ΣΕΦΕΑΑ: Η ΕΛ.ΑΣ. θρηνεί 1 μοτοσικλετιστή την εβδομάδα

Έτος πρόληψης και μείωσης των τροχαίων ατυχημάτων ανακηρύσσει το 2015 το Σωματείο Ειδικών Φρουρών της ΕΛ.ΑΣ. Ενα νεκρό μοτοσικλετιστή την εβδομάδα θρηνεί το Σώμα.

sefeaa-i-elas-thrinei-1-motosikletisti-tin-ebdomada
|
SHARE THIS
0
SHARES

Έναν νεκρό μοτοσικλετιστή-αστυνομικό την... εβδομάδα θρηνεί το αστυνομικό σώμα, σύμφωνα με ανακοίνωση του Σωματείου Ειδικών Φρουρών της ΕΛ.ΑΣ., το οποίο διοργανώνει ημερίδες και ανακηρύσσει το 2015 ως έτος πρόληψης και μείωσης των τροχαίων ατυχημάτων.

Το συνδικαλιστικό σωματείο διαπιστώνει όπως όλοι πως η συχνότητα το τελευταίο χρονικό διάστημα οδηγεί σε έναν τραγικό απολογισμό και σε μια εκατόμβη νεκρών, νέων κυρίως ανθρώπων, κατά τη διάρκεια της υπηρεσίας, πριν ή μετά την υπηρεσία και εκτός δουλειάς. « Έχουμε φτάσει στο οδυνηρό σημείο σχεδόν κάθε εβδομάδα να έχουμε και ένα νεκρό, θύμα της ασφάλτου, χωρίς φυσικά να συνυπολογίζουμε τις εκατοντάδες  των τραυματιών», επισημαίνουν στην ανακοίνωσή τους.

Για το λόγο αυτό ανακηρύσσει το 2015,  έτος πρόληψης και μείωσης των τροχαίων ατυχημάτων υλοποιώντας σειρά ενεργειών όπως:

  • Διοργάνωση Ημερίδας για το προσωπικό της ΕΛ.ΑΣ, με συμμετοχή καταξιωμένων  ανθρώπων από το χώρο του αυτοκινήτων και της μηχανής.
  • Δημιουργία ενημερωτικών  φυλλαδίων και εντύπων , σχετικά με τα τροχαία ατυχήματα και ενημέρωση των συναδέλφων αλλά και των πολιτών.
  • Προβολή στο διαδίκτυο και στα ΜΜΕ , βίντεο με σκοπό την ευαισθητοποίηση όλων.
  • Παρεμβάσεις στην πολιτεία, για μέτρα προστασίας και αποφυγής των τροχαίων ατυχημάτων.

Παράλληλα, οι συνδικαλιστές ζητούν τη συμμετοχή και στήριξη όλων των φορέων της πολιτείας αλλά κυρίως της Ελληνικής Αστυνομίας, ιδιαιτέρως δε του αρμόδιου υπουργείου και του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας.

Η ανακοίνωσή τους καταλήγει ως εξής: «Δεν αρκεί να πενθούμε και να ξορκίζουμε το κακό κάθε φορά που συμβαίνει πρέπει να κοιτάξουμε κατάματα τις αιτίες ακόμα και αν μας πικραίνουν και να αναλάβουμε τις ευθύνες μας, διότι για κάθε τροχαίο ατύχημα συνήθως ευθυνόμαστε όλοι».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ακολούθησε το theTOC.gr στο Facebook