Σφαγή Βερναρδάκη με την ΑΔΕΔΥ με «όπλο» τον ΣΕΒ

Ο αν. Υπουργός Διοικητικής Ανασυγκρότησης σε ανοιχτή επιστολή του τα βάζει με την ΑΔΕΔΥ γιατί διαφώνησε στην επαναφορά των συλλογικών διαπραγματεύσεων.

THETOC TEAM
ΓΡΑΦΕΙ: THETOC TEAM
Σφαγή Βερναρδάκη με την ΑΔΕΔΥ με «όπλο» τον ΣΕΒ

Τα βάζουν τώρα και με τα συνδικάτα.

Ο αν. Υπουργός Διοικητικής Ανασυγκρότησης Χρ. Βερναρδάκης σε ανοιχτή επιστολή του τα βάζει με την ΑΔΕΔΥ γιατί δεν συμφώνησε για την επαναφορά των συλλογικών διαπραγματεύσεων στο Δημόσιο το 2018.

Χαρακτηρίζει τα συνδικαλιστικά στελέχη της ΑΔΕΔΥ γραφειοκράτες, ιστορικά αναλφάβητους και κυνικούς και απειλεί ότι θα κοπεί η κρατική χρηματοδότηση στην ΑΔΕΔΥ η οποία ...δεν υφίσταται.

Σύμφωνα με συνδικαλιστές της ΑΔΕΔΥ οι πόροι της τριτοβάθμιας οργάνωσης προέρχονται από εισφορές των εργαζομένων και μόνο που παρακρατούνται από τον μισθό τους με την συγκατάθεσή τους.

Λίγες ώρες πριν συναντηθεί με το κουαρτέτο ο αν. Υπουργός Διοικητικής Ανασυγκότησης δημοσιοποίησε επιστολή στην ΑΔΕΔΥ που ούτε λίγο ούτε πολύ εγκαλεί την ηγεσία της ότι έχει χάσει τον δρόμο της και χαρακτηρίζει τα στελέχη της ανιστόρητους, κυνικούς και γραφειοκράτες.

Και όλα αυτά γιατί δεν πήραν θέση, όπως υποστηρίζει, στο δημοσίευμα του ΣΕΒ που παρουσίαζε τεράστιο το ελληνικό δημόσιο και γιατί δεν τοποθετήθηκαν για την επαναφορά των συλλογικών διαπραγματεύσεων το 2018. Με ύφος που σίγουρα δεν ταιριάζει σε υπουργό που απευθύνεται σε εργαζόμενους στο Δημόσιο καταλήγει να απειλεί με διακοπή της κρατικής χρηματοδότησης στα συνδικάτα και στην ΑΔΕΔΥ, η οποία όμως δεν υφίσταται στο Δημόσιο όπως υποστηρίζουν συνδικαλιστικοί κύκλοι του Δημοσίου. Είχε προηγηθεί επιστολή της ΑΔΕΔΥ στον αν. Υπουρχό χτες στην οποία οι συνδικαλιστές του Δημοσίου εκφράζουν την έκπληξή τους για την καταγγελία ότι η Α.Δ.Ε.Δ.Υ. δεν αντέδρασε στην απαίτηση του ΣΕΒ για μικρότερο κράτος κατά 150.000 εργαζόμενους.

ΑΔΕΔΥ: Ασφαιροι λεονταρισμοί

«Οφείλετε να αφήσετε τους άσφαιρους λεονταρισμούς για δήθεν μέτωπο κατά του ΣΕΒ, όταν η πολιτική που πειθήνια ακολουθείτε είναι μια νεοφιλελεύθερη πολιτική που όχι μόνο βρίσκει σύμφωνους τους εκπροσώπους του μεγάλου κεφαλαίου αλλά υπαγορεύεται από αυτούς» ανέφερε η ανακοίνωση της ΑΔΕΔΥ. Συμπλήρωνε πάντως ότι «η Κυβέρνηση θεωρεί αξιόπιστο κοινωνικό εταίρο τον ΣΕΒ και τον επικαλείται στον διάλογο για τα εργασιακά δικαιώματα, τον συνδικαλιστικό νόμο, τον κατώτερο μισθό, τις συλλογικές διαπραγματεύσεις. Ζητά μάλιστα και από όλα τα κόμματα να υιοθετήσουν αυτή τη συμφωνία. Πριν αλέκτωρ λαλήσει, στο περιοδικό του ο ΣΕΒ αναίρεσε πολλά από αυτά που υποτίθεται ότι συμφώνησε στη σύσκεψη των κοινωνικών εταίρων με την Κυβέρνηση».

