Ση Ρόδο ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ Φλώρος: "Οι Ένοπλες Δυνάμεις βρίσκονται εδώ διότι υπάρχει απειλή" [εικόνες]

Η Ελλάδα διεξάγει χερσαίες ασκήσεις σε συνδυασμό με αεροναυτικές μονάδες και την άσκηση έρευνας και διάσωσης στη Ρόδο.

THETOC TEAM
ΓΡΑΦΕΙ: THETOC TEAM
Φλώρος

Ένα ενδιαφέρον διήμερο ξεκίνησε σήμερα στη Ρόδο, καθώς η Ελλάδα διεξάγει χερσαίες ασκήσεις σε συνδυασμό με αεροναυτικές μονάδες και την άσκηση έρευνας και διάσωσης ανατολικά του νησιού. Τις ασκήσεις παρακολούθησε ο Αρχηγός του ΓΕΕΘΑ κ. Κωνσταντίνος Φλώρος.

Η παρουσία του κ. Φλώρου, δεν αποκλείεται να πυροδοτήσει αντιδράσεις στη γείτονα Τουρκία, καθώς έχει πολλάκις επισημάνει με δηλώσεις υπουργών της, πως ενοχλείται όταν αξιωματούχοι της Ελλάδας μεταβαίνουν σε νησιά του ανατολικού Αιγαίου και των Δωδεκανήσων. Πολύ δε περισσότερο όταν αυτές έχουν να κάνουν και με στρατιωτικές δραστηριότητες ή επιθεωρήσεις καθώς στη Άγκυρα θεωρούν πως κάτι τέτοιο αντίκειται στο καθεστώς αποστρατικοποίησης που θα πρέπει να διέπει κατά την Τουρκία όλα αυτά τα νησιά.

Τις ασκήσεις παρακολούθησαν και τοπικοί εκπρόσωποι φορέων και αρχών, όπως ο δήμαρχος Ρόδου κ. Αντώνης Καμπουράκης, ο αντιπεριφερειάρχης κ. Χρήστος Ευστρατίου, ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου κ. Μιχάλης Σοκορέλος, ο διοικητής του ΓΝ Ρόδου κ. Γρηγόρης Ρουμάνης, εκπρόσωποι των Ενόπλων Δυνάμεων κ.λπ.

Ση Ρόδο ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ Φλώρος: "Οι Ένοπλες Δυνάμεις βρίσκονται εδώ διότι υπάρχει απειλή" [εικόνες]
Φλώρος

Με το πέρας των ασκήσεων, στην ομιλία του, ο Αρχηγός του ΓΕΕΘΑ κ. Κωνσταντίνος Φλώρος υπογράμμισε τα εξής:

"Ο λόγος για τον οποίο οι Ένοπλες Δυνάμεις βρίσκονται εδώ σήμερα και γενικότερα στα σύνορά μας, από τον Έβρο μέχρι και το Καστελόριζο, σε όλα τα νησιά μας και σε όλη την επικράτεια, είναι διότι υπάρχει απειλή και όσο υπάρχει απειλή, η δική μας αποστολή είναι να διατηρούμε το κόστος μεγαλύτερο από το όφελος που προσδοκάται μέσα από τέτοιου είδους δραστηριότητες. Αυτό γίνεται κατανοητό, αντιληπτό από όλους, τόσο από αυτούς που αποτελούν την απειλή όσο και από αυτούς με τους οποίους συνεργαζόμαστε κι έχουμε την ίδια οπτική για την περιοχή.

Σε ό,τι μας αφορά, εμείς από εκεί που στεκόμαστε βλέπουμε μόνο σταθερότητα, μόνο ασφάλεια, μόνο ειρήνη που είναι οι προϋποθέσεις αλλά και το πλαίσιο μέσα στο οποίο οι κοινωνίες ευημερούν. Αυτή την οπτική γωνία δεν την έχουμε μόνον εμείς αλλά τα περισσότερα κράτη και δυνάμεις στην περιοχή και γι αυτό συνεργαζόμαστε. Στόχος είναι το αποτύπωμα της ασφάλειας και της σταθερότητας να μεγαλώνει και να είναι το κυρίαρχο στην περιοχή μας και όχι η αστάθεια και οι προκλήσεις.

