Ο Παλαιοκώστας «σύμβουλος» στις απαγωγές επιχειρηματιών

Σημειωματάριο με χειρόγραφες σημειώσεις από τις οποίες προκύπτουν προσωπικά στοιχεία ατόμων που ήταν στόχοι απαγωγής βρέθηκε στη γιάφκα του Μαραθώνα.

Ο Παλαιοκώστας «σύμβουλος» στις απαγωγές επιχειρηματιών

Οι ληστές της... τρομοκρατίας θα έκαναν απαγωγές γόνων επιχειρηματικών και εφοπλιστικών κύκλων με «σύμβουλο» τον Βασίλη Παλαιοκώστα. Από το σημειωματάριο καταγραφής περίπου 25 στόχων, τις χειρόγραφες σημειώσεις με τις κινήσεις τους και αναλυτικές οδηγίες για τα στάδια των απαγωγών, που βρέθηκαν στην αποθήκη στον Μαραθώνα σε συνδυασμό με τους χάρτες στον Μώλο Φθιώτιδας, προκύπτουν σοβαρές ενδείξεις της συμμετοχής ποινικών και τρομοκρατών στην απόπειρα απαγωγής του 33χρονου εφοπλιστή Κίκου Μαρτίνου στις 12 Δεκεμβρίου 2013 στη Βούλα.

Σύμφωνα με πληροφορίες από αστυνομικές πηγές, το σημειωματάριο έχει ενιαίο γραφικό χαρακτήρα, που οδηγεί στο συμπέρασμα ότι γράφηκε από έναν άνθρωπο. Επιπλέον περιέχει λεπτομέρειες για τους «στόχους», όπως τις καθημερινές τους συνήθειες, τις ώρες αναχώρησης και άφιξης στο σπίτι τους, καθώς και άλλες δραστηριότητές τους.

Ο Παλαιοκώστας «σύμβουλος» στις απαγωγές επιχειρηματιών

Από τότε οι αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ. εκτιμούσαν ότι πίσω από την απόπειρα απαγωγής κρυβόταν ο Βασίλης Παλαιοκώστας και οι συνεργάτες των μικτών ομάδων ποινικών και τρομοκρατών, κάτι που σήμερα, μετά τα νέα στοιχεία, υπάρχει περίπτωση να επιβεβαιωθούν. Από τον Μάρτιο του 2010, είχαν περιέλθει σε γνώση αξιωματικών της ΕΛ.ΑΣ, πληροφορίες που έκαναν λόγο για σχέδιο απαγωγής μέλους της οικογένειας Μαρτίνου. Οι «κοριοί» της ΕΛ.ΑΣ είχαν υποκλέψει συνομιλίες, από τις οποίες προέκυπταν προπαρασκευαστικές ενέργειες απαγωγής, με εμπνευστή του σχεδίου τον καταζητούμενο δραπέτη. Παράλληλα είχαν διαπιστωθεί «επιχειρήσεις» παρακολούθησης των δραστών σε μέλη της εφοπλιστικής οικογένειας, κατά τη διάρκεια προπονήσεων... τένις, σε υπαίθρια γήπεδα των νοτίων προαστίων. Για κάποιο λόγο η υλοποίηση του σχεδίου απαγωγής ματαιώθηκε τότε.

Τον Δεκέμβριο του 2013, η αντίδραση του εφοπλιστή να εμβολίσει τα οχήματα των απαγωγέων, ματαίωσε μία ακόμη προσπάθεια. Τα δύο οχήματα που βρέθηκαν καμένα είχαν πλαστές πινακίδες κυκλοφορίας, που αντιστοιχούσαν σε οχήματα ίδιου τύπου και χρώματος. Αυτή η τακτική είναι μία πάγια μέθοδος των τρομοκρατικών οργανώσεων, η οποία όμως υιοθετήθηκε από ομάδες απαγωγέων, όπως στην περίπτωση του μεγαλοεφοπλιστή Περικλή Παναγόπουλου, μία απαγωγή που έχει πολλά κοινά στοιχεία με τη απόπειρα απαγωγής Μαρτίνου. Σημειώνεται ότι το φορτηγάκι ήταν κλεμμένο από Γλυφάδα στις 5 Δεκεμβρίου 2013 και το ΙΧ απο Χολαργό.

