Σημείωμα για το 4ο μνημόνιο στον «τρομοφάκελο» στον Γ. Πιτσιλή

Χειρόγραφο σημείωμα που κατήγγειλε το 4o Μνημόνιο περιείχε ο «τρομοφάκελος» με αποδέκτη τον Γενικό Γραμματέα Δημοσίων Εσόδων, Γιώργο Πιτσιλή.

Σημείωμα για το 4ο μνημόνιο στον «τρομοφάκελο» στον Γ. Πιτσιλή

Χειρόγραφο σημείωμα που κατήγγειλε το 4o Μνημόνιο περιείχε ο «τρομοφάκελος» με αποδέκτη τον Γενικό Γραμματέα Δημοσίων Εσόδων, Γιώργο Πιτσιλή, που εντοπίστηκε σε υποκατάστημα των ΕΛ.ΤΑ. στο Παλαιό Φάληρο.

Αστυνομικές πηγές αναφέρουν ότι στο κείμενό του ο αποστολέας ασκούσε κριτική για τη «φορομπηχτική πολιτική του Μνημονίου» και τα «δυσβάστακτα οικονομικά και εργασιακά μέτρα». Οι αρμόδιοι αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ. δεν αποκλείουν το ενδεχόμενο ο αποστολέας να είναι κάποιος «τρελαμένος-αγανακτισμένος» πολίτης, ενώ ίδιες είναι οι πιθανότητες να πρόκειται για κάποια οργάνωση της εγχώριας τρομοκρατίας.

Ο φάκελος, ο οποίος δεν έφερε όνομα αποστολέα και εντοπίστηκε από υπάλληλο των ΕΛ.ΤΑ., ήταν μεγάλων διαστάσεων (Α3) και εκτός από το σημείωμα περιείχε τρεις σφαίρες πολεμικού καλάσνικοφ των 7,62 χιλιοστών. Χθες το μεσημέρι, άνδρες του Τμήματος Εξουδετέρωσης Εκρηκτικών Μηχανισμών έσπευσαν στο υποκατάστημα, εκκένωσαν το χώρο και διαπίστωσαν ότι δεν πρόκειται για βόμβα. Κατόπιν, ο φάκελος μεταφέρθηκε στη Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών για τυχόν λήψη γενετικού υλικού ή δακτυλικών αποτυπωμάτων.

Υπενθυμίζεται ότι στο παρελθόν πλήθος πολιτικών και αξιωματούχων του Δημοσίου έχουν λάβει απειλητικές επιστολές. Στις 4 Μαΐου 2016 στο κοινόχρηστο χώρο έξω από το πολιτικό γραφείο του βουλευτή Σερρών και ξαδέρφου του πρώην πρωθυπουργού Κώστα Καραμανλή στην Αθήνα, είχε εντοπιστεί φάκελος που περιείχε δύο βολίδες πυροβόλου όπλου. Στο εσωτερικό του υπήρχε σημείωμα που έγραφε: «Για εσένα και την οικογένειά σου».

Τον Οκτώβριο του 2015 ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Τρύφων Αλεξιάδης είχε γίνει και αυτός παραλήπτης φακέλου με σφαίρα και απειλητικό σημείωμα. Μάλιστα, είχε δοθεί στη δημοσιότητα φωτογραφία του απειλητικού σημειώματος που έφερε την υπογραφή «Κόκκινη Φράξια» και έχει ως σφραγίδα ένα κόκκινο αστέρι. Φάκελο με σφαίρα διαμετρήματος 45 χιλιοστών και πανομοιότυπο απειλητικό κείμενο είχε λάβει την ίδια χρονική περίοδο η αντιπρόεδρος του Ελεγκτικού Συνεδρίου και πρόεδρος της Επιτροπής Σοφών για το Ασφαλιστικό, Άννα Λιγωμένου.

