Τις δικές της απαντήσεις για το δύσκολο οικογενειακό περιβάλλον στο οποίο μεγάλωνε ο γιος της έδωσε η μητέρα του 15χρονου που ξυλοκόπησε τον 17χρονο ο οποίος κατέληξε λίγη ώρα μετά, στις Σέρρες.
Μιλώντας στο Mega, ισχυρίστηκε πως όταν η πρόνοια επισκέφτηκε το σπίτι τους, τα βρήκε όλα άψογα. Το "Χαμόγελο του Παιδιού" πάντως είχε στείλει κατεπείγουσα αναφορά στον εισαγγελέα για τον 15χρονο από το 2022 καταγγέλλοντας ένα ιδιαιτέρως προβληματικό περιβάλλον.
Η μητέρα του 15χρονου δίνει τη δική της απάντηση μέσω της εκπομπής "Live News" σε όλα όσα έχουν ειπωθεί.
"Δεν ήταν παραμελημένα τα παιδιά μου. Για άλλο λόγο μου έστειλαν την Πρόνοια. Μίλησαν με τα παιδιά χωριστά, και έφυγε. Η ίδια μου η αδελφή μου έκανε την καταγγελία. Δύο μήνες δεν είχαμε ρεύμα, το καλοκαίρι αλλά πήγαιναν στον παππού και τη γιαγιά. Μου άφησε χρέη ο σύζυγός μου όταν πέθανε. Η επιμελήτρια ανηλίκων ερχόταν και έβλεπε τα παιδιά. Δεν μου τα πήραν. Φυσικά έχω ευθύνη, έπρεπε να βάλω όρια πιο νωρίς. Δεν είχε δώσει δείγματα ποτέ ο μικρός. Δεν το περίμενα. Εγώ είχα θέματα με τα ναρκωτικά αλλά έμεινα καθαρή όσο μεγάλωνα τα παιδιά. Και τα δύο μου παιδιά τα επιβλέπουν από επιμελήτρια. Δεν χτύπησαν ποτέ τα παι8διπά μου τα μεγάλωσα με ελευθερία και δεν έπρεπε", είπε στην κάμερα του Mega.
"Θέλω να ανοίξω τρύπα να κρυφτώ - Πρώτα κλαίω το παιδί και μετά το γιο μου"
Μιλώντας στην εκπομπή "Αλήθειες με τη Ζήνα" στο Star, η μητέρα του 15χρονου θέλησε να ξεκαθαρίσει για το περιβάλλον που μεγάλωσε ο γιος της και τα όσα έχουν ακουστεί για την οικογένειά τους.
"Έχουν ειπωθεί πολλές ανακρίβειες. Έχουν παρουσιάσει την οικογένειά μου σαν μια… @@@@οικογένεια, που ήμασταν δύο ναρκομανείς με δύο παραμελημένα παιδιά. Δε συνέβη κάτι τέτοιο ποτέ. Τα παιδιά μου πάντα τα πρόσεχα. Η αδελφή μου είχε κάνει κάποτε καταγγελία στο "Χαμόγελο του Παιδιού" για δικούς της λόγους- κακίας και ήρθαν εδώ και είδαν ότι τα παιδιά ζούσαν σε κανονικές συνθήκες με τα ρούχα τους, το σχολείο τους και το φαγητό τους.
Τώρα, το αν εγώ είχα μπλέξει λίγο με κάτι, αυτό δεν είχε καμία σχέση. Είχα πάει στο πρόγραμμα και ήμουν καθαρή. Δεν έπαιρνα ναρκωτικά. Δεν ήταν έτσι τα πράγματα.
Ο άντρας μου δεν πέθανε από ναρκωτικά. Ήταν καθαρός. Δούλευε δύο δουλειές. Δούλευε σε εστιατόριο, δούλευε και σε ένα λατομείο. Ειπώθηκαν τέτοια πράγματα… Με παρουσίασαν σαν ένα τέρας που είχα παραμελημένα τα παιδιά. Δεν άσκησα βία ποτέ στα παιδιά μου. Δεν τα ακούμπησα ποτέ. Δεν τα χτύπησα ποτέ.
Ο κόσμος έχει μια εικόνα, δύο ναρκομανείς με τη σύριγγα στο χέρι και δύο παιδιά να είναι πεινασμένα, βρώμικα και παρατημένα. Δε συνέβη αυτό. Εγώ δούλευα δέκα χρόνια. Ο άντρας μου ήταν οδηγός. Μπλέξαμε λίγο σε κάποια φάση της ζωής μας και αυτό ήταν όλο", είπε η μητέρα του 15χρονοου κατηγορούμενου.