Η ΑΔΕΔΥ σημειώνει ότι ο υπουργός έχει αθετήσει τις υποσχέσεις του για προσλήψεις και συμμετοχή των εργαζομένων στα κέντρα λήψης των αποφάσεων και καταλήγει: «Κύριε Υπουργέ, μην ανησυχείτε. Η Α.Δ.Ε.Δ.Υ. έχει αποδείξει στην πράξη πως αντιστέκεται σε όλες τις ανάλγητες πολιτικές και δεν χρειάζεται υποδείξεις. Η πολιτική μας είναι διαχρονική και υπερασπίζεται τα συμφέροντα των εργαζομένων και της κοινωνίας. Τέλος, σας υπενθυμίζουμε το εδώ και καιρό υποβληθέν αίτημά μας για συνάντηση μαζί σας ενόψει της κατάθεσης του νομοσχεδίου για την κινητικότητα στο Δημόσιο».

Βερναρδάκης... μαινόμενος

Ο αν. Υπουργός Διοικητικής Ανασυγκρότησης δεν έχασε την ευκαιρία και δημοσιοποίησε επιστολή στην οποία ...παρατηρεί την ηγεσία της ΑΔΕΔΥ γιατί :

  • Δεν πήρε θέση στην αντιπαράθεση του υπουργείου με τον ΣΕΒ αναφέροντας :«Δυστυχώς, δεν είχατε τα ίδια αντανακλαστικά όταν ο ΣΕΒ με το Μηνιαίο Δελτίο του εξαπέλυσε μια πρωτοφανή επίθεση στο δημόσιο τομέα, με ασύστολα δυσφημιστικά ψεύδη για το μισθολογικό του κόστος και την απασχόληση. Εχουν περάσει πέντε μήνες από τότε, και ακόμα η ΕΕ της ΑΔΕΔΥ να μιλήσει για αυτό. Το παραδέχεστε άλλωστε και στην επιστολή σας. Συγχαρητήρια!!!»
  • Δεν υπερασπίζονται και δεν δείχνουν αλληλεγγύη στον ιδιωτικό τομέα ενώ τους χαρακτηρίζει γραφειοκράτες. Χαρακτηριστικά αναφέρει: «Επειδή είναι προφανές ότι εξαιτίας αυτής της «αμέλειας» έχετε ανεπανόρθωτα εκτεθεί ως εργατικό συνδικάτο, καταφεύγετε στο πρωτοφανές επιχείρημα ότι έχετε εργοδότη το Κράτος και όχι τον ΣΕΒ. Συγχαρητήρια για το εύρημα, μόνο που προδίδει επικίνδυνη για τα συμφέροντα των εργαζομένων δοκησισοφία. Όταν δηλαδή ένας «άλλος» εργοδότης και μάλιστα ισχυρός επιτίθεται στην εργασία σας εσείς δηλώνετε αμέτοχοι; Δεν αισθάνεσθε τη στοιχειώδη ανάγκη να καταρρίψετε τα ανεπίτρεπτα ιδεοληπτικά του επιχειρήματα; Και είναι μήπως ο ΣΕΒ ένας απλός «εργοδότης»; Δεν είναι το κέντρο παραγωγής της νεοφιλελεύθερης πολιτικής, με συνολικό σχέδιο για τον ιδιωτικό και το δημόσιο τομέα, όπως έχει πλειστάκις αποδειχθεί; Ωραία αντίληψη για την ενότητα των εργαζομένων έχετε!!Όταν το δάχτυλο έδειχνε το φεγγάρι ο γραφειοκράτης κοιτούσε το δάχτυλο. Όταν το Υπουργείο αμύνεται στις επιθέσεις του ΣΕΒ ο γραφειοκράτης επιτίθεται στο Υπουργείο! »

Με πρωτοφανείς εκφράσεις αναφέρεται στην ηγεσία της ΑΔΕΔΥ χαρακτηριζοντάς την ιστορικά αναλφάβητη και κυνική πολιτικά λέγοντας: «Η πρωτοφανής σας θέση ότι η σημερινή κυβέρνηση στη δημόσια διοίκηση ακολουθεί νεοφιλελεύθερη πολιτική προδίδει βαθύτατη άγνοια δεδομένων, θεωρητική ένδεια, ιστορικό αναλφαβητισμό και τεράστιο πολιτικό κυνισμό. Κατά μία έννοια καλά κάνετε και το γράφετε, δείχνετε το βασικό λόγο για τον οποίον βιώνετε ως συνδικάτο βαθιά κρίση στην εκπροσώπηση των εργαζομένων».

