X

Σοβαρό επεισόδιο στο κέντρο της Αθήνας σε σχολείο υπό κατάληψη

Επεισόδιο σημειώθηκε ανάμεσα σε αλλοδαπούς σε σχολείο υπό κατάληψη στην περιοχή της Ομόνοιας. Τέσσερα άτομα τραυματίστηκαν ελαφρά.

Γράφει: TheToc team

Επεισόδιο σημειώθηκε ανάμεσα σε αλλοδαπούς σε σχολείο υπό κατάληψη στην περιοχή της Ομόνοιας. Τέσσερα άτομα τραυματίστηκαν ελαφρά.

Οι πληροφορίες συντείνουν πως επρόκειτο για επεσόδιο που έγινε πέντε λεπτά πριν τις δύο ανάμεσα σε Σύρους που βρίσκονται μέσα στην κατάληψη στη συμβολή των οδών Σουρμελή και Αχαρνών.

Εκτός από τους τέσσερις ελαφρά τραυματίες υπάρχουν και δέκα προσαγωγές.

Υπενθυμίζεται πως σε παλιότερο επεισόδιο στο ίδιο σχολείο είχε βγει… 45άρι πιστόλι με στόχο του ένοικους της κατάληψης του κτιρίου. Αφορμή ήταν συμπλοκή ανάμεσα σε πωλητές πλαστών εγγράφων και «πελάτες», έπειτα από διαφωνία για το αντίτιμο.

Οι ένοικοι της κατάληψης επιχείρησαν να προστατεύσουν τα θύματα της διένεξης, δημιουργώντας κλοιό ασφαλείας γύρω τους, όταν άκουσαν τις σφαίρες να… σφυρίζουν δίπλα τους. Το σοβαρό περιστατικό με τις ευθείες βολές εναντίον του σχολικού κτιρίου υπό κατάληψη, και τους τρεις τραυματίες από τη Συρία, που δέχθηκαν επίθεση με μαχαίρια και σιδερολοστούς, ανέδειξε την επικίνδυνη πτυχή των έκνομων ενεργειών που εξελίσσονται γύρω από τις καταλήψεις, από τις οποίες οι επίδοξοι πλαστογράφοι, διακινητές ναρκωτικών, λαθραίων τσιγάρων αναζητούν την «πελατεία» τους…

Το επεισόδιο είχε συμβεί στις 15:10 στις 4 Οκτωβρίου. Τέσσερα άτομα, τα οποία σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, ήταν κατασκευαστές και προμηθευτές πλαστών ελληνικών ταυτοτήτων, συναντήθηκαν με τους δύο αγοραστές, «πατέρα και γιο», πιθανόν από τη Συρία, προκειμένου να τους δώσουν δύο πλαστές ελληνικές ταυτότητες. Η συζήτηση της αγοραπωλησίας, εξελίχθηκε σε φραστικό διαπληκτισμό, έντονη διαμάχη και λίγο αργότερα σε σφοδρή συμπλοκή ανάμεσα σε «πωλητές» και «αγοραστές». Τα δύο άτομα που ήθελαν να παραλάβουν τα πλαστά ελληνικά έγγραφα καταδιώχθηκαν από τους πλαστογράφους, και επιχείρησαν να βρουν καταφύγιο στην κοντινή κατάληψη προσφύγων και μεταναστών, σε εγκαταλελειμμένο σχολείο της περιοχής. Άρχισαν να τρέχουν προς το κτίριο φωνάζοντας φράσεις βοήθειας στη Συριακή γλώσσα, προκειμένου να καταφέρουν να μπουν στο εσωτερικό του. Αντίθετα ένοικοι της κατάληψης βγήκαν από το κτίριο και επιχείρησαν να προστατεύσουν τους δύο «κυνηγημένους» μετανάστες από τις άγριες διαθέσεις των «πλαστογράφων» που τους καταδίωκαν. Εντωμεταξύ οι αρχικοί τέσσερις προμηθευτές των πλαστών ταυτοτήτων είχαν γίνει αίφνης… 15 και έφθασαν έξω από το κτίριο της κατάληψης.

Ακολούθησαν συμπλοκές με αιχμηρά αντικείμενα, μαχαίρια και σιδερολοστούς. Την ώρα που εξελίσσονταν τα επεισόδια, από την πλευρά των διακινητών πλαστών εγγράφων, ένας από αυτούς έβγαλε πιστόλι των 0,45 χιλιοστών και πυροβόλησε τουλάχιστον δύο φορές σε… ευθεία βολή προς το κτίριο της κατάληψης. Ευτυχώς τα βλήματα του ισχυρού πιστολιού χειρός δεν τραυμάτισαν κάποιον και κατέληξαν πάνω σε σταθμευμένο αυτοκίνητο γυναίκας. Μετά το σοβαρό περιστατικό, οι αστυνομικοί εντόπισαν τους δύο κάλυκες από το 45άρι πιστόλι και τους μετέφεραν στα εγκληματολογικά εργαστήρια προκειμένου να διαπιστωθεί από τις βαλλιστικές εξετάσεις αν έχει χρησιμοποιηθεί σε άλλη έκνομη ενέργεια. Την ίδια ώρα, κάτοικος της περιοχής βρήκε και παρέδωσε τις δύο πλαστές ταυτότητες που είχαν πετάξει οι δράστες κατά την προσπάθεια διαφυγής τους. Η αστυνομική έρευνα σε αυτό το πλαίσιο επιχειρεί να διαπιστώσει αν τα στοιχεία των ταυτοτήτων ανήκουν σε υπαρκτά πρόσωπα και κατά δεύτερον αν είχαν δηλώσει κάποια απώλεια τους, όπως και αν αυτά τα δελτία ταυτότητας είχαν κατασκευαστεί εξ υπαρχής με πραγματικά στοιχεία ταυτότητας Ελλήνων και φωτογραφίες αλλοδαπών ατόμων. Από τις συμπλοκές που είχαν προηγηθεί των πυροβολισμών είχαν τραυματιστεί τρία άτομα από τη Συρία που διέμεναν στην κατάληψη. Έφεραν τραύματα από μαχαίρια και σιδερολοστούς σε διάφορα σημεία του σώματός τους. Μεταφέρθηκαν σε νοσοκομείο, όπου μετά την παροχή πρώτων βοηθειών επέστρεψαν στην κατάληψη.