X

Σκάνδαλο ΟΠΕΚΕΠΕ: Ακόμη 350 ΑΦΜ στον εισαγγελέα για παράνομες επιδοτήσεις - Δήλωναν βοσκοτόπια με πλαστά πιστοποιητικά

Η Οικονομική Εισαγγελία στέλνει συνεχώς στοιχεία για παράνομες επιδοτήσεις μέσω του ΟΠΕΚΕΠΕ

Γράφει: TheToc team

Συνεχείς είναι οι εξελίξεις γύρω από το πολύκροτο σκάνδαλο του ΟΠΕΚΕΠΕ, καθώς οι Αρχές ανακάλυψαν εκατοντάδες νέα ΑΦΜ που εμπλέκονται σε παράνομες επιδοτήσεις.

Μόνο τον τελευταίο ενάμιση μήνα στον εισαγγελέα έχουν σταλεί 350 ΑΦΜ, με τα μέλη της εγκληματικής οργάνωσης να δηλώνουν βοσκοτόπια, για τα οποία εμφάνισαν πλαστά έγγραφα.

Όπως αναφέρθηκε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του OPEN, η Οικονομική Εισαγγελία στέλνει συνεχώς στοιχεία για παράνομες επιδοτήσεις. Τα μέλη του κυκλώματος δήλωναν βοσκοτόπια που υποτίθεται ότι είχαν ενοικιάσει, ωστόσο τα πιστοποιητικά που παρουσίαζαν, δεν ήταν γνήσια.

ΟΠΕΚΕΠΕ: "Αγρότης" στην Αθήνα λάμβανε 70 χιλ. ευρώ για βοσκοτόπια στην Τήνο

Ενδεικτική είναι η περίπτωση "αγρότη" από την Αθήνα, ο οποίος παρουσίαζε ενοικιαστήρια για βοσκοτόπια στην Τήνο και λάμβανε έως και 70.000 ευρώ σε επιδοτήσεις.

Παράλληλα, πληροφορίες αναφέρουν ότι συγκεκριμένοι συνεταιρισμοί από μια περιοχή φαίνονται να έχουν ενεργό ρόλο στην υπόθεση.

Παράλληλα, ο μεγάλος όγκος των στοιχείων που εξετάζουν οι Αρχές οδηγεί σε νέες καθυστερήσεις στις πληρωμές των ενισχύσεων.

Υπενθυμίζεται ότι μέχρι τον Σεπτέμβριο είχαν εντοπιστεί πάνω από 1.000 ύποπτα ΑΦΜ που αντιστοιχούν σε ποσά ως 23 εκατομμύρια ευρώ.