Νουθετεί την ηγεσία της ΑΔΕΔΥ σημειώνοντας ότι δεν παίρνουν θέση για τις συλλογικές διαπραγματεύσεις που έχει προτείνει ο ίδιος: «Στην επιστολή σας δεν είδα ουδεμία αναφορά – θετική ή αρνητική – στη «νεοφιλελεύθερη» θέση για επαναφορά των συλλογικών διαπραγματεύσεων στο δημόσιο από την 1/1/2018. Κανονικά θα έπρεπε να ήταν η πρώτη και κύρια αναφορά σας. Πρωτοφανές για συνδικάτο. Μιλά για πράγματα που δεν γνωρίζει και σιωπά για πράγματα που θα έπρεπε να είναι στρατηγικής σημασίας για τον εργατικό συνδικαλισμό!!!»

Τέλος απειλεί με διακοπή της κρατικής χρηματοδότησης στα συνδικάτα προαναγγέλλοντας την πρόθεση της κυβέρνησης ακολουθήσει αυτήν την τακτική για όλες τις συνδικαλιστικές οργανώσεις. Ολοκληρώνει την επιστολή του αναφέροντας: «Και για να συμφωνήσουμε σε κάτι: εγώ πιστεύω χρόνια τώρα στην αυτονομία των συνδικάτων από το κράτος και την εργοδοσία. Αφού θεωρείτε λοιπόν το κράτος (και εμένα!!) εργοδότη σας, ο οποίος μάλιστα ακολουθεί «νεοφιλελεύθερη» πολιτική και «συγκυβερνά με τον ΣΕΒ», θα συμφωνήσετε ασφαλώς ότι κάθε είδους οικονομική σχέση μεταξύ του κράτους και των συνδικάτων θα πρέπει να διαρραγεί. Με διευκολύνετε με την επιστολή σας και τη σχετική τοποθέτησή σας να εφαρμόσω μια πάγια θεωρητική μου θέση περί κατάργησης κάθε είδους κρατικής χρηματοδότησης σε φορείς της κοινωνικής αντιπροσώπευσης, όπως τα συνδικάτα, για οποιαδήποτε δραστηριότητά τους».

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για ό,τι συμβαίνει τώρα στην Ελλάδα και τον Κόσμο στο thetoc.gr

ΤΙ ΛΕΕΙ Η ΓΙΑΤΡΟΣ ΤΗΣ 28 Σεπ 2020 | 15:02

Η 34χρονη Ιωάννα 4 μήνες μετά την επίθεση με το βιτριόλι: Πώς είναι σήμερα

Τα επτά χειρουργεία μέχρι σήμερα, οι επισκέψεις στο νοσοκομείο και η μάχη για να μπορεί να ανοιγοκλείνει το μάτι της.

ΣΥΝΘΗΜΑΤΑ ΜΕ ΣΠΡΕΙ ΣΤΟΥΣ ΤΟΙΧΟΥΣ 28 Σεπ 2020 | 14:48

Καταλήψεις στα σχολεία: Απαράδεκτο - Βανδαλισμοί στο 1ο Γυμνάσιο Νέας Μάκρης [εικόνες]

Απαράδεκτες εικόνες βανδαλισμών στο 1ο Γυμνάσιο Νέας Μάκρης που τελεί υπό κατάληψη. "Καταστρέφουν και αναστατώνουν την σχολική ζωή" λέει ο διευθυντής του σχολείου.

ΤΟ ΒΡΗΚΕ ΝΕΚΡΟ Η ΜΗΤΕΡΑ ΤΟΥ 28 Σεπ 2020 | 14:36

Τραγωδία στην Αρτέμιδα: Νεκρό βρέφος 17 ημερών

Η μητέρα θήλασε το 17 ημερών βρέφος αργά χθες το βράδυ και το πρωί που πήγε να το ξυπνήσει το βρήκε νεκρό.

