Ζάκυνθος: Σε πύρινο κλοιό-Τρίτη ημέρα μάχης με τις φλόγες

Σε πύρινο κλοιό βρίσκεται η Ζάκυνθος, η οποία πέρασε δύσκολη νύχτα. Η μάχη με τις φλόγες συνεχίζεται για τρίτη ημέρα, η κατάσταση όμως είναι ελαφρώς καλύτερη.

se-purino-kloio-i-zakunthos---triti-imera-maxis-me-tis-floges
SHARE THIS
0
SHARES

Σε πύρινο κλοιό βρίσκεται η Ζάκυνθος με τρία κύρια μέτωπα να καίνε το νησί, αυτά των Βολίμων και του Αγαλά. Η μάχη με τις φλόγες συνεχίστηκε όλο το βράδυ.

Τη νύχτα η φωτιά έφτασε στο χωριό Αγαλάς. Κάτοικοι και πυροσβεστικές δυνάμεις έδωσαν μάχη για να μην καούν σπίτια.  

 

Αυτή τη στιγμή στο νησί επιχειρούν πάνω από 120 πυροσβέστες, ενώ από τα ξημερώματα στη μάχη έχει ριχτεί και πυροσβεστικό ελικόπτερο. Οι επίγειες δυνάμεις έχουν ενισχυθεί με πυροσβεστικές δυνάμεις από πολλά μέρη της ηπειρωτικής Ελλάδος, όμως το έργο τους δυσχεραίνουν οι ισχυροί άνεμοι.

 

Τις προσπάθειες των πυροσβεστών συνδράμουν και οι ντόπιοι με τρακτερ και ιδιωτικές υδροφόρες.  

 


Χάρη στην προσπάθεια των πυροσβεστών και των κατοίκων σώθηκαν το Σάββατο εξοχικές κατοικίες που βρίσκονται στο δρόμο από τον Κοιλιωμένο προς τον Αγαλά.    

 

 

 

Στη Ζάκυνθο μεταφέρθηκε και το μη στελεχωμένο αεροσκάφος του Πυροσβεστικού Σώματος (drone), προκειμένου να επιτηρεί επί 24ώρου βάσεως το νησί για τον άμεσο εντοπισμό πυρκαγιών. 

 

Η αποστολή του drone αποφασίστηκε από το Αρχηγείο του Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, καθώς το νησί θεωρείται «υψηλού κινδύνου» λόγω των συνεχών πυρκαγιών και το γεγονός ότι καίγεται συστηματικά τα τελευταία χρόνια

Φωτό: imerazante.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ακολούθησε το theTOC.gr στο Facebook