χθες εκ μέρους των Ρούπα και Μαζιώτη, Φραγκίσκος Ραγκούσης και Αντώνης Κατσάς.

Όπως εξήγησαν μιλώντας στο «Θ» οι δύο δικηγόροι, οι αιτήσεις που είχαν ορισθεί να συνεκδικασθούν χθες (γιαγιάς – θείας και Ρούπα – Μαζιώτη) είχαν κατατεθεί βάσει του άρθρου 1532 του Αστικού Κώδικα. Όμως, από την ημέρα που κατατέθηκαν οι αιτήσεις μέχρι χθες που είχε ορισθεί το δικαστήριο, μεσολάβησαν κάποια γεγονότα. Ειδικότερα, ο εισαγγελέας Πρωτοδικών Καλαμάτας, Δημήτρης Σταύρου, υπέγραψε τη διάταξη 2/28.2.2017, με την οποία αυτεπαγγέλτως διορίζει συνεπιτρόπους και αναθέτει προσωρινά την επιμέλεια στη γιαγιά και τη θεία του παιδιού από κοινού.
«Στην ουσία ο κ. εισαγγελέας έκανε δεκτό το αρχικό μας αίτημα, το οποίο είχε απορρίψει η εισαγγελέας Ανηλίκων στην Αθήνα. Αυτό συνέβη, γιατί υπήρξε ένα κενό μεταξύ 13 Ιανουαρίου 2017 έως σήμερα. Είχε παρέλθει ο χρόνος που θα έπρεπε η εισαγγελέας Ανηλίκων, εντός μηνός από τη διάταξη που είχε βγάλει, να καταθέσει στο Μονομελές Πρωτοδικείο της Αθήνας, με τη διαδικασία της εκούσιας δικαιοδοσίας, αίτηση για την οριστική επιμέλεια του παιδιού. Δεν το έκανε όμως αυτό η εισαγγελέας Ανηλίκων και υπήρξε ένα κενό. Αυτό το κενό συμπλήρωσε ο εισαγγελέας Πρωτοδικών Καλαμάτας με τη διάταξη που έβγαλε προχθές. Η διάταξη έχει ισχύ μέχρι να εκδικασθούν οι αιτήσεις που δεν εκδικάσθηκαν σήμερα (σ.σ. χθες). Ταυτόχρονα, ο εισαγγελέας έκανε και μια δεύτερη κίνηση. Κατέθεσε αίτηση στο ίδιο δικαστήριο που υπάρχουν οι άλλες δύο αιτήσεις, με τη διαδικασία της εκούσιας δικαιοδοσίας. Ζητά και ο ίδιος με αίτησή του να ανατεθεί η επιμέλεια του παιδιού στη γιαγιά και τη θεία. Στην ουσία, ο εισαγγελέας καθίσταται διάδικος στη δίκη αυτή και ζητάει το ίδιο πράγμα που ζητάμε και εμείς», διευκρίνισε ο κ. Κατσάς.
Ο εισαγγελέας Πρωτοδικών προσδιόρισε την αίτησή του να συζητηθεί στις 5 Απριλίου του 2017 και στο χθεσινό δικαστήριο, μέσω της αντιεισαγγελέως, ζήτησε αναβολή εκδίκασης των δύο αιτήσεων, για να συνεκδικασθούν μαζί με τη δική του στις 5 Απριλίου. Αίτημα που έγινε δεκτό.

Μεταγωγή Ρούπα - Μαζιώτη

Σε ό,τι αφορά το αίτημα που είχε κατατεθεί στο υπουργείο Δικαιοσύνης για να παραστούν στην εκδίκαση της αίτησής τους οι γονείς Πόλα Ρούπα και Νίκος Μαζιώτης, αυτό παραπέμφθηκε από το υπουργείο στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Καλαμάτας και αυτός με τη σειρά του στο δικαστήριο.

