Σκάνδαλο πλαστών πιστοποιητικών: "Εμβολιασμοί" ...νύχτα και στην άλλη άκρη της χώρας - 10 κέντρα στο μικροσκόπιο

Συνεχίζεται με αμείωτο ρυθμό το γαϊτανάκι των αποκαλύψεων αναφορικά με τη "φάμπρικα" χορήγησης πλαστών πιστοποιητικών.

Παναγιώτης Σπυρόπουλος
ΓΡΑΦΕΙ: ΠΑΝΑΓΙΩΤΗς ΣΠΥΡΟΠΟΥΛΟς
πλαστα

Μυστήριος αριθμός εμβολίων που… καταστράφηκαν και άλλων που περίσσεψαν… Παράξενες αυξομειώσεις του αριθμού εμβολιασθέντων, και αλλαγές σε ταχυδρομικούς κώδικες προς άλλα εμβολιαστικά κέντρα… μακριά από τον τόπο διαμονής. Αυξημένοι αριθμοί εμβολιασμών από έναν… χειριστή σε ασυνήθιστες-αλλόκοτες ώρες.

Tablet με αποθηκευμένους κωδικούς επιβεβαίωναν πολλαπλάσιους αριθμητικά εμβολιασμούς από τους αναμενόμενους. Κάποιοι χειριστές τους… βαριούνταν να περνούν τους κωδικούς για κάθε πολίτη, άλλαζαν μόνο το ΑΜΚΑ και πατούσαν επιβεβαίωση…, αφήνοντας με αυτόν τον τρόπο, έστω και άθελά τους, δίοδο σε οποιοδήποτε ήθελε να εξασφαλίσει εικονικό πιστοποιητικό να το κάνει από την ταμπλέτα τους.

Αύξηση… νυχτερινών εμβολιασμών

Σε περιφερειακό εμβολιαστικό κέντρο του Έβρου, τον Ιούλιο είχαν εμβολιαστεί 150 πολίτες και τον Αύγουστο περίπου 350. Σε άλλη γραμμή εμβολιασμού στην Ήπειρο, αυξήθηκαν οι… νυχτερινοί εμβολιασμοί κατά 200%.

Σε εμβολιαστικά κέντρα της Στερεάς Ελλάδας και Θεσσαλίας παρατηρήθηκαν αινιγματικές αλλαγές σε ταχυδρομικούς κώδικες πολιτών, πάνω από το 50% του μέσου όρου, προκειμένου να αλλάξουν τον τόπο εμβολιασμού και να… μετακομίζουν αρκετά δεκάδες χιλιόμετρα μακριά από τα σπίτια τους.

Τους μήνες Ιούνιο, Ιούλιο και Αύγουστο, σε εμβολιαστικά κέντρα της Θράκης και της Μακεδονίας εντοπίστηκε μεγάλος αριθμός εμβολίων που… περίσσευαν και ακόμη μεγαλύτερος εκείνων που καταστράφηκαν…

Εντοπίστηκαν αρκετοί χειριστές-εμβολιαστές να έχουν υπερβεί, ανεξήγητα και "ύποπτα" προς το παρόν, τον μέσο όρο των εμβολιασμών που έκαναν καθημερινά, και σε παράξενες, κυρίως νυχτερινές, ώρες, λίγο πριν το κλείσιμο των εμβολιαστικών κέντρων.

Όλα τα παραπάνω αποτελούν κάποιες αρχικές ενδείξεις "απατηλών-εικονικών" εμβολιασμών, σε τουλάχιστον 10 εμβολιαστικά κέντρα της χώρας σε Ήπειρο, Στερεά Ελλάδα, Έβρο, Θεσσαλία, Θράκη και Μακεδονία, οι οποίες αναμένεται να ερευνηθούν διεξοδικά από τις εισαγγελικές, αστυνομικές αρχές και την Εθνική Αρχή Διαφάνειας, που φαίνεται να έχει εντοπίσει αυτές τις υπό διερεύνηση περιπτώσεις.