Το 2014 παραλήπτες φακέλου με σφαίρες που είχε φτάσει στον Άρειο Πάγο ήταν ο τότε υπουργός Χαράλαμπος Αθανασίου, η Εισαγγελέας Αρείου Πάγου, Ευτέρπη Κουτζαμάνη και οι Ανακρίτριες Ιωάννα Κλάπα και Δημητροπούλου. Ακόμα παλιότερα, και συγκεκριμένα το 2012, συναγερμός είχε σημάνει στην ΕΛ.ΑΣ. από την αποστολή πολεμικής σφαίρας στον τότε υπουργό Δικαιοσύνης, Αντώνη Ρουπακιώτη, ο οποίος χειριζόταν το υπό συζήτηση αντιρατσιστικό νομοσχέδιο. Τότε, οι αστυνομικοί έκαναν λόγο για αποστολείς που ενδεχομένως σχετίζονταν με τον ακροδεξιό χώρο.

Απειλητικό δισέλιδο κείμενο, το οποίο «συνοδευόταν» με μία σφαίρα των 32ΜΜ, είχε ως αποδέκτη και τον γραμματέα της κοινοβουλευτικής ομάδας του ΠΑΣΟΚ Λεωνίδα Γρηγοράκο. Ο φάκελος είχε φθάσει με την αλληλογραφία της Βουλής των Ελλήνων. Εκείνο το κείμενο το υπέγραφε η «Ομάδα οργανωμένων αναρχικών κατά των πολιτικών της 5ετούς ‘χούντας’ 2010-2015», στο οποίο εκτός από τις απειλές εναντίον του Λεωνίδα Γρηγοράκου, περιείχε και άλλες εναντίον του τότε προέδρου του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελου Βενιζέλου. Στο τέλος υπήρχε σφραγίδα με το γνωστό σύμβολο του αναρχικού κινήματος. Αποστολέας εμφανιζόταν ένας «Νίκος Μιχαϊλίδης» από το πάρκο του... Σκοπευτηρίου Καισαριανής, πρόσωπο που ήταν ανύπαρκτο.

Προβόπουλος και Πρετεντέρης

Τον Ιανουάριο του 2014, οι «Λαϊκοί Τιμωροί» είχαν στείλει επιστολές με σφαίρες στον τότε διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος Γιώργο Προβόπουλο και τον δημοσιογράφο Γιάννη Πρετεντέρη. Στον δημοσιογράφο είχε σταλεί παρόμοια επιστολή από την οργάνωση «6η Δεκέμβρη», όπως και στον δικηγόρο Αλέξη Κούγια. Οι αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ., εκτιμούσαν ότι η επωνυμία «6η Δεκέμβρη», που έφερε την ημερομηνία δολοφονίας του 15χρονου Αλέξη Γρηγορόπουλου, ήταν «παρακλάδι» της Συνωμοσίας Πυρήνων της Φωτιάς και συσχετιζόταν με τους «Λαϊκούς Τιμωρούς». Η «6η Δεκέμβρη» είχε αναλάβει την ευθύνη για την βομβιστική επίθεση στη Γενική Γραμματεία Τύπου στις 15 Ιανουαρίου 2010 και μία αποτυχημένη στην Εφορία Ν. Κόσμου, στις 23 Μαρτίου 2011.

Οι «Λαϊκοί Τιμωροί» στην επιστολή προς τον κ. Προβόπουλο, απέδιδαν ευθύνες στον ίδιο για την οικονομική κρίση της χώρας, ενώ σε αυτή προς τον δημοσιογράφο, τονιζόταν η «στήριξη» που παρείχε στην υλοποίηση αυτής της καταστροφικής οικονομικής πολιτικής.

Τον Φεβρουάριο του 2013 είχε κάνει την εμφάνισή της η «Κρητική Επανάσταση», στέλνοντας επιστολή με σφαίρες στον υπουργό Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα και μία εβδομάδα νωρίτερα στις Εφορίες Χανίων, Ρεθύμνου, Ηρακλείου και Αγίου Νικολάου Κρήτης.

Η σφαίρα του... κ. Στουρνάρα ήταν τοποθετημένη μέσα σε ένα μικρό φάκελο προσκλητηρίων γάμου. Το σημείωμα έκανε μια γενικόλογη αναφορά στη φορολόγηση και κατέληγε διατυπώνοντας την απειλή ότι «οι συνέπειες για εσάς και τους εντολείς σας θα είναι απρόβλεπτες».

