X

Σεισμός 3,2 Ρίχτερ έγινε αισθητός σε Πάτρα και Ναύπακτο

Ο σεισμός είχε μέγεθος 3,2 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ και το επίκεντρο εντοπίστηκε επτά χιλιόμετρα νοτιοδυτικά του Μαραθιά Φωκίδας

Γράφει: TheToc team

Σεισμός έγινε αισθητός περίπου στις 20:20 μ.μ. απόψε, στην Πάτρα, στη Ναύπακτο και σε άλλες περιοχές της Αχαΐας και της Αιτωλοακαρνανίας.

Σύμφωνα με την αναθεωρημένη λύση του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, ο σεισμός είχε μέγεθος 3,2 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ και το επίκεντρο εντοπίστηκε επτά χιλιόμετρα νοτιοδυτικά του Μαραθιά Φωκίδας, ενώ το εστιακό βάθος προσδιορίστηκε περίπου στα 15 χιλιόμετρα.

Σύμφωνα και με την μέτρηση του Ευρωμεσογειακού Σεισμολογικού Κέντρου, η σεισμική δόνηση είχε μέγεθος 3,2 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ και το επίκεντρο ήταν 21 χιλιόμετρα βορειοανατολικά από την Πάτρα.

Διαβάστε Επίσης