Απαγωγές τέτοιου τύπου σε τόσο μεγάλους οικονομικούς στόχους, όπως επεσήμαιναν αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ, έχουν σχεδιάσει και υλοποιήσει ο Βασίλης Παλαιοκώστας με τις απαγωγές των επιχειρηματιών Χαΐτογλου και Μυλωνά και ο έγκλειστος των φυλακών, Παναγιώτης Βλαστός με τον Περικλή Παναγόπουλο.

Πως σώθηκε

Ο σωτήριος τρόπος αντίδρασης του 33χρονου στόχου της απαγωγής, εξηγείται από το γεγονός, ότι μέλη της οικογένειας είχαν ειδοποιηθεί από τις αστυνομικές αρχές για τον σχεδιασμό απαγωγής κάποιου μέλους τους το 2010, και είχαν λάβει «εκπαίδευση» για τις κινήσεις τους σε τέτοιο ενδεχόμενο.

Ο κ. Μαρτίνος αντιλήφθηκε ότι κάτι δεν πήγαινε καλά όταν, φεύγοντας από τα γραφεία της ναυτιλιακής εταιρείας του, Minerva Marine, με προορισμό το Καβούρι, αντιλήφθηκε ότι στη Λεωφόρο Βουλιαγμένης, στο ύψος της Βούλας, τον «συνόδευαν» δύο οχήματα.

Ο Κίκος Μαρτίνος με ένα σπορ αυτοκίνητο μάρκας AUDI τύπου RX, ανέβαινε την οδό Αιόλου. Όπως είπε ο ίδιος στους αστυνομικούς αντιλήφθηκε ότι ένα λευκό σιτροέν από την πρώτη στιγμή που βγήκε από τα γραφεία της εταιρείας, είχε κολλήσει από πίσω του. Στη συμβολή της με την Ηρακλειδών υπάρχει το πάρκινγκ ενός σούπερ-μάρκετ. Ένα κλειστό φορτηγάκι μάρκας Mitsubishi, των επίδοξων απαγωγέων μπαίνει στο πάρκινγκ και βγαίνει μπροστά από το αυτοκίνητο του γιού του εφοπλιστή προκειμένου να τον ακινητοποιήσουν. Από μέσα βγήκαν τέσσερις άγνωστοι με καλυμμένα πρόσωπα, που κρατούσαν αυτόματα όπλα, τύπου καλάσνικοφ!

Εκείνος, δεν χάνει την ψυχραιμία του και κάνει όπισθεν. Διεμβολίζει το σιτροέν, με τον κινητήρας του ΙΧ να αρπάζει φωτιά, κάνοντας τους επιβάτες να βγουν βιαστικά έξω. Συνεχίζει με την όπισθεν και επιστρέφει στα γραφεία της εταιρείας στην οδό Βουλιαγμένης 141 και Αιόλου. Οι δράστες έκαψαν το βανάκι κοντά σε αλσύλιο στην οδό Καλύμνου και στην οδό Αθηναϊδος και Πάτμου κάηκε το σιτροέν. Στη συνέχεια μπήκαν σε ένα τζιπ με κλεμμένες πινακίδες και εξαφανίστηκαν. Αξίζει να σημειωθεί ότι το αυτοκίνητο του κ. Μαρτίνου ήταν ένα «θηριώδες» Audi RX.

Ο Βλαστός «έδινε» Παλαιοκώστα

Ο Παναγιώτης Βλαστός κατά τη διάρκεια επισκεπτηρίου συγγενούς του στις φυλακές όπου κρατείτο, όταν ρωτήθηκε αν εκείνος ήταν πίσω από την αποτυχημένη απόπειρα απαγωγής του Κίκου Μαρτίνου απάντησε πως όχι, αλλά ήξερε ότι ήταν άνθρωποι του καταζητούμενου ποινικού-τρομοκράτη Βασίλη Παλαιοκώστα.

