Σε κλοιό το κέντρο της Αθήνας, 5 συγκεντρώσεις-πορείες σε εξέλιξη

Συγκεντρώσεις & πορείες νοσοκομειακών γιατρών, οι εργαζομένων στα ασφαλιστικά ταμεία, πυροσβεστών και εργαζομένων στην Εθνική Ασφαλιστική.

THETOC TEAM
ΓΡΑΦΕΙ: THETOC TEAM
Σε κλοιό το κέντρο της Αθήνας, 5 συγκεντρώσεις-πορείες σε εξέλιξη

Σε κλοιό διαδηλώσεων το κέντρο της Αθήνας με πέντε συγκεντρώσεις να είναι σε εξέλιξη. Με απεργιακές κινητοποιήσεις και πορείες διαμαρτύρονται οι νοσοκομειακοί γιατροί, οι εργαζόμενοι στα ασφαλιστικά ταμεία, οι πυροσβέστες, οι εργαζόμενοι στην Εθνική Ασφαλιστική αλλά και οι Μανιάτες.

Στο Σύνταγμα αυτή την ώρα βρίσκονται οι εργαζόμενοι της Εθνικής Ασφαλιστικής, ενώ πορεία πραγματοποιούν και οι πυροσβέστες πενταετούς θητείας. Στις 12:30 συγκεντρώθηκαν έξω από το υπουργείο Υγείας στην οδό Αριστοτέλους οι γιατροί στα νοσοκομεία και οι εργολαβικοί εργαζόμενοι στην Υγεία. Εξω από το υπουργείο Εργασίας στην Σταδίου έχουν συγκεντρωθεί οι εργαζόμενοι στα ασφαλιστικά Ταμεία.

Απεργία των Νοσοκομειακών Γιατρών

Σε κλοιό το κέντρο της Αθήνας, 5 συγκεντρώσεις-πορείες σε εξέλιξη

Με προσωπικό ασφαλείας λειτουργούν σήμερα, Πέμπτη τα δημόσια νοσοκομεία λόγω της 24ωρης πανελλαδικής απεργίας που έχει προκηρύξει η Ομοσπονδία Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών (ΟΕΝΓΕ), ενάντια στο νέο ασφαλιστικό νόμο. Την υποστήριξή του στην κινητοποίηση εκφράζει ο Πανελλήνιος Ιατρικός Σύλλογος (ΠΙΣ).

Η Ομοσπονδία Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών (ΟΕΝΓΕ) αντιδρά στο νέο ασφαλιστικό νόμο που έχει τεθεί σε ισχύ από 1/1/17 απαιτώντας:

- την κατάργηση όλων των ασφαλιστικών νόμων με αποκλειστικά δημόσια, καθολική, υποχρεωτική κοινωνική ασφάλιση,
- την άμεση καταβολή των οφειλών του κράτους στην Κοινωνική Ασφάλιση, πλήρη κάλυψη από το κράτος των αποθεματικών των ταμείων, άμεση αποδέσμευση από το χρηματιστήριο,
- την ένταξη στα Βαρέα και Ανθυγιεινά, άμεση λήψη μέτρων για την πρόληψη και αντιμετώπιση του επαγγελματικού κινδύνου και την προστασία της υγείας και ασφάλειας των υγειονομικών,
– την αποκατάσταση των μισθολογικών και ασφαλιστικών απωλειών, μείωση των εισφορών για τον κλάδο της σύνταξης και
– ενιαίο, καθολικό, αποκλειστικά δημόσιο και δωρεάν σύγχρονο σύστημα Υγείας-Πρόνοιας, με αποκλειστική χρηματοδότηση από το κράτος. Κατάργηση των εισφορών των ασφαλισμένων στον κλάδο υγείας.

Εκτός του ΠΙΣ, την απεργιακή κινητοποίηση στηρίζει και η Ένωση Ιατρών Νοσοκομείων Αθηνών-Πειραιά (ΕΙΝΑΠ) καλώντας τα μέλη της σε αγωνιστική δράση ώστε «να αποσυρθεί ο νόμος Κατρούγκαλου για το ασφαλιστικό και να καταλάβει το υπουργείο Υγείας ότι πλέον δεν μπορούν να χρησιμοποιούν τους γιατρούς ως υποζύγια της κυβερνητικής πολιτικής», όπως αναφέρει σε σχετική ανακοίνωση.

