Advertisement

Follow us

Σπείρα με γνωστό τράπερ έκανε διαρρήξεις και μετά ξέπλυμα μέσω... βίντεο κλιπ και τζόγο [εικόνες - βίντεο]

Η σπείρα στην οποία συμμετείχε και πασίγνωστος τράπερ ξέπλενε τα κλοπιμαία σε βίντεο κλιπ και τζόγο

THETOC TEAM
ΓΡΑΦΕΙ: THETOC TEAM
ΔΟΝ ΛΕΟΝ

Στην εξάρθρωση σπείρας που έκανε διαρρήξεις σε όλη τη χώρα έφτασε η Ελληνική Αστυνομία. Συνελήφθησαν τρία άτομα, μεταξύ των οποίων και πασίγνωστος τράπερ.

Διαβάστε Επίσης

Ειδικότερα, σύμφωνα με τις αστυνομικές αναφορές, η σπείρα, σε δέκα περιπτώσεις τα μέλη της σπείρας είχαν αφαιρέσει 710 χιλιάδες ευρώ. Έκαναν πολυτελη βίο και ξεπλεναν τα χρήματα σε βίντεο κλιπ και τζόγο.

Ο συλληφθείς τράπερ πρόκειται για τον Νικηφόρο Μπουκλή, ή Don Leon. Τα τρία μέλη της σπείρας συνελήφθησαν στο Καματερό, ενώ είχε προηγηθεί διάρρηξη ΑΤΜ στην Ερμιόνη που είχαν αφαιρέσει 198.515 χιλιάδες.

Διαλεγαν ΑΤΜ επαρχιας που εχουν πολλα λεφτα και δεν εχουν μηχανισμους προστασιας. Χρησιμοποιουσαν εκρηκτικα, την διαδρομη των οποιων αναζητουν.

Στην κατοχή των 3 μελών βρέθηκαν, πιστόλια, εκρηκτικά, πολεμικό τυφέκιο. Ειδικότερα, κατασχέθηκαν 206.570 ευρώ,1, 5 κιλό εκρηκτικά, 4 πυροκροτητές.

Αυτό που έχει κάνει εντύπωση είναι ότι βρέθηκε ένα Μ16, όχι ένα συνηθισμενο πολεμικό όπλο τύπου σαν το Καλάσνικοφ, το οποιο δεν είναι δηλωμένο ως κλεμμένο πουθενά, ούτε σε Ελλάδα ούτε σε Ευρώπη.

Συνελήφθησαν οι:

(α) Δανιηλίδης Κωνσταντίνος ΓΕΝ. 1996
(β) Μπουκλής Νικηφόρος, ΓΕΝ. 1995
(γ) Μαρόπουλος Κωνσταντίνος-Διονύσιος, ΓΕΝ. 1997

@don_leon95 Δυο φορές τον μήνα δίνω το παρών στο τμήμα 🏧🏧🏧 #donleon #atm #acab #viral #fy #fyp ♬ πρωτότυπος ήχος - Don Leon

Είχε συλληφθεί ξανά για ανατινάξεις ATM

Αξίζει να σημειώσουμε ότι αυτή δεν είναι η πρώτη φορά που ο τράπερ συλλαμβάνεται. Πίσω στα 2021 είχε συλληφθεί ξανά για τη συμμετοχή του σε σπείρα που πραγματοποιούσε διαρρήξεις σε ATM. Είχε αποφυλακιστεί τον Ιανουάριο του 2023, με την πρώτη διάρρηξη να γίνεται τον Σεπτέμβρη.

Επισης και το 2ο μελος της σπειρας ειχε ξανασυλληφθει μαζι με τον τραπερ στο παρελθον για εκρηξεις σε ΑΤΜ αλλα και αυτος ηταν εξω.

Το οικονομικό όφελος που είχε αποκομίσει τότε η εγκληματική ομάδα από την παράνομη δράση της ανέρχεται στις 915.000 ευρώ. Συνολικά, είχαν εξιχνιαστεί 27 περιπτώσεις κλοπών ΑΤΜ και εννέα αυτοκινήτων.

Συγχαρητήρια Οικονόμου

Από την πλευρά του, ο υπουργός Προστασίας του Πολίτης Γιάννης Οικονόμου έδωσε συγχαρητήρια στην Ελληνική Αστυνομία για την εξάρθρωση της σπείρας.

