Σκηνές φαρ ουέστ στο Χαϊδάρι με πυροβολισμούς και καταδίωξη κακοποιών

Μισή ώρα άγριας καταδίωξης μέσω... GPS, με εμβολισμό περιπολικού της Άμεσης Δράσης, απειλή όπλου από τον δράστη και πυροβολισμούς, τα ξημερώματα στο Χαϊδάρι.

Μισή ώρα άγριας καταδίωξης μέσω... GPS, με εμβολισμό περιπολικού της Άμεσης Δράσης, απειλή όπλου από τον δράστη και πυροβολισμούς εκφοβισμού από τους αστυνομικούς, εξελίχθηκε τα ξημερώματα στο Χαϊδάρι.

Όλα ξεκινούν στις 05:00 μετά την κλοπή αυτοκινήτου στην οδό Πελασγίας στο Περιστέρι. Ο ιδιοκτήτης καταγγέλει την κλοπή και καθοδηγεί τους αστυνομικούς μέσω τους συστήματος GPS, που είχε τοποθετήσει στο όχημά του.

Το κλεμμένο αυτοκίνητο εντοπίζεται από περιπολικά της Άμεσης Δράστης και της Τροχαίας, στη Λ. Σχιστού και λίγο αργότερα στη Λ. Αθηνών στο Χαϊδάρι. Εξελίσσεται φρενήρη καταδίωξη με το ύποπτο όχημα να εγκλωβίζεται στη συμβολή της Λ. Αθηνών με την οδό Ρίμινι.

Ο δράστης δεν διστάζει να εμβολίσει το περιπολικό της Άμεσης Δράσης που του είχε κλείσει τον δρόμο προκειμένου να ξεφύγει. Στο ίδιο σημείο, σύμφωνα με τους αστυνομικούς, ο οδηγός του κλεμμένου οχήματος απείλησε με όπλο τους αστυνομικούς της Τροχαίας που συμμετείχαν στην καταδίωξη.

Ένας από τους αστυνομικούς έβγαλε το όπλο του και πυροβόλησε δύο φορές στον αέρα για εκφοβισμό.

Ο δράστης δεν σταματά και καταφέρνει να απεγκλωβιστεί και να διαφύγει. Μετά την μεγάλη κινητοποίηση αστυνομικών δυνάμεων το κλεμμένο όχημα εντοπίζεται στη συμβολή των οδών Φαϊδών και Αισχύλου στη Νίκαια, με τον «κλέφτη» να έχει εξαφανιστεί.

Κλιμάκια της Διεύθυνσης Εγκληματολογικών Ερευνών εξερευνούν το όχημα προκειμένου να εντοπίσουν τυχόν γενετικό υλικό και αποτυπώματα του δράστη.

Την ίδια ώρα αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ., προβαίνουν σε έρευνες για τα εξακριβώσουν την ταυτότητα του δράστη. Εκτιμούν πως πρόκειται για άτομο που κινείται στον ποινικό χώρο, χωρίς όμως προς το παρόν να μπορούν να αποκλείσουν και την τρομοκρατική διάσταση.