Ο βαρυποινίτης έλεγε χαρακτηριστικά: «Κάνουν μ@λ@κίες και μας χαλάνε τη δουλειά. Και να τον παίρνανε, θα τους έβρισκαν, γιατί το ρολόι του έχει εντοπισμό. Αυτοί δεν τα ξέρουν αυτά, ενώ εγώ έχω πληροφορίες».

Στη γιάφκα βρέθηκε και αυτοκίνητο του Βασίλη Παλαιοκώστα. Πρόκειται για ένα μαύρο JEEP CHEROKEE, που είχε κλαπεί από την περιοχή Χαριλάου Θεσσαλονίκης στις 17 Οκτωβρίου 2007.

Αυτό το όχημα, σύμφωνα με αξιωματικούς της ΕΛ.ΑΣ., φαίνεται να ήταν στην ίδια «φουρνιά» τριών κλεμμένων οχημάτων, που χρησιμοποιήθηκαν στην απαγωγή του βιομηχάνου Γιώργου Μυλωνά και σε ληστείες. Ένα από αυτά κατέληξε στον Νίκο Μαζιώτη, με το οποίο θα επιχειρούσε αιματηρή επίθεση εναντίον αστυνομικών πίσω από τη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αττικής.

Ο Παλαιοκώστας «σύμβουλος» στις απαγωγές επιχειρηματιών - εικόνα 2

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για ό,τι συμβαίνει τώρα στην Ελλάδα και τον Κόσμο στο thetoc.gr

`
ΣΥΓΚΛΟΝΙΖΕΙ ΤΟ ΕΓΚΛΗΜΑ 24 Νοε 2020 | 07:55

Αγριο φονικό στη Μάνη: Λόγω ερωτικής αντιζηλίας σκότωσε με καραμπίνα τη γυναίκα του μπροστά στην κόρη του

Η ζήλια όπλισε το χέρι του συζυγοκτόνου που πυροβόλησε το θύμα δυο φορές.

ΕΠΙΜΕΝΟΥΝ ΟΙ ΑΜΕΤΑΝΟΗΤΟΙ 24 Νοε 2020 | 07:46

Λίγοι και "χαλαροί" οι έλεγχοι της ΕΛ.ΑΣ. στις "κόκκινες" περιοχές παρά τους 295 νεκρούς σε τρεις ημέρες

Τα σχετικά νούμερα ελέγχων είναι "μικρά", αναλογικά με την σοβαρότητα της κατάστασης και τον επικίνδυνο φόρτο του συστήματος υγείας.

ΑΠΙΣΤΕΥΤΑ ΠΕΡΙΣΤΑΤΙΚΑ 23 Νοε 2020 | 10:43

Κορονο-κρυφτούλι με την αστυνομία σε κλειστά καταστήματα, εκκλησίες και πάρτι σε σπίτια

Το "κρυφτούλι" ορισμένων με τις διωκτικές αρχές, συνεχίζεται με τραγικές επιπτώσεις στο δοκιμαζόμενο σύστημα υγείας, εν μέσω της πανδημίας του κορονοϊού.

ΤΙ ΕΙΠΕ ΣΤΟΥΣ ΑΞΙΩΜΑΤΙΚΟΥΣ ΤΗΣ ΑΝΤΙΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΚΗΣ ΥΠΗΡΕΣΙΑΣ 21 Νοε 2020 | 09:46

Σοκάρει ο 27χρονος τζιχαντιστής: "Εκτελέστηκαν μπροστά μου τέσσερις όμηροι"

Στην κατάθεσή του ο τζιχαντιστής που συνελήφθη στην Αθήνα υποστηρίζει ότι πολεμούσε για τον ISIS μέχρι και το 2018 όταν αποφάσισε να πάρει την οικογένειά του και να ταξιδέψει προς την Ελλάδα

ΕΠΙΒΑΡΥΜΕΝΗ Η ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ 21 Νοε 2020 | 09:33