"Συγχαρητήρια στους άνδρες και τις γυναίκες της @hellenicpolice για την εξάρθρωση της εγκληματικής οργάνωσης που διέπραττε διαρρήξεις ΑΤΜ τραπεζών, σε διάφορες περιοχές της Επικράτειας, με συνολική λεία πάνω από 700.000 ευρώ. Η ΕΛ.ΑΣ., με καλά οργανωμένο σχέδιο, προχώρησε στην εξιχνίαση ακόμη μίας σημαντικής υπόθεσης, στέλνοντας το ηχηρό μήνυμα ότι καταστέλλει εγκληματικές και παραβατικές δραστηριότητες και προστατεύει τον πολίτη, με προσήλωση στο καθήκον και αυταπάρνηση", αναφέρει ο κ. Οικονόμου.

Πώς δρούσαν

Ειδικότερα, σύμφωνα με τις αστυνομικές αναφορές, από την έρευνα προέκυψε ότι οι συλληφθέντες, τουλάχιστον από τον Φεβρουάριο του τρέχοντος έτους, είχαν συστήσει και ενταχθεί σε εγκληματική οργάνωση, και με διαφορετική σύνθεση κάθε φορά ενεργούσε με αποκλειστικό σκοπό την διάπραξη κακουργημάτων και πλημμελημάτων και δη διαρρήξεων Α.Τ.Μ. με εκρηκτικά, κλοπών ΙΧΕ αυτοκινήτων και χρήσης αυτών για την τέλεση των πράξεων, σε διάφορες περιοχές της Ελλάδος προκειμένου να αποκομίσουν σημαντικά οικονομικά οφέλη.

Ο τρόπος δράσης (modus operandi) και η μεθοδολογία των δραστών, καταδεικνύει άτομα με ιδιαίτερη τεχνογνωσία στον τρόπο των εκρήξεων και ιδιαίτερη επιμέλεια στην επιλογή του τόπου και του χρόνου των πράξεών τους, καθόσον οι ώρες που χρησιμοποιούσαν για τη δράση τους ήταν οι πρώτες πρωινές, επιδιώκοντας με αυτόν τον τρόπο να περιορίσουν στο ελάχιστο δυνατό την πιθανότητα να γίνουν αντιληπτοί από διερχόμενους πολίτες και από την Αστυνομία.

Όπως προέκυψε από έρευνα της Υ.Δ.Ε.Ζ.Ι., τα μέλη της συγκεκριμένης οργάνωσης, εντόπιζαν Αυτόματες Ταμειολογικές Μηχανές της Εθνικής Τράπεζας της Ελλάδας, παλαιού τύπου, κυρίως offsite, οι οποίες ήταν εγκατεστημένες είτε σε S/M είτε σε εξωτερικούς χώρους, στις οποίες με χρήση τροχού κοπής μετάλλων, άλλα και με εκρηκτικές ύλες, πραγματοποιούσαν έκρηξη. Ακολούθως, αφού με την έκρηξη κατόρθωναν να παραβιάζουν τον χώρο στον οποίο φυλάσσονται οι κασετίνες φύλαξης χρημάτων, αφαιρούσαν είτε ολόκληρες τις κασετίνες είτε τα χρήματα που αυτές περιείχαν και διέφευγαν επιβιβαζόμενοι σε κλεμμένα οχήματα. Επέλεγαν συνήθως Α.Τ.Μ. που ήταν απομακρυσμένα και που θα εφοδιάζονταν με μεγαλύτερα χρηματικά ποσά, καθώς και αυτά στα οποία θα μπορούσαν να επιχειρήσουν με άνεση σε σχέση με το χρόνο ανταπόκρισης των αστυνομικών δυνάμεων.

Οι δράστες την στιγμή της επίθεσης, πλησίαζαν με επιχειρησιακό – κλεμμένο όχημα το ΑΤΜ που επιθυμούσαν να διαρρήξουν και στην περίπτωση που αυτό βρισκόταν εντός κτιριακής εγκατάστασης, παραβίαζαν τον χώρο. Ακολούθως αφού είχαν παραβιάσει τη θύρα, με τροχό κοπής έκοβαν την στεφάνη του ΑΤΜ και εισήγαγαν στο εσωτερικό του ΑΤΜ τον αυτοσχέδιο εκρηκτικό μηχανισμό και με τη χρήση πυροκροτητή, έδιναν έναυση, προκαλώντας έκρηξη στο ΑΤΜ από το οποίο αφαιρούσαν τα χρήματα.

Αποτέλεσμα των εκρήξεων ήταν και η πρόκληση μεγάλων φθορών στους πέριξ χώρους αλλά και η διακινδύνευση της σωματικής ακεραιότητας ή ακόμα και της ζωής των εργαζομένων στην φύλαξη των χώρων που ήταν εγκατεστημένα τα ΑΤΜ. Μετά την ολοκλήρωση της πράξης τους, χρησιμοποιούσαν για την διαφυγή τους κλεμμένα οχήματα, μάρκας NISSAN NAVARA, FORD KUGA και PEUGEOT μοντέλα 2008 και 5008, τα οποία συνήθως αφαιρούσαν από πόλεις κοντινές με τον στόχο τους.

