X

Σοκ στο Γκάζι: 16χρονη έπεσε νεκρή στον δρόμο από υπερβολική κατανάλωση αλκοόλ - Διασκέδαζε σε νυχτερινό κλαμπ

Τα ξημερώματα της Κυριακής η 16χρονη βγήκε από το νυχτερινό μαγαζί, περπάτησε μερικά μέτρα και έπεσε στον δρόμο λιπόθυμη - Μεταφέρθηκε στον Ευαγγελισμό όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός της

Γράφει: TheToc team

Σοκ προκαλεί ο θάνατος 16χρονης στο Γκάζι, τα ξημερώματα της περασμένης Κυριακής 19/10.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η ανήλικη είχε βγει να διασκεδάσει με φίλες και φίλους της, πιθανότατα όλοι ανήλικοι, σε κλαμπ της περιοχής στην οδό Δεκελέων, όπου φέρονται να κατανάλωσαν αλκοόλ.

Περίπου στις δύο τα ξημερώματα βγήκε από το νυχτερινό μαγαζί, περπάτησε μερικά μέτρα και έπεσε στον δρόμο λιπόθυμη.

Ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ έσπευσε στο σημείο και τη μετέφερε στον Ευαγγελισμό, όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός της.

Ο πατέρας της 16χρονης μετέβη λίγες ώρες αργότερα στο ΑΤ Ομονοίας, όπου ενημέρωσε τους αστυνομικούς σχετικά με την τραγωδία και κατέθεσε την αναγγελία θανάτου της κόρης του από υπερβολική κατανάλωση αλκοόλ.

Την έρευνα για τις ακριβείς συνθήκες έχει αναλάβει το Τμήμα Προστασίας Ανηλίκων της ΓΑΔΑ, ενώ διατάχθηκαν όλες οι προβλεπόμενες εξετάσεις (ιστολογικές, τοξικολογικές, νεκροψία – νεκροτομή).

Διαβάστε Επίσης

Ανησυχητικά στοιχεία για την κατανάλωση αλκοόλ, χρήση καπνού των 16χρονων στην Ελλάδα

Σημαντική μερίδα 16χρονων μαθητών στην Ελλάδα και πανευρωπαϊκά κάνουν χρήση ουσιών, καταναλώνουν αλκοόλ, καπνίζουν ή/και υιοθετούν συμπεριφορές όπως π.χ., τυχερά παιχνίδια και υπερβολική ενασχόληση με ηλεκτρονικά παιχνίδια και μέσα κοινωνικής δικτύωσης που θέτουν σε κίνδυνο τη σωματική και την ψυχοκοινωνική τους υγεία.

Αυτό είναι το συμπέρασμα της έρευνας ESPAD το 2024, που υλοποιείται σε 37 χώρες, σε συνεργασία με τον Οργανισμό της ΕΕ για τα Ναρκωτικά (EUDA).

Στην Ελλάδα την έρευνα υλοποιεί το Ερευνητικό Πανεπιστημιακό Ινστιτούτο Ψυχικής Υγείας, Νευροεπιστημών και Ιατρικής Ακριβείας "Κώστας Στεφανής" (ΕΠΙΨΥ) και το 2024 επαναλήφθηκε για 7η συνεχή τετραετία.

Συγκριτικά με τις άλλες χώρες που συμμετέχουν στην πανευρωπαϊκή έρευνα ESPAD, τα ποσοστά στην Ελλάδα είναι το 2024 πάνω από τον ευρωπαϊκό μέσο όρο:

-στους δείκτες που αφορούν τη χρήση κάνναβης, συμπεριλαμβανομένου του πόσο εύκολο θεωρούν ότι τους είναι να βρουν κάνναβη

-σε όλους σχεδόν τους δείκτες που αφορούν την κατανάλωση αλκοόλ (με εξαίρεση τη μέθη για την οποία η Ελλάδα είναι κοντά στο μέσο όρο)

-σε όλους σχεδόν τους δείκτες για το κάπνισμα παραδοσιακών και ηλεκτρονικών/vape τσιγάρων, συμπεριλαμβανομένου του ποσοστού των εφήβων που θεωρούν "εύκολη" την πρόσβαση σε αυτά και

-σε όλους σχεδόν τους δείκτες που αφορούν στην ενασχόληση με τα τυχερά παιχνίδια (με εξαίρεση τον πιθανό εθισμό για τον οποίο το ποσοστό στην Ελλάδα είναι κοντά στο μέσο όρο).