"Δικαστές Ντρεντ" για τα… πιστοποιητικά

Σε αυτό το πλαίσιο ο Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου, Βασίλειος Πλιώτας κάλεσε σε πανελλαδικό "συναγερμό" τους Εισαγγελείς όλης της χώρας προκειμένου να… εφορμούν σε εμβολιαστικά κέντρα, για τα οποία υπάρχουν καταγγελίες, ενδείξεις ή υποψίες για την παράνομη παροχή εικονικών πιστοποιητικών εμβολιασμού ή νόσησης, προκειμένου να προστατευτεί η δημόσια υγεία.

Διαβάστε Επίσης

Ο ανώτατος δικαστικός στην παραγγελία του έκανε λόγο ακόμη και για αιφνιδιαστικούς προληπτικούς ελέγχους των εισαγγελικών λειτουργών όλης της χώρας σε εμβολιαστικά κέντρα, ως μία δράση αποθάρρυνσης των επίδοξων δραστών τέτοιων επικίνδυνων ενεργειών. Παράλληλα να ενημερωθούν για την διαδικασία διενέργειας και καταχώρησης των εμβολιασμών, όπως επίσης για τις ασφαλιστικές δικλείδες του συστήματος.

Στο ίδιο μήκος κύματος ο διοικητής της Εθνικής Αρχής Διαφάνειας, κ. Άγγελος Μπίνης ανέφερε πως πρέπει να γίνει εμφανές ότι δεν είμαστε αδρανείς στην ανίχνευση τέτοιου είδους μοτίβων απάτης με τα πιστοποιητικά εμβολιασμού, και προανήγγειλε ενδελεχής ελέγχους σε όλα τα εμβολιαστικά κέντρα, για τα οποία υπάρχουν ύποπτες ενδείξεις.

Ο κ. Μπίνης δήλωσε πως στελέχη της ανεξάρτητης αρχής επεμβαίνουν προληπτικά, προχωρώντας σε διασταυρώσεις στοιχείων, όπως σε ποια εμβολιαστικά κέντρα υπάρχουν καταχωρήσεις πολύ αργά το βράδυ ή εμφανίζουν μεγάλη αυξομείωση στον αριθμό των εμβολιασμών. Αντίστοιχες έρευνες εξελίσσονται στο νοσοκομείο Σαντορίνης, μετά την αποκάλυψη ότι υπάλληλος χορήγησε πλαστές βεβαιώσεις αρνητικών rapid tests σε τουρίστες, στο νοσοκομείο Καβάλας, Δράμας, Μεσολογγίου, Κρήτης.

Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Τάκης Θεοδωρικάκος ζήτησε από τον διοικητή της Διεύθυνσης Εσωτερικών Υποθέσεων, την ταχύτατη, αποτελεσματική και σε βάθος διερεύνηση της υπόθεσης με τα εικονικά δικαιολογητικά εμβολιασμού στο Κέντρο Υγείας Παλαμά Καρδίτσας, αλλά και των προεκτάσεών της στο "Μαμάτσειο" Νοσοκομείο Κοζάνης και "Γ. Γεννηματάς" Θεσσαλονίκης.

Ήδη κλιμάκιο αστυνομικών της Διεύθυνσης Εσωτερικών Υποθέσεων βρίσκεται σε Καρδίτσα, Κοζάνη και Θεσσαλονίκη, προκειμένου να λάβουν καταθέσεις από τους πρωταγωνιστές και εκείνους που έλαβαν τα εικονικά πιστοποιητικά εμβολιασμών, όπως επίσης να συλλέξουν στοιχεία από το σύστημα των εμβολιαστικών κέντρων.