Οι Ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις έχουν ισχυρό Στρατό Ξηράς, ισχυρό Ναυτικό και Αεροπορία και τις νίκες για την αποτροπή, τις φέρνουν από κοινού. Κανείς δεν μπορεί να το πετύχει μόνος. Σε αυτό τον χώρο εδώ (στη Ρόδο) είδαμε ένα κομμάτι δυνατοτήτων. Αντιλαμβανόμαστε όλοι τι θα μπορούσε να γίνει σε ένα πεδίο μάχης, υπό πραγματικές συνθήκες.

Το έργο μας είναι να εκπαιδευόμαστε, να δείχνουμε τις δυνάμεις μας γιατί δεν θέλουμε να γίνει ποτέ κάτι τέτοιο σε πραγματικές συνθήκες. Και ο μόνος τρόπος είναι να είμαστε ισχυροί, αποφασισμένοι και έτοιμοι. Ως Αρχηγός ΓΕΕΘΑ είμαι σε θέση να δηλώσω ότι και μπορούμε και γνωρίζουμε πώς θα λειτουργήσουμε εάν χρειαστεί –κάτι το οποίο απευχόμαστε όλοι.

Όλα αυτά που είδαμε στην άσκηση είναι στοιχεία της ικανότητας που έχουν οι Ένοπλες Δυνάμεις. Το Αιγαίο, είναι ένας πολύπλοκος επιχειρησιακός χώρος όπου όλα θα έρθουν μέσα από προγραμματισμό και συνδυασμό".

Φλωρος
Φλώρος

"Οι Ένοπλες Δυνάμεις μέσα από τέτοιες δραστηριότητες εξασφαλίζουν και εγγυώνται την Εθνική μας ακεραιότητα. Μέσα από τις προσπάθειες που γίνονται και μέσα από τα εξοπλιστικά προγράμματα στο μέλλον θα βρουν τις Ένοπλες Δυνάμεις της Ελλάδας ακόμη πιο ισχυρές, πιο δυνατές και πιο αποτελεσματικές. Είμαστε δύναμη που θέλει την σταθερότητα, την ασφάλεια και την διατήρηση της ειρήνης. Δεν θέλουμε τίποτε παραπάνω αλλά και ΔΕΝ πρόκειται να παραχωρήσουμε ούτε μία σπιθαμή από αέρα ή από ξηρά της Εθνικής μας κυριαρχίας".

Έδωσε θερμά συγχαρητήρια σε όλους τους συντελεστές της άσκησης για την οργάνωση και τα αποτελέσματα της.

Φλώρος

Σε ανάρτηση του ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ αναφέρει τα εξής:

Σήμερα στην 95 Ανωτέρα Διοίκηση Ταγμάτων Εθνοφυλακής (ΑΔΤΕ) στη Ρόδο στην τελική φάση της ΤΑΜΣ "ΚΟΛΟΣΣΟΣ", στο Πεδίο Βολής-Ασκήσεων "ΚΑΤΤΑΒΙΑΣ".

Οι οργανικές Μονάδες της 95 ΑΔΤΕ, τα Ελικόπτερα της Αεροπορίας Στρατού και τα Μαχητικά Αεροσκάφη της Πολεμικής Αεροπορίας, εξασκήθηκαν στις αμυντικές επιχειρήσεις με εκτέλεση αντεπιθέσεων και εξάλειψη αεροπρογεφυρώματος, ενώ πραγματοποιήθηκαν βολές πυροβολικού, αρμάτων και όλμων σε συνδυασμό με πυρά από Επιθετικά Ελικόπτερα και από Μαχητικά Αεροσκάφη με κατάδειξη από Ελεγκτές Τερματικής Καθοδήγησης (JTAC).

