Σε «περίεργους δρόμους» μπαίνει η εξιχνίαση του φόνου Ζαφειρόπουλου

Σε περίεργους δρόμους μπορεί να οδηγηθεί η εξιχνίαση της δολοφονίας του ποινικολόγου Μιχάλη Ζαφειρόπουλου μέσα στο γραφείο του.

THETOC TEAM
ΓΡΑΦΕΙ: THETOC TEAM

Σε περίεργους δρόμους μπορεί να οδηγηθεί η εξιχνίαση της δολοφονίας του ποινικολόγου Μιχάλη Ζαφειρόπουλου μέσα στο γραφείο του αν επιβεβαιωθούν πληροφορίες για όσα περιλαμβάνονται στην άγνωστη προς το παρόν δικογραφία.

Στοιχεία της δικογραφίας που φαίνεται να έχουν διαρρεύσει περιλαμβάνουν καταθέσεις που εμπλέκουν άλλους δικηγόρους στον «κύκλο» των ηθικών και φυσικών αυτουργών και στην «απαίτηση» για την καταβολή του χρηματικού ποσού των 2 εκατ. ευρώ από τον έγκλειστο στον Κορυδαλλό πελάτη του Ζαφειρόπουλου, Αρη Φλώρου κατηγορούμενου για την υπόθεση Energa. Εως τώρα ήταν γνωστό ότι οι φυσικοί αυτουργοί που είναι επίσης έγκλειστοι στον Κορυδαλλό «αξίωναν» 5 εκατ. ευρώ προκειμένου να ανακαλέσουν παλαιότερες καταθέσεις - ομολογίες τους, στις οποίες τον κατονόμαζαν ως το άτομο που τους ανέθεσε, αντί αμοιβής 100.000 ευρώ, να δολοφονήσουν τον δικηγόρο Γιώργο Αντωνόπουλο, με τον οποίο αντιδικούσε στη δίκη για το σκάνδαλο «Energa».Από τα νέα στοιχεία στις δικογραφίες αποκαλύπτεται και ένα κρίσιμο ραντεβού Φλώρου και Αντωνόπουλου το καλοκαίρι στο ψυχιατρείο του Κορυδαλλού.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ του vima.gr, «ερωτήματα έχουν επίσης προκαλέσει καταθέσεις ιδιωτών και νομικών ότι είχε απαιτηθεί χρηματικό ποσό της τάξης των 2 εκατ. ευρώ από τον Μιχάλη Ζαφειρόπουλο και τον Αρη Φλώρο από άλλους δικηγόρους με επίκληση ότι «ήλεγχαν τους Αλβανούς στον Κορυδαλλό». Σύμφωνα με νεότερες πληροφορίες υπήρξε περαιτέρω απαίτηση 200.000 ευρώ παραμονές της έναρξης της δίκης - στις 4 Δεκεμβρίου - για την απόπειρα δολοφονίας του κ. Γιώργου Αντωνόπουλου το 2014. Μια απαίτηση που φέρεται, σύμφωνα με την ΕΛ.ΑΣ., να προκάλεσε δυσφορία και διενέξεις μεταξύ δικηγόρων, και μάλιστα στάλθηκαν και σχετικά ηλεκτρονικά μηνύματα μεταξύ τους. Χωρίς να μνημονεύονται ή να είναι γνωστές άλλες λεπτομέρειες...Εντυπωσιάζει ακόμη το γεγονός ότι οι αλβανοί κατηγορούμενοι ως ηθικοί αυτουργοί στην απολογία τους υποστήριξαν ότι «δεν ζητήσαμε εμείς ποτέ λεφτά από τον Φλώρο. Οπως φαίνεται από τη δικογραφία, τα λεφτά αυτά τα ζητούσαν μόνο δικηγόροι».

Στελέχη της ΕΛ.ΑΣ σύμφωνα με το vima.gr κάνουν λόγο για «μια σκοτεινή πλευρά της δολοφονίας του Μιχάλη Ζαφειρόπουλου που πρέπει να ερευνηθεί περαιτέρω από τις δικαστικές αρχές...».

Την ίδια στιγμή από την δικογραφία, προκύπτει ένα άγνωστο παρασκήνιο μεταξύ των πρωταγωνιστών της υπόθεσης που δημοσιοποιείται και στην Καθημερινή.

