Σεισμός μεγέθους 4,6 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ σημειώθηκε στην Ελασσόνα, στη Θεσσαλία, σύμφωνα με εκτίμηση του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών.
Το επίκεντρο του σεισμού εντοπίζεται 14 χιλιόμετρα νοτιοδυτικά της Ελασσόνας.
Το εστιακό βάθος της δόνησης, η οποία σημειώθηκε στις 18.56 την Τρίτη, εκτιμάται στα 14,7 χιλιόμετρα.
Ο σεισμός έγινε αισθητός στη Θεσσαλία.
Μνήμες από τον καταστροφικό σεισμό
Υπενθυμίζεται πως στις 3 Μαρτίου 2021 και τοπική ώρα 12:16:10 είχε σημειωθεί μεγάλος σεισμός 6.3 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ στην περιοχή της Ελασσόνας.
Σύμφωνα με το Τμήμα Γεωλογικής Επισκόπησης των ΗΠΑ, το επίκεντρο του σεισμού ήταν 10 χιλιόμετρα δυτικά του Τυρνάβου με εστιακό βάθος 8 χιλιόμετρα, ενώ η μέγιστη αντιληπτή έντασή του ανήλθε στο επίπεδο VIII (8), ήταν δηλαδή "καταστροφικός", στη 12-βάθμια Κλίμακα Μερκάλι. Σύμφωνα με το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, το μέγεθός του ήταν 6.0 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ..
Ο σεισμός είχε ως αποτέλεσμα την απώλεια ενός ανθρώπου, τρεις ελαφρούς τραυματισμούς και σοβαρές ζημιές σε ένα παλιό σχολείο, δύο εκκλησίες και πολλές κατοικίες στην Ελασσόνα, το Μεσοχώρι, το Δαμάσι, το Αμούρι, το Δομένικο, το Ζάρκο, όπως και στη Λάρισα.

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις
Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για ό,τι συμβαίνει τώρα στην Ελλάδα και τον Κόσμο στο thetoc.gr

