
Δεν χωράει ο ανθρώπινος νους την τραγωδία που εκτυλίχθηκε σήμερα τα ξημερώματα στις 3.30 όταν ένα αυτοκίνητο με πέντε νεαρά παιδιά, τα τέσσερα ανήλικα έπεσε σε τσιμεντένιο τοίχο τη συμβολή των οδών Αναγεννήσεως και προέκτασης Σμύρνης, πάνω από την περιφερειακή οδό της Θεσσαλονίκης.
Ο τραγικός απολογισμός ήταν τέσσερα παιδιά νεκρά, με τρεις 17χρονους, όλοι μαθητές ΕΠΑΛ, μεταξύ αυτών και ο οδηγός και ένας 19χρονος να χάνουν τη ζωή τους.
Την ίδια ώρα ο πέμπτος επιβαίνων μεταφέρθηκε βαριά τραυματισμένος στο νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ. Όπως αναφέρει στην Thessnews ο διοικητής του νοσοκομείου Αναστάσιος Σπανός, «Ο νεαρός μεταφέρθηκε σε σοβαρή κατάσταση και με πολλαπλά τραύματα στην Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του νοσοκομείου. Βρίσκεται σε καταστολή διασωληνομένος, ωστόσο είναι πολύ νωρίς για να κάνουμε εκτίμηση της κατάστασης του», αναφέρει χαρακτηριστικά.
Σύμφωνα με πληροφορίες του ενημερωτικού portal Seleo, ο 17χρονος οδηγούσε ένα Volvo Sedan (μάλλον μοντέλο S40) με συνοδηγό έναν ακόμα νεαρό.
Σύμφωνα με το seleo, στο νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ μεταφέρθηκαν ο σοβαρά τραυματισμένος 17χρονος και ακόμα δυο άτομα που έχασαν την ζωή τους. Οι δυο άλλοι νεκροί επιβαίνοντες μεταφέρθηκαν στο «Γεννηματά».


Η επίσημη ανακοίνωση της αστυνομίας
Πρώτες πρωινές ώρες σήμερα (28-03-2017), στην περιοχή του Ευόσμου, Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο που οδηγούσε 17χρονος ημεδαπός, εξετράπη της πορείας του, προσκρούοντας αρχικά σε τσιμεντένιο κράσπεδο και στη συνέχεια σε τσιμεντένιο τοίχο περίφραξης, με αποτέλεσμα το θανάσιμο τραυματισμό του ανωτέρω οδηγού και τριών (3) συνεπιβατών του (ημεδαποί ηλικίας 17,17 και 19 ετών), καθώς και τον σοβαρό τραυματισμό έτερου επιβάτη του οχήματος (17χρονος ημεδαπός).
Προανάκριση διενεργείται από το Α’ Τμήμα Τροχαίας Θεσσαλονίκης.
Tι δήλωσε συμμαθητής των παιδιών για την τραγωδία

Σοκαρισμένοι οι συμμαθητές τους
Από το πρωί, μετά τη θλιβερή είδηση, η ατμόσφαιρα στον Εύοσμο και ιδίως στο 1ο και 2ο ΕΠΑΛ της περιοχής, όπου φοιτούσαν οι τέσσερις νεαροί, είναι βαριά. Οι συμμαθητές τους στη Γ' Λυκείου και οι καθηγητές, συγκλονισμένοι από το τραγικό γεγονός, αδυνατούν να πιστέψουν πώς, τόσο απροσδόκητα, χάθηκε μία παρέα φίλων και γειτόνων, μέσα σε μια στιγμή.
Το αυτοκίνητο στο οποίο επέβαιναν τα πέντε παιδιά, μάρκας Volvo, έπεσε με ταχύτητα σε τσιμεντένιο κράσπεδο και στη συνέχεια στο τοιχίο του γηπέδου της ακαδημίας του βετεράνου ποδοσφαιριστή του Άρη, Ντίνου Κούη, στη συμβολή των οδών Αναγεννήσεως και Σμύρνης πάνω από την περιφερειακή οδό. Η οδός Αναγεννήσεως, στην οποία εκινείτο το μοιραίο Volvo, είναι ένας δρόμος φαρδύς, δίχως κλίσεις, που θα μπορούσαν, ίσως, να δικαιολογήσουν μία στραβοτιμονιά ή έναν λάθος χειρισμό.
Τις απαντήσεις στα παραπάνω ερωτήματα έχουν ήδη κληθεί να δώσουν οι εμπειρογνώμονες, με την έρευνα να βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη. Από τα πρώτα στοιχεία, όμως, οι ειδικοί αποκλείουν ως ενδεχόμενο την απώλεια ελέγχου του οχήματος από τον 17χρονο οδηγό του, εξαιτίας παρεμβολής άλλου αυτοκινήτου ή μηχανής.
Σημείο «παγίδα θανάτου»
Την ίδια ώρα οι κάτοικοι της συγκεκριμένης περιοχής είναι ανάστατοι με το συγκεκριμένο τραγικό περιστατικό, που όπως επισημαίνουν είναι απόρροια της υφιστάμενης κατάστασης που υπάρχει εδώ και πολύ καιρό.
Όπως κατήγγειλαν ακροατές στο Ράδιο Θεσσαλονίκη, ο φαρδύς δρόμος προσφέρεται για τις γνωστές «κόντρες», με τα μαρσαρίσματα των αυτοκινήτων να είναι καθημερινό φαινόμενο.

Ενός λεπτού σιγή στη Βουλή
Το τραγικό δυστύχημα στην Θεσσαλονίκη με θύματα τέσσερα νέα παιδιά συγκλόνισε και τη Βουλή
Για πρώτη φορά στα χρονικά η Ολομέλεια έπειτα και από σχετική πρόταση του προεδρεύοντα Νικήτα Κακλαμάνη τήρησε ενός λεπτού σιγή στην μνήμη των θυμάτων του τροχαίου.
Ο Νικήτας Κακλαμάνης αφού εξέφρασε τα θερμά του συλληπητήρια στις οικογένειες των εκλιπόντων ζήτησε να γίνει υποχρεωτικό από το δημοτικό σχολείο το μάθημα της οδικής ασφάλειας.
Ο παριστάμενος υπουργός Παιδείας Κώστας Γαβρόγλου ενημέρωσε τους βουλευτές ότι το υπουργείο είναι έτοιμο να προχωρήσει σε μια συστηματική καμπάνια εκπαίδευσης των μαθητών σε ζητήματα οδικής αγωγής.

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις
Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για ό,τι συμβαίνει τώρα στην Ελλάδα και τον Κόσμο στο thetoc.gr