Εικονικό εμβόλιο σε… ιερέα και την αδερφή της

Από τα πρώτα στοιχεία που έχουν συλλέξει τα στελέχη της Διεύθυνσης Εσωτερικών Υποθέσεων, που ανέλαβε την προκαταρκτική εξέταση με τα εικονικά πιστοποιητικά εμβολιασμών στο Κέντρο Υγείας Παλαμά Καρδίτσας, όπως και τις προεκτάσεις της, διαπιστώνουν πως τα 34 εικονικά πιστοποιητικά εμβολιασμού δόθηκαν από την διοικητική υπάλληλο σε μέλη της οικογένειάς της, συγγενείς, φίλους και συναδέλφους της.

Ανάμεσά τους, η αρνήτρια νοσηλεύτρια στο "Μαμάτσειο" νοσοκομείο Κοζάνης που είχε πάρει εικονικό πιστοποιητικό εμβολιασμού από το Κέντρο Υγείας Παλαμά, η αδερφή της διοικητικής υπαλλήλου που εργάζεται στο νοσοκομείο "Γ. Γεννηματάς" στη Θεσσαλονίκη, ενώ ερευνώνται τα πιστοποιητικά εμβολιασμού τριών ακόμη υγειονομικών στο ίδιο νοσοκομείο. Οι ίδιες πηγές ενημέρωσης αναφέρουν ότι κάποια από τα εικονικά πιστοποιητικά δόθηκαν σε συγγενείς που εργάζονται σε διάφορες δημόσιες υπηρεσίες, υγειονομικές δομές, και σε έναν ιερέα…

Ο σύζυγος της διοικητικής υπαλλήλου, αξιωματικός της ΕΛ.ΑΣ., ο οποίος έχει εμβολιαστεί, εξεπλάγη από την εμπλοκή της συζύγου του στην υπόθεση και έκανε και ο ίδιος τη δική του… έρευνα, ανάμεσα στους συγγενείς και φίλους, επιβεβαιώνοντας τα καταγγελλόμενα, που και η ίδια έχει αποδεχθεί. Από την εξέταση των στοιχείων και την πορεία της έρευνας εξετάζεται η πιθανότητα άσκησης ποινικής δίωξης σε βάρος των εμπλεκομένων για παραβάσεις των διατάξεων διάδοσης του κορωνοιού σε βαθμό κακουργήματος.

Αυτό θα προκαλέσει την άρση τραπεζικού απορρήτου για να διαπιστωθεί αν υπήρχαν αναιτιολόγητες εισροές χρημάτων σε τραπεζικούς λογαριασμούς των εμπλεκομένων, από άτομα που πήραν τα ψεύτικα πιστοποιητικά, άρα και πιθανή οικονομική συναλλαγή με πολίτες που επεδίωξαν τους εικονικούς εμβολιασμούς τους. Δεν αποκλείεται να ασκηθεί ποινική δίωξη και σε βάρος των πολιτών που πήραν τα ψεύτικα πιστοποιητικά με αυτόν τον τρόπο, χωρίς να εμβολιαστούν.

Διαβάστε Επίσης

Προτιμούν… θετικά τεστ νόσησης

Τις τελευταίες ημέρες μετά τις απανωτές καταγγελίες για τα εικονικά πιστοποιητικά εμβολιασμών, δικαστικές-αστυνομικές Αρχές και η Εθνική Αρχή Διαφάνειας διαπιστώνουν ότι εκείνοι που θέλουν να παρανομήσουν δεν προτιμούν πλέον ένα εικονικό πιστοποιητικό αλλά είναι πιο εύκολη η προμήθεια ενός πλαστό αποτελέσματος

θετικού εργαστηριακού τεστ ότι νοσούν, κάτι το οποίο για τους υγειονομικούς που δεν επιθυμούν να εμβολιαστούν ερμηνεύεται σε εξάμηνη παράταση εργασίας.

Για αυτό το λόγο η Επιτροπή Λοιμωξιολόγων εισηγήθηκε να απαιτείται και δεύτερο θετικό τεστ κορωνοϊού για τους ανεμβολίαστους υγειονομικούς, οι οποίοι βρίσκονται σε αναστολή εργασίας. Το δεύτερο τεστ θα γίνεται σε δημόσια δομή του συστήματος Υγείας ανεξάρτητα από το πού έχει γίνει το πρώτο.