Του έγκλειστου για το σκάνδαλο της Energa Αρη Φλώρου ( εντολέας του Μ. Ζαφειρόπουλου) και του δικηγόρου Γ. Αντωνόπουλου (είχε δεχθεί δολοφονική επίθεση που «χρεώθηκε» ως «συμβόλαιο θανάτου» στον Φλώρο). Αυτοί οι δυο άνδρες φέρεται ότι το περασμένο καλοκαίρι συναντήθηκαν στο ψυχιατρείο των φυλακών Κορυδαλλού κατόπιν παρότρυνσης και παρουσία ενός τρίτου γνωστού δικηγόρου Αθηνών. Σε αυτή τη συνάντηση ο Φλώρος φέρεται να διαβεβαίωσε τον Αντωνόπουλο ότι «ποτέ δεν είχε δώσει εντολή στους Αλβανούς κακοποιούς να τον σκοτώσουν κι ότι όλα είναι ψευδή». Και ο Αντωνόπουλος να συμφωνεί ότι δεν θα παραστεί σαν πολιτική αγωγή στην δίκη που είναι σε εξέλιξη για την επίθεση σε βάρος του το 2014.

Κι ενώ φαίνεται ότι Φλώρος και Αντωνόπουλος είχαν μια άτυπη συμφωνία από σημαντικές καταθέσεις στον φάκελο για την δολοφονία του Μιχάλη Ζαφειρόπουλου προκύπτει εμπλοκή γνωστών δικηγόρων να απαιτούν μεγάλα χρηματικά ποσά για την φονική ενέδρα σε βάρος του Αντωνόπουλου!

Στην κατάθεσή του μετά την δολοφονία του δικηγόρου του Μ. Ζαφειρόπουλου ο Φλώρος αναφέρεται με τα αρχικά τους συγκεκριμένους ποινικολόγους λέγοντας: «Ο Μιχάλης Ζαφειρόπουλος προσεγγίσθηκε από τους συγκεκριμένους ποινικολόγους. Εκείνοι του είπαν να μου μεταφέρει να τους δώσω 2.000.000 ευρώ και εκείνοι θα αποσύρουν τις κατηγορίες και θα φροντίσουν οι Αλβανοί να υποχωρήσουν». Ο ίδιος περιγράφει πως ο Μιχάλης Ζαφειρόπουλος «έμεινε άναυδος και εξέφρασε απορίες πως δικηγόροι τέτοιας αναγνωρισιμότητας κάνουν τέτοιες ανήθικες συναλλαγές». Και ότι ενώ είχε προτείνει στον Μιχάλη Ζαφειρόπουλο να μαγνητοφωνήσει νομίμως την επόμενη συνάντηση τους ο δικηγόρος αρνήθηκε λέγοντας πως «κάτι τέτοιο θα τον εξέθετε στον δικηγορικό κόσμο και δεν το ήθελε» …

Ο έγκλειστος για το σκάνδαλο της Energa υποστηρίζει στην ίδια κατάθεση ότι οι συγκεκριμένοι δικηγόροι συνέχιζαν να πιέζουν τον Μ. Ζαφειρόπουλο ρίχνοντας τις απαιτήσεις τους στα 1.500.000 ευρώ και στην συνέχεια στο 1.000.000 ευρώ λέγοντας διαρκώς ότι «εμείς ελέγχουμε τους Αλβανούς»!

Ετερος δικηγόρος που είχε αναλάβει και αυτός την εκπροσώπηση Φλώρου φέρεται να έχει καταθέσει στην ασφάλεια ότι Φλώρος και Ζαφειρόπουλος του είχαν πει ότι «δια στόματος του συγκεκριμένου γνωστού ποινικολόγου (τον κατονοομάζει) είχαν εγερθεί οικονομικές απαιτήσεις της τάξεως των 2.000.000 ευρώ και υπήρχε μάλιστα πρόθεση από την πλευρά τους διακανονισμού του ποσού».

Ο δικηγόρος που φέρεται να ζητούσε κυρίως τα προαναφερόμενα χρηματικά ποσά αρνήθηκε στις καταθέσεις του οτιδήποτε.