Συγκέντρωση εργολαβικών εργαζομένων

Σε κλοιό το κέντρο της Αθήνας, 5 συγκεντρώσεις-πορείες σε εξέλιξη - εικόνα 2


Την πόρτα της εξόδου στα νοσοκομεία του ΕΣΥ βλέπουν περίπου 6.000 εργαζόμενοι που απασχολούνται μέσω εργολάβων στις υπηρεσίες φύλαξης, σίτισης, καθαριότητας.

Οι εργολαβικοί εργαζόμενοι στα νοσοκομεία, καθώς όπως αναφέρει η ΠΟΕΔΗΝ «με την κατάπτυστη μοριοδότηση που προβλέπει ο Νόμος 4430/2016 τους πετάνε στα σκουπίδια".

Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση της ΠΟΕΔΗΝ ο νόμος δίνει σαφές προβάδισμα στους ανέργους (300 μόρια για έξι μήνες ανεργία) και όχι στους εργολαβικούς εργαζόμενους. Ταυτόχρονα για τη συμμετοχή στο διαγωνισμό πρόσληψης, οι υποψήφιοι θα πρέπει να κατέχουν ελληνική ιθαγένεια ή άλλης χώρας της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Σύμφωνα με την ΠΟΕΔΗΝ ο υπουργός Υγείας αν και υποσχέθηκε ότι θα υπάρξουν κάποιες αλλαγές στη μοριοδότηση, οι οποίες θα ενταχθούν στο νομοσχέδιο της Ψυχικής Υγείας, «ξεκαθάρισε ότι δεν θα διασφαλίζουν την εργασία των υπαρχόντων εργολαβικών εργαζόμενων».

Πορεία των πυροσβεστών
Σε κλοιό το κέντρο της Αθήνας, 5 συγκεντρώσεις-πορείες σε εξέλιξη - εικόνα 3

Νέα συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο Σύνταγμα πραγματοποιούν το πρωί της Πέμπτης οι πυροσβέστες πενταετούς θητείας. Οι πυροσβέστες χαρακτηρίζουν «νομοθετικό έκτρωμα» την τροπολογία που ψηφίστηκε πρόσφατα στη Βουλή και υποστηρίζουν πως κάποιοι «επιθυμούν διακαώς τη διατήρηση του καθεστώτος των πληβείων και πατρικίων στο Πυροσβεστικό Σώμα». Όπως επισημαίνουν σε σχετική ανακοίνωσή τους, «η δεδομένη μονιμοποίηση των 2.100 περίπου συναδέλφων (…) ''μεταλλάχτηκε'' μέρα μεσημέρι με ΦΕΚ σε τρίχρονη εργασιακή ομηρία».

«Η ανανέωση της πενταετούς θητείας των υπόλοιπων συναδέλφων που δεν μονιμοποιούνται προς το παρόν είναι κατοχυρωμένη με ΦΕΚ μέχρι ένα άλλο ΦΕΚ να καταστρατηγήσει τα πάντα» προσθέτουν, διερωτώμενοι «ποιο θα είναι το εργασιακό μέλλον των επιλαχόντων πενταετών πυροσβεστών».

Στάση εργασίας στα ασφαλιστικά ταμεία

Σε κλοιό το κέντρο της Αθήνας, 5 συγκεντρώσεις-πορείες σε εξέλιξη - εικόνα 4

Στάση εργασίας σήμερα Πέμπτη 2 Μάρτη από τις 12 το μεσημέρι ως τη λήξη του ωραρίου και συγκέντρωση στις 12.30 μ.μ. στο υπουργείο Εργασίας πραγματοποιούν η Πανελλήνια Ομοσπονδία Συλλόγων Εργαζομένων ΙΚΑ – ΕΤΑΜ (ΠΟΣΕ ΙΚΑ – ΕΤΑΜ) και η Πανελλήνια Ομοσπονδία Προσωπικού Οργανισμών Κοινωνικής Πολιτικής (ΠΟΠΟΚΠ). Ανάλογη στάση εργασίας και συγκέντρωση θα γίνει και στη Θεσσαλονίκη στο ΙΚΑ Αριστοτέλους στις 12.30 μ.μ., με τη «Δημοσιοϋπαλληλική Ενότητα ΙΚΑ» (στηρίζεται από το ΠΑΜΕ) να καλεί στην κινητοποίηση.