Ελάμβαναν ιδιαίτερα μέτρα προφύλαξης κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης της εγκληματικής τους δραστηριότητας, αφού φορούσαν λευκές φόρμες εργασίας με κουκούλες, για να μην αφήσουν ίχνη τους στα σημεία διάπραξης των αξιόποινων πράξεων και να καταστήσουν με αυτόν τον τρόπο πιο δυσχερή την ταυτοποίηση τους και τη διασύνδεση τους με τις συγκεκριμένες πράξεις, ενώ έφεραν τροχό κοπής για να διαρρήξουν τα ΑΤΜ.
Στο πλαίσιο αυτό τα αυτοκίνητα που χρησιμοποιούσαν για την τέλεση των αδικημάτων είτε τα εγκατέλειπαν και τα πυρπολούσαν, είτε χρησιμοποιούσαν πλαστές πινακίδες προκείμενου να εξαφανίσουν τα ίχνη τους.

Τα οικονομικά οφέλη που αποκομίζει μια τέτοια οργάνωση από τις εγκληματικές της πράξεις, δεν θα είχαν καμία σημασία για αυτήν αν δεν μπορούσαν να διοχετευτούν εκ νέου στην νόμιμη αγορά. Πλέον, στο συνολικό εγκληματικό σχεδιασμό των οργανώσεων αυτών εμπίπτει και η οικονομική διαχείριση των εσόδων τους, επιδιώκοντας το "ξέπλυμα" όσο το δυνατόν μεγαλύτερου μέρους αυτών, και τελικά την εισροή τους στη νόμιμη αγορά, παραπλανώντας ως προς την εγκληματική προέλευση τους. Από την οικονομική έρευνα και ανάλυση που διενεργήθηκε, προκύπτει σαφώς ότι τα μέλη της εγκληματικής οργάνωσης, επεδίωκαν και διέπρατταν συστηματικά νομιμοποίηση των εσόδων που αποκόμιζαν από το σύνολο των εγκληματικών τους πράξεων.

Όλα τα μέλη της εγκληματικής οργάνωσης διήγαν προκλητικά πολυτελή βίο τον οποίο επιδείκνυαν με κάθε ευκαιρία τόσο στις καθημερινές τους συναναστροφές όσο και στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης (Social Media).

Πιο συγκεκριμένα σχετικά με τον τράπερ, το τελευταίο χρονικό διάστημα δραστηριοποιούνταν ενεργά στη μουσική βιομηχανία, δαπανώντας μεγάλα χρηματικά ποσά. Επιπρόσθετα για τον τρίτο από τους συλληφθέντες, όπως διαπιστώθηκε, επισκεπτόταν συχνά το καζίνο της Πάρνηθας όπου στοιχημάτιζε υπέρογκα χρηματικά ποσά.

Δείτε τις φωτογραφίες:

ΔΟΝ ΛΕΟΝ
ΔΟΝ ΛΕΟΝ

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για ό,τι συμβαίνει τώρα στην Ελλάδα και τον Κόσμο στο thetoc.gr

ΤΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΤΟΥΣ 20 Φεβ 2024 | 21:06

Αυτή είναι η σπείρα των σκληρών κακοποιών που έκανε από διαρρήξεις μέχρι εκβιασμούς, αρπαγές και τοκογλυφία

Μέχρι στιγμής, οι Αρχές έχουν εξιχνιάσει 35 διαρρήξεις, μία περίπτωση αρπαγής και δύο εκβιασμών, με τα κέρδη της σπείρας να ξεπερνούν τις 200.000 ευρώ.

2 ΒΔΟΜΑΔΕΣ ΣΕ ΜΕΘ 17 Φεβ 2024 | 11:28

Θεσσαλονίκη: Εξιτήριο για τον 23χρονο φοιτητή που τον χτύπησαν έξω από μπαρ - Προφυλακίστηκε και ο φίλος του τράπερ

Ο 23χρονος χρειάστηκε να υποβληθεί σε επέμβαση λόγω των κρανιοεγκεφαλικών κακώσεων που υπέστη από την επίθεση.

ΕΙΧΕ ΕΚΔΟΘΕΙ ΕΝΤΑΛΜΑ ΣΥΛΛΗΨΗΣ 12 Φεβ 2024 | 12:55

Θεσσαλονίκη: Παραδόθηκε ο φίλος του τράπερ για την επίθεση στον 23χρονο φοιτητή

Παραδόθηκε ο φίλος του τράπερ για την επίθεση στον 23χρονο φοιτητή στη Θεσσαλονίκη.