Συγχαρητήρια στους συμμετέχοντες για την άρτια οργάνωση και την άριστη εκτέλεση των επεισοδίων της Άσκησης.

Πλήρης η ικανοποίηση μου για το υψηλό επίπεδο του επαγγελματισμού και την επιχειρησιακή ετοιμότητά του προσωπικού μας, την απόλυτη εξοικείωσή του με τα οπλικά συστήματα καθώς και για το υψηλό ηθικό και την αφοσίωση στην εκτέλεση της αποστολής του.

Υψηλότατο το επιχειρησιακό όφελος της Άσκησης και σημαντικός ο ρόλος της για την τόνωση του αισθήματος ασφάλειας της τοπικής κοινωνίας.

Η αποτρεπτική ισχύς των Ενόπλων Δυνάμεων διασφαλίζεται με τις καθημερινές ασκήσεις σε εθνικό επίπεδο, καθώς και με συνεκπαιδεύσεις και την οικοδόμηση συνεργειών με συμμάχους, φίλους και εταίρους σε διεθνές διμερές και πολυμερές επίπεδο, ενισχύοντας τον ρόλο της Χώρας μας ως ισχυρού παράγοντα ασφάλειας και σταθερότητας στην περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου και πέραν αυτής.

Αφοσιωμένοι στην προσταγή του εμβλήματος της Μεραρχίας, μείνετε πιστοί στην Αποστολή σας και αφιερωθείτε στην διαφύλαξη της Ισχύος των Ελληνικών Όπλων.

Ασφάλεια, Σταθερότητα, Αποτροπή

Οι #ΕΔ εγγυώνται την εδαφική ακεραιότητα και την εθνική ανεξαρτησία.

Υπερηφάνεια και ευγνωμοσύνη προς όλους όσοι έλαβαν μέρος!

Συγχαρητήρια στην 95 ΑΔΤΕ "ΔΙΑΓΟΡΙΔΩΝ"

"ΦΥΛΑΞΑΣΘΑΙ ΧΡΕΟΣ"

Φλώρος
Φλώρος
ΦλώροςΠηγή: Dimokratiki.gr

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για ό,τι συμβαίνει τώρα στην Ελλάδα και τον Κόσμο στο thetoc.gr

ΕΠΙ ΠΟΔΟΣ Ο ΣΤΡΑΤΟΣ 25 Ιαν 2022 | 12:26

Η κακοκαιρία "Ελπίς" ως... στρατιωτική άσκηση: Στη μάχη των απεγκλωβισμών οι Ένοπλες Δυνάμεις [βίντεο - εικόνες]

Νέες φωτογραφίες και βίντεο από τη μάχη των στρατιωτών στο μέτωπο της κακοκαιρίας.

Η ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ 23 Ιαν 2022 | 14:11

Συγκλονίζει ο πατέρας της Ελένης Τοπαλούδη: Ένα χρόνο πριν τη δολοφονία της είχε πέσει θύμα βιασμού - Της είχαν δώσει το χάπι

Ο πατέρας της Ελένης Τοπαλούδη κατήγγειλε πως η κόρη του ένα χρόνο πριν τη δολοφονία της είχε πέσει θύμα βιασμού με χρήση ναρκωτικών ουσιών.

ΜΕΣΑ ΣΕ ΤΣΟΥΒΑΛΙΑ 17 Ιαν 2022 | 18:10

Ρόδος - Καστελόριζο: Χιλιάδες ναρκωτικά χάπια με σήμα τη σβάστικα ξεβράστηκαν σε παραλίες [Εικόνες]

Σύμφωνα με το αρχηγείο του Λιμενικού Σώματος τα ναρκωτικά χάπια βρέθηκαν στην παραλιακή περιοχή "Κάτω Πέτρες" Ρόδου και στο Καστελόριζο

ΤΟ ΜΗΝΥΜΑ ΤΩΝ ΓΟΝΙΩΝ ΤΗΣ 16 Ιαν 2022 | 14:55

Ελένη Τοπαλούδη: Συγκλονίζουν οι γονείς της - Της πήγαν τούρτα γενεθλίων στον τάφο της [Εικόνες]

Τα γενέθλιά της θα γιόρταζε χθες Σάββατο 15 Ιανουαρίου η Ελένη Τοπαλούδη που βρήκε φρικτό θάνατο στη Ρόδο.

