Τις επόμενες ημέρες θα παραληφθούν τα self test τα οποία, κατά προτεραιότητα – όπως είπε ο πρωθυπουργός- θα χορηγηθούν στους μαθητές, στους εκπαιδευτικούς και τους εργαζόμενους στα σχολεία.
Η ΕΡΤ και η εκπομπή "Συνδέσεις" παρουσίασαν πόσο εύχρηστα είναι και πώς μπορείτε να τα κάνετε μόνοι σας στο σπίτι.
Τα τεστ είναι δύο ειδών, όπως είπε ο Κώστας Μαριάκης Εισαγωγέας Ιατροτεχνολογικών Προϊόντων, το ένα είναι ρινικό και το άλλο είναι τεστ σάλιου.
Το πρώτο περιλαμβάνει μπατονέτα – στυλεό, τη δοκιμαστική πλακέτα όπου θα τοποθετηθεί το επίχρισμα, το φιαλίδιο με το υγρό και το σακουλάκι απόρριψης.
Με καθαρά χέρια:
-βάζουμε τη μπατονέτα περίπου 4 εκ. μέσα στο ρουθούνι, κοιτώντας ψηλά
περιστρέφουμε 5-6 φορές και επαναλαμβάνουμε στο άλλο ρουθούνι
-τοποθετούμε το στυλεό μέσα στο υγρό και περιστρέφουμε για 15’
-μετά πιέζουμε το στυλεό όπως είναι μέσα στο φιαλίδιο με το υγρό και μετά το απορρίπτουμε στο σακουλάκι
-έπειτα ρίχνουμε τέσσερις σταγόνες στην πρώτη ειδική θέση της δοκιμαστικής πλακέτας και την αφήνουμε 10 με 15 λεπτά μέχρι να δείξει αποτέλεσμα
-έπειτα απορρίπτουμε και το φιαλίδιο στο σακουλάκι
Στο τεστ σάλιου η διαδικασία είναι η ίδια απλά λαμβάνεται δείγμα από το στόμα μέσα στην ειδική χοάνη, που υπάρχει στο κιτ, η οποία συνδέεται με το φιαλίδιο με το υγρό. Ανακινούμε το φιαλίδιο το αφήνουμε ένα λεπτό και μετά μεταφέρουμε 4 σταγόνες στην πλακέτα.
Self test: Βήμα-βήμα η διαδικασία
Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις
Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για ό,τι συμβαίνει τώρα στην Ελλάδα και τον Κόσμο στο thetoc.gr
![Self tests: Βήμα-βήμα πώς θα τα κάνουμε μόνοι μας - Ρινικό και τεστ σάλιου [βίντεο]](/Content/ImagesDatabase/p/300x200/crop/both/d9/d9eaa40460284768b84f1233242cd112.jpg?anchor=topcenter)