ΝΟΣΗΛΕΥΕΤΑΙ ΣΤΗ ΜΕΘ 09 Φεβ 2024 | 18:33

Θεσσαλονίκη: Αποσωληνώθηκε ο 23χρονος φοιτητής που δέχθηκε επίθεση από τράπερ - Παραμένει σε κρίσιμη κατάσταση

Ο 23χρονος φοιτητής είχε ξυλοκοπηθεί άγρια από 25χρονο τράπερ στη Θεσσαλονίκη πριν δύο εβδομάδες κι έκτοτε έδινε μάχη διασωληνωμένος στη ΜΕΘ του ΑΧΕΠΑ

ΣΤΟ ΑΧΕΠΑ 09 Φεβ 2024 | 13:42
ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΑΠΟΛΟΓΙΑ ΤΟΥ 07 Φεβ 2024 | 15:39
ΣΤΑ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΑ 05 Φεβ 2024 | 18:24

Θεσσαλονίκη: Προκλητικός ο τράπερ που ξυλοκόπησε τον φοιτητή - "Μη γράφετε ψέματα, εσύ δεν είσαι κάτι για να σου μιλήσω"

Ο 23χρονος φοιτητής εξακολουθεί να βρίσκεται σε σταθερή κατάσταση στη ΜΕΘ. Οι γιατροί περιμένουν ο νεαρός να ανταποκριθεί θετικά στην αγωγή που του χορηγείται.

Η ΠΡΩΤΗ ΤΟΥ ΔΗΛΩΣΗ 05 Φεβ 2024 | 13:49

Θεσσαλονίκη: Νέα προθεσμία πήρε ο τράπερ που ξυλοκόπησε φοιτητή – "Σταματήστε να γράφετε ψέματα" [βίντεο]

Νέα προθεσμία πήρε ο τράπερ που ξυλοκόπησε τον φοιτητή. "Σταματήστε να γράφετε ψέματα", είπε στην πρώτη του δήλωση στα δικαστήρια στη Θεσσαλονίκη.

Η ΑΝΑΡΤΗΣΗ ΣΤΟ TOK TOK 05 Φεβ 2024 | 10:26

Πετράλωνα: Διαρρήκτες μπήκαν στο σπίτι, ξυρίστηκαν και έκαναν μπάνιο - Το απίστευτο βίντεο στο TikTok

Λάτρεις της... καθαριότητας αποδείχτηκαν οι διαρρήκτες που μπήκαν σε σπίτι στα Πετράλωνα. Ξυρίστηκαν και έκαναν μπάνιο.

ΕΡΕΥΝΕΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΔΕΥΤΕΡΟ ΔΡΑΣΤΗ 03 Φεβ 2024 | 10:30

Θεσσαλονίκη: Συνελήφθη ο γνωστός τράπερ που ξυλοκόπησε άγρια τον 23χρονο φοιτητή - Η μάχη στη ΜΕΘ

Ο 25χρονος συνελήφθη τα ξημερώματα στην περιοχή των Λαδάδικων, στη Θεσσαλονίκη

ΔΥΟ ΠΕΡΙΣΤΑΤΙΚΑ ΒΙΑΣ 31 Ιαν 2024 | 09:27

Μπαλάσκας: Οι τράπερ πουλάνε αλητεία - Δεν υπάρχει βίντεο κλιπ τους που να μην έχουν δυο πιστόλια [βίντεο[

Μόνο τις τελευταίες δύο ημέρες καταγράφηκαν δύο συμβάντα, το ένα στην Καλλιθέα και το άλλο στη Θεσσαλονίκη, με τράπερς να ξυλοκοπούν άγρια συνομηλίκους τους.

ΣΤΟ MEGA 30 Ιαν 2024 | 20:36

"Κάπου σας ξέρω εγώ εσάς" και του έριξε κουτουλιά - Σοκάρει η περιγραφή του ξυλοδαρμού του φοιτητή από τον τράπερ

"Με τρελαίνει να έχουμε το παιδί μας μέσα στην εντατική και αυτοί οι τύποι να είναι έξω και να λένε διάφορα πράγματα" λέει η θεία του 23χρονου.

ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ 29 Φεβ 2024 | 21:59

Αγία Βαρβάρα: Αίτημα αποφυλάκισης θα καταθέσει η πεθερά του θύματος - Αρνείται κάθε εμπλοκή της στο έγκλημα

Η γυναίκα, που ισχυρίζεται ότι δεν είχε καμία απολύτως εμπλοκή στη δολοφονία, πρόκειται να καταθέσει αίτημα αποφυλάκισης.