"Κάποιοι θέλουν να είναι αντιεμβολιαστές αλλά ταυτόχρονα να έχουν εικονονικό πιστοποιητικό για να μην μπουν σε αναστολή εργασίας. Δεν γίνονται και τα δύο" δήλωσε χαρακτηριστικά ο διοικητής της ανεξάρτητης αρχής, κ. Μπίνης. Την ίδια ώρα η Εθνική Αρχή Διαφάνειας έχει επεξεργαστεί 8 σενάρια διασταύρωσης μοτίβων απάτης με εικονικά πιστοποιητικά εμβολιασμού ή νόσησης, τα οποία επικαιροποιεί καθημερινά.

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για ό,τι συμβαίνει τώρα στην Ελλάδα και τον Κόσμο στο thetoc.gr

ΣΤΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ 17 Σεπ 2021 | 14:19

Απίστευτη ιστορία σε ΜΕΘ κορονοϊού: Μητέρα και κόρη νοσηλεύονταν δίπλα δίπλα χωρίς να το ξέρουν- Τι έγινε όταν ξύπνησε η μητέρα

Ορισμένες από τις συγκλονιστικότερες ιστορίες που εκτυλίσσονται στις ΜΕΘ covid των νοσοκομείων. Ο πατέρας που δεν πρόλαβε να δει το νεογέννητο παιδί του...

ΜΕ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗ ΟΞΥΓΟΝΟΥ 17 Σεπ 2021 | 12:55

Συγκλονιστικές στιγμές στο Λαϊκό: Γυρίζουν μπρούμυτα τους ασθενείς με κορονοϊό για να μην πεθάνουν από ασφυξία [βίντεο]

Οι συγκλονιστικές μάχες για τη ζωή των ασθενών απέναντι στον κορονοϊό. Γιατροί στο Λαϊκό γυρίζουν μπρούμυτα τους ασθενείς για να μπορέσουν να αναπνεύσουν.

ΤΙ ΙΣΧΥΕΙ ΓΙΑ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΠΟΥ ΤΑΞΙΔΕΥΟΥΝ 17 Σεπ 2021 | 12:38

ΥΠΑ: Νέα παράταση της notam έως τις 24 Σεπτεμβρίου για τις πτήσεις εξωτερικού

Τι προβλέπει η notam της ΥΠΑ για πτήσεις από το εξωτερικό. Ποιοι επιβάτες εξαιρούνται. Αναλυτικά όλες οι χώρες.

ΕΠΕΣΑΝ ΠΡΟΣΤΙΜΑ 17 Σεπ 2021 | 11:49

Ηλεία: Κορονο-οίκος ανοχής με μουσική και ανεμβολίαστη ιερόδουλη χωρίς τεστ

Συνέβη και αυτό στην Ηλεία. Υπεύθυνη οίκου ανοχής έσπασε το μίνι -lockdown για την αποτροπή διάδοσης του κορονοϊού.

ΒΕΒΑΙΩΘΗΚΕ ΠΡΟΣΤΙΜΟ 5.000 ΕΥΡΩ 17 Σεπ 2021 | 11:40

Ρέθυμνο: Γυναίκα θετική στον κορονοϊό έσπασε την καραντίνα, έκανε βόλτες και τώρα είναι άφαντη

Οι αστυνομικοί πήγαν χθες στο σπίτι της νεαρής κοπέλας που νοσεί με κορονοϊό, ώστε να ελέγξουν αν βρίσκεται εκεί, ωστόσο διαπίστωσαν πως είναι άφαντη.

