Κόντρα κυβέρνησης-ΝΔ για άσυλο και ανομία στα πανεπιστήμια

Στη σκιά νέων καταγγελιών για τα τεκταινόμενα στους πανεπιστημιακούς χώρους εξελίσσεται μια ακόμη πολιτική κόντρα κυβέρνησης και αντιπολίτευσης.

sfodri-politiki-kontra-kubernisis-kai-nd-gia-anomia-kai-asulo
SHARE THIS
0
SHARES

Στη σκιά νέων καταγγελιών για τα κρούσματα ανομίας στους πανεπιστημιακούς χώρους εξελίσσεται μια ακόμη πολιτική κόντρα κυβέρνησης και αντιπολίτευσης με αιχμή για μια ακόμη φορά το θέμα του ασύλου.    

Η δέσμευση του αρχηγού της ΝΔ Κυριάκου Μητσοτάκη πως ως κυβέρνηση θα προχωρήσει σε αλλαγή του καθεστώτος του ασύλου προκάλεσε μια δηκτική απάντηση από το Υπουργείο  Παιδείας . Και ανταπάντηση από τη ΝΔ.  

Υπ.Παιδείας: «Η εμμονή με το άσυλο παίρνει μορφή πολιτικού αυτισμού»  

 «Σήμερα ο κ. Μητσοτάκης σε δήλωσή του μας πληροφορεί ότι πέρασε από την οδό Πατησίων, είδε τους μικροπωλητές στο πεζοδρόμιο έξω από το Οικονομικό Πανεπιστήμιο και υποσχέθηκε και πάλι, όπως και χθες, την κατάργηση του ασύλου», και συνεχίζει: «Συμπεράσματα:

Πρώτον, ο κ. Μητσοτάκης για περισσότερα από 10 χρόνια δεν έχει περάσει ούτε από την οδό Πατησίων, ούτε από το Οικονομικό Πανεπιστήμιο. Αλλιώς θα είχε ξαναδεί τους μικροπωλητές.

Δεύτερον, τα πεζοδρόμια, γενικώς και ειδικώς, δεν προστατεύονται από το άσυλο. Το επιτελείο του καλό είναι να τον ενημερώσει. Τρίτον, αυτή η εμμονή του κ. Μητσοτάκη με το άσυλο φαίνεται πλέον ότι παίρνει τη μορφή πολιτικού αυτισμού. Ας το προσέξει…»

Δεν μπορεί το άσυλο να καταστρατηγείται με τέτοιο τρόπο 

O αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης βρέθηκε στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο και κατήγγειλε ως απαράδεκτη «την εικόνα κατάληψης δημοσίου χώρου από μικροπωλητές.Οι οποίοι, σε πρώτη ευκαιρία, βρίσκουν πάντα καταφύγιο εντός του χώρου του Οικονομικού Πανεπιστημίου για να αποφύγουν την ενδεχόμενη σύλληψη».

Σημείωσε επίσης  πως δεν μπορεί το άσυλο να καταστρατηγείται, με τέτοιο τρόπο, για να καλύπτει όλου του είδους τις παράνομες, τις έκνομες συμπεριφορές.

«Για άλλη μια φορά, θέλω να επαναλάβω την κατηγορηματική μου δέσμευση ότι θα αλλάξει το καθεστώς του ασύλου. Έτσι ώστε να μπορεί η αστυνομία αυτεπάγγελτα να παρεμβαίνει και εντός του πανεπιστημίου, όποτε εντοπίζεται οποιαδήποτε παράνομη συμπεριφορά. Το οφείλουμε στα παιδιά μας, το οφείλουμε στους φοιτητές, το οφείλουμε στους εργαζόμενους σε όλο το δημόσιο πανεπιστήμιο», υπογράμμισε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

ΝΔ: Εμείς το 2018 συζητάμε αν είναι φυσιολογικό να μαχαιρώνεται φοιτητής μέσα σε χώρο πανεπιστημίου  

«Μας αφήνει άφωνους η ανακοίνωση του υπουργείου Παιδείας. Στα ελληνικά πανεπιστήμια επικρατεί απαράδεκτη κατάσταση που στηλιτεύεται από όλες τις πλευρές» σχολίασε η Νίκη Κεραμέως με αφορμή την απάντηση του ΥΠΕΘ στον Κυριάκο Μητσοτάκη για το άσυλο. 

«Εμείς το 2018 ακόμα συζητάμε αν είναι φυσιολογικό να μαχαιρώνεται φοιτητής εντός του χώρου του πανεπιστημίου» σχολίασε δε η τομεάρχης Παιδείας της ΝΔ.

«Με το νόμο για το άσυλο που ψήφισε η κυβέρνηση τον περασμένο Αύγουστο δεν θέλουν να παρεμβαίνουν οι αρχές στα πανεπιστήμια… Για να επέμβει η αστυνομία πρέπει να ενημερωθεί ο πρύτανης, να συνεδριάσει το συμβούλιο, και να αποφασιστεί μετά αν θα κληθεί η αστυνομία. Αυτό χρειάζεται έως δύο μέρες, όποτε είναι σα να λες ‘’μπάτε σκύλοι αλέστε’’» τόνισε η κ. Κεραμέως.

Σύμφωνα με τη βουλευτή, στο υπουργείο Παιδείας, αλλά και στην κυβέρνηση γενικότερα, λείπει η πολιτική βούληση για να κανεί τις απαραίτητες τομές και να τα βάλει με τα κακώς κείμενα. 

Κι αυτό είναι, εξήγησε, πραγματικά ένα μήνυμα που περνάει η κυβέρνηση σε πάρα πολλούς τομείς, καθώς κατάργησε την ομάδα Δέλτα και αποδυνάμωσε την ομάδα Δίας. 
 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ακολούθησε το theTOC.gr στο Facebook