«Κατά τη διαδικασία σήμερα διεφάνη μια διαφορετική προσέγγιση από πλευράς της Εισαγγελίας και του δικαστηρίου. Ο μεν εισαγγελέας εκτιμά ότι είναι αρμόδιο το δικαστήριο, το δικαστήριο πιθανόν να εκτιμά ότι αρμόδιος είναι ο εισαγγελέας. Άρα αυτό το αίτημα είναι σε εκκρεμότητα. Σήμερα δικονομικά ήταν δύσκολο να λυθεί, γιατί περιορίσθηκε μόνο στη χορήγηση της αναβολής βάσει του αιτήματος του κ. εισαγγελέα. Μέσα στο διάστημα αυτό, μέχρι τις 5 Απριλίου, από πλευράς μας θα κάνουμε τις απαραίτητες ενέργειες μήπως ο κ. εισαγγελέας, από τη στιγμή που έχει καταστεί διάδικος στη δίκη, μπορεί να πάρει θέση και να διατάξει τη μεταγωγή τους. Γιατί αν φθάσουμε 5 Απριλίου, πιθανόν να χρειασθεί κι άλλη αναβολή της δίκης, ώστε το δικαστήριο να βγάλει απόφαση μόνο για το αίτημα της μεταγωγής των γονιών.
Εμείς επιδιώκουμε την παρουσία των γονιών εδώ, γιατί οι ίδιοι θεωρούν ότι είναι αναντικατάστατη η παρουσία τους και πως ούτε καν οι πληρεξούσιοι δικηγόροι όπως λένε, μπορούν να υποκαταστήσουν ή να αντικαταστήσουν τη δική τους παρουσία στο δικαστήριο, το οποίο αφορά στο μέλλον του παιδιού τους. Οι ίδιοι έχουν τη δυνατότητα, τον τρόπο και τα μέσα να αναδείξουν στο δικαστήριο την όλη υπόθεση σε όλες τις διαστάσεις σε ένα ζήτημα που έχει σχέση με το μέλλον ενός παιδιού, το οποίο δεν είναι υπόλογο για τίποτα», κατέληξε ο κ. Κατσάς.

Από την πλευρά του ο κ. Ραγκούσης είπε μιλώντας στο «Θ»:

«Από κανένα μυαλό και για κανέναν λόγο δεν πρέπει να περάσει η ιδέα ότι ο Μαζιώτης και η Ρούπα θα χρησιμοποιούσαν ποτέ το παιδί τους για έκνομες δραστηριότητες. Ποτέ δεν κρύφτηκαν πίσω από το δάχτυλό τους και πάντα ανελάμβαναν τις ευθύνες τους. Θεωρούν απαραίτητη την παρουσία τους στη δίκη για να στηρίξουν το αίτημα, αλλά και για να αποδείξουν τις δραστηριότητες αρμόδιων οργάνων που έκλεισαν το παιδί τους στο Ψυχιατρείο και το κατέστησαν το μικρότερο φυλακισμένο που υπήρξε ποτέ. Το παιδί αντιμετωπίσθηκε σαν μια εγκληματική μορφή, ενώ και οι δύο γονείς, ανεξάρτητα από τη δράση τους, φρόντισαν το παιδί να αναπτυχθεί σε ένα περιβάλλον υγιές και κοινωνικά αποδεκτό».

Πηγή: tharrosnews.gr

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για ό,τι συμβαίνει τώρα στην Ελλάδα και τον Κόσμο στο thetoc.gr

"ΑΠΟΔΕΙΚΝΥΟΥΝ ΤΗΝ ΑΝΕΞΑΡΤΗΣΙΑ ΜΟΥ" 27 Ιουν 2020 | 11:11

Εισαγγελέας Ζαγοραίος για τους διαλόγους φωτιά: Όποιος ξέρει να σιωπά ξέρει και να μιλά

Ανακοίνωση του τέως Προϊστάμενου της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Ηλία Ζαγοραίου για δημοσίευμα που αναφέρεται στο πρόσωπο του.

21-30 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 25 Ιουν 2020 | 10:33

Με 21 ελληνικές και ξένες παραγωγές το φετινό Διεθνές Φεστιβάλ Χορού Καλαμάτας

Στην μνήμη του Θάνου Μικρούτσικου που το οραματίστηκε.

ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ ΣΤΟ ΣΚΑΝΔΑΛΟ 24 Ιουν 2020 | 12:58

Προκαταρκτική εξέταση για το ηχητικό Παππά - Μιωνή διέταξε ο εισαγγελέας

Στα χέρια του του εισαγγελικού λειτουργού βρίσκεται το επίμαχο usb με την ηχογραφημένη συνομιλία του πρώην υπουργού με τον επιχειρηματία.

