Σε «περίεργους δρόμους» μπαίνει η εξιχνίαση του φόνου Ζαφειρόπουλου

Σε περίεργους δρόμους μπορεί να οδηγηθεί η εξιχνίαση της δολοφονίας του ποινικολόγου Μιχάλη Ζαφειρόπουλου μέσα στο γραφείο του.

THETOC TEAM
ΓΡΑΦΕΙ: THETOC TEAM
Σε «περίεργους δρόμους» μπαίνει η εξιχνίαση του φόνου Ζαφειρόπουλου

Σε περίεργους δρόμους μπορεί να οδηγηθεί η εξιχνίαση της δολοφονίας του ποινικολόγου Μιχάλη Ζαφειρόπουλου μέσα στο γραφείο του αν επιβεβαιωθούν πληροφορίες για όσα περιλαμβάνονται στην άγνωστη προς το παρόν δικογραφία.

Στοιχεία της δικογραφίας που φαίνεται να έχουν διαρρεύσει περιλαμβάνουν καταθέσεις που εμπλέκουν άλλους δικηγόρους στον «κύκλο» των ηθικών και φυσικών αυτουργών και στην «απαίτηση» για την καταβολή του χρηματικού ποσού των 2 εκατ. ευρώ από τον έγκλειστο στον Κορυδαλλό πελάτη του Ζαφειρόπουλου, Αρη Φλώρου κατηγορούμενου για την υπόθεση Energa. Εως τώρα ήταν γνωστό ότι οι φυσικοί αυτουργοί που είναι επίσης έγκλειστοι στον Κορυδαλλό «αξίωναν» 5 εκατ. ευρώ προκειμένου να ανακαλέσουν παλαιότερες καταθέσεις - ομολογίες τους, στις οποίες τον κατονόμαζαν ως το άτομο που τους ανέθεσε, αντί αμοιβής 100.000 ευρώ, να δολοφονήσουν τον δικηγόρο Γιώργο Αντωνόπουλο, με τον οποίο αντιδικούσε στη δίκη για το σκάνδαλο «Energa».Από τα νέα στοιχεία στις δικογραφίες αποκαλύπτεται και ένα κρίσιμο ραντεβού Φλώρου και Αντωνόπουλου το καλοκαίρι στο ψυχιατρείο του Κορυδαλλού.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ του vima.gr, «ερωτήματα έχουν επίσης προκαλέσει καταθέσεις ιδιωτών και νομικών ότι είχε απαιτηθεί χρηματικό ποσό της τάξης των 2 εκατ. ευρώ από τον Μιχάλη Ζαφειρόπουλο και τον Αρη Φλώρο από άλλους δικηγόρους με επίκληση ότι «ήλεγχαν τους Αλβανούς στον Κορυδαλλό». Σύμφωνα με νεότερες πληροφορίες υπήρξε περαιτέρω απαίτηση 200.000 ευρώ παραμονές της έναρξης της δίκης - στις 4 Δεκεμβρίου - για την απόπειρα δολοφονίας του κ. Γιώργου Αντωνόπουλου το 2014. Μια απαίτηση που φέρεται, σύμφωνα με την ΕΛ.ΑΣ., να προκάλεσε δυσφορία και διενέξεις μεταξύ δικηγόρων, και μάλιστα στάλθηκαν και σχετικά ηλεκτρονικά μηνύματα μεταξύ τους. Χωρίς να μνημονεύονται ή να είναι γνωστές άλλες λεπτομέρειες...Εντυπωσιάζει ακόμη το γεγονός ότι οι αλβανοί κατηγορούμενοι ως ηθικοί αυτουργοί στην απολογία τους υποστήριξαν ότι «δεν ζητήσαμε εμείς ποτέ λεφτά από τον Φλώρο. Οπως φαίνεται από τη δικογραφία, τα λεφτά αυτά τα ζητούσαν μόνο δικηγόροι».

Στελέχη της ΕΛ.ΑΣ σύμφωνα με το vima.gr κάνουν λόγο για «μια σκοτεινή πλευρά της δολοφονίας του Μιχάλη Ζαφειρόπουλου που πρέπει να ερευνηθεί περαιτέρω από τις δικαστικές αρχές...».

Την ίδια στιγμή από την δικογραφία, προκύπτει ένα άγνωστο παρασκήνιο μεταξύ των πρωταγωνιστών της υπόθεσης που δημοσιοποιείται και στην Καθημερινή.