ΓΙΑ ΠΡΟΛΗΠΤΙΚΟΥΣ ΛΟΓΟΥΣ 26 Φεβ 2020 | 21:15

Κλείνει σχολείο στη Θεσσαλονίκη εξαιτίας του κοροναϊού

Mε κοινή υπουργική απόφαση  των Υπουργείων Υγείας και Παιδείας που υπεγράφη, αποφασίστηκε ότι  το 105ο Δημοτικό Σχολείο Θεσσαλονίκης θα παραμείνει κλειστό, αύριο 27 του μήνα για προληπτικούς λόγους

ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΕΙΔΙΚΩΝ ΣΥΝΕΡΓΕΙΩΝ 26 Φεβ 2020 | 20:46

Κοροναϊος στη Θεσσαλονίκη: Απολυμαίνουν το δημαρχείο - Το επισκέφτηκε η 38χρονη

Ειδικά συνεργεία προχωρούν εδώ και λίγη ώρα στην απολύμανση χώρων του Δημαρχείου.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΛΟΓΟΣ ΠΑΝΙΚΟΥ, ΛΕΝΕ ΟΙ ΑΡΧΕΣ 26 Φεβ 2020 | 20:25

Πρώτο κρούσμα κοροναϊού: Οι 36 ώρες στη Θεσσαλονίκη - Ιχνηλατούν τις επαφές της 38χρονης

Από το αεροδρόμιο "Μακεδονία" στον θάλαμο αρνητικής πίεσης του νοσοκομείου ΑΧΕΠΑ.

ΣΥΝΕΧΙΖΟΝΤΑΙ ΟΙ ΣΥΓΚΡΟΥΣΕΙΣ 26 Φεβ 2020 | 20:20

Χάος στη Λέσβο: Βίντεο ντοκουμέντα - Οι επιθέσεις κατά των αστυνομικών

Τραυματίες πάνω από 40 άνδρες των αστυνομικών δυνάμεων από τις μάχες με τους εξαγριωμένους κατοίκους

ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ 26 Φεβ 2020 | 20:09

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στον κόμβο Ακράτας, στην ε.ο. Κορίνθου–Πατρών

Κατά τη διάρκεια των εργασιών, η κυκλοφορία των οχημάτων θα γίνεται μέσω της παλαιάς εθνικής οδού Κορίνθου-Πατρών

ΟΛΟΚΛΗΡΩΘΗΚΕ Η ΣΥΣΚΕΨΗ ΜΕ ΤΖΤΖΙΚΩΣΤΑ - ΧΑΡΔΑΛΙΑ 26 Φεβ 2020 | 20:07

Κικίλιας: "Δεν υπάρχει λόγος πανικού για τον κοροναϊό"

Ο υπουργός Υγείας ζήτησε ψυχραιμία από τους πολίτες, συνιστώντας να μην πανικοβάλλονται

ΣΤΟ ΑΓΡΙΝΙΟ 26 Φεβ 2020 | 19:56

Είχαν "ρημάξει" νεκροταφεία: Εκλεβαν τα μπρούτζινα καντήλια

Σε μάντρες ανακύκλωσης περίπου 36 κιλά τμημάτων από τα μπρούτζινα καντήλια

ΑΠΟΚΑΘΙΣΤΑΤΑΙ ΣΤΑΔΙΑΚΑ Η ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑ 26 Φεβ 2020 | 19:43

Επεισόδια έξω από τη ΓΑΔΑ σε φοιτητική πορεία: Χημικά και προσαγωγές

Αποκαθίσταται σταδιακά η κυκλοφορία - Πορεία φοιτητών στο κέντρο της Αθήνας

ΣΥΝΕΧΙΖΟΝΤΑΙ ΤΑ ΕΠΕΙΣΟΔΙΑ ΣΤΟ ΝΗΣΙ 26 Φεβ 2020 | 18:43

Έκρυθμη η κατάσταση στη Λέσβο: Αστυνομικός τραυματίστηκε από σκάγια

Συνολικά 43 είναι οι τραυματίες αστυνομικοί - Νέα εισβολή σε ξενοδοχείο όπου διαμένουν άντρες των ΜΑΤ

«ΔΕΝ ΞΕΡΟΥΜΕ ΤΙ ΘΑ ΜΑΣ ΣΥΜΒΕΙ» 26 Φεβ 2020 | 18:41

Κοροναϊός: Συνταξιδιώτης 38χρονης - "Έχουμε σοκαριστεί" [Βίντεο]

Ο συνταξιδιώτης της 38χρονης γυναίκας που διαγνώστηκε με κορονοϊό στη Θεσσαλονίκη μίλησε για την περιπέτεια που βιώνει

ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΗΣ ΒΙΑΣ 26 Φεβ 2020 | 18:38

Πορείες φοιτητών αυτή την ώρα σε ΑΣΟΕΕ και Θεσσαλονίκη

Κλειστοί δρόμοι στο κέντρο της Αθήνας - Σε εξέλιξη συγκεντρώσεις