ΣΤΟ ΕΦΕΤΕΙΟ Η ΥΠΟΘΕΣΗ 16 Ιαν 2022 | 12:45

Φρίκη στη Ρόδο: 56χρονος οικοδόμος έβαζε ανήλικες να ερωτοτροπούν και κατέγραφε τις πράξεις τους

Ο 56χρονος φέρεται να εξανάγκαζε τις ανήλικες να γδύνονται στο όχημά του, να προβαίνουν σε ασελγείς πράξεις, ενώ αυτός τις μαγνητοσκοπούσε και αυνανιζόταν.

Η ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΟΥ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟΥ 15 Ιαν 2022 | 11:14

Ρόδος: Σκηνοθέτησε δήθεν βιασμό Ρωσίδας για να εκβιάσει έναν 51χρονο

Ποινή φυλάκισης 12 μηνών με 3ετή αναστολή επέβαλε σε έναν 46χρονο το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Ρόδου. Προσπάθησε να εκβιάσει οδηγό λεωφορείου με σκηνοθετημένο βιασμό.

ΕΝΤΟΝΗ ΒΡΟΧΟΠΤΩΣΗ 13 Ιαν 2022 | 09:15

Ρόδος: Κατέρρευσε τοίχος και ισοπέδωσε δύο αυτοκίνητα λόγω της κακοκαιρίας [εικόνες]

Ένας μεγάλος τοίχος κατέρρευσε τη νύχτα, εξαιτίας της έντονης βροχόπτωσης που έπεσε στη Ρόδο καταπλακώνοντάς δύο αυτοκίνητα, σε συνεργείο.

ΔΕΝ ΣΚΟΤΩΣΕ ΤΗ ΓΥΝΑΙΚΑ ΤΟΥ 11 Ιαν 2022 | 13:28

Ρόδος: Καταδικάστηκε για γυναικοκτονία, αλλά δεν έκανε ποτέ το έγκλημα που του αποδόθηκε

Ενας 54χρονος αλβανικής καταγωγής δεν είναι τελικά ο υπεύθυνος γυναικοκτονίας στη Ρόδο.

ΣΕ ΠΟΛΥΚΑΤΟΙΚΙΑ ΣΤΟ ΝΙΟΧΩΡΙ 05 Ιαν 2022 | 17:30

Θρίλερ στη Ρόδο: Εντοπίστηκε πτώμα σε προχωρημένη σήψη μέσα σε διαμέρισμα.

Συναγερμός έχει σημάνει στις αστυνομικές αρχές της Ρόδου μετά τον εντοπισμό πτώματος σε προχωρημένη σήψη μέσα σε διαμέρισμα

ΘΑ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΕΙΤΑΙ ΑΠΟ ΟΜΑΔΕΣ ΔΙΑΣΩΣΗΣ 28 Ιαν 2022 | 21:53
28 Ιαν 2022 | 21:26

Κέντρο Προώθησης Νεοφυών Επιχειρήσεων του Δήμου Πειραιά: 1η Ανοικτή Διαδικτυακή Εκδήλωση για θέματα αγορών

"Επενδύοντας στη γαλάζια καινοτομία: Τομείς, φορείς, ευκαιρίες και προκλήσεις χρηματοδότησης"

ΠΟΤΕ ΘΑ ΑΝΟΙΧΤΟΥΝ 28 Ιαν 2022 | 21:09

Άκης Τσοχατζόπουλος: Ποιους αποκληρώνει στις τρεις διαθήκες - Το μυστήριο με τις θυρίδες

Τρεις διαθήκες άφησε ο Άκης Τσοχατζόπουλος, οι οποίες σύμφωνα πληροφορίες, η μία συμπληρώνει και ολοκληρώνει την προηγούμενη.