Του έγκλειστου για το σκάνδαλο της Energa Αρη Φλώρου ( εντολέας του Μ. Ζαφειρόπουλου) και του δικηγόρου Γ. Αντωνόπουλου (είχε δεχθεί δολοφονική επίθεση που «χρεώθηκε» ως «συμβόλαιο θανάτου» στον Φλώρο). Αυτοί οι δυο άνδρες φέρεται ότι το περασμένο καλοκαίρι συναντήθηκαν στο ψυχιατρείο των φυλακών Κορυδαλλού κατόπιν παρότρυνσης και παρουσία ενός τρίτου γνωστού δικηγόρου Αθηνών. Σε αυτή τη συνάντηση ο Φλώρος φέρεται να διαβεβαίωσε τον Αντωνόπουλο ότι «ποτέ δεν είχε δώσει εντολή στους Αλβανούς κακοποιούς να τον σκοτώσουν κι ότι όλα είναι ψευδή». Και ο Αντωνόπουλος να συμφωνεί ότι δεν θα παραστεί σαν πολιτική αγωγή στην δίκη που είναι σε εξέλιξη για την επίθεση σε βάρος του το 2014.

Κι ενώ φαίνεται ότι Φλώρος και Αντωνόπουλος είχαν μια άτυπη συμφωνία από σημαντικές καταθέσεις στον φάκελο για την δολοφονία του Μιχάλη Ζαφειρόπουλου προκύπτει εμπλοκή γνωστών δικηγόρων να απαιτούν μεγάλα χρηματικά ποσά για την φονική ενέδρα σε βάρος του Αντωνόπουλου!

Στην κατάθεσή του μετά την δολοφονία του δικηγόρου του Μ. Ζαφειρόπουλου ο Φλώρος αναφέρεται με τα αρχικά τους συγκεκριμένους ποινικολόγους λέγοντας: «Ο Μιχάλης Ζαφειρόπουλος προσεγγίσθηκε από τους συγκεκριμένους ποινικολόγους. Εκείνοι του είπαν να μου μεταφέρει να τους δώσω 2.000.000 ευρώ και εκείνοι θα αποσύρουν τις κατηγορίες και θα φροντίσουν οι Αλβανοί να υποχωρήσουν». Ο ίδιος περιγράφει πως ο Μιχάλης Ζαφειρόπουλος «έμεινε άναυδος και εξέφρασε απορίες πως δικηγόροι τέτοιας αναγνωρισιμότητας κάνουν τέτοιες ανήθικες συναλλαγές». Και ότι ενώ είχε προτείνει στον Μιχάλη Ζαφειρόπουλο να μαγνητοφωνήσει νομίμως την επόμενη συνάντηση τους ο δικηγόρος αρνήθηκε λέγοντας πως «κάτι τέτοιο θα τον εξέθετε στον δικηγορικό κόσμο και δεν το ήθελε» …

Ο έγκλειστος για το σκάνδαλο της Energa υποστηρίζει στην ίδια κατάθεση ότι οι συγκεκριμένοι δικηγόροι συνέχιζαν να πιέζουν τον Μ. Ζαφειρόπουλο ρίχνοντας τις απαιτήσεις τους στα 1.500.000 ευρώ και στην συνέχεια στο 1.000.000 ευρώ λέγοντας διαρκώς ότι «εμείς ελέγχουμε τους Αλβανούς»!

Ετερος δικηγόρος που είχε αναλάβει και αυτός την εκπροσώπηση Φλώρου φέρεται να έχει καταθέσει στην ασφάλεια ότι Φλώρος και Ζαφειρόπουλος του είχαν πει ότι «δια στόματος του συγκεκριμένου γνωστού ποινικολόγου (τον κατονοομάζει) είχαν εγερθεί οικονομικές απαιτήσεις της τάξεως των 2.000.000 ευρώ και υπήρχε μάλιστα πρόθεση από την πλευρά τους διακανονισμού του ποσού».

Ο δικηγόρος που φέρεται να ζητούσε κυρίως τα προαναφερόμενα χρηματικά ποσά αρνήθηκε στις καταθέσεις του οτιδήποτε.

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για ό,τι συμβαίνει τώρα στην Ελλάδα και τον Κόσμο στο thetoc.gr

"ΤΟ ΚΑΛΟΦΕΓΓΟ" 13 Ιουλ 2020 | 22:14

Αυτό είναι το εστιατόριο στο οποίο έφαγαν Τσίπρας και Μπαζιάνα στα Κουφονήσια [Εικόνες-Βίντεο]

Ιδιαίτερα χαλαροί και οι δύο απόλαυσαν το εξαιρετικό φαγητό μαζί με την παρέα τους.

