Σεισμός στην Τουρκία: Τον είχε προβλέψει ο Γεράσιμος Χουλιάρας

Το πρωί της Παρασκευής, ανέφερε πως με βάση τα στατιστικά σεισμικής επικινδυνότητας, η πιθανότητα ενός μεγάλου σεισμού στην Τουρκία ήταν 86,7%

seismos-stin-tourkia-ton-eixe-problepsei-o-gerasimos-xouliaras
SHARE THIS
0
SHARES

Ο Γεράσιμος Χουλιάρας έκανε μία πρόβλεψη για μεγάλο σεισμό στην Τουρκία. Ετσι, μετά την δόνηση 6,8 ρίχτερ ανέβασε στο facebook την παρακάτω ανάρτηση:

«6,9 Ρίχτερ σε Τουρκία ΜΕΣΑ έπεσα ;; Όχι ακριβώς, είναι πιο ανατολικά στην Τουρκία από εκεί που τον υπολόγισα το πρωί, από την προκαταρκτική λύση».

H πρόβλεψη Χουλιάρα

Το πρωί της Παρασκευής, με ανάρτησή του ο κ. Χουλιάρας ανέφερε πως με βάση τα στατιστικά σεισμικής επικινδυνότητας, η πιθανότητα ενός μεγάλου σεισμού στην Τουρκία ήταν 86,7%. Όπως έλεγε μάλιστα ο Διευθυντής Ερευνών του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου, στην περιοχή υπήρχε «σεισμικό κενό, από το 1970 που τότε είχε δώσε 6,9 Ρίχτερ», εφιστώντας την προσοχή στους αρμοδίους.

Τι έγραψε: Με τη μέθοδο του φυσικού χρόνου (Varotsos et al., 2006) έτρεξα τα σημερινά στατιστικά σεισμικής επικινδυνότητας, πού δείχνουν υψηλές τιμές 86,7% και δυναμικό για μεγαλύτερο σεισμό στην Τουρκία μετα τα 5,6 Ρίχτερ προχτές. Υπάρχει εκεί ένα σεισμικό κενό από το 1970 πού τότε είχε δώσει 6,9 Ρίχτερ και χρειάζεται προσοχή.

Δείτε την ανάρτησή του στο Facebook:
 

Ευχαρίστησε τον Βαρώτσο

Ο Γεράσιμος Χουλιάρας ευχαρίστησε θερμά τον Παναγιώτη Βαρώτσο, επειδή, όπως λέει , του έμαθε τα μυστικά. 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ακολούθησε το theTOC.gr στο Facebook