Τον Δεκέμβριο του 2008 είχαν σταλεί σφαίρες πολεμικού καλάσνικοφ σε δικαστικούς λειτουργούς χωρίς να ανακοινωθεί τίποτε. Υπήρχαν και άλλες περιπτώσεις με απειλητικά μηνύματα και σφαίρες εναντίον καλλιτεχνών, επιχειρηματία με ξενοδοχεία στο Ηράκλειο, αλλά και στη Ναυτική Βάση της Σούδας.

Φάκελος με σφαίρες είχε σταλεί και στα γραφεία του ΠΑΣΟΚ, τον Οκτώβριο του 2011, συνοδευόμενες με απειλητικό μήνυμα κατά στελεχών του ΠαΣοΚ. Ο φάκελος περιείχε τρεις σφαίρες των 9 ΜΜ και σημείωμα με αναφορά σε «άλλες σφαίρες που προορίζονται για τους "προδότες" του ΠαΣοΚ», όπως χαρακτηριστικά μνημονευόταν.

Άλλοι «πολεμικοί» φάκελοι με σφαίρες Καλάσνικοφ και αναφορές στον Αλβανό κρατούμενο Αλκέτ Ριζάι είχαν σταλεί προ τετραετίας και σε ανώτερους δικαστικούς λειτουργούς, ενώ ως αποστολείς εμφανίζονταν δημοσιογράφοι.

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για ό,τι συμβαίνει τώρα στην Ελλάδα και τον Κόσμο στο thetoc.gr

`
ΕΥΡΩΠΑΙΟΙ ΗΓΕΤΕΣ 09 Νοε 2020 | 12:37

Μέρκελ, Μακρόν και Κουρτς αναλαμβάνουν πρωτοβουλία κατά του ισλαμιστικού εξτρεμισμού

Ευρωπαίοι ηγέτες θα συζητήσουν τηλεφωνικά πρωτοβουλία κατά το ισλαμιστικού εξτρεμισμού.

ΥΠΟ ΤΟΝ ΦΟΒΟ ΤΗΣ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑΣ 05 Νοε 2020 | 17:08

Γαλλία: Ο Μακρόν ανακοίνωσε τον διπλασιασμό της συνοριακής αστυνομίας και ζητά επανίδρυση Σένγκεν

Σε 4.800 από 2.400 διπλασιάζει τον αιρθμό των στελεχών της συνοριακής αστυνομίας o Εμανουέλ Μακρόν

"ΠΟΛΕΜΑ ΤΟΝ ΙΣΛΑΜΙΣΤΙΚΟ ΑΥΤΟΝΟΜΙΣΜΟ" 05 Νοε 2020 | 09:16

Μακρόν στους FT: Η Γαλλία δεν καλλιεργεί ρατσισμό εις βάρος των μουσουλμάνων - Απάντηση στην κριτική

Σε μακροσκελή επιστολή του ο Εμανουέλ Μακρόν απαντά στους FT για τον πόλεμο με τον ισλαμισμό.

Η ΕΕ ΣΕΒΕΤΑΙ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΘΡΗΣΚΕΙΕΣ 04 Νοε 2020 | 11:50

Ζοζέπ Μπορέλ για την επίθεση στη Βιέννη: Πρέπει μαζί να πολεμήσουμε την ισλαμιστική τρομοκρατία

Ο Ζοζέπ Μπορέλ μιλά για εκστρατείες χειραγώγησης μέσα από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

ΜΗΝΥΜΑ ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ 03 Νοε 2020 | 07:55

Επίθεση στη Βιέννη: "Οι σατανικές τρομοκρατικές ενέργειες πρέπει να σταματήσουν", λέει ο Τραμπ

Για το μακελειό της Βιέννης ο Τραμπ μιλά για "σατανικές τρομοκρατικές δυνάμεις".