Σε κλοιό το κέντρο της Αθήνας, 5 συγκεντρώσεις-πορείες σε εξέλιξη - εικόνα 5

Με σύνθημα «Απεργούμε-Διαδηλώνουμε-Διεκδικούμε-Αγωνιζόμαστε» οι εργαζόμενοι της «Εθνικής Ασφαλιστικής» προχωρούν σε νέο γύρο κινητοποιήσεων. Οι εργαζόμενοι διαμαρτύρονται για το ξεπούλημα της ασφαλιστικής εταιρείας. Το πρωί πραγματοποίησαν συγκέντρωση διαμαρτυρίας στα κεντρικά γραφεία της εταιρείας και συνέχισαν με πορεία έξω από τη Βουλή.

Και οι Μανιάτες στη Βουλή

«Απόβαση» στη Βουλή έκαναν και οι Μανιάτες καθώς ζητήσουν την άμεση ανάκληση των δασικών χαρτών καθώς - όπως υποστηρίζει η Επιτροπή Αγώνα που τους εκπροσωπεί - αγροτική έκταση που αγγίζει το 70% εμφανίζεται ως δασική. Οι κάτοικοι της ανατολικής και της δυτικής Μάνης αλλά και Μανιάτες που κατοικούν στην Αθήνα έκαναν συλλαλητήριο στο Σύνταγμα με στόχο να παραδώσουν ψήφισμα με τα αιτήματά τους στη Βουλή.

Σε κλοιό το κέντρο της Αθήνας, 5 συγκεντρώσεις-πορείες σε εξέλιξη - εικόνα 6

«Ο κόσμος ανησυχεί για τις περιουσίες του. Οι αεροφωτογραφίες του '45 δεν είναι ευκρινείς κι οι περισσότεροι δεν έχουν τίτλους ιδιοκτησίας αλλά ιδιοκτησίες από πάππου προς πάππου. Ακόμα κι ολόκληροι τουριστικοί οικισμοί όπως το Μαυροβούνι εμφανίζονται ως δασικές εκτάσεις», αναφέρει στο Εθνος η Ελένη Τζαννετάκου από την Επιτροπή Αγώνα Μάνης. Οι αποτυπώσεις του χάρτη δεν έχουν λάβει υπ' όψιν τη ρύθμιση βάσει της οποίας στη Μάνη δεν ισχύει το διαδικαστικό προνόμοιο του Δημοσίου και η μετάθεση του βάρος απόδειξης σε όσους επικαλούνται δικαιώματα σε δάση ή δασικές εκτάσεις βαρύνει το Δημόσιο κι όχι τον ιδιώτη.

Σε κλοιό το κέντρο της Αθήνας, 5 συγκεντρώσεις-πορείες σε εξέλιξη - εικόνα 7

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για ό,τι συμβαίνει τώρα στην Ελλάδα και τον Κόσμο στο thetoc.gr

ΚΑΘΗΓΗΤΡΙΑ ΠΝΕΥΜΟΝΟΛΟΓΙΑΣ 13 Αυγ 2020 | 22:15

Κορονοϊός - Κοτανίδου: Μαθητές με μάσκες και φοιτητές με αρνητικό τεστ - Τι προτείνουν οι ειδικοί [Βίντεο]

Η καθηγήτρια, Αναστασία Κοτανίδου αποκάλυψε ότι συζητείται η επιστροφή των μαθητών με μάσκες και των φοιτητών με αρνητικό τεστ κορονοϊού

ΑΝΑΖΩΠΥΡΩΘΗΚΕ Η ΠΥΡΚΑΓΙΑ 13 Αυγ 2020 | 21:22

Φωτιά στα Χανιά: Μάχη με τις φλόγες και τον άνεμο - Προληπτική εκκένωση οικισμού και παραλίας [Εικόνες]

Μάχη της Πυροσβεστικής να ελέγξει την φωτιά στα Χανιά, με τους ανέμους να αλλάζουν συνεχώς κατεύθυνση - Εκκενώθηκε η Σκλαβοπούλα και η παραλία του Κεδρόδασους

ΑΡΧΙΣΕ Η ΙΧΝΗΛΑΤΗΣΗ 13 Αυγ 2020 | 19:54

Συναγερμός στη Χίο: Σε καραντίνα το Κέντρο Υποδοχής της ΒΙΑΛ - Δύο κρούσματα κορονοϊού

Ένας 35χρονος από την Υεμένη και μία εργαζόμενη του Κέντρου είναι τα δύο κρούσματα κορονοϊού στη ΒΙΑΛ της Χίου

ΤΟ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕ Ο ΠΑΙΑΤ 13 Αυγ 2020 | 18:46