ΤΙ ΑΝΑΦΕΡΕΙ Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ 22 Ιουν 2020 | 19:34

Απάντηση Τουλουπάκη σε Μιωνή: "Προβαίνει σε παντελώς αυθαίρετους συνειρμούς"

"Δε θα μετατραπούμε σε απλούς διεκπεραιωτές υποθέσεων όπως επιθυμούν κάποιοι - Θα παραμείνουμε αληθινοί λειτουργοί της Δικαιοσύνης ως το τέλος"

ΜΕ ΠΡΟΤΑΣΗ ΤΗΣ ΝΔ 22 Ιουν 2020 | 15:08

Ραγδαίες εξελίξεις: Στον εισαγγελέα το ηχητικό Μιωνή αλλά και η κατάθεση Παππά με το ερώτημα της ψευδορκίας

Oι διάλογοι που κατέθεσε σήμερα ο επιχειρηματίας Σάμπυ Μιωνής διαφέρουν σημαντικά από όσα είχε πει στην επιτροπή ο κ. Παππάς.

ΔΕΝ ΔΙΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΛΕΠΤΟΜΕΡΕΙΕΣ 16 Ιουν 2020 | 09:42
ΑΛΛΑΖΕΙ ΤΑ ΛΕΓΟΜΕΝΑ ΤΟΥ 14 Ιουν 2020 | 14:47

Υπόθεση Μαντλίν: "Βόμβα" από τον Γερμανό εισαγγελέα - "Μπορεί να είναι ακόμα ζωντανή"

Οι τελευταίοι ισχυρισμοί του εισαγγελέα έχουν αναστατώσει τους γονείς της Μαντλίν.

11 Ιουν 2020 | 19:52

Επίθεση με βιτριόλι: Οι πρώτες εικόνες της 35χρονης στον Εισαγγελέα

Σύμφωνα με πληροφορίες από αστυνομικές πηγές, η 35χρονη είχε εμμονή με την 34χρονη για ένα προσωπικό θέμα

Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΕΟΔΥ 08 Ιουλ 2020 | 18:15

Κορονοϊός: 33 νέα κρούσματα σε μια ημέρα, τα 21 είναι εισαγόμενα

Στους 193 οι νεκροί - 9 οι διαδωληνωμένοι ασθενείς

ΑΝΤΙΠΟΙΝΑ 08 Ιουλ 2020 | 17:59

ΕΛΑΣ: Εξιχνιάστηκε η στυγερή δολοφονία στην καφετέρια του Μάνου Παπαγιάννη το 2019 - "Βεντέτα" μεταξύ αλλοδαπών

Το 25χρονο θύμα στο Περιστέρι είχε σκοτώσει δέκα ημέρες πριν 33χρονο στο Χαϊδάρι

ΣΥΝΕΛΗΦΘΗΣΑΝ 6 ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΑΙ ΕΝΑΣ ΑΛΛΟΔΑΠΟΣ 08 Ιουλ 2020 | 17:03

Μετέφεραν μετανάστες σε φορτηγό με καρπούζια - Χτύπημα σε κύκλωμα διακίνησης [Εικόνες - Βίντεο]

Αναζητούνται άλλα 11 μέλη της οργάνωσης 7 αλλοδαποί και 4 ημεδαποί

ΑΠΟΦΟΙΤΗΣΕ ΑΠΟ ΝΥΧΤΕΡΙΝΟ ΛΥΚΕΙΟ 08 Ιουλ 2020 | 16:36

Σουλτάνα Γκέσιου: Στα 87 της πήρε... πτυχίο νοσηλευτικής - "Κέρδισα αυτό που ονειρευόμουν"

Η κ. Σουλτάνα με το πέρασμα του χρόνου "ξεροκατάπιε" την επιθυμία του σχολείου, αλλά δεν ξέχασε το διάβασμα.

ΦΟΡΤΙΣΜΕΝΟ ΤΟ ΚΛΙΜΑ ΣΤΗ ΔΙΚΗ 08 Ιουλ 2020 | 16:32