Συναγερμός στις φυλακές Διαβατών: Δύο νεκροί από κορονοϊό και πάνω από 90 κρατούμενοι θετικοί

Η ραγδαία εξάπλωση του κορονοϊού στη Θεσσαλονίκη έχει "χυπήσει" και τις φυλακές Διαβατών - Τεστ από τον ΕΟΔΥ σε όλα τα σωφρονιστικά ιδρύματα

ΖΗΤΟΥΝ ΜΕΤΡΑ 20 Νοε 2020 | 07:57

Θερίζει την Αστυνομία ο κορονοϊός: Πάνω από 770 κρούσματα - Δύο νοσηλεύονται σε κρίσιμη κατάσταση

Στη Θεσσαλονίκη που είναι εδώ και μέρες στο "κόκκινο" υπάρχουν πολλά κρούσματα και σε αστυνομικούς.

ΔΙΕΜΕΝΕ ΣΤΗ ΔΟΜΗ ΤΟΥ ΕΛΑΙΩΝΑ 20 Νοε 2020 | 07:55

Ομολόγησε ο 27χρονος τζιχαντιστής που συνελήφθη: "Μπήκα στον ISIS για να πάρω εκδίκηση"

Ο 27χρονος τζιχαντιστής ομολόγησε ότι συμμετείχε σε δολοφονικές φρικαλεότητες του Ισλαμικού Κράτους.

ΚΑΙ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΓΙΑ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΗ ΒΙΑ 19 Νοε 2020 | 07:46

Ο απολογισμός του Πολυτεχνείου: 37 συλλήψεις, 352 προσαγωγές και 290 πρόστιμα των 300 ευρώ

Από τις 100 προσαγωγές που έγιναν στην επέτειο του Πολυτεχνείου, λίγες μετατράπηκαν σε συλλήψεις.

ΧΗΜΙΚΑ ΚΑΙ "ΑΙΑΝΤΕΣ" 18 Νοε 2020 | 07:45

Πώς το ΚΚΕ αιφνιδίασε δύο φορές την Αστυνομία - Προσαγωγές και "πόλεμος" στο κέντρο της Αθήνας

Πως απάντησε η ΕΛΑΣ στις παράνομες συγκεντρώσεις του ΚΚΕ. Διερεύνηση ποινικών ευθυνών για διασπορά του κορονοϊού.

ΔΕΝ ΘΑ ΕΠΙΤΡΑΠΕΙ ΠΟΡΕΙΑ 17 Νοε 2020 | 07:37

Πολυτεχνείο: Σχέδιο αποτροπής σε πέντε στάδια από την ΕΛ.ΑΣ. - Από συστάσεις μέχρι πρόστιμα και δακρυγόνα

Με πέντε στάδια θα γίνει η σημερινή αποτροπή συγκεντρώσεων-πορειών στο Πολυτεχνείο. Επί ποδός 6.000 αστυνομικοί για την απαγόρευση συνάθροισης άνω των 4 ατόμων.

16 Νοε 2020 | 07:51
ΤΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΙΑΚΑ ΣΧΕΔΙΑ ΤΗΣ ΕΛΑΣ 14 Νοε 2020 | 07:47

Πολυτεχνείο: Απαγόρευση συγκεντρώσεων και πορειών - Σε αστυνομικό κλοιό όλα τα Ιδρύματα

Με αφορμή την επέτειο του Πολυτεχνείου εν μέσω πανδημίας, οι εντολές που έχουν οι αξιωματικοί είναι η αποτροπή μεγάλων συγκεντρώσεων και κυρίως πορειών.

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΑΣ 12 Νοε 2020 | 07:44

"Επιδημία" με ιό υπολογιστών μέσω email που κλέβει προσωπικά στοιχεία, κωδικούς και τραπεζικούς λογαριασμούς

Απάτη με μειλ απατεώνων που που κλέβει τραπεζικούς λογαριασμούς, φωτογραφίες, κωδικούς πρόσβασης.