ΑΣΥΛΛΗΠΤΟ ΧΡΟΝΙΚΟ ΒΙΑΣ 03 Νοε 2020 | 06:58

Μακελειό στη Βιέννη: 5 νεκροί, 17 τραυματίες από την τρομοκρατική επίθεση τζιχαντιστών σε έξι διαφορετικά σημεία [βίντεο]

Νεκροί τέσσερις πολίτες αλλά και ένας δράστης από το μακελειό στη Βιέννη. Για οπαδό του ISIS κάνουν λόγο οι αυστριακές αρχές. Καταδίκη από τους Ευρωπαίους ηγέτες.

ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΕΠΙΘΕΣΗ 03 Νοε 2020 | 06:31

Επίθεση στη Βιέννη: Επικοινωνία Μητσοτάκη - Κουρτς- Πλήρης αλληλεγγύη στον αυστριακό λαό

Την πλήρη αλληλεγγύη της Ελλάδας στον αυστριακό λαό εξέφρασε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης.

ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ 46 02 Δεκ 2020 | 16:00

Κορονοϊός: Συναγερμός στις φυλακές Λάρισας - Εντοπίστηκαν δεκάδες κρούσματα

Δεκάδες κρούσματα κορονοϊού εντοπίστηκαν στο σωφρονιστικό κατάστημα της Λάρισας.

ΑΝΕΠΑΛΛΗΛΕΣ ΣΥΝΑΝΤΗΣΕΙΣ 02 Δεκ 2020 | 07:43

Κορονο-αντίμετρα ενόψει μπαράζ εορτών Αγίων του Δεκεμβρίου: Επαφές Χρυσοχοΐδη με ιεράρχες και δημάρχους

Μετά το δυσάρεστο παράδειγμα της Θεσσαλονίκης με τον εορτασμό του Αγίου Δημητρίου η αστυνομία έχει αλλάξει στρατηγική.

Ο ΔΡΑΣΤΗΣ ΔΟΥΛΕΥΕ ΧΡΟΝΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΘΥΜΑ 02 Δεκ 2020 | 07:37

Έγκλημα στη Σαντορίνη: Πώς ο 20χρονος σκότωσε τον ξενοδόχο για 200 ευρώ - Έρευνα αν τον έκαψε νεκρό ή ζωντανό

Ένα χρέος 200 ευρώ ήταν η αφορμή που όπλισε τον 20χρονο, που επισκέφτηκε το θύμα το πρωί της Παρασκευής στο ξενοδοχείο της Σαντορίνης.

"ΘΑ ΕΡΘΩ ΝΑ ΣΟΥ ΣΠΑΣΩ ΤΑ ΜΟΥΤΡΑ" 01 Δεκ 2020 | 08:09

Κέντρο... διανομής ναρκωτικών η Γκράβα - Πάνω από 850 συναλλαγές - Ο αρχηγός "Μάρκος" και οι αποκαλυπτικοί διάλογοι [εικόνες]

Τα πλοκάμια της συμμορίας ναρκωτικών που δρούσε στη Γκράβα έφταναν μέχρι την Καλαμάτα.

ΤΙ ΔΕΙΧΝΟΥΝ ΤΑ ΕΥΡΗΜΑΤΑ 01 Δεκ 2020 | 07:51

Νέες αποκαλύψεις για το θάνατο του 69χρονου ξενοδόχου στη Σαντορίνη: Τον "έλουσαν" με έυφλεκτο υγρό και τον έκαψαν

Στον χώρο του ξενοδοχείου στη Σαντορίνη υπήρχε χρηματοκιβώτιο, το οποίο ήταν άθικτο, ενώ δεν βρέθηκαν ούτε ίχνη παραβίασης.

5.122.235 ΕΛΕΓΧΟΙ ΣΕ 204 ΜΕΡΕΣ 30 Νοε 2020 | 07:55

Μπαράζ ελέγχων στην Αττική, αλλά η επαρχία βγήκε εκτός ελέγχου: Η ΕΛ.ΑΣ. κάνει τα στραβά μάτια στους ντόπιους

"Έκτακτα" γλέντια, γιορτές, θρησκευτικές τελετές, άσκοπες μετακινήσεις στην κορυφή της λίστας.