Έρχεται στην Ελλάδα το επιβλητικό αμερικανικό ελικοπτεροφόρο USS Hershel "Woody" Williams [Εικόνες]

Στην Ελλάδα θα έρθει το αμερικανικό ελικοπτεροφόρο USS Hershel "Woody" Williams

ΕΚΤΑΚΤΗ ΣΥΣΚΕΨΗ 13 Αυγ 2020 | 18:41

Ιός Δυτικού Νείλου: Συναγερμός στις Σέρρες - 14 κρούσματα και 3 νεκροί μέχρι σήμερα

Ραγδαία αύξηση των κρουσμάτων του ιού του Δυτικού Νείλου.στο νομό Σερρών.

ΓΙΑ ΤΑ ΠΡΟΒΛΕΠΟΜΕΝΑ ΜΕΤΡΑ 13 Αυγ 2020 | 18:21

Κορονοϊός: Σφράγισαν και άλλο beach bar στη Χαλκιδική [Εικόνες]

Οι εκπρόσωποι της επιχείρησης κατέθεσαν ένσταση και οι αστυνομικοί αποχώρησαν χθες, για να επιστρέψουν όμως σήμερα

ΣΤΑ ΤΑΜΕΙΑ ΤΩΝ ΔΗΜΩΝ ΤΑ ΧΡΗΜΑΤΑ 13 Αυγ 2020 | 18:21

Φονικές πλημμύρες - Εύβοια: Από αύριο οι πρώτες αποζημιώσεις των 600 ευρώ στους πληγέντες

Μετά την καταγραφή των ζημιών από τις πλημμύρες στην Εύβοια θα ακολουθήσουν και οι δεύτερες αποζημιώσεις στους πληγέντες

ΣΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΤΗΣ ΑΘΗΝΑΣ 13 Αυγ 2020 | 17:51
ΕΝΤΕΙΝΟΝΤΑΙ ΟΙ ΕΛΕΓΧΟΙ 13 Αυγ 2020 | 17:50

Κορονοϊός: Πρόστιμο και αυτόφωρο σε ξενοδόχο της Κεφαλονιάς που δεν τηρούσε τα μέτρα - Τον κατήγγειλε τουρίστας

Στο ξενοδοχείο της Κεφαλονιάς του οποίου οι εργαζόμενοι δεν φορούσαν μάσκες και οι αποστάσεις μεταξύ των τραπεζιών δεν ήταν οι προβλεπόμενες επιβλήθηκε πρόστιμο

ΜΕ ΑΝΑΡΤΗΣΗ ΣΤΟ TWITTER 13 Αυγ 2020 | 17:13

Γ. Αγγελοπούλου για τα 16 χρόνια από τους Ολυμπιακούς της Αθήνας: "Η Ελλάδα συνεχίζει περήφανα και με τη σημαία πάντα ψηλά"

Το μήνυμα της Γιάννας Αγγελοπούλου-Δασκαλάκη για τη συμπλήρωση 16 χρόνων από τους Ολυμπιακούς της Αθήνας

ΓΙΑ ΔΥΟ ΕΒΔΟΜΑΔΕΣ 13 Αυγ 2020 | 16:58

Το εμβληματικό καφέ Sénéquier του Σεν-Τροπέ έκλεισε έπειτα από δύο κρούσματα

Το café Sénéquier βρίσκεται στο λιμάνι του Σεν-Τροπέ και αποτελεί ένα προνομιούχο σημείο για να παρατηρεί κανείς τα γιοτ του παγκόσμιου τζετ-σετ

ΕΓΚΥΚΛΙΟΣ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΕΡΓΑΣΙΑΣ 13 Αυγ 2020 | 16:49

Κορονοϊός: Τέλος στα επισκεπτήρια έως 31 Αυγούστου σε γηροκομεία και κλειστά κέντρα φροντίδας

Αναστολή του επισκεπτηρίου σε δομές κλειστής φροντίδας για ηλικιωμένους, ΑμεΑ και χρονίως πάσχοντες έως 31 Αυγούστου

ΟΙ ΔΥΟ ΑΠΟ ΤΟΝ ΟΙΚΟ ΕΥΓΗΡΙΑΣ 13 Αυγ 2020 | 16:10

Κορονοϊός: Πέντε νεκροί σε μια ημέρα - στους 221 οι θάνατοι στη χώρα

Άλλος ένας θάνατος από κορονοϊό ανεβάζοντας τον συνολικό αριθμό στους 221