Σε προληπτική καραντίνα από τον ΕΟΔΥ τέθηκε από σήμερα ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, Γιάννης Λοβέρδος. Την είδηση έκανε γνωστή ο ίδιος με ανάρτησή του στην προσωπική του σελίδα στο Facebook. Όπως αναφέρει ήταν επαφή του βουλευτή της ΝΔ, Σταύρου Κελέτση, που νόσησε από τον κορονοϊό.
Tι έγραψε στην ανάρτησή του ο Γιάννης Λοβέρδος
"Από σήμερα έχω τεθεί σε προληπτική καραντίνα από τον ΕΟΔΥ γιατί ήμουν επαφή του βουλευτή, που νόσησε. Είμαι καλά αλλά η ασθένεια είναι πολύ ύπουλη και πρέπει να προσέχουμε πάρα πολύ. Σας ευχαριστώ για το ενδιαφέρον".
Θετικός στον κορονοϊό διεγνώσθη ο βουλευτής Εβρου της ΝΔ, Σταύρος Κελέτσης
Ο ίδιος ενημερώθηκε την Κυριακή για το αποτέλεσμα του τεστ στο οποίο υπεβλήθη και δεν παραβρέθηκε στην συζήτηση της Βουλής για την πρόταση δυσπιστίας κατά του υπουργού Οικονομικών, Χρήστου Σταϊκούρα.
Ωστόσο, πριν από λίγες ημέρες είχε παραστεί σε εκπομπή του Καναλιού της Βουλής, με αποτέλεσμα οι εργαζόμενοι να ενημερωθούν και να τεθούν σε προληπτική καραντίνα.
Σημειώνεται πως, ο βουλευτής είναι ασυμπτωματικός και πλέον ακολουθεί τα υγειονομικά πρωτόκολλα που επιβάλλονται σε αυτές τις περιπτώσεις.
"Μετά την εκδήλωση κρούσματος κορονοιού στο γραφείο μου στην Αλεξανδρούπολη (που συνδέεται με ήδη καταγεγραμμένο κρούσμα στο Πειραματικό Σχολείο της πόλης) υποβλήθηκα κι εγώ σε τεστ μοριακού ελέγχου, σε συνεργασία με τις αρμόδιες υπηρεσίες της Βουλής και τον ΕΟΔΥ το οποίο υπήρξε θετικό, χωρίς να έχω καθόλου συμπτώματα. Αυτονόητα ακολουθώ τις οδηγίες των ειδικών και τέθηκα σε καραντίνα. Με την βοήθεια του Θεού, τις προσευχές σας και την αγάπη σας είμαι βέβαιος πως θα κερδίσω κι αυτή τη μάχη. Ακολουθείτε αυστηρά τις οδηγίες των ειδικών!", έγραψε ο ίδιος σε ανάρτησή του στο facebook.