ΕΡΕΥΝΟΥΝ ΤΗ ΔΙΑΔΡΟΜΗ ΤΟΥ ΧΡΗΜΑΤΟΣ 13 Ιουλ 2020 | 21:59

Απαγωγή Μαρκέλλας: Τραπεζικούς λογαριασμούς στο εξωτερικό ψάχνουν οι Αρχές

"Δε βρέθηκαν χρήματα στην Ελλάδα" λέει ο δικηγόρος της 33χρονης

ΤΙ ΣΥΝΕΒΗ 13 Ιουλ 2020 | 21:50

Καλαμαριά: Ένταση στο δημοτικό συμβούλιο - Γονείς πιάστηκαν στα χέρια με δημοτικούς συμβούλους [Βίντεο]

Τα αίματα άναψαν στη διάρκεια διαμαρτυρίας γονέων για τα σχολεία που πηγαίνουν τα παιδιά τους

ΣΟΚΑΡΙΣΤΙΚΕΣ ΕΙΚΟΝΕΣ 13 Ιουλ 2020 | 21:10

Βίντεο ντοκουμέντο: Καρέ καρέ η εν ψυχρώ δολοφονία στην καφετέρια του ηθοποιού Μάνου Παπαγιάννη

Δύο ενέδρες θανάτου με διαφορά 10 ημερών είχαν στηθεί σε Χαϊδάρι και Περιστέρι, τον Ιούλιο του 2019

ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΟΡΙΣΤΕΙ ΑΚΟΜΗ Η ΔΙΚΗ 13 Ιουλ 2020 | 20:54

Ανατριχιαστικά τα στοιχεία για τη δολοφονία της Αμερικανίδας βιολόγου στην Κρήτη - Κόλαφος το βούλευμα

Ο 27χρονος που κρατείται για την υπόθεση κατηγορείται ότι βίασε και δολοφόνησε την βιολόγο Σούζαν Ιτον

ΑΓΝΩΣΤΟΙ ΠΡΟΚΑΛΕΣΑΝ ΦΘΟΡΕΣ 13 Ιουλ 2020 | 20:25

Τρίκαλα: Βανδαλισμοί στο Κουρσούμ Τζαμί μετά την απόφαση Ερντογάν για την Αγία Σοφία

Για το περιστατικό έχει ενημερωθεί ο Δήμος Τρικκαίων, αλλά και η Αστυνομική Διεύθυνση Τρικάλων

Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΟΥ 18ΧΡΟΝΟΥ ΜΑΘΗΤΗ 13 Ιουλ 2020 | 20:10

Κώστας Κ: Από την κατάληψη στο γραφείο του Γαβρόγλου, στα επεισόδια και μετά στη...Νομική [Εικόνες]

Ο νεαρός "επαναστάτης" που συνελήφθη για τα επεισόδια της περασμένης βδομάδας στο Σύνταγμα, ήταν και στην κατάληψη του γραφείου του Γαβρόγλου πριν σχεδόν δύο χρόνια.

13 Ιουλ 2020 | 18:51

Νέο μπαράζ παραβιάσεων από την Τουρκία πάνω από το Αιγαίο

Τα αεροσκάφη αναγνωρίστηκαν και αναχαιτίστηκαν, σύμφωνα με τους διεθνείς κανόνες.

ΑΡΙΣΤΗ ΕΠΙΔΟΣΗ 13 Ιουλ 2020 | 18:18

Αυτή είναι η Χανιώτισσα μαθήτρια που "έπιασε" την κορυφή στις Πανελλαδικές - Συγκέντρωσε 19.760 μόρια

Η νεαρή Βάσω Βακάκη θέλει να σπουδάσει στο Οικονομικό της Πάτρας.

Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΕΟΔΥ 13 Ιουλ 2020 | 18:14

Κορονοϊός: 24 νέα κρούσματα στη χώρα - Τα 7 είναι εισαγόμενα

Στους 193 παραμένουν οι νεκροί - 12 οι διασωληνωμένοι ασθενείς

ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ 13 Ιουλ 2020 | 17:52

"Τουρισμός για όλους": Τρελό ρεκόρ με 424.000 αιτήσεις - Πότε ανακοινώνονται οι δικαιούχοι

Οι υποψήφιοι που απορρίφθηκαν, θα έχουν δικαίωμα να υποβάλουν μία και μόνο ηλεκτρονική ένσταση.

ΜΕ ΣΥΜΦΩΝΗ ΓΝΩΜΗ ΑΝΑΚΡΙΤΗ ΚΑΙ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑ 13 Ιουλ 2020 | 17:48

Ελεύθεροι οι εννέα συλληφθέντες για τα επεισόδια στο Σύνταγμα

Οι αλληλέγγυοι των κατηγορουμένων που είχαν συγκεντρωθεί από το πρωί στην Ευελπίδων υποδέχτηκαν με χειροκροτήματα την απόφαση της Δικαιοσύνης.

ΕΝΤΟΝΗ ΑΝΤΙΔΡΑΣΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ 13 Ιουλ 2020 | 17:36

Εκκλησία της Ελλάδος σε Τουρκία: Αποκαταστήστε άμεσα το Μνημείο της Αγιάς Σοφιάς

Για έλλειψη πολιτισμού κατηγορεί τους Τούρκους η Εκκλησία της Ελλάδας