Η ισχυρή χαλαζόπτωση και οι θυελλώδεις άνεμοι είναι τα κύρια χαρακτηριστικά του καιρού που ξεκίνησαν αργά χθες το απόγευμα και συνεχίζονται και την Παρασκευή το πρωί σε πολλές περιοχές της Ηπείρου και Θεσσαλίας.
Το έντονο μπουρίνι είχε ως συνέπεια κορμοί δένδρων να πέσουν στο οδόστρωμα, οι δρόμοι να μετατραπούν σε ποτάμια και να πλημμυρίσουν αρκετες ισόγειες κατοικίες και επιχειρήσεις.
Είναι χαρακτηστικό ότι το κέντρο επιχειρήσεων της Πυροσβεστικής δέχθηκε μέσα σε λίγες ώρες 217 κλήσεις, για κοπές δένδρων, αντλήσεις υδάτων και αφαιρέσεις αντικειμένων.

Χαρακτηριστικό δείγμα των σοβαρών προβλημάτων που δημιουργήθηκαν από την απότομη επιδείνωση του καιρού είναι το βίντεο της έντονης χαλαζόπτωσης όπως το κατέγραψε η κάμερα του trikalavoice.gr
Στο επίκεντρο της κακοκαιρίας βρέθηκαν τα Τρίκαλα και η Καρδίτσα, όπου οι πυροσβέστες ενήργησαν σε περισσότερα από 150 περιστατικά για αντλήσεις και κοπές δένδρων, καθώς και για παροχή βοήθειας σε ηλικιωμένους κατοίκους.
Εκτεταμένες ζημιές σε Πρέβεζα, Θεσπρωτία και Άρτα
Στα Ιωάννινα σοβαρές βλάβες από το ισχυρό μπουρίνι υπέστη το δίκτυο της ΔΕΗ και παράλληλα σημειώθηκαν πολλές πτώσεις δέντρων.

Στην Πρέβεζα η ξαφνική καταιγίδα έπληξε όλη την παραλιακή ζώνη από Καστροσυκιά έως τον Μύτικα. Ξεριζώθηκαν δέντρα, παρασύρθηκαν ομπρέλες, ξαπλώστρες στις οργανωμένες παραλίες, ενώ καταστροφές υπέστησαν αρκετές επιχειρήσεις που ασχολούνται με τον τουρισμό.

Με πληροφορίες από το trikalavoice.gr, ertnews.gr
Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις
Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για ό,τι συμβαίνει τώρα στην Ελλάδα και τον Κόσμο στο thetoc.gr