ΘΥΕΛΛΑ ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΩΝ 17 Σεπ 2021 | 10:55

Το τερμάτισε ψεκασμένος ιερέας στη Φλώρινα: "Τα εμβόλια θα σας κλέψουν τα παιδιά, είναι χάραγμα του Εωσφόρου"

Καταγραυγή, ακόμα και μέσα στους κόλπους της εκκλησίας, προκαλούν τα ψεύδη που μεταφέρει στους πιστούς ο ιερέας της Μονής Αγίου Γρηγορίου στον Παλαμά Φιλώτα

ΑΛΛΟΙ ΔΥΟ ΝΕΚΡΟΙ 17 Σεπ 2021 | 10:31

Κρήτη: Εμβολιασμένη γυναίκα 87 ετών με υποκείμενα νοσήματα έχασε τη μάχη με τον κορονοϊό

Ένας άνδρας 63 ετών και μια γυναίκα 87 ετών κατέληξαν από κορονοϊό τα ξημερώματα της Παρασκευής στο Βενιζέλειο Νοσοκομείο

ΚΑΘΗΓΗΤΗΣ ΜΙΚΡΟΒΙΟΛΟΓΙΑΣ 17 Σεπ 2021 | 10:26

Βατόπουλος: Σε ύφεση η πανδημία στην Ελλάδα - Οι τρεις λόγοι που συμβαίνει αυτό

"Θετική εξέλιξη" χαρακτηρίζει ο Αλκιβιάδης Βατόπουλος, την ύφεση που παρουσιάζει, τις τελευταίες ημέρες, η μετάλλαξη Δέλτα του κορονοϊού στη χώρα μας,

17 Σεπ 2021 | 10:24

Ολλανδία: Με πιστοποιητικό εμβολιασμού εστίαση και ψυχαγωγία παρά τις αντιδράσεις

Με μικρή πλειοψηφία το κοινοβούλιο της Ολλανδίας απέρριψε πρόταση που καλούσε την κυβέρνηση να αλλάξει γνώμη για το υγειονομικό πιστοποιητικό.

ΚΑΘΗΓΗΤΗΣ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΗΣ ΜΗΧΑΝΙΚΗΣ ΑΠΘ 17 Σεπ 2021 | 10:21

Σαρηγιάννης: Περιμένουμε κοντά στα 4.000 κρούσματα τέλος Σεπτεμβρίου

"Ο μεγάλος αριθμός των τεστ μας δείχνει μεν πολλά κρούσματα αλλά περιορίζει και την διασπορά", είπε ο καθηγητής Σαρηγιάννης.

ΚΑΘΗΓΗΤΗΣ ΛΟΙΜΩΞΙΟΛΟΓΙΑΣ 17 Σεπ 2021 | 08:52

Βόμβες Σύψα: Έως τα Χριστούγεννα θα νοσήσουν όλα τα ανεμβολίαστα παιδιά - Χωρίς κορονοϊό το καλοκαίρι του 2022

Αναφορικά με το άνοιγμα των σχολείων ο κ. Σύψας υπογράμμισε πως είναι τελεσίδικο ότι θα αυξηθούν τα κρούσματα και ότι σε ένα μήνα θα γίνει επαναξιολόγηση των πρωτοκόλλων στα σχολεία.

Η ΑΠΟΦΑΣΗ 17 Σεπ 2021 | 08:36

Γυμναστήρια: Νέοι κανόνες λειτουργίας από τη Δευτέρα - Τι ισχύει για τις μάσκες

Οι νέοι κανόνες λειτουργίας των αποδυτηρίων στα Γυμναστήρια. Τι ισχύει από την Δευτέρα 20 Σεπτεμβρίου.

ΤΙ ΛΕΝΕ ΟΙ ΕΙΔΙΚΟΙ 17 Σεπ 2021 | 08:30

Γιατί αναμένουμε άνοδο των κρουσμάτων κορονοϊού τις επόμενες εβδομάδες

Σταθερή είναι η αποκλιμάκωση του Εθνικού Συστήματος Υγείας με τον συνολικό αριθμό των νοσηλευόμενων στην επικράτεια να ανέρχεται στους 2.172 ασθενείς.