Στη συνέχεια, επισήμανε ότι ο άνδρας της δεν πέθανε από ναρκωτικά, αλλά από ανακοπή. "Είχε πιει αλκοόλ εκείνη τη μέρα. Η ανακοπή συνέβη ίσως από κάποιο πρόβλημα που είχε και δεν το είχε καταλάβει", εξήγησε.
"Δεν ήμουν αυστηρή - Φταίω στο ότι δεν είχα βάλει όρια"
Για τις προσαγωγές του γιου της στο παρελθόν, η μητέρα του 15χρονου φερόμενου δράστη σημείωσε ότι "Έκαναν τις βλακείες τους σαν έφηβοι. Εγώ απλά δεν ήμουν αυστηρή. Εκεί φταίω. Φταίω στο ότι δεν είχα βάλει όρια. Ένιωθα ότι δε θέλω να τα καταπιέζω και να τους δίνω τις συμβουλές μου και να πράττουν αυτοί όπως θέλουν. Δεν έγιναν έτσι τα πράγματα όμως. Δυστυχώς, δεν έβαλα τα σωστά όρια και η κατάληξη ήταν αυτή, η τραγική κατάληξη".
Για το πρωί που η οικογένεια του 17χρονου θύματος τον αναζητούσε, περιέγραψε: "Εκείνο το πρωί χτύπησε το θυροτηλέφωνο. Ήταν ο αδερφός του παιδιού που χάθηκε. Έψαχνε τον αδερφό του. Ξυπνάω και τους δύο και τους λέω "κατεβείτε κάτω, πάμε. Δώστε ό,τι στοιχεία έχετε να βρεθεί το παιδί”. Έτσι ξεκίνησε. Και μετά ανεβαίνουμε πάνω και μου λέει ότι του έδωσε μόνο μια- δυο αγκωνιές, ότι τον χτύπησε στη μύτη. Δεν περίμενα να ακούσω ότι είχε τέτοια χτυπήματα. Νιώθω απαίσια. Πρώτα κλαίω το παιδί που έφυγε και μετά κλαίω το δικό μου το παιδί. Ντρέπομαι! Δεν μπορώ να το χωνέψω, είμαι ράκος για το παιδί που έφυγε κι έφυγε εξαιτίας του δικού μου του παιδιού".
Στη συνέχεια, είπε πως ο 15χρονος γιος της δεν γνώριζε πως ο 17χρονος κατέληξε από τα χτυπήματα. Το έμαθε από την ίδια, μετά την κατάθεσή της.
"Ο μικρός το έχει μετανιώσει. Μου ζήτησε παπά να εξομολογηθεί, άρχισε να κλαίει. Δεν το ήξερε. Το έμαθε τελευταίος. Μόλις έδωσα την κατάθεσή μου και μ' άφησαν ελεύθερη να φύγω, μ' άφησαν να τον δω. Τον αγκάλιασα και άρχισα να κλαίω και του λέω "αγόρι μου το παιδάκι έφυγε” και γούρλωσε τα μάτια. Δεν το ήξερε. Το έμαθε από μένα φεύγοντας, το βράδυ", περιέγραψε.
"Εγώ έπρεπε να δικαστώ και να πάω φυλακή αυτή τη στιγμή. Έχω την ευθύνη εγώ βέβαια. Δεν ήμασταν μια καλή οικογένεια, αλλά τα παιδιά μας δεν τα παραμελούσαμε", συμπλήρωσε.
Παραδέχτηκε ακόμη πως γνώριζε ότι ο γιος της κάπνιζε χασίς, αλλά δεν πιστεύει πως είχε καπνίσει εκείνη τη μέρα. Η αναφορά της στο θύμα, για το οποίο -όπως είπε- γνώριζε ότι έκανε χρήση ουσιών, καθώς και η εικασία της ότι μήπως ο θάνατός του οφείλεται σε άλλο παράγοντα κι όχι στον άγριο ξυλοδαρμό που υπέστη ο 17χρονος, προκάλεσαν τις έντονες αντιδράσεις των συνεργατών της εκπομπής και των καλεσμένων στο στούντιο.
"Αυτό θέλω να δω όταν βγουν οι τοξικολογικές, μήπως έκανε χρήση όταν κατέβηκε στο υπόγειο κι έφυγε από κάτι άλλο; Γιατί δεν μπορεί να τον χτύπησε τόσο πολύ", είπε χαρακτηριστικά.
Τέλος, στις δηλώσεις της η μητέρα του 15χρονου επέρριψε ευθύνες στα παιδιά που παρακολουθήσαν τον καβγά χωρίς να χωρίζουν τα δύο αγόρια, όσο και στο κορίτσι που "έριξε λάδι στη φωτιά", προκειμένου να πλακωθούν για χάρη της.
Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις
Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για ό,τι συμβαίνει τώρα στην Ελλάδα και τον Κόσμο στο thetoc.gr