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΥΠΟΥ 28 Σεπ 2020 | 14:13

Κικίλιας: Εξασφαλίσαμε 4,2 εκατ. αντιγριπικά εμβόλια για το 2020

Ανακοινώσεις για τον αντιγριπικό εμβολιασμό από τον υπουργό Υγείας, Βασίλη Κικίλια, και την πρόεδρο της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών, Μαρία Θεοδωρίδου.

ΑΠΟΣΥΜΦΟΡΗΣΗ ΤΗΣ ΛΕΣΒΟΥ 28 Σεπ 2020 | 14:04

Καρά Τεπέ: 700 μετανάστες μεταφέρονται από τη Λέσβο στην ενδοχώρα [εικόνες]

Η μετακίνηση 700 μεταναστών από τον καταυλισμό του Καρά Τεπέ, όπου διαμένουν, θα ολοκληρωθεί στις 17:00.

ΣΕ ΕΞΕΛΙΞΗ 28 Σεπ 2020 | 14:02

Φωτιά στην Παλλήνη: Στο σημείο 16 πυροσβέστες με 8 οχήματα

Φωτιά εκδηλώθηκε πριν από λίγη ώρα σε περιοχή με ξερά χόρτα στην Παλλήνη Αττικής.

"ΦΙΛΟΣ" ΤΟΥ ΠΑΛΑΙΟΚΩΣΤΑ 28 Σεπ 2020 | 14:02

Γιάφκα στο Κουκάκι: Προφυλακίζεται ο 42χρονος, ελεύθεροι οι άλλοι δύο

Τον δρόμο για τη φυλακή πήρε ο 42χρονος συλληφθέντας στη Γιάφκα στο Κουκάκι.

ΔΕΙΤΕ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ 28 Σεπ 2020 | 13:55

Κορονοϊός - Δήμος Αθηναίων: Τα έξι νέα μέτρα για τον περιορισμό της πανδημίας

Νέα δέσμη ενεργειών στην Αθήνα για την πανδημία του κορονοϊού από τον Δήμο Αθηναίων, το Υπουργείο Υγείας και την Πολιτική Προστασία.

28 Σεπ 2020 | 13:30

Κορονοϊός: Συγκλονίζει ασθενής μετά από 5 ημέρες σε κώμα: "Οσοι δεν πιστεύουν στον ιό να με διαγράψουν από φίλο τους"

Συγκλονίζει ασθενής με την ανάρτησή του για τον κορονοϊό, ύστερα από 5 ημέρες που ήταν σε κώμα στην εντατική

ΕΧΕΙ ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙ Ο ΧΑΡΔΑΛΙΑΣ 28 Σεπ 2020 | 13:00

Κορονοϊός: Επιστρέφει εκτάκτως στον Πειραιά το κρουαζιερόπλοιο με τα 12 κρούσματα [εικόνες]

Με απόφαση της Πολιτικής Προστασίας στο λιμάνι του Πειραιά θα δέσει τελικά το κρουαζιερόπολοιο Mein Shiff 6 στο οποίο υπάρχουν κρούσματα κορονοϊού.

ΤΑ ΕΓΓΡΑΦΑ ΚΑΤΑΣΧΕΘΗΚΑΝ 28 Σεπ 2020 | 12:38

Ηράκλειο: 44 συλλήψεις στο αεροδρόμιο - Επιχείρησαν να ταξιδέψουν με πλαστά έγγραφα

Σαράντα τέσσερις αλλοδαποί συνελήφθησαν στον Κρατικό Αερολιμένα Ηρακλείου, κατηγορούμενοι για πλαστογραφία πιστοποιητικών.

ΕΞΑΡΘΡΩΘΗΚΕ 28 Σεπ 2020 | 12:32

Bαριές κατηγορίες για 33 μέλη ΜΚΟ: Είχαν στήσει κύκλωμα εισαγωγής μεταναστών στην Ελλάδα

Με τη συνδρομή της ΕΥΠ αλλά και της Αντιτρομοκρατικής, συνελήφθησαν 33 μέλη ΜΚΟ που είχαν στήσει κύκλωμα εισαγωγής μεταναστών στην Ελλάδα.

ΤΙ ΓΡΑΦΕΙ Η ΝΕΑ ΚΥΑ 28 Σεπ 2020 | 12:21

Παράταση έως 2 Οκτωβρίου στις αιτήσεις για φιλοξενία σε βρεφονηπιακούς σταθμούς

Καθορίστηκαν τα εισοδηματικά κριτήρια και είναι διευρημένα.